Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszla mamuśkaa

Kiedy kupowac wyprawkę

Polecane posty

Gość przyszla mamuśkaa

Jak to było, albo jest u was mamusie? Kiedy zrobiłyście pierwsze zakupy? Kiedy miałyście już wszystko prawie dopięte na ostatni guzik?

Gość mama karmiąca butelką
Ja rodziłam pod koniec lipca, zaczęłam kupować na początku czerwca. 2 tygodnie przed porodem miałam spakowaną torbę do szpitala z najważniejszymi rzeczami. Pamiętaj o dokumentach, dowód i ubezpieczenie, koszuli czy t-shircie i wodzie mineralnej, resztę może dowieźć mąż czy ktoś z rodziny. Pozdrawiam

dopięte na ostatni guzik jakoś 3 tyg przed porodem. Kupowałam podczas całej ciąży. Chyba bym zbankrutowała gdybym miała wszystko naraz kupować.

Gość przyszla mamuśkaa
Ja mam jeszcze pół ciąży przed sobą. Mam kilka ciuszków i nic poza tym i zastanawiam się czy to już nie pora zacząć brać się za te zakupy jakoś "strategicznie". Zrobić listę i sukcesywnie kupować rzeczy, wykreślać to co już mam. Czy może jeszcze to za wcześnie?

Gość lojloj
po 20 tyg. kiedy dowiedzialam sie ze bedzie dziewczynka;)

My z mężem łóżeczko, nosidełko, wanienkę itd. czyli praktycznie całą wyprawkę kupowaliśmy w ubiegłym tygodniu :) (czyli w moim 38tc)

Gość mamusiaaa25
ja urodziłam w 37 tc a od 35 leżała, ma patologii ciąży - naszczęście miałam wszystko kupione wcześniej - poprane i poprasowane - więc ja bym nie zwlekała zbytnio z zakupami bo niewiadomo jak to będzie - a mąż chodzący do pracy, jeżdzący do ciebie to niejest dobry materiał na robienie zakupów hehe

Gość katusiaaaaka
ja kupowalam tak gdzies od 20 tc jak znalam juz plec :) i tak powoli zbieralam ubranka, kupowalam wtedy jak widzialam cos na promocji a juz taka kompletna wyprawke mialam w okolo 37tc, tylko wózek kupilam po porodzie ale juz mailam upatrzony tylko mąż nie chcial wczesniej zamówic :P torbe mialam spakowana od 38tc...

Ja jestem w 35tc i wszystko do pokoiku dla maluszka maluszka mamy kupione i rozstawione. Z poważniejszych zakupów brakuje nam tylko wózka (ale to nabędziemy po porodzie). Ubranek mam bardzo dużo, bo wszyscy mi naokoło znoszą jakieś ciuszki. Właśnie kończę prasować ostatnią partię. Torbę do szpitala będę pakowała w przyszły weekend ale już tak na tip top.

Zaczęłam się zaopatrywać od 22tc (od poznania płci). I tak każdego miesiąca kupowałam po trochu wszystkiego. Teraz jestem w 35tc i jakbym miała dopiero zaczynać to bym się załamała ;] poza tym to jest naprawdę duży wydatek jak na jeden miesiąc i lepiej go sobie rozłożyć.

Ja zaczęłam zaopatrywać się we wszystkie potrzebne rzeczy tak 4 miesiące przed porodem, stopniowo i po troszeczku.

ja w 34 tc zakupilam cala wyprawke, czesc w sklepie, czesc na Allegro.. wczesniej jakos nie chcialam zapeszac, ale fakt faktem pieniadze odkladalam z N. co miesiac...

Dziewczyny, ale wam zazdroszcze tego, ze kompleetujecie wyprawke. :) Dokladnie pamietam jak to bylo ze mna... jak bylam w 6m to mialam juz wszytsko :D lacznie ze spakowana torba do szpitala :D

Ja jestem w 17tyg i szczerze to jeszcze nie mam zamiaru nic kupowac, bo nie chce zapeszyc:) ale juz nie moge sie doczekac tych zakupow, chociaz moj maz juz kupil fotelik samochodowy dla dziecka i mi nic nie powiedzial, chyba troche sie pospieszyl:P

Gość Kalafingaaa
ja rodze w lutym mialam kupowac juz na poczatku by miec mniej wydatkow potem ale jednak stwierdzilam ze nie warto sie spieszyc teraz zostalo mi 3 miesiace jeszcze wiec wlasnie terazzaczynam lozeczko i wyposazenie wozek dopiero jak urodze pae ciuszkow drobiazgow neutralnych a kosmetyki przed porodem

Gość glupie pytanie
niestety ale rodzilam na poczatku 8 miesiaca i cale moje szczescie, ze sobie wczesnie kupilam najpotrzebniejsze rzeczy. tydzien przed tym jak wyladowalam w szpitalu w zatruciem ciazowym postanowilam sobie kupic torbe do szpitala bo zadnej nie mialam i przy okazji takie rzeczy jak koszule, podklady itd. jakby cos mnie tknelo.