Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gosia 1983

Kobietki chcace zaciazyc

Polecane posty

Gość zpanulka
hej Chciałam się przyłączyć, sprawy tutaj poruszane są mi bardzo bliskie, rozumiem Was jak mało kto. Ja staram się już 5 miesiąc i za każdym razem rozczarowanie jak @ nadchodzi. W tym miesiącu @ ma być 19 lutego i już wiem że będzie bo wczoraj robiłam beta HCG i wyszło 0,1. Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy

Gość aniti
Witaj kochana i pisz o czym tylko bedziesz miala ochote. Pozdrawiam A ja w czwartek w koncu na usg, juz sie doczekac nie moge zeby zobaczyc swoja fasoleczke.

Gość rosy
Anitia, powiedz m proszę jakie leki brałaś. Bo ja mam wysoką prolaktynę ale tylko po obciążeniu i biorę dostinex. Błagam napisz o swojej kuracji.

Marta ja juz po usg, kochana kruszynka ma juz 6,5 cm i tak fajnie machala raczkami. Cudownie na nia sie patrzylo, ciagle mam ja przed oczami. WIec ja juz duzo duzo spokojniejsza. Rosy ja bralam tylko Bromergon, ale tylko przez miesiac, moze poltora, potem wrocilam do UK i tutaj GP przepisal mi odpowiednik Bromergonu, ktory wybralam przez pol miesiaca chyba i odrzucilam bo tak mi powiedzieli w klinice do ktorej zaczelam chodzic. Bo tu w UK nie robia w ogole badan na prolaktyne po obciazeniu, wychodza z zalozenia jesli normalna prolaktyna jest w normie to jest ok. No wiec potem dali mi jeszcze Clomifine, ale to juz na jajeczkowanie, i zaraz w pierwszym mieisacu brania tego leku zaszlam w ciaze, przy bardzo bardzo slabych staraniach :)

Hej! Bardzo się cieszę, że z Twoim maleństwem wszystko ok :) Jak brzuszek? Szybko rośnie czy na razie jeszcze nie? Widzę, że na razie na forum zostałyśmy tylko my z Anitią. Dziewczyny co z Wami? Piszcie co u Was! A ja jestem własnie po wizycie u gina. Mam lekką ukrytą hiperprolaktynemię. Dostałam bromka i od następnego cyklu mam brać 0,5 tabletki. A w tym mam jeszcze zrobić progesteron i z wynikami znów do lekarza.

hej dziewczyny ja jak tylko moge to zagladam i czytam wasze posty jednak sama nie mam za bardzo dostepu do neta kozystam wiec dzis i zdaje relacje znowu @ do mnie przyszla (wlasnie dzis dostalam)tak jak postanowilam zaraz w pierwszy dzien @ biore antykoncepcje na 2-3 miesiecy a pozniej bede sie starac od nowa,jak to nie pomoze to juz nie wiem chyba sie poddam pozdrawiam was wszystkie i gorace caluski dla wszystkich kobietek starajacych sie i przyszlych mamus

Gość zapl_bydg
Hej jeżeli poczułaś instynkt macierzyński, bądź Twój partner nie może mieć dzieci, chętnie pomogę. 100% dyskrecji, 1000% zdrowia i higieny. pisz na zapl_bydg@mixbox.pl

Tak Martusia malo nas zostalo tutaj. Nie wiem czy wszystkie sie tak intensywnie staraja, czy juz sie poddaly. Moj brzuszek rosnie dosc szybko. Gosia moze to tez dobre wyjscie, wez tabletki, ale niepoddawaj sie, moze akurat jak przestaniesz myslec o ciazy to sama przyjdzie.

Gość MyszkaP
Ja też Was nie opuściłam dziewczyny :-D Wciąż czekam do 28 bo wtedy ma przyjść @, ale ja jestem pewna, że nie przyjdzie!!! A skąd?! Po prostu mam takie przeczucie, że tym razem się udało :-P Temperaturka lekko podwyższona, ból z zewnętrznej strony piersi (od pach) i pobolewanie w dole brzucha! Wiem, że nie powinnam się tak nakręcać ale nie mogę się powstrzymać...a raczej to wewnętrzne przekonanie, że się udało mi nie pozwala!!!

Myszka w takim razie, trzymamy mocno zacisniete kciuki zebys zobaczyla wymarzone kreseczki na tescie. Czasami tak jest ze kobieta po prostu wie ze jest w ciazy. Ja wczoraj rozmawialam z kolezanka i wspominalysmy jak zaszlam w pierwsza ciaze. I jakies poltora tygodnai przed zrobieniem testu powiedzialam jej ze mysle ze jestem w ciazy, mam takie przeczucie, dziwnie sie czuje, inaczej niz zwykle, i mialam bole jajnikow caly czas, czego zazwyczaj nie mialam, tylko w czasie owulki tosie zdarzalo. I co, i rzeczywiscie sie okazalo ze wtedy bylam w ciazy, ale jak juz pisalam, niestety tamta ciaze stracilam. A w tej po prostu wiem, ze bedzie juz wszystko dobrze, i wiecie co, mam przeczucie ze to bedzie dziewczynka. Nie wiem dlaczego, takie po prostu przeczucie. Fakt staralismy sie tak jakos duzo przed owulacja, bo akurat moj maz i ja mielismy rozne zmiany wtedy w pracy i nie bardzo moglismy sie starac, wiec moze tez i dlatego mysle ze bedzie dziewczynka.

Gość MyszkaP
ach to czekanie....jeszcze 7 dni, nie wiem jak wytrzymam. Mam kilka objawów ale boje się, że urojonych....tylko ta intuicja wciąż mi mówi JESTEŚ W CIĄŻY :-P

Hej kobietki! Nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie, kiedyś trochę z Wami pisałam, potem jakoś topik zamierał i przeniosłam się na inny, ale od niedawna widzę, że topik jednak odżył :) Mam nadzieję, że niedługo już Wam się uda i wszystkie będziecie się wymieniać jakie która miała mdłości itp. :D A mamusi (anitia) gratuluję :) u mnie leci 15 tydzień i brzusio też już się pokazało, ale mam wrażenie że pojawił się z dnia na dzień :) anitia coś jest z tym czujem, ja sądzę że będzie chłopak, ale jeszcze za wcześnie by to stwierdzić, niby lekarz też tak podejrzewa, czekam z niecierpliwością do następnej wizyty i na pierwsze ruchy :) Pozdrawiam Was i trzymam kciuki!!!

Pandzia u mnie wlasnie 14sty tydzien leci, no i juz sie tak nie moge doczekac zeby poczuc ruchy. Tak strasznie sie nie moge doczekac. ALe dzis wlasnie dostalam wyniki ze szpitala, wszystkie w normie, przeziornosc karku dobra, male ryzyko zachorowania na Downa, ciesze sie bardzo. I juz sie nie moge doczekac kolejnego usg, ale to dopiero za prawie 8 tygodni.

hej kobietki ale tutaj fajnie sie zrobilo i widze kobietki przyszle mamusie tez o nas nie zapominaja ja dzis wzielam 3 tabletke anty.mam nadzieje ze tym razem po odstawiniu sie uda i za pierwszym razem "zaskocze":)nie mam za duzo co teraz opisywac bo jak wiadomo musze odczekac ale zagladam i czytam wszystkie wypowiedzi MyszkaP trzymam za ciebie kciuki abys zobaczyla te wymarzone 2 kreseczki,wierze ze bedzie dobrze ach co do przeczuc czy chlopiec czy dziewczynka ja w pierwszej ciazy bardzo chcialam chlopac i mocno w to wierzylam az do momentu kiedy lekarz powiedzial ze dziewczynak,co oczywiscie nie zmienia faktu ze i tak bardzo sie cieszylam buziaki dla wszystkich kobietek

Gość MyszkaP
Hmmm... 24 dzień cyklu.... Przez ostatnie miesiące najdłuższy cykl wynosił 30 dni a najkrótszy 28 Czyli pozostaje jakieś 4-6 dni! Walczę ze sobą żeby jeszcze nie robić testu bo wiem, że jest małe prawdopodobieństwo, ze wyjdzie Z drugiej strony jeśli go zrobię to w końcu przestane odliczać godziny a nawet minuty do 28 lutego, niezależnie od wyniku Podpowiedzcie proszę co robić :-(

Myszka wstrzymaj sie, 24 dc to jednak wczesnie. Mi pierwszy test wyszedl dzien przed spodziewana miesiaczka a i tak kazdy mowil, ze mam szczescie ze mi tak wczesnie juz wyszedl. Wiec po co teraz robic, poczekalas tyle wytrzymasz i pare dni. Trzymam kciuki kochana. Gosia, mam nadzieje tak jak i ty, ze zaraz po odstawieniu tabsow od razu zaskoczysz. :)

Myszka moim zdaniem powinnaś zaczekać. Wiem, że łatwo się mówi. Sama też robiłam ostatnio test za wcześnie. I niezależnie co sobie zakładałam przed nim to i tak było gorzej. Zaczekaj chociaż do niedzieli. A my będziemy trzymać kciuki :)

Gość buahahahahihiihihih
MyszkaP daj se w łeb hahahahahaha panikaro

Gość MyszkaP
do tej powyżej JA NIE PANIKUJĘ BO NA CIĄŻĘ CZEKAM Z UTĘSKNIENIEM Zrobiłam jednak ten test i nie żałuję! Tak jak myślałam wyszedł negatywnie i to było jak kubeł zimnej wody. Do tej pory siedziałam na necie i porównywałam swoje objawy z objawami innych dziewczyn a teraz postanowiłam, że jedyne forum jakie będę odwiedzać to to :-) Wciąż mam nadzieję, że się udało ale już nie myślę o tym tak "obsesyjnie" Gosia, Anita- pozdrawiam i dziękuję za dobre słowo :-)

Gość MyszkaP
Miało być MARTA :-)

Gość doo panikara myszkaaaaaaa
i po co to bylo robic test?? buahhaahahha starasz sie dopiero chwile wiec sie nie zesrej ino buahhahaha test sie robi w dniu @ a nie przed

Gość doo panikara myszkaaaaaaa
a po 2 kazda objawy ma inne i niema co porównywac dziewucho zajmij sie czyms a nie ylko ciaza i ciaza

Myszka ja dalej trzymam kciuki za Ciebie :) A w ogóle to mnie tym optymizmem zaraziłaś ;) Ale ja z testem będę czekać przynajmniej do 36 dc.

Gość MyszkaP
Nie wiem o co chodzi tej osobie, która tak na mnie naskakuje. Człowieku NIC O MNIE NIE WIESZ, więc daruj sobie te komentarze, bo to żenujące! To forum po to jest żeby się wygadać i powspierać nawzajem, wiec jeśli tak cię kuje w oczy to co piszę to poprostu NIE CZYTAJ TEGO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-P Marta a który masz dzień cyklu???

Gość DO MYSZKI PANIKARY
MyszkaP SMIESZNA JESTES BUAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA MAM LACHE Z CIEBIE NIE SAMOWITA PANIKAROOOOOOOOOOOOOO NIC INNEGO TYLKO TEMPERATURA SLUZ ITD BUAHAHAHAHAHAAHAHAHA

Gość MyszkaP.
Dziewczyny ta osoba pw. przejęła mojego nica więc wiedzcie, że to co teraz będzie pisane przez MyszkęP to nie ja! :-(

Myszka- musisz się zaczernić. Po co ktoś ma się podszywać pod Ciebie. A co do osób krytykujących- zazdroszczę im czasu i energii. Tylko szkoda, że nie mogą tego spożytkować w inny sposób. U mnie dziś dokładnie 22 dc. W piątek mam kolejną wizytę u gina i już będę wiedziała co dalej. Kazał mi zrobić progesteron i estradiol i w zależności od wyników dostanę jeszcze jakieś leki, albo i nie. A tak swoją drogą to ja już z moim cyklem zgłupiałam- wydawało mi się, że już miałam dni płodne (o ile u mnie coś takiego występuje;) ) a dziś mnie jakoś tak "zalało" :P jakby właśnie płodne dni....

Gość MyszkaP.
Marta dzięki za dobre słowo. Chyba faktycznie się "zaczernie" na MyszkaP z kropką:-) Jeśli faktycznie dziś masz dni płodne to bierz się do roboty :-D Pozdrawiam i życze miłego dnia :-)

No własnie nie wiem czy płodne, ale skoro ochota też była to wczorajszy wieczór miał miłe zakończenie ;)