Gość kachna II Napisano Listopad 25, 2010 Tak, bolał mnie brzuch, boli zresztą do tej pory. Zresztą nie wytrzymałam i poszłam dzisiaj do lekarza i mam pierwsze zdjęcie:) Niestety tylko pęcherzyk, na kolejne usg mam przyjść za 10 dni. Za wcześnie, mogłam poczekać, ale jestem przeziębiona, boli mnie gardło i pomyślałam że muszę zobaczyć czy wszystko jest w porządku. Lekarz zbadał powiedział, że macica wygląda na powiększoną i że zrobi usg no ale jestem zawiedziona bo przecież pęcherzyk to nie zarodek, w międzyczasie miałam już schizę, bo wydawało mi się przecież powinno bić już serce no ale na szczęście już wiem że widać je dopiero w 8 tygodniu. Przyszłym mamusiom radzę poczekać z usg do 8 tygodnia, żeby zobaczyć już "bijące życie" a z innych objawów to mam tylko coraz większe i bolące piersi. Nie mam nudności i wymiotów, ale lekarz powiedział, że każda ciąża jest inna i że tylko powinnam się cieszyć :) no to się cieszę ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gosia 1983 0 Napisano Listopad 26, 2010 kachna II dobrze ze poszlas skoro cie cos pobiera to zawsze lepiej jak lekarz cos doradzi,z ta ciaza to lekarz mial racje kazda jest inna tak samo jak kazda kobieta jest inna Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gosia 1983 0 Napisano Listopad 26, 2010 Pandzia_1 nie przejmuj sie nie teraz to w nastepny cyklu moze sie uda,ja tez w tym miesiacu na nic nie licze podobnie jak ty mialam tylko jedno przytulanko i nie licze na nic ze sie udalo,zreszta mnie juz chyba coraz mniej to zaczyna obchodzic nawet z mierzeniem temperatury sie opuscilam marta1901bylas u lekarza z tym ze masz takie cykle nieregularne,robilas jakies badania?oczywiscie trzymam kciuki aby nie przyszla @ przez najblizsze 9 miesiecy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość marta1901 Napisano Listopad 26, 2010 Szczerze przyznam, że nie byłam. Wydawało mi się, że to właśnie przez duuuży stres w tamtym czasie. A i jeszcze fakt, że bardzo źle się wtedy odżywiałam (potrafiłam prawie nic nie jeść przez cały dzień). A teraz wzięłam się za siebie i mam wrażenie, że jest lepiej- cykle się skracają. I mam nadzieje, że będzie ok. Ale oczywiście jeśli teraz coś będzie nie tak- okaże się, że nie mam maleństwa a będę musiała długo czekać na @ to oczywiście pójdę do lekarza. kachna II gratuluje,trzymam kciuki i nie daj się przeziębieniu :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość MyszkaP Napisano Listopad 29, 2010 Cześć dziewczyny :-) Jak tam wasze staranka??? Ja wciąż, czekam na @. W nocy już myślałam, że nadchodzi ale na razie cisza. Szkoda tylko, że nie mam najmniejszych objawów :-( Nic mnie nie boli, dobrze się czuje, od niczego mnie nie odrzuca (no może ostatnio jak spróbowałam się napić piwa to smakowało mi jak zmywacz do paznokci :-P ), nawet nie jestem zmęczona, wprost przeciwnie mam sporo energii!!! Więc chyba znów się nie udało :-( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marta1901 0 Napisano Listopad 29, 2010 MyszkaP a robiłas test? Może warto zrobić- przynajmniej będziesz miała wiedziała. Chyba, że oczywiście jest jeszcze na test za wcześnie. Ja bym chciała juz móc zrobić test i wiedzieć a tu dopiero 14 dc. To powinno być tak, że jak już pojawia się kruszynka to powinno być od razu wiadomo ;) Np. powinna być lampeczka na brzuchu i sie powinna zapalić :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość MyszkaP Napisano Listopad 29, 2010 zgadzam się z tobą Marta1901 to powinnyśmy już wiedzieć od razu ale niestety tak nie jest. Jam mam 29 dzień od ostatniej @ ale z testem czekam do 1, bo u mnie @ to tak ostatnio przychodzą po 31,30,29 dniach :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gosia 1983 0 Napisano Listopad 30, 2010 MyszkaP jak tam twoje oczekiwanie?mam nadzieje ze @ w dalszym ciagu nie ma cichutko sie tutaj zrobilo dziewczyny gdzie wy jestescie? u mnie bez zmian ciagle czekam jednak wiem ze przyjdzie bo na domiar zlego jakas infekcja mi sie przyplatala wiec teraz to juz nawet nie ma szans zeby sie fasolka zagniezdzila,oczywiscie zaraz leki sobie wzielam i juz jest ok ale przy infekcji marne szanse na co kolwiek,poczekam jeszcze pare dni i bede wiedziec Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość MyszkaP Napisano Listopad 30, 2010 30dc i ciągle czekam....ten test w apteczce który już dawno kupiłam ciągle na mnie czeka, ale na razie go nie zrobię, bo chyba nie chcę sobie odbierać nadziei. Zobaczymy jutro....od maja mój najdłuższy cykl miał 31 dni więc tyle jeszcze poczekam...Tak bym chciała żeby się udało i żebym mogła ogłosić rodzinie dobrą wiadomość na święta... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość MyszkaP Napisano Listopad 30, 2010 :-( :-( :-( nie wytrzymałam i zrobiłam test i wyszła jedna kreska a po drugiej ani śladu..... i złapałam taaaakiego doła, a przecież spodziewałam się, że tak będzie...@ jeszcze nie ma ale teraz kiedy już wiem że znów się nie udało na pewno lada chwila przyjdzie. Mam nadzieję, że będziecie miały więcej szczęścia! Powodzenia :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pandzia_1 0 Napisano Listopad 30, 2010 Marta1901 ale się uchachałam z tej lampeczki na brzuchu, no byłoby to świetne rozwiązanie ;) MyszkaP nie martw się, test powinno się robić w dniu spodziewanej @ albo po niej, więc może jeszcze jest nadzieja. Poczekaj ze dwa trzy dni i jesli dalej nie dostaneisz okresu to rób test. Gosia 1983 a może jednak się uda, chociaż rozumiem Cię bo też wiem, że tym razem nic z tego, chociaż taka mała nadzieja jest. Jestem zła bo akurat jak była owulka to żeśmy się pochorowali :) ja taka zakatarzona z nosem jak renifer Rudolf mówię do męża, że Kochanie teraz jest dobry moment, a on że "nie mogło to być za tydzień?" Musiałam wyglądać niezwykle pociągająco he he :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kachna II Napisano Listopad 30, 2010 Ja też potwierdzam co do testu - ja też zrobiłam dzień przed miesiączką i była tylko jedna kreska a już kilka dni później pojawiła się druga, na początku słaba, później już coraz mocniejsza. Chyba nie m sensu robić w dniu spodziewanej, lepiej wytrzymać choć jeszcze te 2 dni. A co do przeziębienia to lekarz mówił mi że nie ma się czym przejmować, miałam o siebie dbać a moje przeziębienie męczyło mnie bardzo w weekend ale już przeszło i dobrze, zwłaszcza, że w pracy chcę jeszcze poczekać z ogłoszeniem mojej nowiny. Potwierdził to też znajomy internista, więc mam nadzieję, że się nie mylą. Tak w ogóle to ten ginekolog mi powiedział, że takie domowe testy to już teraz przeżytek i powinno się robić tylko z krwi no ale nie wiem jak on to sobie wyobraża w warunkach domowych, a u mnie w pracy nie tak łatwo się wyrwać na takie badania. Aha, no i jeszcze jedno, zapomniałam Wam powiedzieć, mówił, że co do kwasu foliowego to mam odstawić ten zwykły z apteki i brać aktywny kwas foliowy, ponoć ten pierwszy u połowy kobiet się nie wchłania, myślałam że trochę przesadza i może ma jakieś prezenciki od firmy więc ją wspiera, ale spytałam w aptece czy to prawda z tym aktywnym kwasem foliowym to mi to pani potwierdziła. Kupiłam więc coś co zwie się FEMIBION ( jest z podziałem na 1 trymestr i resztę) no i niestety zapłaciłam za niego 43 zł no ale co zrobić. Tyle, że to dziwne że po raz pierwszy spotkałam się z takim podziałem na kwasy, brałam tez zwykły przeszło rok... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gosia 1983 0 Napisano Grudzień 1, 2010 MyszkaP nie zalamuj sie ja wiem ze to sie tak latwo mowi ale glowa do gory jesli jeszcze nie dostalas @ to zawsze jest nadzieja nie u wszystkich kobiet testy wykrywaja jednakowo ciaze Pandzia_1 widze ze w tym cyklu jedziemy na tym samym wozku,ty biedna przeziebiona ja znowu zlapalam infekcje,ciekawa jestem wlasnie czy sie nam uda,wiem ze szanse moze marne ale tak jak piszesz nadzieja zawsze gdzies tam jeszcze sie tli kachna II to faktycznie cos dziwne z tym kwasem jest do tej pory kobiety tylko jeden przyjmowaly ale kto wie medycyna i nauka ida do przodu wiec moze wymyslili jakies lepsze specyfiki,a jak Ty sie wogole czujesz kochana w ciazy?fajnie ze nas nie opuscilas i do nas zagladasz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marta1901 0 Napisano Grudzień 1, 2010 O tym preparacie Femibion gdzieś już coś czytałam, że podobno jest lepszy. Ale ja na razie będę brała dalej Folik a przy najbliższej wizycie zapytam mojego gina. Jak do tej pory to co mi mówił było trafne. Ja ostatnio prawie mam chorobę dwubiegunową ;); na przemian myślę, że teraz się uda- przecież tylu parom udaje się w pierwszym miesiącu starań, albo wręcz odwrotnie- że się nie uda bo przecież to często nie takie łatwe. Na szczęście mój cierpliwy mąż to dzielnie znosi. :) MyszkaP nie martw się- moja znajoma przy drugiej ciąży przez jakiś czas uważała, że jednak się nie udało bo test pokazał jedną kreseczkę. No a teraz już czeka na maluszka i za jakieś 2 tygodnie ma rodzić. Trzymam kciuki, żeby i u Ciebie tak było :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość MyszkaP Napisano Grudzień 2, 2010 Dzięki dziewczyny za dobre słowo. Już mi trochę lepiej. @ jeszcze nie ma ale już boli mnie brzuch więc pewnie zjawi się dziś w nocy. Gosia, Pandzia Wam się chyba wielkimi krokami zbliża "ten" dzień, macie jakieś objawy??? Mam nadzieje, że Wam się uda :-) Trzymam mocno kciuki!!! A Ty Marta kiedy spodziewasz się nadejścia @? Oby i Tobie udało się wysłać @ na dziewięciomiesięczne wakacje :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość aferaaaa Napisano Grudzień 2, 2010 http://infobot.pl/r/1Sns Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tararara:) 0 Napisano Grudzień 2, 2010 dobry kobietki oto ja sem:) wróciłam:) w końcu chwilkę mam:) u nas bez zmian,czekamy na zouze...pewnie przyjdzie bo brzuch boli i stres mnie pewnie zablokował:( całuję:) teraz będę wpadać codziennie obiecuję:) kachna II faktycznie dziwne z tym kwasem,jutro zapytać pójdę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gosia 1983 0 Napisano Grudzień 2, 2010 MyszkaP no niby sie zbilza ja mam na 6 grudnia,co do objawow nie mam zadnych dlatego pewnie sie nie udalo choc piersi a powinny przeciez bolec,nie mam zadnzch nadziei w tym miesiacu na fasolke Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość MyszkaP Napisano Grudzień 2, 2010 Tak jak przewidywałam @ przyszła w nocy...ale nie poddaję się, w końcu musi się udać!!! :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pandzia_1 0 Napisano Grudzień 2, 2010 Myszka nie martw się, wszystkim nam się uda :) ja tak samo Gosia, mamy bliźniaczy miesiąc: mniej więcej w tym samym terminie mamy @ ja może trochę później bo jak zegarek to nie chodzę niestety, cykle mam 29-33 dni. Tylko jedno przytulanko, choróbsko po drodze, i objawów brak poza tym, że cycki mnie bolą. Także głowa do góry, może na nowy rok posypią się wpisy "mam dwie kreski" "ja też" "i ja i ja" :p sorki moje poczucie humoru jest troche specyficzne he he A własnie jakie macie plany na Sylwestra? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gosia 1983 0 Napisano Grudzień 2, 2010 Pandzia_1 moja @ tez nie jest jak w zegarku zazwyczaj mam wczesniej plamienia,mnie wlasnie troszke jajnik kluje pewnie jutro sie obudze z plamieniami,heh,moze w tym miesiacu byc calkowicie na leb na szyje jak do tego dodam jeszcze stres,pozyjemy zobaczymy co do Sylwestra planow nie mam poki co zadnych spedze go oddzielnie z moim M bo ja po swietach lece do Polski a moj M zostaje tutaj (niestety) co do nowego roku jak to mowia nowy rok nowe nadzieje i tego sie trzymajmy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gosia 1983 0 Napisano Grudzień 2, 2010 MyszkaP przykro mi ze przyszla moze w grudniu sie uda,a juz napewno w nowym roku 2011;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marta1901 0 Napisano Grudzień 3, 2010 Myszka ja ostatnią @ miałam 16.11 a nawet nie wiem kiedy się spodziewać bo miałam nieregularnie ostatnio ale myślę, że tak koło 20.12 (oby nie). Miejmy nadzieje, że świeta i nowy rok dla nas wszystkich będzie łaskawy i niedługo będziemy tu gadać i rosnących brzuszkach a nie o starankach :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pandzia_1 0 Napisano Grudzień 6, 2010 HALLOOOO... gdzie Wy wszystkie się podziałyście, ledwo się dokopałam do naszego topiku :) Co tam u Was dobrego? Może któraś ma dobre wieści :) Ja sobie czekam na @ w tym tygodniu powinna nadejść, wczoraj miałam temp. 37,1 a dziś już 36,9 wiec pewnie jutro albo pojutrze przylezie :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gosia 1983 0 Napisano Grudzień 6, 2010 hej dziewczyny dla mnie mikolaj nie zorbil prezentu niestety bo w sobote dostalam @ ten cykl mial tylko 25 dni,sama nie wiem co sie ze mna dzieje z miesiaca na miesiac coraz krutsze te cykle,tak jak mowilam ze raczej prezentu miec nie bede no i sie sprawdzilo,dzis juz wlasciwie koncowka @ i od nowa odliczanie i staranie ktore zapewne znowu spelznie na niczym jak w tym miesiacu sie nie uda to przerywam starania i dopiero zaczne gdzies moze kolo kwietnia,maja 27 grudnia bede w polsce po nowym roku zapewne odwiedze jakiegos ginekologa ciekawa jestem co mi powie inny lekarz do tej doktorki co chodzilam juz nie pojde to by bylo na tyle szkoda ze sie nie udalo no ale coz to bylo do przewidzenia,a co u reszty dziewczyn?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gosia 1983 0 Napisano Grudzień 6, 2010 NICK WIEK TERMIN @ CYKL STARAŃ Pandzia_1............27................ok 8.12....................2 gosia 1983............27................ok.29.12................... .7 zaktualizowalam tabelke ale i tak widze ze chyba sie nie przyjela bo tylko we dwie jestesmy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość MyszkaP Napisano Grudzień 6, 2010 Hello! Gosia przykro mi, że znów się nie udało. Ja też mam końcówkę @ więc w tym miesiącu pójdziemy "łeb w łeb" :-) :-) Ja po prostu KOCHAM okres świąt Bożego Narodzenia, te przygotowania i w ogóle wiec może jak przestane wciąż myśleć o tym żeby tylko zajść w ciążę i skupię się na przygotowaniach to wtedy się uda :-P Pandzia powiem Ci coś co już wiele razy było pisane na tym poście......póki jeszcze nie ma @ zawsze jest nadzieja :-) :-) :-D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość MyszkaP Napisano Grudzień 6, 2010 Marta 1901 a co tam u Ciebie??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gosia 1983 0 Napisano Grudzień 6, 2010 MyszkaP no tak moze faktycznie sie uda jak czlowiek przestanie myslec o tym i sie zajmie tymi przygotowaniami,u mnie jest o tyle dziwnie ze te moje cykle z miesiaca na miesiac sa coraz krutsze i nie wiem dlaczego (juz tak chyba 3 cykl sie skrucil),trudno pewnie i tym razem sie nie uda ciekawe czy cos wskuram w polsce u lekarza,pozyjemy zobaczymy poki co znowu odliczanie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pandzia_1 0 Napisano Grudzień 6, 2010 Gosiu nie łam się, jak będziesz w Polsce to lekarz napewno Ci coś poradzi i się Wam uda. Teraz idą Swięta więc napewno się odstersujesz, zrelaksujesz i nie będziesz tak myśleć o tym wszystkim a może włąsnie wtedy się uda, tak jak się mówi, że jak się nie myśli to wtedy jest :) A gdzie się podziewa reszta dziewczyn? Kachna jak tam u Ciebie? Fioletowy Lakier, tararara:) marta1901 i reszta. Tyle się dołączyło i już sie nie odzywają. NICK WIEK TERMIN @ CYKL STARAŃ Pandzia_1............27................ok 8.12....................2 gosia 1983............27................ok.29.12................... 7 MyszkaP..............23................ok.1.12........... .........2 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach