Anciaq24 0 Napisano Marzec 24, 2011 Hmmm jaka cisza;] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
anitia 0 Napisano Marzec 24, 2011 Wszystko jest mozliwe. Ja kochalam sie 4 dni przed, a potem dzien po i jestem w ciazy, wiec wszytko jest mozliwe. :) Powodzenia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Anciaq24 0 Napisano Marzec 25, 2011 Anitia... a używałaś testów owulacyjnych ? czy kaledarzyk poprostu i obserwacje?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość MyszkaP. Napisano Marzec 25, 2011 Cześć Dziewczyny :-) Dawno nie pisałam ale na bieżąco Was podczytuję :-D Do mnie przyplątała się jakaś wstrętna infekcja. Ale za to zelżały mdłości i już mi się tak strasznie nie chce spać. Poza tym to w środę widziałam moją kruszynę. Miała wtedy 7tyg i 3 dni i mierzyła sobie 8,8mm. Widziałam też bijące serduszko :-) i w końcu mój mąż uwierzył że się udało i jestem w ciąży! Pozdrawiam :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Anciaq24 0 Napisano Marzec 25, 2011 Witam Cie myszko :) a długo sie z mężem staraliście o dzidziusia ?? :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość MyszkaP. Napisano Marzec 25, 2011 równe pół roku, no i w walentynki mąż wykonał strzał w dziesiątkę i się udało :-D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
anitia 0 Napisano Marzec 25, 2011 Ja mialam bardzo regularne okresy no i ja w sumie czulam kiedy owulka przychodzila, zawsze przed mialam bole jajnikow, a poza tym to jeszcze wspomagalam sie testami owulacyjnymi. Ale w cyklu w ktorym zaszlam to mialam dodatkowo monitoring robiony i wspomagalam sie Clo na owulacje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość czekam rok Napisano Marzec 25, 2011 Cześć dziewczyny .Staram się o dziecko rok .Najpierw próbowaliśmy sami ,może się uda ale nic .Po 8 próbach poszłam do gin .Powiedział ze niby wszystko wygląda w porządku. Kazał mi zrobić badania : estradiol i FSH .wyniki moje to estradiol 38,24 a FSH 7,80 ,wtedy to był 18 dzień cyklu czyli po owulacji .Powiedział ze jest jajeczko ale zapadnięte ,więc może mam problemy z pękaniem jajeczek,i dla tego nie mogę zajść .Może któraś z was ma podobny problem .piszcie . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Anciaq24 0 Napisano Marzec 25, 2011 Wiecie co... ja to juz sama niewiem tak mnie dzis pobolewał brzuch jak na owulacje masakra ale przeciez juz i kilka dni temu tez mnie bolał i myślałam ze to juz .. nie rozumiem nic ztego na test juz zapozno. Jeśli chodzi o lekarzy to u "mnie" lekarka gin przyjmuje 5 osób co drugi dzień wiec jak bym sie poszła zarejestrowac to chyba z miesiac bym czekała natomiast prywatnie gdzie zawsze chodziłam do takiej przemiłej kobieciny jej juz nie ma :( emerytura... Ja jak z męzem sie starałam 3 lata temu o dzidzi to tylko usłyszałam ze najważniejsze jest czy ma sie owulacje kazała mi mierzyć tempke i przyjsc z wykresem jak tak czytam o czym Wy piszecie to jestem w szoku jakies badania prolaktyna wysokie poziomy luteina zgłupiałam do reszty szooookkkk Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Anciaq24 0 Napisano Marzec 25, 2011 No ale Anitia jak to jest wtedy robiłam testy owulacyjne i mierzyłam temperature owulacja była okres też mam raczej regularny 28-26dni cykl ostatnio własnie 26,26 wiec 13dc powinna być owu i własnie bolał mnie brzuszek a dzis to co ??? :( zgłupiałam :( a mąż chodzi już koło mnie i pyta czy kopie juz tam hehehe.Zaznaczam ze wtedy nie wysyłano mnie na dalsze badania tylko meża na nasienie i niemial on plemnikow żywych teraz juz jest wszystko wporządku z nim ale ze mnia sie chyba cos dzieje....tak raczej nie było :( jeju :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jedza76 Napisano Marzec 25, 2011 Witam. Do tej pory miałam problem z zajściem w ciąże. Mam 34lata,od miesiąca biorę prengofer. Zawsze miałam okres co 28-29dni ale od stycznia mam co 24. Ostatnia @ była 28luty, przytulalam sie z moim partnerem 12-13marca. Teraz w czwartek24marzec byłam na usg dopochwowym i lekarz powiedział ze mam macice jak przed okresem. Dzis bolą mnie tylko piersi ale wcześniej miałam objawy typowe na okres. Test ciążowy zrobiłam tydzień po stosunku i wyszedł negatyw. Tyle sie naczytalam o wszystkich objawach ze mam mętlik w głowie. Jak to jest z tymi piersiami,kiedy sie powiekszaja? Czy kwas foliowy moze zatrzymać @? Czy lekarz moze nie widzieć ciazy tak wczesnej? Zrobię betę ale dopiero w środę a do tego czasu padne z nerwów:-( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Anciaq24 0 Napisano Marzec 26, 2011 Jedza...Test ciażowy był wykonany zbyt wczesnie jeśli chodzi o USG to moim zdaniem również zbyt wcześnie było ono zrobione ... Lekarz stwierdził macice jak przed okresem czyli powiekszoną, ja też tak miałam i niestety @ przyszła...ale u Ciebie wcale tak nie musi być :) z tego co sie od dziewczyn naczytałam to beta bedzie dobrym rozwiazaniem jak nie potrafisz sie doczekać :) jeśli chodzi o piersi to poprosmy ekpertki które mają swoje upragnione fasoleczki o pomoc :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
anitia 0 Napisano Marzec 26, 2011 Kochane moje, kazda kobieta czuje co innego w ciazy, w ostatniej ciazy, jak zaszlam to kompletnie zadnych objawow i tak zostalo do tej pory, a wczoraj zaczelam swoj 19sty tydzien, no wiec wiecie , piersi moga byc bolesne na okres jak i na ciaze, to nie jest objaw, mnie np bolaly duzo bardziej kiedy bralam luteine,a w ciazy nie bylam, wiec trudno powiedziec, a teraz jak bylam to piersi same w sobie nie bolaly tylko strasznie wrazliwe sutki mialam. A poza tym kwas foliowy nie moze zatrzymac okresu. Ale jak sie starasz o dzidziusia to powinnas go brac codziennie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Anciaq24 0 Napisano Marzec 26, 2011 Teraz czeka mnie 9 dni wyczekiwania do @ ... a dziś znów mnie bolał brzuszek jak na owu lub @ niewiem co jest zemna nie tak :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gosia 1983 0 Napisano Marzec 28, 2011 L_E_T_I hej co tam u ciebie,ja oczywiscie ze zagladam reguralnie ale juz sie nie wpisuje bo i tak moje starania na nic sie zdaly,poki co mam drugi cykl na tabletkach antykoncepcjnych(i ostatni)moj juz chyba tez przestal wierzyc ze kiedys sie uda bo ciagle mnie tylko wypytuje czy jeszcze kiedys bede w ciazy(wcale to podtrzymujace na duchu) chce sprobowac po odstawieniu tabletek jak sie nie uda to juz koniec nie probuje wogole sie starac,bo poprostu nie mam juz zwyczajnie sil na wyliczanie dni plodnych i nie,mierzenie temperatury i obserwacji sluzy,robienia testow owulacyjnych(zreszta zadne ktore robilam nie byly pozytywne) trudno jak sie nie uda teraz najwyrazniej tak juz ma byc,tlumacze sobie ze nie jest zle bo jedno dziecko mamy(szkoda mi tylko mojej dziewczynki ze nie ma rodzenstwa bo chyba nic gorszego byc jedynakiem) wszystkie dziewczyny nowe i obecne goraco pozdrawiam i jak zawsze za wszystkie trzymam kciuki,buziaczki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
L_E_T_I 0 Napisano Marzec 31, 2011 Hej gosia. U mnie bez zmian żyję sobie z torbielem tabletki anty nie pomogły i czekam na wizytę poniedziałkową czy idę na laparoskopię czy może torbiel zmalała? Chwilami też już mam dość negatywnych testów ale jescze nie mam dzidzi więc muszę się nie poddawać a Ty może jak odpuścisz to się uda. PAMIĘTAJ STARANIE JEST PRZYJEMNE :) Pozdrawiam Buziaki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gosia 1983 0 Napisano Marzec 31, 2011 L_E_T_I ja napewno tez bym sie nie poddala jesli bym nie miala dziecka to fakt, a co do tego torbiela to nie poddawaj sie ja tez mialam ponoc torbiel tak przynajmniej mi mowila ta doktorak co do niej chodzilam ale mowila ze jest maly i nic z nim robic nie bedzie,teraz jak bylam w polsce poszlam do innego ginekologa i ten nic na temat torbiela nie mowil wiec albo sie wchlonal sam albo go nie bylo wogole,czasami to zaluje ze czlowiek nie moze sie znac na wszystkim wtedy same bysmy mogly sobie pomoc,a tak jestesmy skazane na lekarzy,trzymam za Ciebie kochana kciuki i werze ze sie uda,buziaczki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
L_E_T_I 0 Napisano Kwiecień 5, 2011 Hejka :) Gosia dzięki za trzymanie kciuków wczoraj byłam u gina i torbiel zniknęła teraz zaczynam kolejny cykl starań ale mam obawy że i tak nic z tego nie wyjdzie, postanowiłam w tym cyklu spróbować testów owulacyjnych i zobaczymy. Buziaki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gosia 1983 0 Napisano Kwiecień 7, 2011 L_E_T_I ciesze sie ze torbiel znikla,teraz tylko sie starac,najlepiej nie mys za duzo o tym wiem ze to glupia rada bo zwyczajnie sie nie da nie myslec wiem bo tez tak mialam,wierze ze juz niedlugo zobaczysz wymarzone 2 kreseczki,buzka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gosia 1983 0 Napisano Kwiecień 7, 2011 a co z reszta dziewczyn?gdzie jestescie,co nowego slychac u Was? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
anitia 0 Napisano Kwiecień 8, 2011 Hej dziewczynkim, ja tu ciagle jestem tylko teraz na urlopie, no wiec nie pisze zbyt czesto ale zagladam i czytam co tam u was sie dzieje. Jesli chodzi o mnie to prawdopodobniej bedzie chlopak, ale lekarz nie dal stu procentowej pewnosci bo dzieciatko bylo odwocone pupka i nie bylo dobrze widac, ale jak sie na chwile odwrocil to lekarz stwierdzil ze chyba chlopak ale to byla doslownie chwila, i nie ma pewnosci. Juz w poniedzialek wacam to bede tu czestszym gosciem, :) aw srode mam kolejne usg. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marta1901 0 Napisano Kwiecień 9, 2011 Hej! W czwartek miałam wizytę u gina. Wg niego to 9 tydzień. Stwierdził, że wszystko jest dobrze, a mnie najbardziej przekonało bijące serduszko maleństwa. Jak je zobaczyłam to aż łezki mi się w oczach zakręciły. Mój mąż jest strasznie szczęśliwy, mówi na mnie "gruba" (chociaż brzuszka oczywiście jeszcze nie ma, a poza tym od zawsze jestem szczupła i drobna) a jak protestuje to z uśmiechem dodaje: "poczekaj zaraz będziesz gruba". No to tyle u mnie a co u reszty? Pozdrawiam zaciążone a niezaciążonym życzę jak najszybciej spełnienia tego marzenia o maleństwie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
L_E_T_I 0 Napisano Kwiecień 11, 2011 Hejka :) Dziś mam 16dc wczoraj robiłam test owulacyjny i wyszły Mi 2 takie same kreski dobrze widoczne. Działaliśmy wczoraj i dziś też mam nadzieję działać, więc zobaczymy czy się uda w tym cyklu. Życzę powodzenia zafasolkowanym i tym czekającym. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
anitia 0 Napisano Kwiecień 13, 2011 Martusia to cudowne uczucie zobaczyc jak serduszko bije, i ze wszystko jest ok. Zobaczysz jak ten czas szybciutko ci zleci, ja juz nie nadazam liczyc, hehe juz koncze 21 tydzien. I juz kopie, jeszcze tylko tak ze ja czuje, maz jeszcze przez brzuch nie moze tego wyczuc, choc dzis wydawalo mi sie ze poczulam pod reka kopniaczka jak lezalam, ale to tez takie smieszne fajne uczucie. A poza tym dzis mam usg no wiec miejmy nadzieje, ze albo potwierdzimy ze to chlopak, albo dowiem sie ze to dziewczynka :) bez roznicy co, aby bylo wszystko w porzadku. Leti, trzymam kciuki zeby w tym miesiacu wredna @ nie przyszla. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gosia 1983 0 Napisano Kwiecień 13, 2011 Ciesze sie z Wami dziewczyny :) L_E_T_I trzymam za ciebie kochana kciuki,powodzenia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
anitia 0 Napisano Kwiecień 13, 2011 Bedzie chlopak :) cudownie bylo patrzec jak macha raczkami jaki cudny widok Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
L_E_T_I 0 Napisano Kwiecień 15, 2011 Hejka :) Dzięki dziewczyny za wsparcie i trzymanie kciuków. anitia gratuluję synka. U mnie 20dc i pozostało czekanie :) Pozdrawiam i też trzymam kciuki za was. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
anitia 0 Napisano Kwiecień 16, 2011 Leti jak tam twoje czekanie? Dajesz rade? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
azalia12 0 Napisano Kwiecień 17, 2011 ja dostosowałam się do Waszych rad, mężuś dostał witaminki cynk i selen, oboje tez codziennie bralismy witamine c i magnez i chyba się udało :) tescik pozytywny =D no i w mędzyczasie robiłam badania hormonów i progesteron wyszedł wysoki = ciąża :) wg moich wyliczen jutro zaczyna sie 6 tydzien, nie byłam jeszcze u gin a termin wizyty mam na połowe maja,...czy to nie bedzie za późno ?? Z drugiej strony to moment odpowiedni na bicie serduszka, wiec czy jest sens isc tam wczesniej? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
anitia 0 Napisano Kwiecień 19, 2011 azalia gratuluje, super wiesci. Do lekarza wystarczy jak pojdziesz po 6stym tygodniu, bo wtedy zobaczysz serduszko. Wczesniej nie ma sensu. W maju bedzie akurat :) ciesze sie razem z toba, to cudowne uczucie zobaczyc dwie kreseczki na tescie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach