Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zawsze szczery

kwestionariusz przedzwiazkowy

Polecane posty

czytajac tematy na kafe, zwlaszcza te, ktore dotycza problemow z ustalaniem granic, zasad, komunikacji przyszedl mi do glowy pomysl na zrobienie listy pytan w specjalnym kwestionariuszu przedzwiazkowym (w skrocie KP) KP powinien skladac sie z paru zakresow od odowiedzialnych za dana sfere zycia, w sklad kazdego zakresu wchodziloby kilka- kilkanascie pytan Kazdy potencjalny zwiazkowiec musialby wypelnic i podpisac taki KP, przekazac go drugiemu potencjalnemu zwiazkowcowi. w oparciu o tresc KP zwiazkowcy mieliby wieksze szanse stworzyc dobry zwiazek odpowiadajacy ich oczekiwaniom i uniknac zasadzek jakie niesie LOS przykladowo: I zycie rodzinne zwiazkowca 1. czy chce mieszkac z moja mama do konca moich dni 2. ile dzieci chce posiadac 3. kiedy chce rozpoczac dzialalnosc rozplodowa 4. ile minut rozmow telefonicznych w tygodniu przeznaczam na polaczenia z rodzicami 5. czy kobieta powinna pracowac p ourodzeniu dziecka, jesli tak to od kiedy II prywatnosc 1. potrzebuje utrzymywac w sekrecie: a) pin do telefonu b) haslo do maila c).. III relacje z bylymi 1. potrzebuje wysylac bylym zyczenia urodzinowe? 2. potrzebuje utrzymywac z bylymi staly kontakt: a) telefoniczny b) mailowy c) osobisty itd jesli ktos ma ochote to prosze dodawac swoje propozycja pytan do KP dla potencjalnych zwiazkowcow

Gość czarna_ jagoda
lusiu ikusiu aport do nogi:)

Gość zs znowu sie nudzi
to sie nazywa miec fascynujace zycie na kafe 😴

ZS nie chce burzyc tej idealistycznej wizji ale myslisz ze jakie sa szanse na to, iz zwiazkowiec plci zazwyczaj pieknej nie wyrzuci papierka do kosza myslac sobie "ha! i tak cie zmienie kochanie"

Gość Dżiordżio 5
a. ilu miałaś/es parterów seksualnych b. czy jesteś w grupie ryzyka chorób przenoszonych pewną drogą... c. czy jesteś gotowa/y przejść test w kierunku: HCV, HPV, HIV

ZS - Ty i te Twoje krucjaty ;-) Proponuję "wolną amerykankę", żadnych cyrografów :-)

czizas to prowadzi nas do pytan z zakresu Relacje zwiazkowe 1) czy moim zdaniem ludzie zmieniaja sie po wstapieniu w zwiazek a) bez zobowiazan b) partnerski c) malzenski 2) czy mam ambicje udoskonalac mojego zwiazkowca a) od razu b) po slubie dodatkowo nalezaloby wprowadzic klauzule odpowiedzialnosci i kary umownej

jak do dobrze że mnie już taki kwestionariusz nie dotyczy ja bym dopisała jeszcze pytanie o minimalny zarobek partnera płci męskiej i rodzaj noszenia odzieży w zimne dni partnera płci żeńskiej bo zauważyłam, że z tym też są problemy

Gość kot13
żyj i daj żyć innym to chyba podstawowa zasada:-)

IV życie codzienne/inne a) czy będę się awanturować o brak obiadu b) czy zmienię się w brudasa i balaganiarza c) czy popadnę w nałog słodyczowy/alkoholowy/dopalaczowy etc d) czy dopuszczę do wzrostu wagi większej niż kilka kilogramów e) czy zacznę być zazdrosny bez powodu?

i jeszcze o możliwość posiadania znajomych o ile odpowiedź będzie pozytywna to dodatkowe pytania jakiej płci mają to być znajomi częstotliwość kontaktów ( lub też zastrzeżenie, że znajomi ci mogą być wpisani tylko na NK)

dodatkowo nalezaloby wprowadzic klauzule odpowiedzialnosci i kary umownej" Musisz dodac wyjatek - nagrody w formie kary cielesnej dla niektorych przypadkow. Przy tej okazji nalezy wspomniec o preferencjach seksualnych, czy zwiazek ma byc domkniety czy tez nie, a jezeli nie to kwestionariusz musi dotyczyc 3 lub wiecej osob

Gość zero romantyzmu

w sytuacji obwarowania karami umownymi te pytania lusiu sa jak najbardziej zasadny, w przeciwnym razie prowadza do naduzyc chyba, ze swiatly umysl potencjalnego zwiazkowca rozpozna w odpowiedziach na nie ryzyko sciemy

no i to: jakie jest twoje stanowisko w sprawie katastrofy smolenskiej? a) wypadek b) zbrodnia przy udziale Donalda Tuska (TW "mgła") c) zamach ruskich

mozna to rozwinac w sposob ciekawszy, poprzez definicje opisowe wyjasnij czym dla ciebie jest: 1. wypoczynek weekendowy 2. wypoczynek urlopowy 3. zdrada 4. przyjazn 5. plaza 6. rozmowa 7. kompromis