Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość na szczęście nie matka chrzest

Wyobraźcie sobie datę chrzcin 02.01.2011

Polecane posty

Gość na szczęście nie matka chrzest

Pewna osoba z mojej rodziny będzie chrzciła dziecko drugiego stycznia. Powiedzcie, jak bardzo trzeba być trzepniętym, żeby taką datę ustawić? Przecież większości ludzi wypłata wpłynie dopiero 3-go stycznia, przed tym są święta, prezenty, kupa kasy pójdzie na przygotowania, do tego wyjście sylwestrowe a tu jeszcze chrzciny :o Co innego robić na święta i połączyć wszystko, jedno szykowanie itd. Wkurzyłam się bo skąd tej kasy tyle wziąć? Wniosek prosty, nie będzie mnie stać na lepszy prezent i będę musiała się zmieścić w max 150 zł :o

Gość masz dzuo czasu zeby odlozyc
:) a jestes chrzestna? a po co wielkie prezenty na chrzciny?

Gość masz dzuo czasu zeby odlozyc
aaa, doczytalam - ze nie jestes chrzestna - wystraczy kartka i jakis ciuszek, albo Bozia do powieszenia na łóżeczki, albo szkatulka - to bedzie pamiątka na przyszlosc.

To ja mam większy problem bo właśnie tego dnia są moje urodziny. No i jak mam to wszystko ustawić???

niektórzy mają wypłatę np 6, czy 17, czy 26 dnia miesiąca. więc nigdy wszystkim nie dogodzisz :P wiesz o tym chrzcie od dziś więc można z obecnej wypłaty coś odłożyć :) a nie dopiero z ostatniej przed chrzcinami.

Gość Tjaaaa
po co dziecku jakies drogie prezenty?! Ech wy tam w polsce to z ta kasa na chrzciny, komunie iwesela przesadzacie ... Kasy nie ma, to niema kupisz jakassymboliczna drobnostke.

no ja mam np 7 i co:D bardziej bym się martwiła jeszcze nietrzezwością kompletną niektórych osób :D haha

no ale kluczowe osoby -rodzice i chrzestni - raczej wiedza co i jak i sie nie narąbią jak messerszmity w tego jednego sylwestra :D

Ja też myślałam, że chodzi o niedyspozycję po sylwestrowym spożyciu :) Ale że nie ma kasy? To odłóż teraz, jak masz oczywiście, jak nie to kup kartkę, obrazek i z głowy, to nie wesele.

No ale po co szaleć niewiadomo jak z prezentem, kupować coś mega drogiego. Każdy daje tyle, na ile go stać. I za 150 zł można kupić coś ładnego na pamiątkę. Myślisz że temu dziecku zrobi różnicę czy dostanie coś za 100zł czy za 500? A jeśli rodzicom robi różnicę to są dziwni po prostu.

Gość kalkulatora
Znaczy pod koniec miesiąca dasz radę dać większy prezent, a pare dni później juz nie? Dziwna logika. Nie ma w ogóle powodu dawac prezentu większego niż za 150 zł, więc sie nie stresuj

Gość made my life harder
daj kartke i czekoolade milke ta duza i tyle.....

Gość heh a mnie 23 grudnia
i jakos wszystko bylo ok;P

Gość A ja o chrzcie..
.. mojej chrześnicy dowiedziałam się z tygodniowym wyprzedzeniem :/

Gość kalkulatora
mnie chrzciny w ogóle nie kjarzą sie z jakąś wyjebiaszczą imprezą; komunia, slub - tak, ale chrzciny?

mi sie nawet komunia nie kojarzy z wielką imprezką. chrzciny - ot, msza, potem kawka, ciasto, jak goscie z daleka to moze obiad i starczy.

Gość po tymtopiku
postanowilam, ze zanim zopragnizuje impreze rodzinna to zrobie refernedum w sprawie daty i obrady sejmiku rodzinnego

Gość kalkulatora
i koniecznie też w sprawie jadłospisu, bo to tez nie każdemu pasuje i czuje sie potem "obrażony"

po tymtopiku----Dobre :D Teraz się już nikomu nie dogodzi.A to nie ta data,a to nie taka godzina,a to "musiałam" kisić się na obiedzie bo lepiej by było gdyby kawa i ciacho,a to że dałam tyle kasy a to tylko potem kawa i do domu :o