Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MaciusiowaMadzia25

Jak to jest z tym częstym sikaniem?

Polecane posty

Gość MaciusiowaMadzia25

Dziewczyny, mam pytanie. Często ponoć 1 z pierwszych objawów ciąży jest częste oddawanie moczu. Czy tak jest od samego początku? Podejrzewam, że mogłam w tym miesiącu zajśc w ciążę (kochałam się bez zabezpieczenia). Okres powinnam dostać w środę. Dopiero tej nocy zaczęły boleć mnie piersi (zawsze bolą mnie z tydz przed wiec zaczęłam się nad tym zastanawiać), a od tygodnia mam dużo więcej śluzu, takiego mlecznego. Ale co do sikania częstszego to nie zauważam. Wiem, że u mnie na inne objawy to za wczas, ale wypowiedzcie się prosze, tak z doświadczenia, jak to u Was wyglądało, tak na samym początku? Jak nie dostanę w tym tyg okresu, to zrobię test, bo teraz to i tak nie ma sensu. Dzięki za odpweidzi :)

U mnie pierwszym objawem był okropny bol piersi, ale go zbagatelizowałam, bo tak zapowiadała sie co miesiac @:D Kolejnym objawem bylo czeste odwiedzanie toalety, a od okolo 12 tyg mdłosci. Za 4 tyg przywitamy nasza coreczke na swiecie:)

Gość nie ma to jak naukowe porady
kafeterii. Częste oddawanie moczu jest mniej więcej od 6 miesiaca kiedy to rozrośnieta macica naciska na pęcherz. Czyżbyś była w ciąży od pół roku????

Gość MaciusiowaMadzia25
Dziękuję za odp :) to gratuluję ! będę tzrymać kciuki :) Mnie piersi bolą dosyć mocno, zwłaszcza tak po bokach, na dole. A od którego tygodnia zaczyna się częstsze oddawanie moczu? Ja i tak pewnie już poczekam do dnia spodziewanego okresu i zrobię test.

Gość MaciusiowaMadzia25
No ale z tym moczem to właśnie wyczytałam, ze jest ok6 misiąca, ale także na początku jak 1 z pierwszych objawów, czego do końca nie rozumiem, ale jednak czesto spotykam się z ztaką informacją.

częste oddawanie moczu autorki tematu wystąpiło z powodu częstego zaglądania w majtki czy już ma okres :) Albo z nerwów, że jeszcze go nie ma... Może być też wynikiem podziębienia pęcherza co o tej porze roku takie trudne nie jest. NA PEWNO nie jest wynikiem objawów wczesnej ciąży!!!

Gość wesssssskkkkkaaaaa
Ja nie wiem na czym to polega ale ja jeszcze przed spodziewaną miesiączką zaczęłam czuć potrzebę częstszego oddawania moczu. Nie mogę nawet powiedzieć, że sobie to wmawiałam bo nie spodziewałam się tej ciąży, choć oczywiście się z niej cieszę :). Aha moja siostra też mówiła, że już w I trymestrze latała często do wc. Pewnie kwestia organizmu, też czytałam że dopiero koło 6 miesiąca się biega do wc ale cóż widać są wyjątki ;).

Gość wesssssskkkkkaaaaa
Od razu zaznaczę, że z zapaleniem pęcherz to nie miało nic wspólnego w moim przypadku. Częściej chorowałam, znam objawy, tutaj nie czułam pieczenia, uczucia że nie mogę się wysikać do końca itp. Może to zbieg okoliczności po prostu.

Gość MaciusiowaMadzia25
nie ma to jak naukowe porady --> A przeczytałaś chociaż to co napisałam? :O zrozumiałaś? :O nie zaglądam sobie w majtki, po napisałam, ze ja właśnie NIE oddaję czesto moczu.

przyznaję się bez bicia, że dość pobieżnie przeczytałam to, co napisałaś w pierwszym poście :) Tytuł zasugerował mi odpowiedź. Tak czy inaczej nie czytaj takich porad, bo to bez sensu. Przestań się wkręcać, jak nie dostaniesz w terminie miesiączki, to zrób test a najlepiej z krwi i wtedy będziesz miała jasność. A na przyszłośc zainwestuj w gumki. W porównani z urodzeniem dziecka i wychowaniu go co najmniej przez 18 lat, to znacznie tańsza inwestycja. Pozdrawiam

Gość MaciusiowaMadzia25
Akurat to , ze byłabym w ciąży by mnie nie martwiło :) mam 25 lat więc luzik :) tak się po prostu zastanawiam na d tym, bo w tym miesiące, to nie uważaliśmy zbytnio :P ale nic, czekam do środy i pewnie zrobię test jak okres nie przyjdzie :)