Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gosia 1983

Kobietki chcace zaciazyc

Polecane posty

Gość MyszkaP.
dziewczyny dziś 28dc Wczoraj czułam już zbliżającą się @, raz nawet wyleciał ze mnie blado różowy śluz, więc byłam pewna, że @ będzie w nocy, obudziłam się rano i już miałam typowy ból brzucha i piersi jak na okres, dosłownie identyczne. Od czasu do czasu upławy i za każdym razem jak byłam w toalecie okazywało się że to jeszcze nie to. Jak byłam po południu w aptece to stwierdziłam że przy okazji kupie test. Jak wróciłam do domu to cos mnie podkusiło zeby go zrobić i co!!!!!!!!!!!!??????? BLADZIUDKA I LEDWO WIDOCZNA DRUGA KRESECZKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-D Juz się ciesze jak wariatka choć nie wiem czy powinnam, bo ta kreska jest taka delikatna! Pamiętacie to moje ogromne przeczucie od początku!!! W poniedziałek robie drugi test i od razu dam znać :-D

Gość MyszkaP.
Dziewczyny dodam że do zrobienia testu pokusiło mnie to że rano miałam straszne mdłości i to mi dało do myślenia bo przy pierwszym dziecku przez pierwsze 3 miesiące ciąży co rano wisiałam nad kiblem i wymiotowałam. I jeszcze jedno. Wczoraj jak zobaczyłam ten różowy śluz ze złości poszłam zapalić ( kiedyś tam na studiach popalałam sporadycznie) i nie dałam rady!!! Od razu zrobiło mi sie niedobrze!!!

Myszka to pozwol ze bede pierwsza ktora zlozy ci gratulace. Gratuluje kochana. Ciesze sie bardzo, razem z toba.

Myszka super wiadomość!!!!!!!! Gratulacje :) Widać, że pozytywne nastawienie działa :) Czekam na dalsze wiadomości. A test jak rozumiem robiłaś w ciągu dnia?

hej kobieti ja tez chce zajsc w ciaze. moze ktoras z was miala podobna sytuacje? uzywam monitorka do sprawdzania owulacji.cykl mam 36 dni,owulacje mialam 16go dnia,a okres powinnam dostac za tydzien wedlug cyklu a wedlug monitorka14dni po owulacji czyli dziaij. zrobilam test i negatywny,mam objawy od tygodnia jak na okres,czy jest szansa ,ze zaszlam w ciaze,czy juz moge przygotowac sie do nastepnego starania?

Mi się wydaję, że jakaś szansa jest. A czy rzeczywiście w okolicach 16 dc czułaś, że masz dni płodne? Bo wydaje mi się, że przy 36 dniowych cyklach to dość wcześnie by było. Ja poprzedni cykl miałam 36 i w okolicach 22 dc miałam dni płodne (a przynajmniej takie objawy- bo czy na pewno mam owu to nie wiem). W tym też mniej więcej tak samo. Poczekaj może jeszcze i jeśli po 36 dc nie będzie @ to powtórz test. A regularne masz cykle? Pozdrawiam

Gość MyszkaP.
dziękuję za gratulacje!!! Jestem taka szczęśliwa :-D Test robiłam w ciągu dnia tak ok 14 wiec jeśli wtedy wyszła taka blada kreska to myślę, że rano wyszła by mocniejsza tylko, że rano to ja byłam pewna, że znów się nie udało, poza tym nie miałam testu w domu. A wiecie jaki ja jeszcze miałam "dziwny" objaw, który miałam też przy pierwszej ciąży......przestały mi wypadać włosy, a wcześniej jak suszyłam je to wychodziły garściami :-) To też mi dało do myślenia !

Gość MyszkaP.
Magdek31 najlepiej powtórz test za 2-3. I pamiętaj ze dopóki nie ma @ zawsze jest szansa że się udało. Ja wy tym cyklu po prostu wiedziałam. Niby miałam jakieś tam objawy ale takie same wmawiałam sobie i w poprzednich cyklach więc nie kierowałam się nimi, to intuicja mi podpowiadała, że się udało a wcześniej tak nie miałam!!!

Myszka a może Twoja intuicja podpowiada, że będziesz miała na kafe kolejną zaciążoną ;) hi hi A serio to od Ciebie i mi się udzielił taki pozytywny nastrój... Mam nadzieje, że te dwie kreseczki i u mnie będą...

hej dziewczynki. wiem ze mialam owulacje bo mam monitorek do mierzenia dni plodnych i tak mi wskazal,tez po sluzie wskazywalo na owulacje i po sutkach,bo zawsze mam takie oznaki. miesiac wczesniej owulacje mialam ok 22dni,wiec tez sie zdziwilam,ze w tym miesiacu tak szybko. okresy od kilku ostatnich miesiecy mam regularne ok 36 dni. wiec tak troche sie zastanawiam.nawet dzisiaj mierzylam temperature w pochwie i mam 37,5.no ale nie chec sie nakrecac. Myszka p tobie to gratuluje!!!super,milo jest sie dowiedziec,ze komu sie udalo!!!:)

Gość MyszkaP.
Cześć Dziewczyny :-) Robiłam wczoraj drugi test i wyszła już wyraźna druga kreska :-) Mąż w końcu uwierzył :-D Dziś dzwonie żeby umówić się na wizytę do lekarza. Pozdrawiam!

Myszka to jeszcze raz gratulacje! Ja już czekam na @, żeby od nowego cyklu zacząć brać leki. Podejrzewam, że przyjdzie ok 10. A wolałabym, żeby nawet wcześniej bo od dwóch dni nie czuje się najlepiej i mam nadzieje, że po @ mi przejdzie.

Gość MyszkaP.
Marta a może to oznaki tego, że @ nie przyjdzie i obejdzie się bez leków! Ja też się przed @ nie najlepiej czułam.

Myszka bardzo bym chciała ale nie chcę się nakręcać. Wolę wychodzić z założenia, że to po trochu wiosenne przesilenie i zbliżająca się @. Dziś poczułam się lepiej dopiero ok 20.00- godzinę przed końcem pracy.

Myszka z wizyta u gina mozesz poczekac jeszcze 2 tyg, bo jak pojdziesz teraz to jeszcze moze nic na usg nie zobaczyc, zobaczy cos dopiero tak ok 6tego tygodnia, ja bylam na usg pod koniec 6stego i tylko takie zaciemnienie bylo widac i pikajace serduszko. Wczesniej ci powie tylko ze prawdopodobnie jest pani w ciazy. I wysle na bete zeby zobaczyc jak przyrasta albo cos w tym rodzaju.

Hej dziewczyny! Co tam u Was?? Tu znów cisza... Myszka jak się czujesz? Anitia jak maleństwo? Gosia co tam u Ciebie? Ja dziś miałam ciężki dzień w pracy. Myślałam, że wrócę przeczytam co u Was a tu nic. I pewnie do poniedziałku nie przeczytam, bo wyjeżdżamy z mężem na weekend do moich rodziców, więc pewnie nawet na chwile do kompa nie usiądę. Ale przynajmniej przestanę myśleć bo im bliżej do terminu @ tym bardziej zaczynam przeżywać. A @ przyjdzie pewnie w okolicy czwartku. A nich nawet jutro przyjdzie (jeśli ma być), przynajmniej nie będę miała takiego brzucha ;)

Hej Martus, u mnie ok. Malenstwo chyba tez - przynajmniej mam taka nadzieje. Oczywiscie ja ciagle cos sobie wmawiam i boje sie zeby nic sie nie stalo. Dzis wlasciwie zaczelam 16sty tydzien, ale ja dalej sie boje ze znowu cos sie stanie. Ech szkoda gada . Ja juz tak chyba bede miala do konca ciazy, na pewno byloby mi latwiej gdybym juz czula ruchy. I wlasnie tego nie moge sie doczekac. A juz za 3 tyg jade do polski na urlop.

Gość MyszkaP.
Cześć dziewczyny :-) A więc tak w skrócie... Wczoraj z rana zaczęłam plamić (brązowy śluz), zaczęłam ryczeć i zadzwoniłam do swojego gina, wyjaśniłam mu co i jak i kazał mi szybko wyprosić u aptekarza luteite i stosować a dziś przyjść na wizyte. No i właśnie jestem po :-) Wszystko jest w porządku, narazie mam dalej brać luteine, na usg mało co było widać a kropeczka miała 2,5mm :-). Następna wizyta 29.03. Pozdrawiam :-) P.s. i termin porodu wyznaczył na........ 11.11.11 :-D

Hej. Ja właśnie wróciłam do domku. Przydały mi się te wolne dni. Teraz już tylko czekanie na @... Bo wiem, że będzie... Anitia na pewno wszystko będzie ok. Znam wiele kobiet, które pierwszą ciążę straciły, a za drugim razem było już wszystko dobrze. Myszka świetnie, że szybko zareagowałaś. 2,5 mm?? olbrzym ;) Dziewczyny trzymam kciuki za Wasze fasolki.

Od wczoraj jestem w szoku. Moja beta: 49,54. Po prostu nie mogę uwierzyć. :)

Martus serdecznie gratuluje, super wiadomosc :) cudownie.

Dzięki kochana! Ja jeszcze do końca nie wierze. I ciągle się boje, że przyjdzie @.

Gość MyszkaP.
Marta nie znam się na becie ale rozumiem że to oznacza że się udało :-) Szczerze Ci gratuluję!!!!

Tak Myszka! na normach, które dostałam było, że od 9 jest ciąża. I według nich jest to ok 3-4 tydzień czyli bardzo wczesna ciąża. Zwłaszcza ze robiłam to ok 2 tygodnie od owulacji. Proszę trzymajcie kciuki, żeby było wszystko ok.

witam.mam pytanie.otoz od dwoch lat staramy sie z mezem o dziecko i nic. w lutym mialam okres.lecz mianowicie mam nietypowe objawy ( ktore mialam przed okresem takze) mam czeste nudnosci niekiedy trwaja caly dzien co wiaze sie z brakiem apetytu mam zawroty glowy malo brakuje zebym nie mdlala boli mnie brzuch w dolnej czesci mam takie skurcze jak na okres piersi sa nabrzmiale i wrazliwe na dotyk jestem ciagle zmeczona i senna spie w nocy i czesto w dzien jestem rozdrazniona i latwo mnie zdenerwowac oraz doprowadzic do placzu. sadzilam ze to na okres tak mam ale jestem juz okresie a dolegliwosci sie nasilaja.prosze odpiszcie co o tym sadzicie.

marta1901 gratulacjie,napewno wszystko bedzie dobrze grunt to pozytywnie myslec U mnie bez zmian dzis ostatnia tabletka anty.jednak dziewczyny ja odpuszczam,nie staram sie juz o drugie dziecko,mysle teraz o tym aby znalezc prace i wyrwac sie z domu do ludzi,wyszlam z zalozenia ze poprostu nie jest mi juz dane byc drugi raz mama i tak nie jestem w najgorszym polozeniu bo jak by nie bylo jedno dziecko mam i tym sie ciesze,wiec bede zagladac tutaj do was wszystkich jesli jeszcze jakies staraczki zostaly,a tym co sie udalo serdecznie gratuluje i trzymam za wszystkie kciuki,zycze powodzenia edzia125 no coz objawy jakie opisujesz to moga byc oznaka ciazy jednak ja zawsze trzymam sie tego ze kazda kobieta jest inna i ma inne objawy,a co do testu beta marta1901 napisala ze od 9 jest juz ciaza,najlepiej jak sobie go zrobisz i bedziesz wiedziec wszystko

Gość askas
hej kobietki czy mogę sie przyłącyć? przeczytałam cały topic i na wstępie gratuluję wszystkim zaciążonym,i zyczę powodzenia wzystkim starającym ja staram sie z męzem o dzidziusia od 6 miesięcy i nadal nic,jutro powinnam dostać @,i czuje ze napewno przyjdzie bo już mnie brzuch pobolewa oj cięzko ,ciężko:( pozdrawiam

askas oczywiscie ze mozesz sie przylaczyc, im nas wiecej tym fajniej. A jesli chodzi o staranka, to musi sie w koncu udac, badz dobrej mysli.