Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Adrian__pytający

Chciałbym żeby moja dziewczyna usunęła ciążę

Polecane posty

Embrion to człowiek, który będzie niedługo na świecie. 40 dnia mózg i układ nerwowy POWSTAJE i to coś ma czucie. Ma być rozrywane przez człowieka mieniącego się lekarzem?

Chodzi mi o samą historię, ale nie wrzucenie do internetu, że jak ta pani się dowie, to wytoczy mu sprawę o zniesławienie. Chodzi mi o przezorność, facet uratował sobie życie osobiste.

Gość kot13
odpowiedzmy sobie na pytanie, co to znaczy być humanitarnym i od tego punktu wyjdźmy , rozmawiając o aborcji.

Dlaczego banda osób mieniących się lekarzami nie może zrobić coś z płodem ... żeby on chociaż tego nie czuł. Skoro mamy być "nowocześni" to do końca.

Gość kot13
to prawda , uratował ale kosztem braku zaufania( kto zakłada kamery swojej dziewczynie) którego nie miał już wcześniej. Wysyłając te zdjęcia do internetu autor udowodnił, że jest człowiekiem niegodnym.

Humanitaryzm - Postawa pełna wyrozumiałości i życzliwości, nacechowana szacunkiem dla człowieka i pragnieniem oszczędzenia mu cierpień. Moim zdaniem to wszystko mówi o aborcji.

Gość kot13
nawet, jeśli embrion ludzki nic nie czuje w czasie zabijania nie może to oznaczac, że nie nazywamy go człowiekiem.

Gość kot13
stalingrad-a co z humanitaryzmem wobec kobiety, która aborcji dokonała? czy ona wg Ciebie przestała być człowiekiem( poczywiście panowie ludzmi są zawsze- oni zawsze sa niewinni i umywają ręce od sprawy)

Gość troche faktow
w 6 tygodniu embrion nie ma czucia ani swiadomosci, wiec nie cierpi. Kobieta oszczedza sobie cierpien wychowywania niechcianego dziecka. Nie widze sprzecznosci z definicja. Eutanazja tez jest w pelni zgodna z nia a antyaborcjonisci tez sa jej przeciwni. odnosnie stronki - tego typu akcje juz byly, sciema.

Tak, dla mnie taka osoba przestaje być człowiekiem. Mówię oczywiście o usunięcie z powodu "bo jebać mi się chciało", oczywiście zdrowie matki czy też gwałt i inne czynniki rozumiem, ale nie takie, bo "jestem głupia". Półbiedy, jak robi to młoda dziewczyna, gdy narzuca jej to środowisko. Ale już ona przestaje być dla mnie człowiekieme Dla mnie zabicie dziecka jest gorsza niż ta zdrada na wieczorze kawalerskim.

Gość troche faktow
"nawet, jeśli embrion ludzki nic nie czuje w czasie zabijania nie może to oznaczac, że nie nazywamy go człowiekiem." - a jak gotujesz jajka na twardo to wode w garnku nazywasz rosolem? w koncu z jajka tez za pare tygodni moglaby byc kura.

Noworodek teoretycznie też nie ma świadomości do jakiegoś tam czasu. Nie kontaktuje się ze światem jak my. I mamy go z tego powodu zabijać?

Osobiście chciałbym wiedzieć, żeby jak będę wybierał wybrankę, czy popełniła aborcję. Zazwyczaj kobieta która to zrobiła nie ma odwagi się przyznać.

Gość kot13
myślę , że absolutnie nie masz racji- nawet patologiczny morderca ma prawo do ludzkiego traktowania gdyby było inaczej nie byłoby sądów nad katami z dawnej Jugoslawii tylko rozszarpywano by ich żywcem. Co do kobiet dokonujących aborcji- pytanie jest jedno i kluczowe- DLACZEGO to robią? nie dlatego ze są sukami , dziwkami itd. A dlatego między innymimoim zdaniem , że męzczyzna któremu ta kobieta zaufała nie spełnił podstawowych oczekiwan i nie wykazał się absolutnie żadną odpowiedzialnością.Kiedyś , gdy w liceum laska zaszła w ciążę usuwano ją ze szkoły- jej partner mógł spokojnie uczyć się dalej, rozwijac się i mieć wszystko w dupie. Tak jest do dziś , niewiele się zmieniło.

Gość ----=====
USUŃ SOBIE ŁEB NAJLEPIEJ!!!!!!!!!!

Gość troche faktow
dziekuje ale nie pojde w twoje slady:D

Dla mnie osoba która zrobiła to, nie pisząc kolorowo - zabiła swoje dziecko, nie jest dla mnie człowiekiem na tej zasadzie, że nie chce z taką osobą utrzymywać jkaichkolwiek kontaktów. Od ścigania takiej kobiety jest Sąd, ja mogę tylko mieć poglądy.

Gość Stalingrad zastanów sie co
piszesz, Hitler nie był z żadnej prawicy tylko z NSDAP :o

Gość kot13
w takim razie zycze Ci, abyś NIGDY nie dowiedział się, że ktoś z Twojej rodziny tak trudną decyzję musiał podjąc. Nie zapominaj, że kobiety tym się nie chwalą bo wiedzą, ze to zło, trauma i dramat.Czy gdybyś dowiedział się, ze taką decyzję kiedyś , w młodości podjęła Twoja własna Mama też nie nazwałbyś ją człowiekiem? to są trudne sprawy . zbyt trudne by tak zajadłe padały słowa.

"""ale losieee bo to jest forum w jezyku polskim i rozmawia sie o rzeczach zwiazanych z polska? jak sie nie podoba to wypad na inne forum i tak sobie mozesz pisac nawet po kambodzansku i glodzie w afryce " nie tym bedziesz o tym decydowac ani twoje ograniczenia;-) twoja waskotorowosc myslenia - ze jak po polsku to musi byc o polsce mnie ubawila;-)

"tylko sperma zostala wprowadzona do macicy" no właśnie na tym "tylko" polegało to zaproszenie" to badz precyzyjna - zostala ''zaproszona" sperma - a ty o jakichs ludziach piszesz;-)

"no ale zapomniałem że blondynka z IQ kury może nie zrozumieć o jakim "zaproszeniu" mówię" apo co do tego mieszasz osoby trzecie np. blondynki?;-) jeseli blondynka mialo zabrzmiec obrazliwie - to tani seksizm przypisawanym zwykle panom kt takowe blondynki nie chca zapraszaac (ani ich ani ich spermy;-) obrazaj kochanenki o brazaj - nie przestawaj;-) probuj jak nie blondynka to moze kretynka bedzie chwytac - no probuj, probuj - moze kogos w koncu dotkniesz i ci ulzy;-)

Gość ty jestes rzeczywiscie
ograniczona skoro sadzisz ze takim docinkami wkurwisz offerme , on ma taki styl pisowni a twoje docinki to tylko woda na mlyn offermy

"niestety mylisz się" masz racje - sila twoich argumentow przekonuje ;-) "tak samo jest z macicą" nie do konca -0 macicy nie zostawisz bez "opieki"" ;-) "w momencie gdy tego "obcego człowieka" wpuszczałaś do swojego ciała zdawałaś sobie sprawę z tego że on bez niego nie może przez najbliższe miesiące żyć, prawda?" nie wpuszczasz ludzi tylko sperme - badz laskawa byc prezyzyjna;-) "podpisujesz umowę na 9 miesięcy" p[rzypominam ze umowa nie sygnowana przez notariusza nie ma mocy prawnej;-) nie możesz tej "umowy" "wypowiedzieć" po iluś tam tygodniach/miesiącach" zawsze mozna wypowiedziec umow;-) "nie uprawiać seksu albo się wysterylizować" nieprawda - mozesz tez uprawiac seks, stosowac antykoncpecje - a gdy o takowej zapomnisz albo zawiedzie mozesz wykonac aborcje "każdy inny przypadek oznacza że wyrażasz zgodę na "zasiedlenie" twojego ciała przez twoje dziecko" ponownie blad w rozumowaniu;-) "wyrażasz zgodę" po prostu przez to że wiedza o tym skąd się biorą dzieci jest powszechnie dostępna" wyrazasz zgode na seks - a potem i tak ty zdecyujesz wlascicielko macicy;-)

Gość opis twojej stopki
buhahaha tu sa same takie wypowiedzi jak chcesz by bylo "slitasnie" to spadaj na wizaz tam sobie bedzie pierdolic jakie jestescie milutkie i fajniutkie :D:P

"tak samo wiesz że płód nawet gdybyś wydobyła go żywego z macicy to umrze poza nią. analogia jest pełna - odpowiadasz za zabójstwo" dobrze ze zaczales nazywac reczy po imieniu/adekwatnie - plod! bingo ;-) ;-) ;-)

" Stalingrad wystarczy ze znieczulona byla delikwentka jak rozkladala nozki do kopulacji ." a tam przesadzadz;-) niektore panie po prostu z przyjemnoscia rozkladaja nogi do kopulacji , nie majac przy tym zahamowan - masz z tym problem czy co? nieodpowiedzialny seks czy nieplanowana ciaza - jak zwal tak zwal - chodzi o to samo przeciez Stalingrad - naprawde sadzisz ze kogos obchodzi twoje zdanie, zdanie prawiczka (sajm tak napisales) na temat tego kiedy kobieta orientuje sie ze jest wciazy??;-) ty juz lepiej do ksiazek wracaja;-)

Gość LUDZIE ZAPRZESTANCIE
DYSKUTOWAC Z TYM OSOBNIKIEM ROR TO WKONCU POJDZIE SOBIE W CHOLERE Z DZIALU UCZUCIOWY