Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama alergika

NUTRAMIGEN, proszę o opinie

Polecane posty

Gość mama alergika

moje 6tyg dziecko dzis po nutrilonie pepti dostalo nutramigen, mała prawdopodobnie ma skazę bialkową, a po pepti nie schodzila. Jakie macie doświadczenia związane z tym mleko-lekiem????

Gość ollllllo
moje uczulalo, teraz jest na neocate i jest ok, w nutramigenie jest np soja

jeśli chodzi o problemy skórne, napisze tylko, że lekarze chętnie przepisują kolejne paskudne mleka, każą czekać z nowymi pokarmami a wysypki/suche placki wcale nie schodzą. Zaczyna się historia z AZS... Od lekarza do lekarza... Potem alerolog, Claritine, Xyzal, może Zyrtec... Może sterydy. Nic nie pomaga. Potem po wydaniu mnóstwa kasy, straceniu mnóstwa czasu a przede wszystkim gdy dziecko jest już wyczerpane (np brakiem snu, bo wysypka swędzi, albo notorycznym katarem - podobno alergicznym), i prześlęczeniu kilku-nastu nocy nad literaturą medyczną decydujecie się na badania na własną rękę, bo lekarz oczywiście nie widzi potrzeby by cokolwiek robić. Na początek IgE całkowite - pokazuje czy w ogóle jest alergia, wychodzi ledwo podniesione, decydujecie się na dodatkowe badania i okazuje się, że dziecko w gardle lub nosie ma jakąś bakterię, np. Haemophilus influenzae, gronkowca albo pneumokoka (streptococcus pneumoniae) i to właśnie na tą baktrię/jej białko dziecko jest uczulone (lekko podniesione IgE, a wysypki takie, że dziecko budzi spojrzenia pełne litości na ulicy). I nagle po przeleczeniu antybiotykiem typu Ceclor przez MINIMUM 10 dni dziecko całkiem zdrowieje... I wysypka cudownie znika... A lekarz traci swe źródło dochodu w postaci przewlekle chorego pacjenta, który jest dla niego najbardziej dochodowy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A ja polecam nutramigen. Moja corka ma skaze. Byla wysypka, bole brzucha, problemy z kupka, niespokojne noce. Juz po pierwszym dniu na nutramigenie spala o wiele lepiej. Po 3 dniach bylo jeszcze lepiej. Nutramigen sie sprawdza o ile dziecko naprawde ma skaze bialkowa. Bzdury tu pisze ktos u gory, nutramigen NIE ZAWIERA SOI !!!

Gość mama juliana
Moje dziecko mialo PODOBNO alergie na bialko mleka i laktoze :-( objawy: bulgotanie w brzuchu- przelewanie, jedzenie wracalo mu do buzi i cos mielil :-(, brak kupy przez tydzien, kolki mega :-( ryczenie 12 godz. na dobe, suche platki uszu, wysypka na policzkach po tygodniu diety Nutramigenowej wszystkie objawy zniknely :-) dziekujemy ci wynalzaco Nutramigenu :-)

Gość Grzeszczak
a moje dziecko po nutramigenie zaczęło ulewać...nie dość ze za cholerę nie chciał jeść to na dodatek co udało mi się mu podać od razu oddawał:( i tak przez parę dni aż w końcu zminiliśmy na bebilon pepti...od razu zjadł podwójną porcję i za godz chciał jeszcze!!! teraz ma 11 m-cy i dalej sobie pepti popija:)

Gość mamaMarty
my również polecamy. zaczęło się w 2 tygodniu - mega zatwardzenie, bóle brzuszka, wycie, wysypka. 5 pediatrów !!! NAN HA, Bebilon Comfort, Bebilon Pepti do tego nam dawali leki na kolkę ( Espumisan, Sab Simplex ), trawienie ( Debridat) , probiotyki (LAcidofil , Dicoflor ) kazali pić koper, rumianek trwało to ze 4 tygodnie, Mała była wykończona na maxa, a my razem z nią płakaliśmy :( 6 i ostatni pediatra od arzu stwierdził alergię ! Marta dziś ma 13 tygodni, na NUTRAMIGENIE jest już długo . Na początku trochę pluła bo to niefajnie smakuje i pachnie ;) ale się przyzwyczaiła i wcina jak szalona. plus WODA - tylko i wyłącznie - reszta ją uczula. Pięknie przybiera, robi normalne kupy raz dziennie, zero kolek i kochamy Nutramigen ;)

Gość mamaMarty
Grzeszczak Przy ulewaniu podobno Nutriton jest ok. Tak nam nasza pani doktor powiedziała. my nie ulewamy, ale siostry synek ma ten problem.

Gość mama alergika
dziekuje za Wasze opinie corcia pije je dopiero dzień, kupki nie robila już 2 dni i strasznie sie męczy , mam nadzieje, że na tym mleczku wszystko się wyreguluje

Moja piła Nutramigen 6 miesięcy miała nietolerancję laktozy. Bardzo nam pomógł po jednym dniu wszystkie dolegliwości ustały. Jak miała 4 miesiące przeszliśmy na Nutramigen 2. Ale jak miała pół roku przeszłam na bebilon i nietolerancja poszła sobie. Ogólnie preparat ohydny śmierdzi szczurami :) ale moja mała piła chętnie i rosła jak na drożdżach:)

Gość mama alergika
na nutramigenie jesteśmy od wczoraj, pije chętnie :-))) jak na razie odpukać wypije wszystko co podam, np. wode czy herbatki bardzo chętnie. Martwie sie tylko bo po nutrilonie pepti bez laktozy rzadko robi kupki, ostatnia2 dni temu i bardzo ją ból brzucha męczy, często placze i tak od kupki do kupki, mam nadzieje, ze jakos się to unormuje

Jeśli ma problem z kupa polecam czopki glicerynowe dla niemowląt mojej na początku pomogły. Później się wyregulowało.

Gość gość
Podnoszę temat. Moje dziecko strasznie cierpi. Myślę o nutramigenie

Gość gość
Ja mam ten sam problem, syn jest wcześniakiem to oczywiste, że ma nie dojrzały układ pokarmowy. Był na PRE NAN od samego początku jeden wielki koszmar. A lekarze to kolka i tak będzie. Dziś ma 8 tygodni (wg terminu 2 tygodnie) i jest koszmarnie, przy jedzeniu 4 łyki i płacz, bulgotanie, dużo mniej je, po karmieniu albo płacze, albo nie śpi, śpi po 20 min, 40 min (7 godzin na dobę), kupa raz dziennie ale bardzo zbita. Boje się go karmić bo potem jest jeden wielki koszmar. Żadnych wyprysków i do tej pory jakoś przyrastał 40 g na dobę. Próbowaliśmy wszystkiego espunisan, delikol, debridat, probiotyki. Kolka kolką ale musi mieć swoją przyczynę my doszliśmy wreszcie, że problem tzw. kolki leży w łapczywym jedzeniu, syn dosłownie rzucał się na butelkę, połykał mnóstwo powietrza i niestety rzadko odbijał. Myśleliśmy, że to nietolerancja laktozy - niestety nie pomagał delikol, a po Nutra - był na nim co prawda tylko tydzień problem koszmarnego karmienia pozostał - nadal bulgotanie i wielki płacz po kilku łykach - na zdrowy rozsądek w nutra nie ma laktozy to nie powinna mu podrażniać jelit. Co raz mniej jadł i baliśmy się, że nie będzie przyrastał - bo to środek dietetyczny. Z 60 - 90 ml które wcześniej wypijał co 3 godziny nagle zrobiło się 60 ml cudem wymęczone po 4 godzinach. Powodem niepokoju było połknięte powietrze. Teraz wprowadzamy mu zwykłe mleko i czekamy aż wyrośnie. Proponuję znaleźć przyczynę czy to pokarm mu szkodzi czy po prosto połyka powietrze i nie odbija.

Gość gość
żeby wiedzieć czy dziecko ma nietolerancje laktozy, zróbcie prywatnie test Kerrego, koszt ok. 30 zł, wtedy Nutramigen rzeczywiscie pomaga, bo nie zawiera laktozy, a jak ktos cgce karmic piersia, to konieczne beda kropelki Delicol.

Gość gość
My stosujemy Nutramigen, z tego co obserwuję, to jest najlepsze na kolki :) Teraz powoli będziemy rozszerzać dietę, ten schemat wydaje mi się bardzo rozsądny http://www.nutramigen.info.pl/schemat-diety.html - czy któraś z Mam stosujących Nutramigen się do niego stosowała? Jakie wrażenia?

Gość gość
Moj syn jutro bedzie mial rok. Nutramigen stosujeny od 6 tygodnia. Ten schemat podobny jest do innych. Musisz iwazac na alergeny. My sporadycznie podamy cos co ma mleko krowie. Ale to bardzo rzadko. Resztę wprowadzalisny od początku jak przy zwyklym schemacie

Gość gość
ja miałam problem z takimi dolegliowosćiami u mojej małej, ale 'na prosta' wyprowadzil nas nasz pediatra (Grzegorz Wasążnik, Al. rzeczpospolitej 1 - Warszawa). i uważam, że nie warto testować na dziecku produktów z polecenia, tylko pod okiem lekarza. pozdrawiam!!

Gość gość
Mój synek ma 2 miesiące i jest na nutramigenie lgg . Od początku pił bebilon pepti bo na takich mlekach nauczony był w szpitalu zaraz po porodzie. Nie robił kupkk i miał straszne kolki (nie pomagał delicol, espumisan też nie dawał rady) gdy chciałam podać zwykły bebilon od razu je zwracał, do tego przyszła wysypka na twarz... pani pediatra przepisała nutramjgen i od razu się polepszyło, mały przestał panicznie płakać, robi przynajmniej jedna kupke dziennie, ale teraz pojawil sie inny problem... 4 dni temu byłam z nim na szczepieniu, dostał 4 wkłucia tj. Pneumokoki, tezec, blonnica i krzsztusiec. Nie bylo zadnej goraczk bo od razu jak zalecila p. Doktor zalozlam czopka (lekko podwyzszona do 36.9) az tu nagle ni stad ni z owad 3 dni po szczepieniu na twarzy mojego maluszka wyszly duze ciemno rozowe plamy, dosc szorstkie... mial juz problemy ze skora, teraz jeszcze doszla ciemieniucha... czy takie brzydkie plamy na twarzy i szyi moga byc skutkiem ubicznym szczepienia, czy moze nie podchodzi mu juz mleko? Czy ktoras z Was tak miala? Ratujcie :(