Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość z jakim123321

z jakim IQ powinni rzdzić nami

Polecane posty

Gość z jakim123321

Tzn rządzić Polską

Gość Rozumiem,że jakiegoś magistra
Rządzić powinni ludzie będący gotowi wziąć odpowiedzialność za swoje idee i pomysły.IQ też pewnie powinni jakieś posiadac,ale to przede wszystkim jest kwestia wychowania i mentalności.

W internecie roi się od pomysłów na szczęśliwość kraju i obywateli. tylko większość pomysłodawców skichałaby się,gdyby mieli podejmować jakiekolwiek rzeczywiste decyzje.

A jesteście pewni, że gdybyście np wy doszli do władzy, to czy czyniąc dobrze i praworządnie, bylibyście też tak postrzegani przez obywateli? Ja wątpię. Myślę że wśród poliyków jest wielu takich, którzy sa uczciwi i chca cos zmienic, ale jak tylko dojda do władzy to: 1. inni politycy zaczynaja ich opluwac. oni zaczynaja odpowiadac i tak zaczyna sie jatka 2. media jątrzą i wyolbrzymiają 3. prawo wiąże im ręce 4. itp Kiedys osobiście poznałam faceta, który miał wielkie wizje, nie sypiał nie jadł bo postawił sobie za zadanie zreformowac słuzbe zdrowia. był naprawde pełen wspaniałych idei i tylko nimi żył. ten człowiek potem został na krótko ministrem zdrowia i przepadł...

Gość z jakim123321
A niby 89% ludzi ma poniżej 110 a potem się ludzie dziwia że PeO rządzi albo SLD

Dlatego trzeba przynajmniej ograniczyć demokrację.

Do każdego politycznego pomysłu powinien być obowiązek napisania uzasadneinia jak do orzeczenia sądowego.

Gość jap........
rudy777777 pewnie wysłałeś sms

Gość jap........
ja to bym z chęcią jakieś powstanie zrobił

Gość jap........
w jakim miesiącu to można zrobić,aby nie kolidowało z innymi świętami?

Jeden z pomysłów Janusza Korwina Mikke. możliwość polityka lub dziennikarza do sądu za rzucanie w przestrze publiczną ewidentnych glupot nie mająych pokrycia w faktach,Mogłoby uzdrowić sytuacje chociaż trochę.

Ja od 10 lat niezmiennie twierdze, ze nic mnie juz nie zaskoczy. A tylko w ciągu ostatniego roku średnio raz w miesiacu zbieram szczeke z podłogi... Chyba nigdy nie zapomne, jak jechałam sobie autem, było to w okresie kiedy miałam zaległosci w polityce. Jade sobie spokojnie, i nagle cos mnie tkneło zeby włączyć radio. Pierwsze słowa po pstryknieciu "power" brzmiały: "pod pałacem prezydenckim stoi juz 5 krzyzy" :D Poniewaz nie wiedziałam co sie w kraju dzieje, to informacja o zajsciach pod pałacem brzmiała dla mnie jak wybuch powstania :)

Gość jap........
kosy w dłoń

Gość jap........
wygnać ich wszystkich pokomuchy,posolidarnoścowcy powstanie,tylko nazwy potrzebuje

Nie masz prawa pozwać nikogo za gadanie głupot, jeżeli to nie dotyka twoich dóbr osobistych. Korwin jest gorszy niż Hitler,no proszę. Ja myślałem,że on jest nieco ekscentrycznym,ale obserwatorem naszej rzeczywistości. Chociaż wielu jego poglądów raczej nie podzielam.

Dopóki nie będzie jakiejkolwiek odpowiedzialności za rzucanie w przestrszeń publiczną głupot,to nie zbuduje się racjonalnego ustroju.

póki jest obserwatorem, toleruje go. i niech tak zostanie. nie wyobrazam sobie co stałoby sie z naszym krajem gdyby doszedł do władzy i wprowadził sobie te swoje brednie. Kazda z jego wypowiedzi z osobna jest logiczna, przyznaje. ale tez cyniczna. gdyby to co gada zostało zostało zrealizowane, byłby niezły sajgon. mielibysmy oligarchie i ludzi zdychajacych na ulicach.

Gdyby to zostało zrealizowane to bylibyśmy najbogatszym krajem na świecie,chociaż z ogromnymi nierównościami.

A teraz budujemy równość i ludzie spędzają życie w internecie,

Ustrój Korwinowski na dłużej rzeczywiście by się nie utrzymał,ludzie nie znieśliby tego,że sąsiad ma dużo więcej.