Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość podlasie

BIELSK PODLASKI -PRZYSZŁE MAMUSIE I OBECNE

Polecane posty

Gość colina
No spoko, zadzwonić można. I co wtedy? Podczas porodu powiedziec w szpitalu, że macie znieczulenie refundowane i dajcie mi. No nie wiem. A problem to chyba brak anestesjologow z tego co wiem. A w H-ce daja znieczulenie?

Gość aśkaaa
ta babka rodzić będzie w prywatnej klinice . a tak właśnie mówiła jej znajoma pielęgniarka z tego szpitala . przynajmniej jak się zadzwoni i zapyta to bedziemy wiedzieć przy czym się upierać na porodówce. a tak kit moga wciskać

Gość podlasie
hej. colina ty chyba jutro idziesz do dr śliwko to zapytaj czy ma usg 3d lub 4d żeby zrobić połówkowe i ile kosztuje? no i popytaj o znieczulenie jego ? zobaczymy co on powie . a ja spytam po niedzieli swojego lekarza

Gość daisy1984
Tak, to dobry pomysł z tym telefonem do NFZ. Tylko pytanie, czy brak anastazjologów nie wyklucza tego znieczulenia?Bo słyszałam od bielskiej położnej, że to o to chodzi...i że jedynym rozwiązaniem byłoby przekształcenie od nowego roku szpitala w spółke prawa handlowego, wtdy za opłatą musiałoby być, bo musieliby zwiększyć rejestr usług w szpitalu. Ale czy coś się zmieni, nikt nie wie

Gość aśkaaa
zapytać można w nfz. ale jak cc to jest anestezjolog przecież

Gość colina
Zapytam jutro Śliwko. Ale połówkowych badań to chyba nie robi bo mnie wysłał do Mastermedu. Ma chyba za słaby sprzęt.

Gość daisy1984
Polecam na badania połówkowe USG Medicover przy Waszyngtona. Teraz najlepszy sprzęt w B-stoku mają i bardzo skrupulatnych lekarzy, najlepszych specjalistów w Białym ściągają z tego co wiem. Samo USG chyba z godzinę lekarz robi, bardzo wnikliwie i dokładnie. Wszystko powie, o co tylko zapytasz. Byłam bardzo zadowolona. Co do ceny to taka jak u Arciszewskich chyba, ale warto zapytać przez tel., może nawet taniej, bo to nowa placówka, tylko lekarzy najlepszych podkrada z innych

Gość podlasie
daisy a ile czasu trzeba czasu czekać w kolejce na swój termin? bo jak mój ginek nie będzie miał fachowego do tego sprzętu albo wcale połówkowego nie zrobi to muszę jechać gdzieś

Dziewczyny pomocy, co na zgagę bierzecie?? Jestem w 7 miesiącu i jak do tej pory nie maiłam problemów tego typu, aż tu dziś od rana zgaga :(

Gość podlasie
na mnie działają jabłka, ale gdzieś czytałam że mleko pomaga?

Gość podlasie
reni też można brać

właśnie mleka nie lubię, a jabłka spróbuję i napiszę czy pomogło, bo już mam normalnie dość, dziękuję za pomoc :). Może ktoś ma jeszcze jakieś pomysły na zgagę

Gość colina
mleko pomaga, slyszalam tez, ze migdaly sa dobre. Ja juz sie przyzwyczailam do zgagi...

a co do połówkowego to ja robiłam w białymstoku u dr. Pytko i polecam tą panią doktor. Szkoda tylko że dr nie ma podpisanie umowy z nfz bo za każdą wizytę 50 zł to mnie nie stać :(

Gość daisy1984
Co do tego USG w Medicover to terminy są szybkie, jesli zadzwonisz jeszcze dziś to może na jutro albo na poniedziałek nawet umówią. Zadzwoń na nr 500 900 500, włączy się infolinia (chyba całodobowa nawet), chwilę poczekasz na linii i połaczą Cię z konsultantem. Tylko zaznacz że chcesz zrobić USG połówkowe w B-stoku, bo oni umawiają w różnych miastach. Tam Ci też podadzą cenę itp. Warunki komfortowe i wszystko godne polecenia.

Gość podlasie
a na jakiej ulicy w Białym dr Pytko przyjmuje? i cena 50zł czy przez pomyłkę 1 zgubiłaś? :-)

Gość podlasie
Co pomoże w załagodzeniu zgagi? Najlepszym sposobem będzie picie siemia lnianego, gdyż załagodzi to piekący ból. Profilaktycznie można po każdym posiłku wypić szklankę tego roztworu. Dobrym sposobem będzie również picie ciepłego mleka oraz wszelkich jego przetworów np. jogurtu, kefiru, maślanki. Przyszła mam może uchronić się przed zgagą jedząc migdały. Będą one dobrą przekąską zastępującą słodycze a przy okazji dobrze działają na system trawienny. Kiedy wszystkie sposoby zawiodą i piekący ból w przełyku nie minie. Na dodatek będzie jemu towarzyszyć gorączka, zaparcia lub wymioty skonsultuj się z lekarzem. Nie zażywaj nic bez konsultacji twojego lekarza prowadzącego gdyż wszelkiego rodzaju leki mogą się okazać szkodliwe dla twojego dziecka.

Nie nie pomyliłam się, za badanie prenatalne ze zdjęciem 3d zapłaciłam około 100zł ale dokładnie nie pamiętam ile, wiem że 50 zł za płytkę się płaci, ale ja nie nagrywałam płytki gdyż wredny dzieciak schowqał się :) ale polecam Małgorzatę Pytko gdyż naprawdę przesympatyczna jest, kompetentna, miła i wszystko wytłumaczy jeśli coś się nie wie.

A dziewczyny powiedzcie coś na temat dr. Andrejuk?? Rodził ktoś pod jej okiem?? Pytałam dziś koleżanki która rodziła już na temat znieczulenia i powiedziała że w Bielsku jest znieczulenie ale trzeba za nie zapłacić jakieś 100zł. a co do lekarza prowadzącego ciąże to też mówiła że jest taka możliwość zapłacenia dla lekarza żeby był przy porodzie ten co prowadzi ciąże,a tak to jak na jaki dyżur lekarza się trafi.

Gość podlasie
ciekawe ile dla lekarza trzeba zapłacić? bo co jak co ja chyba bym lepiej się czułam żeby mój lekarz był przy porodzie ,a nie "przypadkowy". moja koleżanka płaciła chyba 100zł za znieczulenie ale to było 3 lata temu ,nawet ponad 3 lata. gdzie ta Pyto przyjmuje dokładnie? o Andrejuk nic nie powiem,bo jej nie znam .ale słyszałam że gorzej niż Kowalczykowa.

Dr pytko przyjmuje na antoniukowskiej 11 tu masz link do jej strony http://www.mpytko.pl/ a co do doktor Andrejuk to właśnie trafiłam na nią przez przypadek dziś chyba drugi czy trzeci raz i dla mnie ona jest lepsza od kowlczykowej, gdyż wytłumaczy wszystko powie i wogóle, a kowalczykowa nic. Ja mam nadciśnienie i muszę tabletki brać i andrejukowa wszysto mi wytłumaczyła, a kowalczykowa to jak o coś zapytasz, pociągniesz za język to powie a jak tak to nie tylko wypiszę recepte, nie da na badania tylko do widzenia

dla tego pytam jaka jest Andrejukowa bo pierwsze wrażen ie to zrobiła na mnie dobre w porównaniu z kowalczykową. A może ktoś rodził pod jej okiem to bardzo chętnie wysłucham jak ona jest na porodówce. a i jakie są położne w szpitalu?? Bo coraz bliżej terminu to coraz bardziej się boję

Gość podlasie
kalina a czemu byłaś dziś u Andrejukowej skoro do kowalczykowej chodzisz? jak teraz jest z kolejka do lekarza w przychodni dla ciężarnych? też długo się czeka jak wcześniej ,chyba 2 m-ce było.

Gość podlasie
COLINA i jak tam po wizycie u dr śliwko? co ciekawego powiedział na temat usg ?

Gość Colina
Hej! Właśnie wracam od lekarza. Niestety on połówek nie robi i nie ma aparatu 3d. Także pozostaje Ci Białystok tylko.Chyba, że Madejski robi. Co do znieczuleń. Niestety nie ma w Bielsku, nie ma opcji na znieczulenie. Także nie ma co się nastawiać.

Gość podlasie
to ja już nie wiem co z tym znieczuleniem ,kalina pisała że jest ,ty że nie ma ,a raczej śliwko tak mówił.zostaje mi rozmowa z moim lekarzem . ciekawe czy mój lekarz robi połówkowe badanie? muszę zapytać po niedzieli

Gość Colina
Nie ma raczej, Śliwko mówił, że nie ma szans na znieczulenie. A co do tych połówkowych to potrzebny jest super sprzęt, żeby było wszystko widoczne. Ja bym Ci polecała Arciszewskich. Chyba 180 zł takie badanie kosztuje. Dzwonisz, babki tam wypytają wszystko i umawiają cie na termin. I możesz powiedzieć jaki lekarz ma ci zrobić badanie. Dr Nowak np. Bardzo fajny lekarz. Wszystko wytłumaczy, możesz pytać o wszystko. Bardzo dobre wrażenie na mnie zrobił. Nawet jak się podnosiłam z łóżka podał mi rękę i pomógł mi się podnieść.Niby taka pierdoła, ale pierwszy raz z takim czymś się spotkalam. .

Gość Colina
No i już pewnie powie Ci płeć dziecka, jeżeli jeszcze nie znasz. Oczywiście przy badaniu może uczestniczyć Twój mąż/partner.

Jak już pisałam, trafiłam na Andrejukową przez przypadek bo była na zastępstwie za Kowalczykową, a co do znieczuleń to zapomniałam zapytać o to Andrejukową. A co sądzicie o Andrejukowej jako o lekarzu??