Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przerazonaa 1

Czy moja teściowa jest czarownicą ????

Polecane posty

Wicie co,dziewczyny? Moja przyjaciolka jest fanka feng shui - ale takiego na intuicje ,ze tak powiem-Nie kupuje bzdurnych zlotych zab na trzech nogach ,tylko pilnuje ,zeby wszystkie czesci domu/mieszkania byly urzadzone wg zasad feng shui . Musze przyznac ,ze powidzi im sie coraz lepiej , a jesli tylko w zyciu zaczyn a cos szwankowac to zaraz biegnie do danej strefy mieszkania i sprawdza czy cos jest nie tak . U nas w domu tez zapropwadzila pewne zmainy i jesli np mojemu dziekcu dzieje sie krzywda ,choroba czy cos w tym stylu to zaraz mnie upominagdzie maam sprawdzic i jak przeciwdzialac. I dziala jak cholera. A najlepsze jest to ,ze w feng s. nie mozna nikomu wyrzadzic krzywdy- intencje musza byc czyste i jesli sie czuje taka potrzebe to mozna powiesic sobie w domku np. obrazekJana Pawla II jako osobe pomocna - oczywiscie w strefie za to odpowiedzialna. Ale do czego zmierzam - jedna znajoma pozmieniala i poprzestawiala duzo rzeczy d omu ,przemalowala sciany itd bez konsultowania sie z moja przyjaciolka i sie zaczelo... w strefie odp. za zdrowie - gdzei miala byc ziemia- nastawiala czarne rzeczy i inne symbolizujace wode - co jest w tym miejscu surowo zabronione i rodzina zaczela chorowac. bylo jeszcze kilka innych mniej znaczacych zdarzen ,ale to wszytko stalo sie po zmaianach w mieszkaniu. Przestraszona poprpsila o konsultacje i powoli wszytsko doszlo do normy. Tak wiec cos w tym jest i moze niekoniecznie ktos nam zle zyczy ,moze poprostu to co jest wokol nas jets tez w jakims stopniu odpowiedzialne za nasze zycie. U mnie sie sprawdza - dobrze ,.ze mam prz. pod reka ;) to zle nie jst :)

Ja uwazam że to chamstwo tak kumuś się do domu bez zaproszenia. A jak ja wczesniej prosiłam jak zaczynalismy to niby czasu nie miała. Może o to chodziło żeby sami polatali. Ahhh zreszta niewazne juz . Caprisone - mogłabys coś wiecej na temat feng s. ? może jakies stronki. napisz jak masz urzadzony dom ?

No wlasnie tego nie da rady tak poprostu opisac- kazdy dom/mieszkanie ma inny rozklad. Glowna zasada jest taka ,ze zaczynasz od sciany,na ktorej sa drzwi wejsciowe - glowne drzwi do domu. Wyobraz to sobie z lotu ptaka - podziel podlogepowierzchnie - podloge na takie pola ,jakbys grala w kolko i krzyzk - ma byc 9 pol. I kazde pole jest odp za: *Pomocnych ludzi/ podroze *kariere *wiedze *rodzine *zdrowie *dzieci *dobrobyt (kasa!) *reputacja *milosc /zwiazki pierwsze trzy dziedziny - czyli pomocni... kariera i wiedza zaczynaja sie na scianie na ktorej zanjduja sie wlasnie drzwi wejsciowe. Ale tak ogolnie to nie da rady tego wytlumaczyc - za duzo tlumaczenia a ja sie az tak na tym nie znam - znam podstawy ,ale doglebniej nie. Jest fajna ksiazkapisania ludzkim jezykiem - dla poczatkujacych - mysle ,ze jesli urzadzasz dom to piowinnas ja przeczytac - wciaga jak nic. Napisala ja Karin Rauch Carter tytul "przestaw rzeczy a odmienisz swoj los". Reszta ksiazek do ktorych zerknelam to raczej wyzzsza szkola jazdy , latajace gwiazdy ,uje muje dzikie weze ;) - mam za maly mozdzek na taaakie feng shui. Kup ta ksiazke - warto . Bo tak na odleglosc to ci najlepszy konsultant nie pomoze...

Slyszalam tez o tym ,ze mozna postawic pewna roslinke w danym - ale tylko jednym miejscu domu po to ,by odczepila sie od nas uciazliwa osoba. Jest o tym wzmianka chyba w rozdziale o reputacji i nalezy postawic ta roslinke z NAPRAWDE dobrymi intencjami w danej strefie - reputacji.Ale nie wolno zle myslec o danej osobie ,ani zyczyc jej przy tym nic zlego ,bo tegow feng shui robic nie wolno. Jelsi zrobisz cos ze zla intencja to wroci do ciebie jak bumerang Wlasnie dlatego tak lubie f s - nawoluje do dobra. Wypowie dz przy tym np: daj nam spokoj tesciowo ,nie nekaj nas , nie rob nam krzywdy, nie chciej dla nas zle" . I czekaj. Moja zanjoma odganiala w ten sposob kochanke od swojego meza. Za pierszym razem byla tak wsciekla ,ze postawila ...roslinke (sorry ale nie powiem jaka bo sie boje ,ze narobicie sobie krzywdy) - (przeczytajcie najpierw ksiazke ,zeby wiedziec o co chodzi) .No wiec postawila ja najpierw ze zloscia -az sie ziemia rozprysla. Kochanka miala w tym samym dniu ogromnego pecha - nie bede pisac szczegolow bo rozne ososby tu wchodza ,ale i na mojej zanjomej sie odbilo - maila pierwszy w swoim zyciu atak migreny - trzymalo ja 2 dni... :( . Za drugim razem zrobila ta na ta sama osobe ,ale juz z pokora ,i mowiac "prosze zostaw mojego meza ,ona jest zonaty, kocham go, nie niszcz naszej milosci ,odejdz w pokoju". I tak tez sie stalo - zostawila go na amen , po prostu przestala sie ni interesowac. Skonczylo sie bez krzywdy.

wiecie co? jakby tu weszła taka jańcia to by rozwalila szybciutko ten topik :) a tak to fajnie sie czyta. Brawo dziewczyny za kulture

Informacja zawarta jest jednak nie w "reputacji" ,tylko w "zwiazkach i milosci". A Pania Helene pozdrawiam serdecznie :)

Tak - sorry za tajemnice , ale jak troche poczytasz ,to Cie wciagnie ;) tak jak mnie zapewne , a to wyjdzie tylko na dobre. Kup i czytaj. Przy budowie domu to podstawa. I nie martw sie ,ze na poczatku malo kumazs - prezjdz najlepiej do str. 22 -tam zaczyna sie najlepsza zabawa :)

I jak? Zagladalas do ksiazki? Zaglada tu w ogole ktos z ekipy czerwonych nitek ;) ? Ja nadal biegam z nitka ,musze kupic cos porzadnego -ale nie moge znalezc.

Gość Waleriana.,.
przeczytalam caly topic. Bardzo wciagajacy, kilka rad mi sie przyda ale mam pytanie co do szpilek w wycieraczce. Mozna to zrobic w nie swoim domu? Tzn mnieszkamm z facetem ale w domu jego rodzicow a oni gdzie indziej (i nie bedziemy tu na stale) to tez moge wbic te szpilki? I czerwona nitke napewno wyprobuje :) a jak tam u autorki tematu? Byla juz tesciowa po wbiciu szpilek?

Dopoki tam mieszkasz - to pewnie ,ze tak . A ja tez jestem ciekawa jak tam szanowna (lub i nie szanowna ;) ) tesciowa?

Gość oooooo kurdeeee
ja tez mysle ,ze póki tam mieszkacie sami to szpilki mozesz wbic , a potem jak bedziesz się przeprowadzac to wyjmij caprisone a odnosnie tego kwiatka , to jest jakas popularna w Polsce odmiana ? Nie pisz szczegółow , tylko tak się zastanawiam czy to jakis azjatycki kwiatek czy taki zwykły Swoją drogą pierwszy raz o czyms takim słysze Ja tez jestem ciekawa jak tam u autorki czy szpilki działaja ? Pozdrawiam

Kwiatek jak najbardziej popularny :). Z ta tajemnica wokol niego to.. chodzi tylko o to ,ze jesli nie przeczytasz ksiazki - to tak naprawde nie bedziesz w stanmie ustalic ,gdzie on ma stac. A moze stac tylko w jednej strefie domu ,bow innej moze dzialac na niekorzysc. Kazdy dom jest inny ,wiec ,nie moge powiedziec - postaw go w lazeince ,albo w sypialni . Dlatego tez specjalnie nie moiwe jaka to roslinka ,bo jesli wyjawie ,i taka jedna z druga ,ktora nie przeczyta naszego topiku porzadnie tylko po lebkach, postawi gdzie nie mozna i narobi biedy.... Feng Shui to fajna sprawa, ale trzeba znac podstway. Mowie tu FS z nakladana na dom /mieszkanie siatka bagua ,z ktorej wyliczamy gdzie dana strefa sie znajduje- to proste - dzielisz powierzchnie jak w grze w kolko i krzyzyk ,z ta tylko roznica ,ze musizs ustalic gdzei jest wejscie do domu- glowne wejscie. Kupcie - poczytajcie -warto! A nasz slawny kwiatek... mozna dostac wszedzie . Wystarczy poczytac , polatac z metrowka po domu , porysowac na kartce, ustalic punkt i gotowe. :)

"Slyszalam tez o tym ,ze mozna postawic pewna roslinke w danym - ale tylko jednym miejscu domu po to ,by odczepila sie od nas uciazliwa osoba. " Wielkiego kaktusa. W drzwiach.

Gość ooooooo kurde
podnosze Autorko i jak szpilki pomogly?

Gość do gory ,hej
up

Gość podnoszeeee
autorko zagladasz tu jeszcze ?

Gość ostryjagoda
Witam od urodzenia miałem styczność z okultyzmem, "czarami" - "magią". Od 94 zajmuję się głównie klątwami (ze względów zarobkowych) ale poznałem też wiele innych dziedzin związanych z tzw "magią" - wahadełkowanie, tarot (uczyłem się od podstawówki), astrologia, uroki (w tym zdejmowanie), klątwy (w tym zdejmowanie), obee i wiele innych. Służę darmową poradą na wszelkie tematy (ostryjagoda@gmail.com) oraz płatnymi usługami (w granicach rozsądku - nie sprawie że kogoś potrąci auto). Dodam że nikogo nie szkolę - przede wszystkim ze względów bezpieczeństwa.

Gość czarownica 20398
Własnie wyczytałam "zdejmowanie klątw i uroków) że jeśli teściowa namalowała u was w domu pentagram (własnie krwią z lewej dłoni) to zrobiła wam raczej przysługę, gdyż ten podobno ma chronić dom przez wszelkimi urokami, klątwami i złym okiem. Także miała ona dobry zamiar jeśli temu wierzyć.

Gość flitłut mak king krimson
wiecie co? ja ostatnio mam tak, że pokłóciłam się z wieloma osobami, które na pewno mi źle życzą i nagle dostałam szału na ubrania w kolorze czerwonym. Jak jestem na zakupach kupuję sobie zawsze coś czerwonego, nie wiem chyba intuicyjnie się chronię. Aż mnie ciary przechodzą.

Gość kocek mantor pilarz
Mariola Zabłotowa umiłowana mamunia szmaty Monisi to złodziej i stara ku­rwa z tartaku! a jej siostra czarownica Basia to stara wenera od wieśka z patologi pod Wolą!

Gość hjugrfd
sa rzeczy o którym sie fizjologom nie sniło

Gość 1254koala
ciekawy temat, szkoda ze konie i nie wiadomo jak się skończyło.Coś czuje znowu złe koło mnie czy jest ktoś kto czuje podobnie?????

Gość goscik
podnosze bo ciekawe, moze zna ktos sposob nanie mile widzianych gosci? ps szpilki juz wbilam:) heh

Gość gość
piszcie swoje spostrzezenia bo jakos nuda dzisiaj goraco nic sie nie chce robić....