Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sallynka

Dieta Dukana!!! od dziś

Polecane posty

paulinka ja mam plan na wigilię zrobię rybę po grecku, barszcz czerwony i .... przetrwam!!!!!!!! na sylwestra można jakieś pyszne mięsko zrobić, ciasto marchewkowe albo coś w tym stylu, damy radę!!!! więc dupeczka w troki i do dzieła, od jutra wracaj na dietę zobaczysz będzie dobrze a kg spadną i na następne święta odbijemy w końcu to tylko ten rok, prawda :D no i u mnie 2 dzień na protalu waga leci już 8 kg w dół :D przepis na coś dobrego serek biały 2 jajka jogurt naturalny Vegeta magie curry wszystko widelcem wymieszać i normalnie palce lizać :) a zapycha jak marzenie ;)

Niewidzialna jutro wypróbuję Twój przepis, u mnie zazwyczaj u Dziadków święta, raczej nie wypada z plastikowymi pudełkami wpadać ;p a rybka grecka z olejem, ale nic przymkniemy oko na chwilę tylko na święta :) a ogólnie rzecz biorąc to dukanowe potrawy są bardzo smaczne i zdrowe. To sobie dzisiaj zrobiłam odpust, no nic stało się, od jutra będę kontynuować jak gdyby nigdy nic, na pewno coś ruszy.. Pozdrawiam.

niewidzialna czy Ty już 8 kg schudłaś?? na protalu tylko?nie wiem czy dobrze zrozumiałam. Serek z jajem pyyyyyyyyyychaaaaaaaaaaaa no i zapyca baardzo:) Kupiłam właśnie na allegro książkę Metoda Dukana, na dniach rzyjdzie więc sie dokształce:) i mnóstwo przepisów tam jest podobno:) mniiaaaaam. jadzisiaj : serek wiejski+wędlina drobiowa+zioła, kefir, kurczak w musztardzie+ obtoczony w jaju +w otrębach - oszukuje sie że jadłam kurczaka panierowanego:P

niewidzialna czy Ty już 8 kg schudłaś?? na protalu tylko?nie wiem czy dobrze zrozumiałam. Serek z jajem pyyyyyyyyyychaaaaaaaaaaaa no i zapyca baardzo:) Kupiłam właśnie na allegro książkę Metoda Dukana, na dniach rzyjdzie więc sie dokształce:) i mnóstwo przepisów tam jest podobno:) mniiaaaaam. jadzisiaj : serek wiejski+wędlina drobiowa+zioła, kefir, kurczak w musztardzie+ obtoczony w jaju +w otrębach - oszukuje sie że jadłam kurczaka panierowanego:P

Witam! Niewidzialna - moje gratulacje! Może zrób sobie stopkę, tak jak my mamy? Będziemy na bierząco widziały postępy u innych i to z pewnością będzie dopingowało do dietowania ;) Ja po 5 dniach mam 2,1 kg do tyłu i chcę wydłużyć I fazę do 10 dni, bo zależy mi na szybkiej utracie wagi, a dobrze się czuję więc nie widzę przeciwwskazań ;) Za kilka ddni zaczynam ćwiczenia, a jeśli namówię jakąś znajomą, to może na siłownię pochodzę ;) narazie lecę z miom skrzatem do lekarz, bo coś podziębiona jest.

kellis nie ja już po uderzeniowej i po warzywnej i teraz 3 dzień na proteinach stopkę zrobię jak będe miała dłuższą chwilę bo teraz korzystam z tego, ze dzieci się bawią ;) Elizka dużo zdrowia, u nas też szpital w domu :/

Niewidzialna to gratuluje w takim razie!! trzymam kciuki! mnie jakos na razie nie idzie, mysle ze to przez wode,ktora moj organizm zatrzymuje. sprobuje czerwonej herbaty,moze mi pomoze..

kurcze dzisiaj zjadłam coś słodkiego :( no nic trudno się mówi i dalej walczę :D dzięki kochane jesteście i to strasznie buduje i daje nowej siły :)

Mam dzisiaj kryzys, tęskno mi za owocem, zwłaszcza bananem. Oprócz tego ochota na pizzę . Masakra. Sprawy ogólnie przeciągają się i układają średnio. Może jutro będzie lepiej. Spożywam wiecej otrębów niż zaleca dukan. Może to jest przyczyną ślamazarnej utraty centymetrów. Ale gdyby nie otręby, byłabym cały czas głodna. Idą jakieś mrozy chyba i mój organizm robi zapasy :(. Non stop bym jadła, zadziwiające, bo do tej pory w ogóle nie odczuwałam głodu.

Dodam jeszcze, że na dukanie można jeść ile się chce, ale biedaczek chyba nie przewidział, ile potrafi zjeść choża, słowiańska dzioucha! W tej francji pewnie wszyscy jedzą jak ptaszki i po dwóch krewetkach pękają z przejedzenia... Mam coraz to większe wątpliwości, czy powinno się nie ograniczać ilości jeść tyle ile się chce, żeby nie odczuwać głodu. Nie będę przytaczać, ale uwierzcie, że potrafię zjeść dużo. Zawstydziłabym niejednego chłopa-jak-dąb.

kafalk mi tez sie wydaje ze z tym bez ograniczen to nie mozna przesadzac. ja np bardzo duzo mleka w proszku jem (robie nutelle) i to jest blad. jutro sie zwaze i zobacze jaki efekt bedzie.ale cos czuj ze nie bdzie za ciekawie..

witam jestem nowa nigdy nie stosowalam diet nie liczylam kalori nic z tych rzeczy jedyne co to stosowalam diete 10 dniowa wiec gdybyscie byly tak mile wytlumaczyly mi na czym to polega lub pomogly ulozyc jadlospis bylabym wdzieczna mam do zgubienia ok 15 kg moze macie cos do czyania co pomoze to tez chetnie paleta0@vp.pl

witam nowa kolezanke! poczytaj o diecie na stronie www.dieta-dukan.pl tam znajdziesz wszystko :)

kurcze ja też chcę strasznie banana, mandarynkę jeszcze dzieci jedzą a mnie skręca buuuuu więc jednoczę się w bólu katafalk co do chęci jedzenia to u mnie jakoś w 2 stronę poszło, wręcz się zmuszam bo ciągle czuję się pełna a długo już na diecie jesteś? jedz ale coś lekkiego typu kefir, wędlinkę pomoże a nie nabije kalorii tak myślę, a jutro może pizzę zrobię tak mi ochoty narobiłaś kaskanowa no o diecie znajdziesz wszystko w necie ;) ogólnie zaczynasz od uderzeniowej i jesz proteiny, polecam serki light, wędlinę drobiową kefiry jogurty kurczaka:) dużo tego dzisiaj np mój jadłospis serek wiejski z cebulką i chlebek dukana plasterki wędliny naleśniki :D udko wędzone kawałek, bo strasznie nie lubię :P d o tego kawa, herbata kefir ogólnie około 2 litrów płynów

pewnie masz racje ze czytajac czegos sie dowiem ale mysle ze wiedza przekazana tak swoimi slowami kto to juz testowal jest cenniejsza i sprawdzona

Dziewczyny, a gdzie kupujecie ten serek philadelphia light, który jest w przepisie do nutelli? czy może zastępujecie go czymś innym? ja dzisiaj zrobiłam te kajzerki ale spróbuję dopiero jutro. i muszę przyznać że też ciągle odczuwam głód :( jadłabym i jadła :( dobrej nocy kobietki :)

Kaskanowa- to nie jest tak że my nie chcemy ci powiedzieć, ale naprawdę poczytaj o tej diecie - jest ona bardzo prosta i napewno zrozumiesz o co biega ;)

kaskanowa = jak nie przeczytasz, nie zrozumiesz idei. Na drugiej stronie tego wątku, zaraz u góry, wkleiłam link do książki. Powinnaś ją przeczytać samemu, żeby nie męczyć w kółko pytaniami. Jeśli rzeczywiście baaardzo ci się nie chce czytać, wpisz w google dieta dukana i wyszuka w formie skróconej jakieś strony na pewno. Jakbyś czegoś nie zrozumiała, służymy pomocą w interpretacji. Dziś samopoczucie zdecydowanie lepsze, mozolny ubytek cm, prawie żaden.

A ja właśnie piekę serniczek;) zmodyfikowłam przepis i zobaczymy co wyjdzie ;) a co u was? jak nastroje?

ja dzisioaj od rana problemy z kafeteria,ale udalo sie w koncu. waga o,2kg mniej, kamien z serca!! bo przeciez w piatek bylo piwo i troche lakoci. od dzisiaj mam znowu P i bardzo restrykcyjnie trzymam diete. Eliza daj znac jak sernik sie udal! :)

sernik się udał mało wiele (jak go jakdłam to był jeszcze ciepły, a je wolę zimny ), ale zrobiłam jeszcze polewę i jest git. ale te kajzerki co wczoraj zrobiłam to mi smakują że hoho ;) taka namiastka grahamek... Jutro idę z cócią na pobranie krwi - skubana już się nie może doczekać ;) Dobrej nocy!

u mnie po trzech tygodniach udo -4cm, brzuch -3cm :( wolałabym na odwrót, ale widocznie niestety mam predyspozycje do gromadzenia tłuszczu na brzuchu. Czyli efekty średnie. Ostatni tydzień mam wrażenie, że przytyłam nawet! Jestem po okresie więc ten czynnik nie wchodzi w grę. Spróbuję się nie poddać, bo jednak co nieco spada. Ale mozolnie idzie. Tak czy siak średnio 1 cm tygodniowo z brzucha!!! Przede mną jeszcze 12 tygodni. A czy wy jecie do woli czy ograniczacie ilość jedzenia? Pytam osoby ze spektakularnymi spadkami wagi.

Gość irving ti
czesc Dziewczyny mozna sie przylaczyc? ;) ja od wczoraj na Dukanie wystartowalam z wagi 85,9 a dziś rano zgodnie z zaleceniem Dukana stanęłam na wagę i byłam w szoku, bo pokazało mi się 84,8 :D robiłam test Dukana i wyszlo mi w nim,że faza uderzeniowa u mnie powinna trwać 2 dni i w tym czasie zrzuce 1kg, więc jescze dziś P i od jutra PW :) a na obiad robie sobie dziś dukanowe naleśniki z tawrogiem i cynamonem :) pozdrawiam!

Katafalk ja jestem żywym przykładem na to, że im mniej się je tym mniej się chudnie. Dzisiaj o 6:30 zjadłam śniadanie (do dnia dzisiejszego robiłam to o 14-15) i szczerze to wcisnęłam je w siebie, bo tak mi się cofało. Jem 2-3 posiłki dziennie, a 60-70g to ta dolna granica spożywania białka w ciągu dnia, ja nawet tej dolnej nie wyrabiam :( Uciekam robić fileta z mintaja w jakimś sosiku. Irving ti Witaj :)

Witam! Witaj Irving ti w gronie dietujących ;) No i kolejny dzień na boku. a ja tyję :( wiem że jeśli utrzymam sie na diecie to waga i tak będzie głównie spadała, ale się lekko zdemotywowałam :( mam ogromną ochotę na owoce...

Elizka ja też :( witam koleżankę [reka} co do ilości to ja jem, do momentu zaspokojenia głodu i tu mój problem bo czasem jem 2 posiłki, ale faktem jest, że jestem przeziębiona, do tego dzieci chore czasem nie mam czasu sobie ugotować więc jem co mam i już mam dość sera białego i wędlin i na otręby nie mogę patrzeć i na szczęście jutro warzywa :D

czesc dziewczyny! niewidzialna jak tak napisalas o owocach to od razu mi sie zachcialo takiego soczystego jabluszka. ja teraz mam P do niedzieli. mam nadzieje z troche waga poleci w dol. no ale zobaczymy. ja tez jakos powoli chudne. i nie powiem tez mnie to demotywuje..

Dziewczyny mam chwilę słabości, chyba już długo nie wytrzymam, też mam dość w kółko jedzenia tego samego i chce mi się już owoców i słodkiego, jeszcze, żeby były rezultaty tych moich wysiłków, a tak to już powoli wariuję..