Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lorinka87

Szukam dziewczyny ktora podobnie jak ja choruje na zylaki, mam 21 lat

Polecane posty

Gość lorinka87

i mam chyba juz obsesje na tym punkcie, szukam wsparcia i porad, bo naprawde nie wiem co mam poczac w takiej sytuacji:(

Gość zfsgggggggggggggggggg
oj wiec ja mam popenkan zyłki i to się z tym wiąże . musisz trrzymać odpoczywając wyzej nogi i umikac ciaglegostania i sa też zabieji na zylaki , a widac u ciebi je opisz je prosze

Gość lorinka87
mam tez popekane zylki na stopach i troche w zgieciu kolana, mam tez bole nog, trzymam nogi uniesione w gorze codziennie nawet okolo godziny, prowadze aktywny tryb zycia, ale jestem juz zalamana jak sobie wyobraze ze pojawia mi sie takie okropne zyly to chlopak pewnie mnie rzuci, jak ja bede wygladac taka mloda, nie dlugo wybieram sie do lekarza ale na nic nie licze, leczenie tez jest kosztowwne bo w Polsce raczej na NFZ nie ma co liczyc a jak jest z toba????

ja osobisie mam tylko popękane żyłki tego co wiem to usuwani tego jest niestety ostowne kosztuje . Możesz smarowac sie specjalnymi kremami i brac tabletki na zapobiegai i likwidowanie . A co do chłopaka nie martw się jeśli bedzie cie naprawde kochał to pokocha cię cało od stup do dłów .

i jeszcze jedno bo chyb nie skumałam jako takich zylaków ci nie widać ???

Gość Martabiel
Jestem wlanie po skleroterapi - podobno jedyna skuteczna metoda pozbycia sie zylakow i pajaczkow - w czwartek mialam przeprowadzany zabieg - dzisiaj bylam na sciagnieciu opatrunkow (bandazy) zobaczymy co to pokarze podobno na efekt trzeba troche poczekac.

Gość lorinka87
dziekuje za podniesienie na duchu:) nie widac mi zylakow tylko tak jakby zyly sie pojawily w zgieciu kolana ale wiez nie jestem pewna czy tak poprostu mialam wczesniej a i zastanawiam sie tez nad zylami na stopach, ktore jakby sie zrobily wyrazniejsze ale moze poprostu za duzo mysle i dlatego:( wiez ja strasznie sie boje ze bede miala po babci bo rodzice tego nie maja a i te bole nog, ktore mi dokuczaja tez mnie to martwi:( mam zamiar isc do lekarza nie dlugo, mam nadzieje ze zylaki nie beda mnie dotyczyly, bo sie naprawde zalamie:(

Gość lorinka87
wlasnie tez myslalam o skleroterapi, ale powiedz ile calosc kosztuje, ile masz lat i w jakim stanie mialas nogi przed zabiegiem???? i czy skleroterapia leczy??? prosze cie odpisz:)

Gość gthfhfy
Cennik - zabieg skleroterapii Cena zabiegu skleroterapii zależy od metody, którą wykonywany jest zabieg: # zabieg wykonany płynem obliterującym - od 200 do 400 zł (cena zależy od ilości podanych ampułek, maksymalnie 2 ampułki), # skleroterapia piankowa - 300 zł.

Gość lorinka87
ta skleroterapia wcale nie jest taka droga, ale pewnie jeszcze jakies badanie sa potrzebne, wiec troszke wiecej to bedzie kosztowac

Gość Martabiel
Coz o efekcie jeszcze nie moge nic powiedziec gdyz potrzeba na to kilku miesiecy jak juz wspominalam zabieg mialam w zeszly czwartek a dzis bylo sciagniecie opatrunku i zalorzenie specialnych rajstop uciskowych ktore trzeba nosic ok 2 tygodni. Niestety mieszkam w Niemczech i tutaj kosztowalo mnie to 300 za 30 zastrzykow.