Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dsfdsghjjhkjk

Czego uzywacie/uzywalysmy przeciwko rozstepom w ciazy?

Polecane posty

Gość dsfdsghjjhkjk

Chcialabym sie was doradzic czego uzywac - jakich kremow, olejkow aby zapobiegac rozstepom badz czego uzywalyscie jak bylyscie w iazy - i co najwazniejsze czy dawalo efekty :) pozdrawiam wszystkie mamusie i przyszle mamusie oraz staraczki :)

Gość dsfdsghjjhkjk
zastanawiam sie czy ma znaczenie firma czy tylko fakt smarowania sie, natluszczania i nawilazania skory na brzuchu, zastanawiam sie czy lepsze sa olejki czy balsamy.

Gość dsfdsghjjhkjk
dziekuje za odp, czyli wychodzi na to ze nie ma chyba sensu wydac kasy na drogie preparaty tylko po prostu nawilzac nawilzac regularnie

Autorko- chyba wszystko zależy od skóry. Moja siostra smarowała oliwką od początku ciąży i niestety, ale rozstępy się pojawiły- i to nie mało. Jest osobą szczupłą, miała duży brzuch.

ja używam normalną oliwkę bambino, albo w żelu i dodatkowo krem na rozstępy z Ziajki :) świetna jest, ładnie pachnie. narazie tfu tfu żadnych rozstępów

Gość DOBRA SPACERÓWKA
w pierwszej ciazy praktycznie niczym nie smarowałam, przytyłam 27 kg i nie miałam ani jednego rozstępu, teraz jestm w 7 miesiącu i mam już dwa :( a smaryje od 2 miesięcy codziennie:( także nie ma reguły

Gość a ja tam wole...
najwazniejsze, zeby natluszczac skore (od 4 miesiaca, niektotcyh nie mozna wczesniej). oliwka lepiej sie do tego nadaje niz balsam. ja na zmiane uzwyalam zwyklej bambino, johnsona i bio oil (ten jest drozszy). rozstepow nie ma, ale to podobno tez geny.

ja się też zastanawiałam,teraz wiem że nawilżanie,nawilżanie i nawilżanie,ale są osoby podatne też...ja miałam śliczny brzusio,od 34 zaczęły się pokazywać rozstępy,pomimo tego że smarowałam się od samego początku.Może powodem było to,że zawsze byłam szczupła a synek był spory,przytyło mi się też :)

Gość a ja tam wole...
wlasnie tak, im wiecej skora musi sie rozciagnac tym wieksza szansa, ze beda rozstepy... mi na poczatku karmienia pojawily sie na piersiach (baaardzo mi w ciazy urosly, a pozniej mialam duzo pokarmu), ale opanowalam wtedy juz lepszymi kemami i w zasadzie nic nie ma...

Gość dsfdsghjjhkjk
tak tez przypuszczalam... wiec tylko wniosek jest taki ze nie warto przeplacac tylko nawilzac :) narazaie dokoncze oliwke Nivei, bardzo fajna jest a potem kupie olejek Babydream fur mama ma dobre opinie w necie i jest tani :)

Używam Eris Pharmaceris, jestem w 39 tyg ciąży - rozstępów zero. Nie smaruję się regularnie, tylko jak mi się przypomni, średnio co drugi dzień. Przytyłam 15 kg w ciąży. Może mam mocną skórę, nie wiem, ale brzuch mam spory.

Gość tetert
Używałam balsamu Oillan. Przybrałam 13 kg, nie miałam ani jednego rozstępu. Po porodzie skóra wciąż była jędrna i wracała błyskawicznie do normalnego stanu (nic nie zwiotczało, nie sflaczało, piersi nawet nie "oklapły"). A dodam że ciążę przechodziłam mając 32 lata.

Gość tetert
Co do Babydream dla mam to też kupiłam ze względu na pozytywne opinie, szeroki wybór kosmetyków i cenę. Szybko jednak wyrzuciłam to z domu bo nawet patrzeć na opakowanie nie mogłam. Dla mnie po prostu zapach był nie do zniesienia (w sklepie tak tego nie odebrałam) i wkótce mdliło mnie nawet na widok opakowania. (Niestety w ciąży tak bywa choć tylko na kosmetyki byłam wrażliwa.) Wybrałam więc Oillan bo pachnie bardzo słabo i naturalnie (parafiną). I wybór okazał się strzałem w dziesiątkę. Myślę że dobry jest każdy preparat który wchłania się dobrze i natłuszcza jakby głębsze warstwy skóry (to się czuje). Za najważniejszą natomiast uważam systematyczność. Ja na przykład stosowałam balsam (lub w zastępstwie jakikolwiek krem) np przy okazji każdego skorzystania z toalety i umycia się, nie wspominając o natłuszczeniu ciała po kąpieli.

a ja używałam kremu fissan z apteki- tłusty strasznie - i ok 9 m-ca zaczęła swędzieć mnie skóra wokół pępka- pobiegłam do drogerii i kupiłam balsam eveline przeiw rozstępom i ulga;) swędzenia brak, rozstępów brak, po porodzie brzuszek płaski i gładki.jedyne co zdradza że rodziłam to ciemna linia wzdłuż pępka, która jeszcze nie znikła;) fissan koszt. 30 zł- był mało wydajny i tak brzuch swędział eveline koszt 15 zł, wydajny, super chłodzący i przynosił natychmiast ulge;)

Gość ja trochę wypróbowałam
z racji tego, że mam rozstępy z okresu dojrzewania i generalnie suchą i wrażliwą skórę od początku ciąży interesowałam się preparatami przeciwko rozstępom. Najpierw zaczęłam używać kremu Pharmaceris i niby było dobrze, ładny zapach, skóra miła w dotyku - ale gdzieś w okolicach 3-4 miesiąca pojawiły się rozstępy na piersiach. Przerzuciłam się zatem na Mustele. I znów na początku niby wszystko ok, rozstępów nowych nie było, te najmniejsze na piersiach chyba nieco zbledły, ale cały czas miałam wrażenie suchości skóry na brzuchu, poza tym zaczęła mnie swędzić skóra a zapach drażnić. Poza tym naczytałam się o tych całych parabenach i zaczęłam szukać jeszcze czegoś innego. W końcu trafiłam na elancyl (galenic) i ten mi najlepiej służy - skóra jest w najlepszej kondycji, nowych rozstępów brak, nic nie swędzi. Czy jednak to wszystko poskutkuje dowiem się za kilka tygodni jak już będę po porodzie.

Ja używałam Mustela 9 miesięcy... zawsze po kąpieli - przytyłam 18kg i 30cm w brzuchu... ani jeden rozstęp się nie pojawił !!! niestety o piersiach zapomniałam ;( i niestety całe w rozstępach :(

Gość iuoiuoiu
Ja tez nie mialam ani jednego rozstepu. nie uzywalam niczego. Tyle ze bylam mloda...

Dziewczyny pomóżcie mi. jestem w 10 tc i brzuch mi rośnie bardzo szybko,mam bardzo wysuszoną skórę na brzuchu aż się łuszczy :( używam oliwki baby drem z Rossmanna dwa razy dziennie i mimo to zaraz po posmarowaniu brzuszek znowu biały od suchej skóry :(

do tak przesuszonej skóry polecam emolienty, zarówno do kąpieli jak i balsam do ciała

Gość balonoooowaaaa
Ja najpierw uzywalam oliwki dla dzieci a potem kremu z Ziai przeciwko rozstepom ale i tak wyszedl mi rozstep na rozstepie, skora tez swedziala, byla szklista. Jestem niska, bardzo szczupla, ale brzuch mialam olbrzymi.

Gość balonoooowaaaa
No i niestety zostala mi wiotka, pomarszczona skora.... Za duzy brzuch byl i nie miala jak sie calkiem wstapic, nadal caly czas uzywam oliwke dla dzieci i przynajmniej skora milsza w dotyku.... Piersi mi urosly tez bardzo, ale na szczescie tylko kilka rozstepow mam, sa biale, w zasadzie niewidoczne, wiec luz:) Tez na szczescie mi nie obwisly-nadal sa ladne... Ale na udach mam rozstepy i jak schudlam do wagi sprzed ciazy, na brzuchu wyszlo mi ich jeszcze wiecej-byly fioletowe-niby mozna je zlikwidowac i zmniejszyc ich widocznosc, ale kremy nic nie daly. Wiec, jak pisalam wyzej, smaruje sie tylko oliwka... A jestem prawie 3 lata po porodzie i na ten flakor skory jedynie operacja plastyczna moze pomoc :(

ja jestem w 31 tyg. ciąży, przytyłam 10kg, brzuszek mam spory, w pasie mam 98cm i nie mam ani jednego rozstępu, na piersiach też nie a urosły mi o 3 rozmiary. Do kąpieli dodaję 2-3 nakrętki emolium, brzuch, uda i pośladki smaruję pharmacerisem zapobiegającym powstawaniu rozstępów, a na piersi też pharmaceris, ale już taki specjalny typowo do biustu

Gość sandrillla
dla kobiet ktore juz maja rozstepy to powiem ze wystarczy pic duzo wody a one same znikna,jak przytylam mialam rozstepy na brzuchu,uzywalam rozne kremy i nic nie daly,przy pewniej diecie zaczelam duzo wody pic i przez 3 miesiace mi wszystkie rozstepy znikly z brzucha :)

Może głupio zapytam, ale kończę 7 miesiąc, oglądam sobie brzuch i piersi i nie widzę, żebym miała rozstępy. Piersi urosły trochę, może o jeden rozmiar, może półtora. Brzuch mi urósł bardziej niż piersi, no stóp sobie nie widzę jak stoję :) Ale chodzi o to czy rozstępy będą widoczne, jak mi skóra sflaczej po porodzie, a jak jest napięta, to nie widać? Bo spotkałam się z taką opinią...

Gość balonoooowaaaa
U mnie ok. 7-8 m-ca ciazy zaczely wylazic rozstepy na calym brzuchu. Jesli Ty zadnych nie widzisz, to po prostu ich jeszcze nie masz. najpierw wyszly mi na dole brzucha-podstawilam lusterko i wtedy widzialam a potem juz byly po calosci.

Gość beauty spec.
rozstepy moga sie pojawic jak tyjesz ( rosnie ci brzuszek w ciazy ) a le takze jak szybko chudniesz ( urodzisz i brzuch szybko sie ''wchlania'' ) dlatego jest wazne zeby stosowac kremy i oliwki na rozstepy rowniez przez jakis okres czasu po porodzie. Dla mam ktore mimo wszystko i tak nabawily sie brzydkich rozstepow polecam BIO OIL. Olejek do masazu na rozstepy, blizny i znamiona. Znakomicie wygladza blizny np po cesarce, wybiela rozstepy tak ze po miesiacu stosowania malo co widac. http://cokupic.pl/produkt/Bio-Oil-Specjalistyczny-olejek-do-ciala-do-zadan-specjalnych-60-ml

Gość sandrillla
to chyba tez zalezy od kobiety czy bedzie miala rozstpey czy nie,moja mama urodzila nas 6 i ma ladniejsza skore od emnie heh ,zero rozstepow :D

Gość balonoooowaaaa
A czy ten Bio-Oil cos da, skoro ja juz prawie 3 lata po porodzie?