Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytaaajaaaca23333

czy tak wazne jest, aby imie pasowało do nazwiska??

Polecane posty

Gość pytaaajaaaca23333

wypowiedzcie się prosze...chce dac imie córeczce, które bardzo mi sie zawsze podobało lecz nie pasuje do nazwiska:( mam z tego imienia zrezygnowac?? i tak kazdy sie zwraca do osoby samym imieniem...

Gość pytaaajaaaca23333
?

Gość odpowiemy :)
napisz imie i nazwisko-albo to nazwisko wybierz chociaz podobne,zebysmy wiedzialy o co chodzi.

Nie wiem, o jaka kombinacje ci chodzi, ale dosc osmieszajaca bylaby kombinacja np. Jennifer Kielbasa, czyli hamerykanskie imie z tylkowo polsko-swojskim nazwiskiem.

Gość pytaaajaaaca23333
cos w stylu Renata Rak, Kaja Kok...czyli krotkie imie i nazwisko, w dodatku pierwsze litery sa takie same..

Gość sedrfgthj
tez mam ten problem bo od 10 lat mam w glowie imie ktore dam synowi, wtedy jeszcze nie znalam nawet mojego nazeczonego, a imie nijak nie pasuje do naziwska

Gość pytaaajaaaca23333
najwyzej zrobie nazwisko dwuczłonowe i ebdzie super :)

Gość big sister22
Alez to bardzo fajnie brzmi! Wlasnie super miec takie krotkie imie i nazwisko na te sama litere! Nie wiem czemu mialoby to byc kwalifikowane jako niepasujace. Kaja Kok to jednak nie to samo co Kimberley Wegiel (autentyczne! Bardzo fajna dziewczyna, zreszta.)

zależy jak bardzo niedopasowane, takie przykłady jak napisałaś mogą być,ważne żeby nie wyszło nic śmiesznego.. dziewczynka i tak prawdopodobnie zmieni kiedyś nazwisko

Gość akurat te przykładowe nie są
takie złe ja słyszałam o dziewczynce - nazywa się Dolores Sałata.............

Gość 258258258255
moza dzienifer salceson?:D

Gość mam pytanko:)
ale Maja Maj to juz przesada by byla :D

Ja w swojej pracy spotkałam 2 takie śmieszne zestawienia: Virginia Wiaderko i Beatrycze Kiełbasa :)

Nieee, nie rób dwuczłonowego, bo to później dużo zachodu jest... Ja mam dwuczłonowe i żałuję, bo czasem wychodzą hocki klocki i nie wpisują mi tego drugiego, tylko żeby szybciej było wpisują jedynie pierwsze lub jedynie drugie. I później może wyjść z tego niezły bałagan ;] A te przykłady co podałaś to nie są przecież złe. Lepiej nazywać się 'krócej' to i podpisywać się później jest wygodniej ;]

Gość vasanna
Jeżeli oba w miarę krótkie, to jest OK. Przykładem takim już klasycznym niefortunnego doboru jest Hermenegilda Bąk.

Gość pytttaajacaa
To jest cos w stylu Blanka Bąk.... taka dlugosc imienia i nazwiska..i tak sie to komponuje..

Jeśli chodzi o inicjały to moim zdaniem to nie ma najmniejszego znaczenia, że takie same litery. Oby tylko nie było to obraźliwe. Także śmiało możesz nazywać dziecko jak chcesz. To moje zdanie ;]

Gość jelis nazwisko nie jest fajne
to pamietaj,ze taki zestaw jeszce bardziej zwróci na nie uwage. Np Nikol Nos, Cyntia Cep, Gloria Głąb, Paula Pryk

no raczej tak,trzeba myśleć o przyszłości... moja bratowa chciala nadac imie Viviana. Dzięki Bogu jest chłopiec i Kacper :)

Wyjściem jest dodanie drugiego imienia. W urzędach można posługiwać się dwoma i wtedy rozdziela ten "niepasujący" zbitek imienia i nazwiska. A w codziennych sytuacjach i tak używa się tylko imienia, więc nie ma problemu

Gość a ja mam znajoma...
nazywa sie maja pszczółka;) i...jest bardzo zadowolona z imienia i nazwiska ,poza sytuacja kiedy raz nie chciano wyslac pogotowia bo myślano ze to zart:) Wbrew piozorom imię i nazwisjko ktore kojarzy nam się z czyms miłym nie jest takie złe,a charakterystyczne i pomaga w karierze.

miałam kiedyś kumpelę Ewę Bąk, zawsze jej zazdrościłam, szczególnie jak na lekcji wychowania technicznego trzeba było pismem technicznym pisać swojeimię i nazwisko :D moje imię i nazwisko było ze 4 razy dłuższe niż jej.. :D