Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość laura0000

ciąża po łyżeczkowaniu???????

Polecane posty

Gość laura0000

czesc mam pytanie czy już miesiąc po łyżeczkowaniu ( ciąża poroniona w 3,5 tyg ) można starać sie o dziecko???? fizycznie czuje sie dobrze. ale przede wszytskim chodzi mi czy to " wykonalne" prosiłabym o dopowiedzi nie przypuszczalne ale konretne szczegolnie od kobiet kóre przeżyły taka sytuacje i po łyżeczkowaniu szybciutko zaszły w ciąże ? czy jednak czekałay te 3 lub 6 miesiecy???????

Gość DOBRA SPACERÓWKA
to jest wykonalne, ale moze lepiej odczekaj jeszcze te 4 miesiące, troszkę się zregenerujesz......powodzenia zyczę!!!!!

Radzę poszukać dobrego lekarza i zrobic badania. Przede wszystki upewnić sie czy grubość ściany macicy jest odpowiednia. Ja staram się już 5 miesięcy...ponowie..

Gość ja czekam na 3 @
Czasem lekarze pozwalają po 1 miesiączce od łyżeczkowania starać się o dziecko bo miesiączka świadczy o tym że wszystko wraca do normy- jest duża szansa na szybkie poczęcie. Lekarze zazwyczaj mówią że 3-6 miesiecy. A co Ci powiedział Twój lekarz? Ja czekam na 3 @ i zaczynam sie starać. Powodzenia

Gość laura0000
hejka no wlansie o to chodzi ze nie mam krótkiej szyjki macicy, ani miesniaków, ani tyłozgiecia itp....... przez te 3 tyg ciazy nie oszczedzałam sie , praca praca dom stresss masa nerwów. nie chce czekać bo zwariuje , nie potrfaie o niczym innym myślec tylko dziecko i dziecko to czekanie mnie zabije 3 miesiace wydaja sie byc wiecznoscia dlatego chce zaczac próbować znów . wtedy zaszłam w ciąże po 1 seksie w dzien płodny dokładnie w owulacje . czyli jak lekarz powiedział problemów jako takich z zajsciem w ciaze nie ma bo pierwsza próba udana nieststey finish nie.

Gość laura0000
1 gin powiedzial czekac 3 miesiace a drugi 6 aby sie zregenerowac i psychicznie nastwaic aleja czuje sie suuuuper pod wzgl fizycznym - nie brałam zadnego zwolnienia lekarskiego jak to w wiekszosci przypadków, po 4 godzinach od zabiegu wyszłam do domu, fakt krwawiłam- ale poza tym ok jak przy normalnej @ sprzatam, robie zakupy , pracuje itp..... tylko psychicznie jestem wyczerpana mam wrażenie , że jak teraz nie zajde tylko bede czekac te kilka miesiacy to wpadne w depreche i z niej nie wyjde

Gość ja czekam na 3 @
Mój lekarz powiedział że najważniejsze żeby dojść psychicznie do siebie i dopiero sie starać. Jeśli czujesz sie na siłach i nie ma przeciwwskazań to po 1 @ możesz próbować

Gość laura0000
czy zjaście w ciąże tak szybko po zabiegu jest niebezpieczne ?????

Gość laura0000
jest mi naprawdę cięzko czuje ze się wykańczam. najgorsze, że koleżanka jest w ciąży ma rodzić tylko 3 dni później niź ja miałam. to dla mnie najgorszy okres w życiu, potrafię całymi dniami mieć tylko takiego malego szkraba w głowie, najgorzej, że nie mam z kim o tym porozmawiac - mój maż za granicą, przed koleżankami udaję , że ejst OK bo wciąż mówia nie martw sie bedzie dobrze, - ALE MI TERAZ JEST ŹLE- w prac też musze udawac , że nic sie nie stało - a stałosie i to zabija mnie od środka

Gość endo, endo, endo
sprawdz tylko czy endometrium ma odpowiednia grubosc, u mnie po pronieniu lekarz wlasnie to mi sprawdzal, bo jak jest cienkie to sie zarodek nie zagniezdzi. Zrob usg i tyle.

Gość laura0000
ale jakie usg ? dopochwowe? miałam takie robione 4 razy i nigdy nie było mowy o tym by było cos zle?

Gość laura0000
aha dzięki za radę własnie za 4 dni mam kontrolę to się wypytam i poproszę o zbadanie

Witaj. Ja bym ci radziła poczekać parę miesięcy. Ja poroniłam rok temu w 8/9 tyg. również miałam łyżeczkowanie i pielęgniarka kazała mi odczekać. I tez pragnę bardzo dziecka o niczym innym nie myślałam... i nadal nie myślę tylko dziecko... dziecko... I od listopada zaczynam się starać. A co do badań ja żadnych nie wykonywałam po za cyto i toxo. I już żadnych nie zamierzam robić. Jedynie mocz. (bo nie dawno miałam z nim problem)

Gość laura0000
no własnie ty poroniłas 8/9 ty macica była znacznie większa i trudniej goi się, ja byłam w 3, 5 tyg. jestem w stanie odczekac miesiac - 1, 5 miesiaca ale 3 to bardzo dłuuuuuuugo maja _81 --> to suuper , że ci się udało, tak szybko oczywiscie każda ciąża jest inna i przyczyna poronienia także moja koleżanka poroniła 2 razy a 3 raz zaszła nim nadeszła pierwsza miesiączka ma ślicznego synka- tamte poronienia były przez nerwy i stressss w tej 3 ciąży była na zw. lekarskim odpoczywała i udało sie pytam bo jestem ciekawa czy to tylko 1 lub 2 przypadki , czy ejst ich więcej bardzo chcę juz byc w ciązy

ja zaszlam dosc szybko. po lyzeczkowaniu mialam tylko jeden okres ale co sie potem okazalo juz przed nim bylam w ciazy. wczesniej mialam bad ginekologiczne po ktorym lekarz stwierdzil ze nie ma sladu po zabiegu. w moim przypadku wszystko bardzo szybko sie zroslo. obecnie 23 tyg ale na pocz mialam krwiaka nie wiem moze to skutek tego ze taK szybko zaszlam w kolejna ciaze. zalezy wszystko od organizmu jedna potrzebuje wiecej czasu bo macicia wolniej wraca do normy inna od razu. ps.ja mialam zabieg w 13 tyg martwa ciaza od 9 tyg.powodzenia

Gość laura0000
do ---->nie chce mi się logować----- > dziękuje ci za wpis każda taka informacja daje mi odrobinkę nadziei do pierwszej miesiączki muszę odczekać bo muszę jakoś ustalić dni płodne . nie wiem kiedy @ nadejdzie ???????? zawsze mialam cykl 28 dniowy , teraz jestem 18 dni po poronieniu,

ja napisze tak.... Moja młodsza córka jest z cyklu po pierwszej miesiączce po łyżeczkowaniu. I powiem że ciaża ta była dla mnie traumatyczna, baaardzo cieżka - od 6 tygodnia do 19 non stop albo krwawiłam albo plamiłam... mialam 3 pobyty w szpitalu, byłam na duphastonie, cyklonaminie i nospie . mialam cały czas krwiaki...później doiszło zagrożenie przedwczesnym porodem bo szyjka nie wytrzymywała ... (suma sumarum i tak urodzilam 5 dni po terminie - ale ile nerwów przez całą ciążesie najadłam to moje) .... podejrzewam ze to wlasnie przez zbyt szybką ciążę.... no ale mam piękną, zdrową4-miesieczną córke i było warto tyle o nią walczyć

i teraz gdy jestem mądrzejsza o swoje przezycia ja radziłabym Ci zaczekać chociaż te 2-3 cykle..... bo naprawdę tyle nerwów co ja zjadłam, ile łez wylałam ... to nie ma sensu... (tzn u mnie juz zens był, ale Ty sobie oszczędż)

Gość laura0000
no i właśnie przypadki można sobie poszeregować , ale każdy człowiek jest inny obawiam się a jednoczesnie tak bardzo chce boje sie tych złych przypadków!!!!!!!!!!!!!!!! jeżeli przez te 2 miesiące nie uda mi sie zajśc w ciąże to wracam na studia kończe je i wyjeżdzam czyli przez następne lata nie bede miałą dziecka a to stuknie mi szybko 30-stka i jak zam siebie , że jak coś odwlecze to mi już uciecze!!!! im dlużej bedzie mijało czasu tym bardziej nie bede juz chciała bo obwy będą coraz większe

Gość laura0000
czy ktoś miał w ogóle taki dylemat jak ja???????? czy ktoś chciał zajśc bał się a jednak sie udało?????????? ja nie wiem co juz mam robić

Gość laura0000
no i zaznaczę jedno najważniejsze, że przyszły tatuś za granicą i mamy " konkretne" miesiące na to by zajśc i jak w listopadzie sie nie uda to następna pórba byłaby w styczniu - a to juz za póxno poprostu nie mam faceta czekającego z łóżku na moje dni płodne!!!!!! :-(

Gość laura0000
i co próbować teraz czy nie !!!!!?????????????????????????????????????

laura.... ja Ci napisalam co ja bym zrobila, gdyby historia sie powtórzyła... jeśli jesteś na tyle odważna, dzielna i gotowa na "niespodzianki" to zachodź w ciaże...jednak ja bym Ci odradzała... chyba lepiej cieszyć się ciążą w pełni... a nie leżeć bite 9 iesiecy, na prochach z wizją utraty dziecka

Gość lusia86
to i ja wiem w normalnej sytuacji wydaje się, że do stycznia niedaleko co nie??? przecież to tylko 3 miesiace .... ale w takiej sytuacji każdy tydzien wydaje się byc miesiacem to i ja ------ ty mnie bardzo nastraszyłas....wiem , że i takie ewentualnosci trzeba brac pod uwage ale skąd pewnośc , że po 3 miesiacach nie bede tez lezec]] znajoma poroniła bo własnie zbyt dłuuuugi okres odczekiwała miedzy jednym a drugim i potem jej organizm nie tolerował ciazy - traktował ja jak co obcego i usuwał

ja sobie zdaję sprawę że czas sie w takiej sytuacji dłuży, bo sama chcialam JUZ NATYCHMIAST być znowu w ciąży... bo tak bardzo mnie bolała strata ... I oczywiscie nikt Ci pewności nie da że i po roku będzie ciaza prawiodłowo przebiegała, jednak uważam ze ze swojej strony nalezy uczynić wszystko aby "przygotować grunt" pod przyszłą ciąże i dla chociażby spokoju sumienia odczekać, bo jednak zauwaz że wszystkie, które zaszłysmy w ciąże po 1 @ miałyśmy mniejsze lub większe problemy

Gość zdołowana ja 33
śmiechem, żartem- chyba polecę do niego w grudniu ehhehe bo naprawde zwariuje do stycznia ahhhh .......ta straszna niecierpliwość