Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdziwiona mama

Dlaczego tak duzo jest dzis mam biednych lub minimalistycznych?

Polecane posty

Gość moim zdaniem to jesteś
123 no to właśnie to napisałam. Nie afiszuje się ze swoimi pieniędzmi na prawo i lewo. Ma klasę :)

dla mnie głupotą jest - to fakt, każdy może mieć. Ale mi nie chodzi o tych, co odkładają tylko o tych, co mają na wydanie bez odkładania.

Gość dla mnie głupotą jest
moim zdaniem to jesteś> akurat na autach się znam i powie ci że lepsza taka toyotka niż np 3 letni peugot za 30 tys :P

Prosty wniosek. Nie mam pojęcia jak wygląda wózek za 6 tys. Nie moja półka, nie interesuje się. Jakby ktoś mi go pokazał na spacerze to bym rozważała kolor, wygląd, funkcjonalność, ale nie miałabym pojęcia, ze on tylko kosztuje. Chyba, ze ktoś mi wykrzyczy prosto w twarz "zobacz kopiłem wózek za 6 tys!" Ale to już afiszowanie się i nachalność. I większość ludzi, których na taki zakup nie stać nie będzie miało pojęcia, ze owy wózek kosztuje tyle pieniędzy. Wózek pewnie jak wiele innych i ginie w tłumie wiec skąd by niby ludzie mieli wiedzieć ile kosztuje gdyby autorka ich nie informowała?

12321312----> to po jakie licho ten twoj wujek sie tak pracuje, skoro nic sobie za to nie kupuje? Rownie dobrze moglby zamknac firme i isc na emeryture. No, chyba ze jest starej daty, pamieta biedne czasy i boi sie, ze jakis kataklizm znowu mu wszystko zabierze... Znam takie babcie w okolicy- spia na kasie, ale nic sobie nie kupia, nawet ogrzewania nie zrobia porzadnie, czy pralki nowej nie kupia, bo maja zakodowane, ze trzeba oszczedzac i skapic, zeby potem dzieci mialy spory spadek :o Mi tam takich ludzi zal, ze nie potrafia skorzystac z wlasnej kasy.

dla mnie głupotą jest-> Mam uraz do Toyotek :P

A co do cen wozkow- ciezarne kobiety znaja prawie ze wszystkie marki i ceny wozkow, bo sie niezmiernie tym interesuja, zanim wybiara model dla swojego dziecka. A jesli jest to wozek malo spotykany na polskich chodnikach, to sie pytaja wlascicielek, skad ten wozek i ile kosztowal. Z ciekawosci.

Gość 12321312
12321312----> to po jakie licho ten twoj wujek sie tak pracuje, skoro nic sobie za to nie kupuje? Rownie dobrze moglby zamknac firme i isc na emeryture. No, chyba ze jest starej daty, pamieta biedne czasy i boi sie, ze jakis kataklizm znowu mu wszystko zabierze... Ppamieta gorsze czasu, przeciez chocby komuna kiedys w Polsce byla. Ale wszystkiego dorobil sie sam. Zastanawialam sie tez, jaka ma z tego przyjjjemnosc. Mysle ze to prowadzenie firmy jest po prostu jego pasja, zarobkiem i hobby w jednym, i widac daje mu satysfakcje. Nawet na wakacje nie jexdzi, bo nie ma czasu. Popoludniiu odpoczywa przy tv z piwem, je jakas drozdzowke. Lubi ogladac National Geograpfic.

tyle że w życiu prywatnym ci ludzie zachowują się podobnie jak w interesach - owszem wydają dużo ale na konkretne rzeczy w konkretnym celu! a nie ma pierdoły przy których liczą się z groszem bardziej niż biedniejsi. co do wózka uważam że nie ma takiej funkcjonalności za którą trzeba by zapłacić 6tys - no chyba że to wózek dla 6raczków :D Widział różne wózki i uważa, ze realna różnica jest między 600zł a 2000.... a wyżej to już tylko się płaci za markę - czyli tzw snobizm.

Jestem ciężarną kobieta i to nie moja pierwsza ciąża, a nie znam wszystkich modeli i cen wózków bo jest ich tyle, ze nie sposób znać wszystkich i uwierz mi, ze nie mam pojęcia co to za okaz za 6 tys. Może wstaw link autorko bo chętnie zobaczę wózek bo sama cena niewiele mi mówi. Nie zaczepiam ludzi na ulicy i nie pytam za ile kupili swoje wózki. Chyba wyjątkiem nie jestem.

Ja kupiłam retro i to używany, tylko gondola, dałam 4.5 tys zł. Jestem bardzo zadowolona, bo wózek strasznie mi się podoba.

Gość zdziwiona mama
Poszlam nakarmic corcie a tu taki odzew:) Nie jestem nowobogacka, po prostu dobrze z mezem zarabiamy. I ja sie nie chwale, napisalam o cenie wozka tylko dla przykladu

wklejcie proszę linki bo chętnie takie rzeczy pooglądam :)

12321312----> Moj tesc tez prowadzil firme do upadlego, bo lubil. Nie mial innego zycia poza firma. Teraz zaniemogl, siedzi w domu i gapi sie w sciany. Nie widzi sensu w zyciu, bo juz nie siedzi w firmie... Ma depresja, ktora wykancza cala rodzine... A skoro wujek tyle pracuje, ze nawet na urlop nie jezdzi, to dodatkowo mi go zal, bo sie zarobi, a spadkobiercy beda sie ciszyc....

moim zdaniem to jestes----> nikt nie mowi o zaczepianiu kobiet na ulicy, tylko o rozmowach wsrod znajomych matek lub ciezarnych. W takich rozmowach ceny wozkow czesto wychodza w praniu- szczegolnie jak sie samemu rozglada za wozkiem dla swojego dziecka.

kim kolwiek mam taki podobny tzn też retro i szczerze to go nie lubię i nie jestem z niego zadowolona. Mój nie kosztował co prawda 4,5 tys, ale i tak za dużo za niego dałam i żałuje tego wydatku bo nie jest wart swojej ceny.

to inglesina. Przecież one nie kosztują 6 tys tylko góra 3!

ja w ciązy byłam2 lata temu i też nie znam wszystkich modeli wózków, przejrzałam może kilkanaście dostępnych w pobliskich sklepach - WSZYSTKIE oferują podobne funkcjonalności - a ceny są rozmaite- widziałam wózki za takie kwoty i nie wiem co w nich tyle miało kosztować? Z resztą czym sie tu podniecać? przecież to jest rzecz której się ledwie rok używa. Na pewno też nie pytałabym babek na ulicy o ceny ich wózków :D.

Nie da się bujać dziecka, jest sztywny. Mam z możliwością wersji spacerowej i to już zupełna porażka. Spacerówka jest taka płytka. Nie cierpię tego wózka.

Wozek mozna porownac do auta- kazde auto ma podobna funkcje- przewozi pasazerow. To po jakie licho ludzie kupuja drogie BMW zamiast powiedzmy Fiacikow czy Fordow?

Inglesina nie jest droga, ale koleżanka "dla mnie głupotą jest" pisała o realnych cenach wózków w przedziale 600 - 2tys zł, a inglesina jest już za 3 tys właśnie. Chociaż używaną może i by człowiek dostała do 2 tys.

Gość 12321312
Znam jeszcze inne ciekawe osoby - w rodzinie meza jest taki wujek - stary kawaler, pochodzi ze starej szlacheckiej rodziny i ma mase ziemi odziedziczonej w spadkach, jest wspowalascicielem tego 5- gwiazdkowego hotelu w Poznaniu. Ma wille w Sopocie, moglby ja wynajmowac turystom - ogromna kasa - bo jest nad samym morzem - 200 m od linni brzegowej. ZAmiast tego zaprasza rodzine...Mieszka tam z bratem co jest tez kawalerem. Bylam u nich kiedys i wygladalo, jakby ledwo zyli z jednej renty - tzn. czysto, ale w kuchni stary stol, cerata. Wszystko jakies stare - az wolalo o remont. Okna drewniane stare z luszczaca sie farba. I do tego wszystkiego na scianie.... autoportret Malczewskiego, Falat. ZAjebisty klimat miala ta chata. :)

Szczerze powiedziawszy to ten wózek był moim kaprysem, podobał mi się strasznie, chociaż sprzedająca ostrzegała mnie, że ładnie wygląda i na tym się kończy. Ale się zobaczy :)

no tak ale auta używasz długo jesli jest dobre oczywiście i ono realnie daje duże możliwości -np bezpieczeństwo, odpowiedną ładowność, oszczędny i dynamiczny silnik, systemu typu ABS które ułatwiaja jazdę....tu wiem za co płacę.... aczkolwiek nie rozumiem ludzi którzy kupują auta szpanerskie typu sportowe BMW! wózek może byc tylko lżejszy lub cięższy, ewentualnie łatwiej się rozkładać.... co w tym może tyle kosztować? Przecież to nie sa jakieś kosmiczne technologie, ani drogie materiały :P