Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gosia 1983

Kobietki chcace zaciazyc

Polecane posty

taram:) im back:) ostatni dzień zouzy mam:) tzn kalendarzowo bo objawowo sobie poszła,zobaczymy:)męczy mnie tylko ta abstynencja:P seksualna oczywiscie ,jutro chyba nasionka zawiozę do laboratorium jak przelew dostane,maz się zawział strasznie,abstynencja ma byc i juz:) dzwoniłam do laboratorium ale nie dowiedziałam się nic szczególnego(pani była mało miła i rozmowna)mam pytanie mąz jedzie na mecz w niedzielę co wiąże się z piwkowaniem,ma to wpływ na badania nasienia w razie jakbym musiała je "pobrac" w poniedziałek??

L_E_T_I dzialam,dzis rano juz swojego M doapdlam heh,a co do przyjemnosci to fakt iguana333 tempka przed miesiaczka moze sie utrzymywan podwyzszona ale w dzien @powinna spasc teoretycznie,twoja jak widac nie spadla,z tego wynika ze fasolka ale nie chciala bym cie nakrecac najlepiej bedzie jak zrobisz test tararara:)witamy,co do tych nasionek to niewiele ci podpowiem bo sie nie orientuje ale nie wydaje mi sie zeby to az tak wplynelo drastycznie

gosia 1983 widzę że Ty też bierzesz bromergon??? Powiem Ci tak ja w 3 cyklu z bromkiem zaszłam :) i też nie miałam owulacji ale powróciła chyba dzięki bromusiowi :) a testy owu nie zawsze pokazują że owulacja jest :) wybierz się na monitoring ja byłam tylko raz i się udało :) dodatkowo brałam jeszcze luteine bo miałam plamienia przed @.. DZIEWCZYNY ŻYCZĘ WAM WSZYSTKICH DWÓCH PIEKNYCH KRECH :D

Opiszę całą moją historię: Od 4 miesięcy mam cykle 16 dniowe (przez 3 miesiące brałam Luteine od 16 dnia cyklu i od tego też dnia miałam plamienia-okres) (wcześniej brałam tabletki antykoncepcyjne) w 5 miesiącu miałam cykl 20 dniowy. Ostatnią miesiączkę (bardzo delikatne krwawienie) miałam 5 października dziś jest 28 października i mój 24 dzień cyklu. Od dwóch tygodni mam bolące sutki, od 6 dni (bo wtedy zaczęłam mierzyć) mam temp w pochwie 36,9 codziennie przed wstaniem w z łóżka, teraz mam już twarde piersi, spuchnięte i większe, są takie dni że mnie mdli ale nie cały czas. Klilka dni temu czułam się jakbym była chora, okresu nie mam do tej pory. W 22 dniu cyklu zrobiłam test wyszedł negatywnie. Boli mnie brzuch od ponad tygodnia. Jest to różny ból czasem kłujący w okolicach jajników czasem wyżej w okolicach pępka, czasem taki ciągnący jak na miesiaczke, boli mnie też od 2 dni kość krzyżowa, szczególnie kolce tylne górne (najczęściej wieczorem promieniujące do nogi po jednej stronie). W ubiegłym roku miałam dwa razy torbiel na jajniku ale przy tym były plamienia i nic poza bólem w jajniku...czy jak zrobie teraz test w 28 dniu cyklu to już powinnam mieć miarodajny wynik? Jakie są temperatury przed miesiączką? Kiedy spada? Ile się utrzymuje? Ja nigdy nie miałam większej niż 36,7 (przeważnie dzień przed miesiączką i to było jednorazowe) przepważnie moje normalna temp waha się 36,4-36,6. A teraz od 6 dni 36,9. AAAA i jeszcze jedno miałam podejrzenie że mam policystyczne jajniki,wiele pęcherzyków jednak nie zostało to potwierdzone. Myślicie że przy moich krótkich cyklach jak zrobie test 28 dnia cyklu (bo wcześniej się boją rozczarowania) to wynik będzi miarodajny?

Gość Anita25
gosia 1983 dzieki za odp MadameSchizofrenia dzięki również. Dzisiaj zrobiłam betahcg i o 20 będę miała wynik. Pozdrowionka.

Anita25 jak bedziesz miec wyniczki to odezwij sie oczywiscie prolaktynka23:( co do tego monitoringu nie bardzo teraz mam jak jestem za granica dopiero najprawdopodobniej bede na swieta w polsce wiec wtedy pojde do gin i sie przekonam zobacze co mi powie,no moj to wlsnie teraz jest 3 cykl z bromergonem mam nadzieje ze mi wkoncu pomoze,mialam go nawet lykac w dzien ale nie daje rady tylko na noc,a co do luteiny tez ja mam brac i bralam do tej pory ale w tym cyklu odpuszczam bo i tak nic nie dala to po pierwsze a po drugie strasznie pryszcze mi po niej wychodza iguana333 jesli to jest twoj 28 dc to mozesz zrobic smialo test,tym bardziej ze wczesniejsze mialas krutkie,a co wyjdzie przekonasz sie i tak predzej czy tez pozniej bedziesz musiala to zrobic,pewniejszy bedzie test beta,temperatury prze miesiaczka moga byc podwyzszone a spada w dzien spodziewanej @,a co dokladnosci to trudno okresli bo kazda ma ja inna

Gość kachna II
Dziewczyny powiedzcie mi proszę, czy może występować owulacja bez śluzu?? Ja chyba oszaleję, wydawało mi się, że znam swoje ciało, a nie mam żadnego śluzu, testy też zresztą nie potwierdzają owulacji, ale powinna w końcu być, wiem, wiem, różne rzeczy się zdarzają...powiedzcie mi czy mogę pójść do laboratorium i sama, odpłatnie wykonać sobie badania by sprawdzić poziom tej prolaktyny? Co mam powiedzieć? że jakie badanie chcę wykonać? czy mam być na czczo? Wiem, że powinnam iść do ginekologa, ale nie mam żadnego zaufanego, swojego, a jako, że teraz jest koniec roku i kontrakty wykorzystane, to nie chce mi się prosić w publicznych, zawsze jakoś tak mam wrażenie, że patrzą na mnie jak na żebraka, gdy proszę o jakieś badania...do niedawna miałam w pracy laboratorium, ale niestety przenieśli się...niby nie powinnam panikować, bo jeszcze mam jakieś szanse wg kalendarzy internetowych, ale tak się boję, że to już minęło, bo bolał mnie brzuch tak jak przy jajeczkowaniu, ale test nic nie pokazał, wszystko przez to że miałam normalnie 29 dni a ostatnio 33 i nie wiadomo jak określić długość cyklu. Wiem, że nie powinnam wariować ale to silniejsze...:) Pozdrawiam wszystkie !!

kachna II masz dokladnie ten sam problem co ja,dziewczyny mi juz wczesniej pisaly co do tych testow owulacyjny wiec poczytaj,a co do tej prolaktyny to napewno mozna zrobic prywatnie jak wszystko w dzisiejszych czasach(ja tak wlasnie robilam gin tylko napisala mi na kartce jakie badania mam porbic ale za wszystko placilam)najlepiej ja badac miedzy 20-23 dc i na czczo,mowisz ze chcesz zbadac prolakyne z obciazeniem najlepszym sposobe chyba na wyznaczenie owulacji to badanie temperatury

Gość ()()()()()()()
Gosia - najlepszy sposób na wyznaczenie owulacji i jej sprawdzenie to bez wątpienia monitoring!!!!

dziewczyny dzis wedlug kalendarza mam owulke i zorbilam dzis jeszcze ten test jak wam pisalam wyszly oba paski takie same czyli pozytywny(tak wynika)powiedzcie mi czy jesli mialam przytulanki dzis rano zdaza sie w razie czego zolnierzyki zalapac czy mam powturzyc tulinki,nie chciala bym zeby byl efekt odwrotny bo czytalam tez ze im czescie sie kocha to nie daje efektu,poradzcie cos

()()()()()()() no tak to z pewnoscia ale ja mialam na mysli domowe sposoby,bo niestety nie zawsze mamy mozliwosc zrobic ten monitoring

Gość ()()()()()()()
A oki, ale wiesz też, że te domowe sposoby też nie są miarodajne.... Mi kiedyś testy owulacyjne wykazywały dwie kreseczki a pęcherzyki były w opłakanym stanie, gdzie mowy nie mogło być o owulacji.... 3mam kciuki :):)

()()()()()()() wiem kochana ze tak moze byc i wlasnie dlatego ja podejrzewam ze jej nie mam bo testy to nie wszystko,a ja oprocz tempki to zadnych objawow na owulke nie mam,

Gosia jak wczoraj miałaś owulke a rano było coś to żołnierzyki spokojnie dotarły ;) bo mają dłuższą żywotność niż nasze jajo. Powodzenia.

Gość Anita25
gosia 1983. B-hcg wyszła 72,5 - 4 tydz. Jestem w szoku!!! Nie wiem czy mam skakać ze szczęścia czy płakać z przerażenia. Jak narazie to cały czas ryczę.... I co ja mam teraz zrobić? Chyba jak najszybciej do lekarza?...

Anita ale ryczysz z radości prawda :) ? Jasne, leć do lekarza żeby potwierdził i zbadał czy wszystko ok, ale w sumie co tu potwierdzać, jak to już pewne :) Coraz więcej podwójnych kreseczek mamy :) super, gratuluję przyszłym mamom :) Gosia widzę, że my w tym samym wieku jesteśmy i mniej w tym samym czasie spodziewamy się @ bo ja ok. 10.11. Trzymam kciuki!

Gość Anita25
Tak ze szczęścia oczywiście ale również z przerażenia - żeby tylko było wszystko dobrze. Wam też się uda uwierzcie mi. Powiem wam szczerze że 2 lata z mężem wpółżyliśmy bez żadnego zabezpieczenia. Wkońcu zaczeliśmy się niepokoić że coś jest nie tak. Mój M już od dawna mówił że już by chciał dzidzie ja o tym aż tak nie myślałam, stwierdziłam - co ma być to będzie :) Badania porobiłam i niby wszystko ok. Ginka powiedziała tylko że trzeba się starać, kupić testy owu i powinno się udać. Nawet nie zaczeliśmy starań a tu bęc... :) Trzymam za Was kciuki :)

witajcie Anita25tez tak jak ty 2 lata staran i nic moj idzie 10 listopada na badanie nasienia a ja do nowego ginekologa wiec zobaczymy jaka jest przyczyna naszych nie powodzien mi pewnie jeszcze raz da skeriwoanie na badanie poziomu hormonów niewem czy nie zasugerowac lekarzowi i nie zapytac sie o badanie wrogiego sluzu i monitoringu cyklu bo niewem cyz mam owulacjie niby slzu płodny mam ale nie do konca dzis mierzylam tem i mam 36,9 wiec juz dawno po owulacji nic poczekamy zobaczymy jakie wyjda wyniki badan.

Anita25 gratuluje ci fasolki ciesze sie ze ci sie udalo Pandzia_1 wiec witam rowiesniczke:)ja za ciebie tez trzymam i mam nadzieje ze na sie uda w tym miesiacu bo coraz wiecej kobietek zachodzi moze wkoncu i reszte dziewczyn sie zarazi ta "choroba"

hej dziewczyny witam z rana,no i chyba w tym miesiacu tez mi sie nie uda bo temperatura juz spadla 36.87 wiec raczej nic sie nie dzieje bo przeciez powinna sie utrzymywac podwyzszona :(

Hej dziś jest mój 27 dzień cyklu, dodam że w ostatnich miesiącach moje cykle trwały 16-20 dni, wiem wiem krótko i nieprawidłowo ale tak już miałam wcześniej czyli pół roku temu brałam tabletki. Od tego czasu z narzeczonym jak się kochamy to tylko stosunek przerywany. 16 dnia cyklu bardzo zaczął mnie kłuć jajnik i od tego czasu pobolewa mnie codziennie brzuch w różnych miejscach a to pod pępkiem a to jajniki, czasem nawet bardzo. Wrażliwe sutki mam od 3 tygodni, a od tydonia bolą mnie całe piersi i mam napęczniałe, wydaje mi się również że obwódka wokół sutków jest ciemniejsza i większa. No i oczywiście nadal nie mam okresu. Poza tym co ważne od 8 dni czyli od 19 dnia cyklu mierzę temperature w pochwie. Oto mój wykaz temperatur: 19 d.c 36,8 20 d.c 36,9 21 d.c 36,95 22 d.c 36,9 23 d.c 36,9 24 d.c 36,9 25 d.c 36,9 26 d.c 36,85 27 d.c 36,8 (dziś) Ogólnie moje tempki są niskie, po okresie mam tempke 36,4, największą kiedyś dzień przed okresem miałam 36,7. Od poniedziałku biore witaminy dla ciężarnych, test w 25 dniu cyku wyszedł negatywny. Mdli mnie o różnych porach, nie tych samych, ale nie wymiotuje chociaż czasem mam odruch wymiotny i zgage. No i szyjke macicy mam rozpulchnioną, nie czuje w niej dziurki ale mam ją dość nisko bo na długość palca wskazującego, w ciąży chyba powinna być wysoko? Co myślicie o moim przypadku?

Tak myślisz? Kurde nie moge w to uwierzyć;P bardzo bym chciała ale w piątek jak robiłam test wyszedł negatywny, no i przez ostatnie dwa dni mam tempke bliższa 36,8 niż 37:( a czy nie mam za nisko szyjki macicy? Jutro 28 dzien cyklu mam nadzieje że tempka nie spadnie.

Gość Pandia_1
Iguana, mierz temperaturkę dalej a za kilka dni znowu powtórz test. Jak sobie gadałam z moimi koleżankami, które mają dzieci i oczekują ich wszystkie zgodnie mi powiedziały, że test to im wyszedł dopiero po kilku, kilkunastu dniach od spodziewanej miesiączki. Ja dziś właśnie byłam u kumpeli, która ma dwutygodniowe maleństwo żeby się "zapatrzeć" jak to mówi moja rodzinka :) no to się zapatrzałam i cierpliwie czekam na termin @ coraz bliżej ale jeszcze daleko :/ A brodawki dalej mnie bolą. Oczywiście nie wytrzymałam i zrobiłam test gdzie oczywiście wiedziałam że nic z tego nie wyjdzie i nie wyszło, ale w sumie dzieki temu nie nakręcam się już tak tylko nastawiłam się na cierpliwe czekanie :) Uff.. się rozpisałam :) Miłej nocki :)

iguana333 tem powinnam byc mierzona zaraz po okresie a nie w srodku cyklu ja np od 3 dni mam 37,1 i moja tem sie nadal utrzymuje a jest to mój 21 dzien cyklu tem, od owulacji do @ zawsze jest powiększona ja np miesac temu po okresie zaraz wymiotywalam i potem na drugi tydzien to sam a okres mialam normalnie a niczym sie nie zatrulam i td i nic mi nie dolegalo iguana333 a mierzylas wogle wczesniej tem????? ile ci sie @ spóznia? bo moze byc tak ze za wczesnie i wychodzi negatywny ale jak nawet dostaniesz @ chodz dobrze by bylo jak by nie przyszla ale jak przyjdzie to nic sie nie martw 6 cykli to jeszcze nie tragedia wiekszosc par zachdzo dopiero gdzie po okolo 8 cyklach do 12 tażke głowa do góry ja np juz 2 lata sie stram bedzie dobrze.... Pandia_1 za ciebie tez trzymam kciuki oby nie przyszła @

Dobry kobietki:0 jak sie czuja zafasolkowane?:) ja dzisiaj 8 dzień cyklu,w środę idziey nasionka oddać do badania i staranka:) ten miesiac luzu daje ale nie kończymy starań,tylko najpierw badania,a potem mocne starania:)