Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Adgjm

Ciaza w wieku 18 lat

Polecane posty

a czy nie masz czasem rozwarcia albo skroconej szyjki macicy? Bo tak jakby kiedys cos slyszalam o tym krazku. To jest chyba wlasnie po to zeby jeszcze zbytnio szyjka macicy sie nie skrocila i zeby rozwarcia nie bylo. Tak mi sie wydaje, ze o to chodzi z tym krazkiem :)

Gość proboje_byc_anonimowa_jeszcze
Witam, mam 18 lat. Ostatnio dopadły mnie dziwne objawy, mam straszną zgagę, dziwny posmak w buzi, jem wszystko co popadnie, sikam co chwile, nie mowiąc o tym że mogłabym spać przez całą dobę a i tak będe nie wyspana, a moje piersi są strasznie wrażliwe na jakikolwiek dotyk. Czy mogą być to objawy ciąży? Pytam was, bo nie chce lecieć niepotrzebnie do apteki a okaze się że to moje jakieś wymysły i wgl :( Pomóżcie proszę, P.S o okresie nie pisze, bo mam bardzo rozregulowany, więc nawet jak go nie ma to się tym bardzo nie przejmuje

Gość aloj4885
a który to dzień cyklu?

nigdy tego nie liczylam, bo mam strasznie nieregularna miesiaczke o czym pisalam. jak wyjasnisz jak to liczyc to ci powiem, bo jednak zapisuje kiedy mam okres.

Jesli dobrze patrze to 34 dzień. bo ostatni okres miałam od 2 listopada. :( nie wiem moze szybko panikuje, ale tamten okres taki dziwny był wg mnie;/ nie mialam bólów (a to bylo dziwne), byl strasznie slaby i wgl...

Gość aloj4885
wiesz co kochana? ciaża nie jest wykluczona, objawy sa podobne ale często je sobie wmawiamy. Ja robiłam test dzisiaj (33 dzień cyklu) i niby jedt druga kreseczka ale taka słabiuteńka że sobie chyba wmawiam że ją widzę. Test możesz już zrobić.. aczkolwiek u niektórych moich koleżanek nie wykrywał ciąży w 4 czy 5 tygodniu. Dowiadywały się z badan krwi. Sama często panikowałam, biegłam na badania krwi i na następny dzien @ dostawałam. Teraz idę w środę, badania krwi są najbardziej wiarygodne. Testy nie w każdym przypadku się sprawdzają więc nie ma ich co kupować co chwilę i się stresować :)

Gość aloj4885
ja mam taką zasadę: spóźnia się, niepokoją mnie objawy, robię test, jak nie wychodzi 2 kreska i mija tydzień a @ brak ide na badania krwi :P

kurcze. mysl o robieniu testu po prostu zwala mnie z nóg :D boje się, chłopak mówi żebym test zrobiła przy nim. Właśnie dlatego nie chce panikować i wgl. bo jak ta @ przyjdzie to pozniej będę się śmiać, że jak ja mogłam tak panikować. Widzę że wyżej zapomniałam napisać o delikatnych mdłościach, ale to jak coś zjem dopiero...

Gość aloj4885
też tak mam.. zjem i mnie mdli.. ale to jest objaw który można sobie wmówić.. :) uwierz mi.. już tyle razy panikowałam że aż wstyd się przyznać :D tyle kasy na testy wydałam, ze też wstyd się przyznać.. jak chcesz mieć 100% pewności to polecam badania krwi. Albo zrób test a jak nie da Ci spokoju to powtórz za parę dni z samego rana :) Gdybanie nic nie daje.. oprócz nerwów :) Daj znać co wyjdzie i nie martw się! Nie każda kobieta dzieci może mieć i są takie które oddałyby duszę diabłu żeby móc mieć dziecko.. nawet w wieku 18 stu lat ;)

chyba tak bedzie trzeba zrobic. ja juz tez nie chcialam wspominac o wydanej kasie, zwlaszcza jak test ktory kupowalam zdrozal z 6 do 15zl :D hihi :D trzeba bedzie wybulic kase i niespostrzezenie pojsc rano do ubikacji i zrobic co trzeba... Napewno dam znac :) boje się jednak o to "najgorsze". :( nie wiem jak sobie poradzimy... ale jakos trzeba bedzie. Bede pisac, dzieki za pomoc :*

Gość aloj4885
Poradzicie sobie.. :) to nie jest koniec świata!! Trzymam kicuki ;) i pisz koniecznie!!

Będe pisać, do niedługiego (mam nadzieje) usłyszenia :*

Gość aloj4885
no ja myślę że też już w piątek będę wiedziała na czym stoję :) też się boję także jest nas dwie ;)

Aloj a Ty ile masz lat? Myślę że nie wmawiasz sobie tej drugiej kreski pewnie wiesz że intensywność jej zabarwienia jest zależna od zaawansowania ciąży ja robiłam test w 29 dc i nie z porannego moczu druga kreska bledzitka wynik pozytywny a 8 miesiecy później przyszedł na świat mój cudowny synek:-) poród w 38 tygodniu ciąży

Gość aloj4885
Uważam że sobie wmawiam.. to nie jest tak widoczne na pierwszy rzyt oka.. Więc sobie wmawiam że widzę to co chciałabym zobaczyć.. :) zrobię badanie krwi i będę wiedziała :)

Gość nie mam pomyslu na pseudonim
Jest tu kto? :)

Gość aloj4885
Jam jest :)

no i u mnie dziś rano jedna kreska, niestety. Troche sie nastawilam na 2 i przykro bylo...

Właśnie dziewczyny, napiszcie co tam u Was, jak maluszki? :)

aloj4885 - jak to? Co się stało?

Wiesz co.. Póki co nie zamartwiam się, powiększone endometrium i dziwna nadrzerka.. @ juz 10 dzien mi sie spoznia. Z bety wyszło że ciąży brak.. :( czekam na wyniki z cytologii. Wreszcie trafiłam na dobrego ginka więc powiedziała że się mną zajmie i co to by nie było to mnie wyleczy.

Gość Anita :)
Hej jestem tu nowa . Mam 19 lat i jestem w ciąży bliźniaczej jak się dowiedziałam o ciąży to się rozpłakałam a jak poszłam do ginekologa i powiedziała mi pani doktor że w bliźniaczej to opadły mi ręce . Na szczęście rodzice mi pomogą a chłopak? uciekł powiedział że nie ma ochoty niańczyć dzieci a ma już 30 lat :( załamałam się ale dam radę jestem silna;) pozdrawiam

Gość Adgjm
Hej dziewczyny! Pamietam jak zakladalam ten topic i bie chcialam dziecka ale urodzilam 7 Lipca 2011. Ja mam rowniez 19 lat a chlopak 30 no fakt jestesmy razem ale idealnie nie jest. Klocimy sie i wydaje mu sie ze bede jego gosposia i służącą . Czasem mam dosc i wracam myslami do czasow gdy zylam swobodnym zyciem.. Ehhhh zastanowcie sie dziewczyny czy na pewno w tak mlodym wieku chcecie miec dziecko bo to bedzie oznaczalo koniec imprez, obowiazki i ehhhhhh

Gość Adgjm
Nie mowie o dziewczynach ktore sa w ciazy bo aborcji mowie stanowcze NIE!!