Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 1namenlose

prosze pomóżcie mi w badaniach wypełniając anonimową ankietę!

Polecane posty

Gość 1namenlose

Kochani !!mam do Was ogromną prośbę...dla potrzeb mojej pracy mgr przeprowadzam ankietę...jeśli macie chwilkę i troszeczkę chęci bardzo proszę Was o pomoc w wypełnieniu jej...jest anonimowa,zawiera tylko jedno pytanie i jest oczywiście po polsku:)zależy mi aby jak najwięcej osób pomogło mi w tym, tak więc postanowiłam poprosic o to własnie tutaj:) liczę na Was i dziękuję za każdą chęć!! :) link do ankiety : http://moje-ankiety.pl/respond-2675.html

zrobione. Swoją drogą dziwna ankieta, i trochę mało zrozumiała jak dla mnie.

Gość fgsdgsdgassa
A ja zajrzałem w link ale nie uzupełniłem bo jakaś dziwna ta ankieta i za dużo tych pytań. No ale życzę powodzenia przy magisterce :)

Gość wessskkkaaaaaaaa
zrobiłam ale przyznaję ankieta trochę uciążliwa

Gość sokolica777
Zrobione, ale moim zdaniem schrzaniona jest instrukcja. Podajesz przykład, który nijak się ma do twoich oczekiwań o metaforyczne skojarzenia. Bo czyż nóżka od stołu czy statywu jest metaforą?? Serio przemyśl instrukcję, żeby była bardziej zrozumiała, bo będziesz miala problem z wynikami. Pozdr

Gość 1namenlose
sokolica--> tak to własnie sa metafory skonwencjonalizowane, dokładniej katachrazy...tylko zleksykalizowane ( czyli nie zastanawiasz się nad nimi i nieświadomie ich uzywasz) i chodzi tu o to że np nóżka od stołu tak naprawde nie ma innej nazwy, tylko własnie od ludzkiego ciała... pytanie sformułować było bardzo trudno a tak poleciła mi moja promotor wiec musi zostac:(..a każde skojarzenie, odpowiedź jest dla mnie dobra i moge z niej wyciągnąć jakies wnioski tak wiec nie ma tego złego.... dziękuję Wam bardzo:))

Gość 1namenlose
up