Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Studentka1991

CIĄŻA NA PIERWSZYM ROKU STUDIÓW- jestem przerażona

Polecane posty

czyli rozumiem ze udalo ci sie zrzucic cos z tego 63 ? to tak jak mnie sie udalo :) z 42 na 48 :D huraaa :):):)

Gość Adgjm
No przestancie juz prosze.. Bog tego chcial, tak mialo byc. To jest przeznaczenie

Gość typ jasna giwazda
jestem facetem i gratuluję autorce wątku poczęcia dziecka. szkoda tylko, że bez ślubu, ale mam nadzieję że szybko to nadrobicie... godna pochwały też niechęć to stosunku w gumce... antykoncepcja jest zła

Gość Bóg tak chciał
.. hahahahaha hahaha o matkooo :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

najlepiej uprawiać seks bez zabezpieczenia a potem wychowywać 7 dzieci. Tylko pytanie : za co?? Bo dzieci kosztują. Nie samą miłością żyje człowiek. A potem sie dziwie,że w tv ciągle mówią ,że dzieci głodne, brudne itp. Godne pochwały.

No przestancie juz prosze.. Bog tego chcial, tak mialo byc." oazówka :D

Gość Adgjm
Widze ze tu Bog dla was jest czyms smiesznym , ja wierze i dostalam namacalny dowod jego istnienia i wam tez zycze pieknych dzieci bo to najwiekszy dar od naszego Pana.

Gość o zesz w morde...............
Zamiast tu siedziec i sie zalic juz dawno powinnas szukac kolezanek na "Ciaza, porod, macierzynstwo".....

Gość studentka z synkiem
Rany czytam i czytam i uwierzyc nie mogę!!!Zawsze Wy jesteście tutaj tacy mądrzy i inteligentni ale niektóre wypowiedzi powinniście zachowac dla siebie...nie spodziewałam się takiej reakcji na tym forum!!!jesteście beznadziejni i skretyniali;/żal mi Was...chyba Wam żal tyłki ściska bezpłodni debile!!!do studentki=>nie martw się,jesli masz trochę oleju w głowie to sobie poradzisz:)ja też zaszłam w ciąże na pierwszym roku,studiuje zaocznie w miarę praco i czasochłonny kierunek-fizjoterapię do debili,rodzice nie opłacają mi tych studiów,nie mam rodziców,mam rentę mąż dobrze zarabia,teraz mały kończy dwa latak od września pójdzie do przedszkola i mam zamiar zacząc prace.Najgorzej będzie się wbic w rytm dzienny który co jakiś czas się bedzie zmienial z rozwojem dziecka ale ja dałam radę i wiem i jestem pewna ze jeśli się chcę to się potrafi połaczyc te sprwy.pozdrawiam.dbaj o siebie

Gość Adgjm
Autorko jak wrocisz od lekarza napisz , chetnie porozmawiam z toba o twym cudzie .

To było tak - stali obok siebie, nagle z nieba wysunęła się wielka boska ręka, rozebrała ich, popchnęła ku sobie. A wokół rozległ się donośny głos: "CZYŃCIE DZIECKO. JA TAK CHCĘ" :-D

Gość Studentka1991
Wiecie co, po prostu większości osób na tym forum mi ŻAL. Ostatnie wypowiedzi pisane pod moim nickiem- gratuluję pomysłowości, naprawdę. Nie mam 15 stu lat i wiedziałam, co robię i jakie są konsewencje współżycia. Studiuję zaocznie i PRACUJĘ, co więcej stać mnie na wynajęcie mieszkania, bo zarabiam przyzwoicie. Większość z państwa, którzy tak tu się mądrzą to powinni pójść na badania psychiatryczne, bo nie wiem, jak funkcjunujecie w dzisiejszym świecie.

Gość Studentka1991
Nie wiem, co was zaczyna tak boleć? W pierwszej chwili rzeczywiście nie wiedziałam, co zrobić najpierw, bo bądź co bądź to fakt, który znacząco zmienia dotychczasowe życie. Myślałam, że spotkam tu inteligentnych ludzi, ale widzę, że tych to tutaj można na palcach jednej ręki policzyć. Życzę Wam żebyście potrafili zorganizować swoje życie, jak ja, gdy znajdziecie się w niespodziewanej sytuacji życiowej (Nigdy nic nie wiadomo, co się przydarzy w życiu) Ja rozpoczynam nowy rozdział w życiu i nie nigdy już nie wejdę na takie forum, gdzie przesiadują ludzie udający wszechwiedzących a tak naprawdę w d...e byli i g... widzieli. Pozdrowienia dla tej Garstki Normalnych, 3 majcie się i dziękuję a o mnie się nie martwie : )

Ale przecież nie powinnaś być zaskoczona, że zaszłaś w ciążę. Skoro nie stosowaliście antykoncepcji to było do przewidzenia. Tak więc dziwnie brzmi to ,,jestem przerażona" w temacie. Jeśli masz normalnego chłopaka, rodziców którzy Ci pomogą - poradzisz sobie. Nie wiem czy studiujesz zaocznie czy dziennie, ale na zaocznych byłoby Ci łatwiej. Na pocieszenie napiszę Ci, że wykładowcy traktują mamuśki z pewną taryfą ulgową. Nie robią problemów przy przesuwaniu terminów egzaminów, czy z odrabianiem zajęć. U mnie na roku dużo dziewczyn jest w ciąży i jakoś sobie radzą.

Nigdy nic nie wiadomo, co się przydarzy w życiu)" zwłaszcza jak wszechobecny latex rządzi :P

gratuluje i zycze powodzenia, napewno ci lekko nie bedzie, ale jest od zajebania takich lasek w Polsce, ktore zachodza w ciaze na 1 roku. po magisterium bedziesz miala czas na drugiego bejbika!!! studentko ciesz sie ze sie stalo jak sie stalo poszlam na dzienne, a teraz patrze moje rowiesnice maja dzieciaka odchowanego, obrone na zaocznych i firme z mezem ciagna, super, nie martw sie dasz rade:)

Życie ludzi trwa długo i obfituje w różne zdarzenia, nie zawsze oczekiwane, nie zawsze dla nich dobre, często skutki tego, co ludziom się zdarza są także tragiczne. Oczywiście, niefrasobliwość zwiększa zaistnienie zdarzenia nie pożądanego, przezorny jest ubezpieczony, ale wypadki rozmaite zdarzają się każdemu. Mówi się, że przypadki chodzą "po ludziach" Co trzeci związek w Polsce kończy się rozwodem albo separacją, odsetek nie planowanych ciąż sięga 20 procent w tzw. metodach "naturalnych", co któraś tam kobieta zachoruje na raka szyjki macicy albo piersi, prawie każda zostanie zdradzona, choć wiele z nich nie będzie miało o tym pojęcia. Takie zdarzenia, zdarzenia im podobne i inne, mogą dotknąć każdego, nawet najbardziej przezornego, kobietę i mężczyznę. Oczywiście poza zebraną tu grupą "wybrańców", w Osobach przez duże O, takich jak Regres czy Szczery, obdarowanych szczególnymi mocami, przywilejami, właściwościami, chronionymi przez los i siłę wyższą, którym oczywiście nic złego czy niekorzystnego w ich życiu przydarzyć się nie może :) No i oczywiście ich szczególna pozycja nadludzi, Heroes, Wybranych, daje im naturalne prawo do kpienia, wyśmiewania i szydzenia z tych, którzy przez swoją głupotę, brak wiedzy, rozsądku, doświadczenia lub z jakichkolwiek innych powodów mogą przyczynić się do tego, co im się zdarza :)