ania280190 0 Napisano Listopad 5, 2010 KURCZAK W MUSZTARDZIE Postprzez miumiu 01 Cze 2010, 15:46 Palce lizać!!!! Dowolną część kurczaka pokroić w drobne kawałeczki. Kurczaka przełożyć do naczynia i zalać go marynatą. Blaszkę wyłożyć folią aluminiową i przełożyć do niej zamarynowanego kurczaka. Piec w 180- 200st. C przez ok. 30 min lub więcej( w zależności od preferowanej chrupkości mięska) MARYNATA: musztarda dowolne przyprawy ( ja dodaje sól czosnkową, zioła prowansalskie i przyprawę do mięsa grillowanego) ogórek konserwowy pokrojony w drobniutką kosteczkę. Kurczaka można podawać z cebulowymi bułeczkami Dukana :) Smacznego!!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ania280190 0 Napisano Listopad 5, 2010 ten przepis wydaje mi sie pycha:):) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
katafalk 0 Napisano Listopad 5, 2010 o ile się nie mylę, na dukanie można jeść wszystko, co zawiera białko. Za to węglowodanów i tłuszczy znikome ilości. Co do kiełóbasek myślę, że ważny jest skład procentowy. Jeśli mięsa jest ponad 90 procent, można jeść. Aczkolwiek niektóre kiełbaski zawierają 30% mięsa a resztę innych świństw typu skrobia (węglowodan), tłuszcz itp. Ja nie podejrzewam hipermarketów o stuprocentową zawartość mięsa w mięsie, więc zaopatruję się w sklepiku osiedlowym. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość justyna% Napisano Listopad 5, 2010 ja jem praktycznie codziennie serki homo naturalne tesco - maja 3 albo 4 tluszczu nie pamietam, dzis mi sie skonczyly wiec sprawdzic nie moge. dodaje slodzik i krople aromatu albo troche kawy rozpuszczalnej czy kakao odtluszczone i to super smakuje. ja dzis sobie zrobilam tortille - zmielilam piers kuraka i usmazylam z cebulka, ciasto - lyzka maki kukurydzianej (wiem ze nie mozna ale od wielkiego dzwonu dodaje lyzke - chyba tyle jest dozwolone), 1 lyzka otrab, troche mleka i jajo. smakuje swietnie. a dzis na wadze pol kilo mniej znow:) lubie ta dietke Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość justyna% Napisano Listopad 5, 2010 a jeszcze robie sobie taką buleczke w mikrofali - skladniki takie co na placuszki dukanowe plus pol lyzeczki proszku do pieczenia, mieszam to w miseczce i wkladam na ok 3 min do mikrofali. po przestudzeniu przekrajam poziomo na pol i mam 2 kromki, wyglada jak chleb w srodku:) polecam szczegolnie do pracy jako kanapka uwielbiam jeszcze owsianke na sniadanko - 3 lyzeczki otrab zalewam ok 1/3 szkl wody, mieszam i wstawiam do mikrofali na 2 min, do takiego goracego dodaje ok pol szkl mleka, slodzik i krople aromatu, bardzo dobre Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa J. 0 Napisano Listopad 5, 2010 też będę do Was wpadać bo ja nowa jestem na Dukanie a wszędzie są już stałe grupy wsparcia i ciężko się do głosu dopchać :) poróbcie sobie stopki będzie widac jak Wam waga spada :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kafeteriankaa27 0 Napisano Listopad 5, 2010 Ewa masz jakies ustalone menu czy poprostu jesz co chcesz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kafeteriankaa27 0 Napisano Listopad 5, 2010 Pozatym chciałam zapytac nie wiem czy ktos mi odpisze. Nie lubie sera wiejskiego na co mogę go zamienić? I kawę mozna pić ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa J. 0 Napisano Listopad 5, 2010 jem na co mam ochotę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa J. 0 Napisano Listopad 5, 2010 kafeterianka możesz jeść chudy twaróg z jogurtem naturalnym ja jem półtłusty bo niestety u mnie nie ma chudego kawę możesz pic ze słodzikiem i mlekiem odtłuszczonym Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kafeteriankaa27 0 Napisano Listopad 5, 2010 Bardzo chce zacząć ale nie wiem jak ja pogodze to z dzieciakami i gotowaniem dla nich :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa J. 0 Napisano Listopad 5, 2010 ja też mam dzieci na pewno pogodzisz jak dobrze się zorganizujesz najważniejsze to miec zapas jedzenia dla siebie żeby nie podjadać co innego masz mało do zrzucenie to szybko Ci pójdzie :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kafeteriankaa27 0 Napisano Listopad 5, 2010 Poczytam jeszcze dobrze na ten temat i zaczne od poniedzialku a Ty ile juz na dietce? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
katafalk 0 Napisano Listopad 5, 2010 kafeterianka27 -rodzina na obiad może jeść to samo, co ty , tylko wzbogacone o warzywa i ryż, ziemniaki, itp. Ja np dzisiaj ugotowałam indyka w warzywach, odłożyłam dla siebie część indyka, reszcie rodziny doprawiłam sosem i podam w formie gulaszu z kaszą jęczmienną. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa J. 0 Napisano Listopad 5, 2010 kafeterianka tak jak w mojej stopce od 23 pazdziernika :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kafeteriankaa27 0 Napisano Listopad 5, 2010 Cóż pozostaje :) trzeba bedzie w końcu sie zebrać i zacząć :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa J. 0 Napisano Listopad 5, 2010 u mnie dopiero początek , ucze się co i jak chociaż miałam już swoje grzeszki jak kilka żelek czy cukierek czekoladowy ale jak na razie chudnę oby tak dalej odpukać żeby nie zapeszyć ale ja mam dużo do zrzucenia więc jest z czego Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kafeteriankaa27 0 Napisano Listopad 5, 2010 Ja tez mam troche, chce pozbyc sie tego wielkiego brzucha ktory mi zostal po porodzie, chce w koncu wejsc w moje spodnie z przed ciazy :) a tu juz minał rok i nic, wiec czas działać :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kafeteriankaa27 0 Napisano Listopad 5, 2010 Uciekam do domku zaglądne pózniej :) pozdrawiam :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość katalk Napisano Listopad 5, 2010 popołudniem trzeciego dnia 1 fazy odczuwam lekki głód. Niby od 4 dna głód zanika, zobaczymy. Czuję się dobrze, dziś były umiarkowane ćwiczenia. Buły dukana nie wyszły mi, tzn. były bardzo smaczne ale lejące ciasto przywarło do folii aluminiowej. Spędziłam bardzo duŻo czasu na odklejaniu sreberka..... tak czy siak na jutro i pojutrze kanapki na zajęcia będę miała. Napiszcie, jak wam mija kolejny dzień diety. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
katafalk 0 Napisano Listopad 5, 2010 ten wpis wyżej to ja. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sallynka 0 Napisano Listopad 5, 2010 hej hej u mnie dziś kiepski dzień. ale tak ogólnie. głodna w zasadzie nie jestem, ale jakoś tak smutno... musimy się jakoś trzymać!!! zaraz spałaszuję kurczaka i kefir i będzie dobrze! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DawidkowaMama 0 Napisano Listopad 5, 2010 Hej Ewa:) Widzę że wagę mamy podobną... ja 166 cm i 84 kg... powiedz jak schudłaś aż tyle?? na tej diecie?? ja mam zamiar od poniedziałku zacząć... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa J. 0 Napisano Listopad 5, 2010 DawidkowaMama tak na tej diecie tyle schudłam najszybciej spada chyba na uderzeniówce bo to szok dla organizmu póżniej już wolniej czy duzo schudłam ? ja już bym chciała mieć 70 kg :) dzis sobie poczytałam o skutkach ubocznych tej diety troche się przestraszyłam bo piszą że nerki wysiadają i wątroba a tak mi ta dieta służy , jem ile chce nie chodzę głodna , ale chyba każda dieta wiąze się z jakimś ryzykiem :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sallynka 0 Napisano Listopad 7, 2010 ale tu się cisza zrobiła na weekend co tam dziewczyny u Was??? u mnie dziś ostatni dzień uderzeniówki :) warzywka już czekają w lodówce - już doczekać się nie mogę :) jak Wam idzie? ja zważę i pomierzę się jutro :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kafeteriankaa27 0 Napisano Listopad 7, 2010 Witam:) Chciałam zapytać czy serek homogenizowany waniliowy w I fazie mozna jesc zamiast tego czystego ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa J. 0 Napisano Listopad 7, 2010 Kafeteriankaa jeżeli ma 4-5procent tłuszczu i nie ma cukru to można u mnie na razie waga stoi :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kafeteriankaa27 0 Napisano Listopad 7, 2010 Ja zaczynam od jutra :) masz moze jakiegos linka tej ksiazki ? nie moge znalesc czy na forum byl tu podawany Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kafeteriankaa27 0 Napisano Listopad 7, 2010 A do kiedy masz I faze? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa J. 0 Napisano Listopad 7, 2010 niestety nie posiadam linka ale wpisz w wyszukiwarkę to coś znajdziesz ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach