Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sklerotyk

Mam kłopoty z pamięcią

Polecane posty

Gość Sklerotyk

Otóż mam 16 i pewien dziwny problem. Bardzo często zdarza mi się zapominać o zwykłych sprawach i rzeczach jakie mam do załatwienia. Na przykład nie pamiętam tego o co poprosiła mnie mama. Czasami nawet zapominam o tym, że mam pójść do sklepu, podczas gdy ona powtarzala mi to ze 100 razy 3 godziny wcześniej. To tylko czubek góry lodowej, ponieważ takie "Gafy" zdarzają mi się bardzo często. Ostatnio zapomniałem o tym, że umówiłem się z kumplami. Było mi wtedy bardzo wstyd i musiałem skłamać, ze mialem wazny powod, aby nie przyjść. Ogólnie mój problem dotyczy właśnie tego, że nie pamiętam o co mnie ktoś poprosił. Moje zaburzenia ? kłopoty ? z pamięcią czy jak to tam nazwać są o tyle dziwne, że nie objawiają się w nauce. Gdy się czegoś uczę zapamiętuje to praktycznie odrazu. Chciałbym teraz zapytac czy wy tez moze macie podobne problemy i czy sa na to jakies sposoby (nie piszcie mi tu o grafiku, bo znajac siebie poloze go gdzies i zapomne o nim). Moze znacie jakis lek poprawiajacy pamiec czy cos ?

Radzę o ile jest taka możliwość: Usunąć plomby z rtęcią i łykać odtrutki na zatrucie:classic_cool:. Stosować zdrową dietę:classic_cool:. Jak dobrze pójdzie to pamięć nie bedzie się pogarszać:O.Natomiast wątpię w poprawę:O.

Gość allleż allleż
I się kurna ekspert odezwal :D Zrób badania krwi włączające żelazo, i niezależnie od tego idź do lekarza, ogólnego na początek - kłopoty z pamięcią w młodym wieku mogą być spowodowane przez problemy nerwicowe, początki depresjii czy zwykłe niedospanie. Tutaj zerknij: http://www.rp.pl/artykul/225641.html?print=tak