Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bimbambom

Nie mam doswaidczenia w dzieciach.Czy słusznie postąpiłam?

Polecane posty

Gość bimbambom

Jak wyzej w temacie. Ja wogole nie mam doswaidczenia jesli chodzi o dzieci, ale sytuacja sie taka zlozyla ze moj mąz ma 5-letnią córke,on wyjechal zagranice do pracy 3 miesiące temu, i w związku z tym ja sie jego corką (moją pasierbicą)zajmuje I dzisiaj była taka sytuacja ze odebralam ja z przeszkola,czekalismy na tramwaj nasz, a ona z nienacka "ot tak se" raptownie przebiegla na druga strone ulicy, dodam ze to była dwu pasmowka. Naweet w pierwszej chwili sie nie zorientowałam,było mnostwo luidzi na przystanku,mała stała spokojnie obok mnie, dopiero gdy zauważyłam "zamieszanie" zobaczyłam jak juz jest w połowie przejscia. Jakis pan jadąc rowerem złapał ja za reke i sprowadził na chodnik. Było ogromne zamieszanie, nie chcąc robic publiczności powiedziałam ze wstretnie się zachowała i porozmawiamy w domu.Od razu tramwaj nadjechał. Przez cała droge nic sie nie odzywałam do niej Nie chcialam robic wiekszego zamieszania i widowiska bo juz dośc się nasłuchałam komentarzty ludzi, w związku z tym mam taki "dylemat" Czy od razu powinnam małą "opieprzyć" i to przy wszystkich żeby wstydu jej narobic, czy tak jak postąpiłam, bez żadnej publicznosci i upokorzenia przy ludziach,tylko juz w domu "po fakcie"?? Bo wybrałam opcje drugą, ale taka jedna pani mi powiedziała że od razu namiejscu powinnam zareagować, bo po fakcie juz nie ma sensu

Gość po pierwsze:
doswiadczenie (lub jego brak) mozna miec Z dziecmi a nie w dzieciach po drugie-od razu reagowac!!

Dziecko to nie pies, że po fakcie go nie można karać. Myślę ze dobrze zrobiłaś, że wo domu na spokojnie z nią porozmawiałaś. Chociaż ja znając swój charakter wybuchłabym na miejscu. Ale tki wybuch jeszcze w nerwach jest bez sensu.

oj takie dzieci to lubia rwac sie na ulice i przebiegac :O mialam tak z kuzynostwem nie wiem jak ja bym sie zachowala ale mysle bym na zawal zeszla :( bardziej pilnuj nastepnym razem to ze stoi kolo ciebie nie ozn ze sie gdzies nie ruszy takie dzieci sa nie odpowiedzialne mysle ze kazanie zrobilabym jej w domu , ale takie porzadne kazanie :)

wg mnie dobrze postapilas, mam nadzieje ze w domu mala dostala kazanie na temat zachowania sie na ulicy ona po tym "zdarzeniu" mogla byc w malym szoku, tyle zamieszania. mysle ze za duzo by do niej w tamtej chwili nie dotarlo, zreszta emocje nie sa dobrym doradca

Gość Ja uwazam
Ja uwazam że młoda zjeba powinna dostać na miejscu, a w domu replay

Gość Ale dlaczego dopiero w domu??
Ale dlaczego dopiero rozmowa w domu?? dziecko wtedy jak najbardziej powinno poczuc wstyd i upokorzenie, to sie najbardziej zapamietuje na przyszłośc, a takowa pogadatna w domu to sobie moze byc nawet przez 3 godz i tak cie bedzie miala w nosie

Gość po pierwsze:
bez przesady. nie chodzi o to by dziecko upokarzac! ja jestem za tym by na miejscu reagowac.wziasc dziecko na bok i nagadac do sluchu,a w domu powtorka. ale nie upokarzac przed wszystkimi!

Gość Ja jestem za
A własnie że najbardziej wpada wpamięc gdy dzieciak bedzie czuł wstyd i upokorzenie, wtedy nie bedzie chcial powtorzyc tego drugi raz bo sobie przypomni jak głupio mu było gdy wszyscy na niego patrzeli, i nie bedzie chcialo juz tak postapic To najbardziej zapada w pamiec a nie jakas tam zaciszna pogadanka

Ja bym nie opiepszyła cudzego dziecka na ulicy, w domu by dostała za swoje;)

Moim zdaniem reagować od razu. A po co od razu upokarzać dziecku? Też miałam taką sytuację.Idę z ok 2 letnim synek za rękę,drugą pcham wózek.Nagle mi się wyrwał i bach na ulicę.Szczęście takie że nic nie jechało! Od razu zostawiłam wózek i rzuciłam siaty zakupami.Podbiegłam po dziecko,za fraki,na bok,dostał lekkiego klapsa bo mi ciśnienie poszło do góry i zrobiłam wykład od razu.Miałam gdzieś czy ktoś patrzy nas nas ,czy ktoś coś komentuje.Po wszystkim zabrałam dziecko za rękę i do domu.A w domu znów trochę się nagadałam i kara.

Gość Ja widzialam taką
Ja widzialam taką sytuacje jak matka doslownie zaczela kopac dziecko jak jej sie wyrwalo

Gość ishsjhdhdd
Ochhhh ja to bym zatłukła dzieciaka na miejscu