Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

przesuszona do mokrej nitki

ciąża a ślub - przed czy po rozwiązaniu

Polecane posty

Ale co uzasadniać?? chyba wiedzą skąd się biorą dzieci. Nie ma co się bać rodziców, teraz to chyba najważńiejsze żeby dziecko urodziło się zdrowe, moja babcia jest bardzo bogobojna i wszystko wg niej musi być po kolei, ale i ja i moja siostra ją rozczarowałyśmy (moja siostra wzięła ślub jak jej synek miał 2 latka prawie). Ale co się stało to się nie odstanie i to jest wasze życie, a nie babci czy rodziców. A moja babcia teraz poszła po rozum do głowy i jest szczęśliwą prababcią, i tylko wydzwania kiedy ją znowu odwiedzimy z małą.

no właśnie ja też nie bardzo wiem co tu uzasadniać:) Masz na myśłi dlaczego nie od razu ślub tylko po porodzie? Moim zdaniem prosto- nie chcesz niepotrzebnie ryzykować zdrowiem maleństwa i chcesz pobawić się na własnym weselu. Ja tak uzasadniałam przed moją teściową :) A najlepsze jest to, że tego ślubu wciąż nie wzięliśmy a teściowa z faktem się pogodziła i wnuczkę uwielbia :P

Gość luiza21
Ja uważam tak: najpierw ślub a potem planowanie dziecka,a nie odwrotnie i później zastanawiania wielkie są czy ślub podczas ciąży czy po ciąży.

uzasadnianie - zle to ujelam (ale forma argumentów ze strony rodzicow i z naszej strony tak wlasnie bedzie wygladala) zapewne padnie takze pytanie ze strony mamy i babci - a co ludzie powiedza- ludzie to ludzie gadac musze i tyle. A co do ulonego zycia - czyli slub i dziecko - madry ten komu sie udalo :]

Gość hoop cola
i wdupie miej takie argumenty ,że goscie zastanawiaja sie potem czy ślub brałaś w ciaży czy zanim zaszłaś- to juz nie sredniowiecze...

Gość luiza21
No mądry,bo to przecież nic trudnego żeby wszystko było po kolei. A jak już masz taki problem to po rozwiązaniu weź ten ślub tylko nie wbijaj się w białą suknię i welon...

Gość hoop cola
dlatego najpierw trzeba urodzić, a potem slub jesli juz jest taka sytuacja dla własnego spokoju i komfortu, a nie dla komforu rodziny i gosci

Gość hoop cola
a co w tym złego,ze ciężarna panna zakłada biała sukienke i welon??? To chyba jej sprawa...

biała suknia i welon oznaczają czystość, wiadomo że jak pójdzie do ślubu z dzieckiem, to że czysta nie jest... takie stare zabobony. Ja miałam białą sukienke, i welon śnieżnobiały... moja teściowa troche się tym wzburzyła ale ja miałam to w nosie.

Gość luiza21
A nie wiesz dla kogo jest biały kolor i welon? Chyba nie dla ciężarnych albo tych co mają już dzieci. Trzeba miec trochę oleju w głowie i wiedziec jak się ubrac.

Gość hoop cola
a jężeli ma na to ochote i pieknie w niej wyglada to niech ją włozy, nikomu tym krzywdy nie robi

Gość hoop cola
Twoim tokiem myslenia przypominasz mi stare baby ze wsi

Gość luiza21
No niby nie ale to niestosowne.

Gość hoop cola
Niestosowne tez jest,ze ksiadz bierze kase za udzielenie tego sakramentu

Gość luiza21
Ze wsi nie jestem ale to głupie i nietaktowne. Jak to wygląda przed ołtarzem wielki brzuch i jeszcze większy welon.

Gość luiza21
To akurat fakt że księża biorą za wszystko kasę. Niestety

Gość hoop cola
skoro dla panny nie jest to problem to nie powinna się przejmowac opiniami, ajesli kogos to az tak razi to po prostu niech na slub nie przychodzi i bedzie mógł spać spokojnie

Gość luiza21
Jak ktoś jest gruby to co innego ale mówimy tu o ciąży

Gość hoop cola
dzięks!!! No ale tusze tez mozna uznać za ciążę i może wywołać takież samo oburzenie i niesmak?

luiza21 jak nie jesteś dziewica to też nie powinnaś zakładać białej sukni i welonu :O w tym wypadku powinni zaprzestać szycia sukien ślubnych w kolorze białym... powinny być tylko na zamówienie dla 1% kobiet :D

Gość luiza21
Ale Ty masz tę świadomosc ze nie jesteś w ciąży że to tylko otyłośc,ale byc w ciąży i zakładac białą suknię i welon to trochę nie halo. Chociaż coraz więcej niestety jest takich dziewczyn które tak robią.

Gość hoop cola
albo w dniu slubu obowiazkowo badanie ginekologiczne i jak jest ok to możesz iść w białej ,ajak nie to jesteś skazana na wór pokutny

Gość hoop cola
no ale skoro jej to nie przeszkadza i chce to o co ci chodzi, bo nie rozumiem? Ja syna urodziłam 5 lat po slubie, a gdy szłam do slubu od dawna nie byłam dziewicą , a miałam piekna białą suknie i długasny welon

Gość luiza21
No wiadomo że teraz to chyba nie ma dziewczyn które są dziewicami i idą do ślubu. Ale tu chodzi o to że skoro ciążę bardzo już widac to nie przystoi tak się ubierac. Albo masz 2-letnie dziecko i bierzesz ślub i nagle zakładasz welon?

aha to znaczy, że nie dziewica może mieć białą suknię i welon, a kobieta z dzieckiem lub w ciąży już nie może. tak to sobie tłumaczysz...gratuluję a kobieta po skrobance (w końcu nie z brzuchem przed ołtarzem) też może mieć białą suknię i welon tak???

Gość hoop cola
ambrama dobrze piszesz jej chodzi tylko o to ,"zeby ludzie nie gadali" twoim tokiem myślenia osoby zyjace w zwiążkach nieformalnych nie maja prawa chrzcić dzieci nawet ale kto powiedział,ze tak nie przystoi???

Gość ciąża tylko po ślubie
najlepiej kilka lat po ślubie a nie od razu się pakować

Gość hoop cola
niekiedy tak sie nie da