Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

hej i halo :) Zaplatanych widzialam po ichniemu ale zawsze ogladamy jeszcze po naszemu - lepsze!! Polak potrafi :) Nadrobimy przy nastepnym urlopie. u nas tez od paru dni pogoda pod psem, wczoraj probowalismy wyjsc na spacer ,ale szybko zrezygnowalismy - trwal cale 15 minut , tak meczacy deszczyk. Nie duzy ale wlazil wszedzie. Dzisiaj ciag dalszy ,wiec koczujemy w domu , ucho juz lepiej, nie boli . Moje mlodsze dziecko wlasnie rozbiera miesko z talerza brata na czesci pierwsze , bardzo skupiona... Musialam zastosowac szantarz - nie bedziesz jadla zupki =wylaczam barany (bajke) , bedziesz jadla - to wlacze. Poskutkowalo i dziala od wczoraj. Tak kocha te swoje barany ,ze zje co podam. A ja wczoraj dzielnie wyprasowalam taaaak gore prania , wiec nagle zrobilo sie malo miejsca w szafach ,za to w pokoju wiecej :) Dzis bedzie u mnie psiapsiola - cos tam sobie pogladamy ,mam nadzieje na wesoly wieczor. Pozdraiwam poniedzialkowo! :)

To niepedagogiczne i niepoprawne politycznie, ale uważam, że w przypadku niejadków i fochów przy jedzeniu wszystkie chwyty są dozwolone :) Moja ma ostatnio odpukać apetyt, ale tak się przyzwyczaiła, że zupę je przy bajce na komputerze, a drugie danie z nami, że Szreki, Zaplątanych i Toy Story znam na pamięć :) Ale co tam, grunt, że je, pójdzie do przedszkola, to wszystko się zmieni...Udanych pogaduszek Wam życzę, pozdrawiam Ciebie, rodzinkę i psiapsiółę też :)

Dziekujemy za pozdrowienia :) To masz urozmaicenie , bo u nas tylko barany i barany -Baranek Shaun w kolo macieju , to gwizdanie z piosenki glownej wychodzi mi juz bokiem :( A ja mam az dziwne -dzis luz - mala zasnela - tez dziwne . Syn po szkole poszedl zaraz do kolegi , maz zje cos gdzeis podrodze ,wiec nie gotuje ,nie sprzatam , zaraz poloze sie obok malej i... i wtedy jak znam zycie ona sie obuzdi haha! Weekend zapowiada sie milo ,juz sama mysl ,ze nie rtzeba rno wstawac jest kojaca. Ide po czekolade i zapcham sie nia ile wlezie. Lubie piatki! :) Co u ciebie falea?

cześć! U nas kiedyś na tapecie był Nemo, codziennie na okrągło...Kto nie przeżył, ten nie wie :) A u nas po staremu, jakoś leci, coby nie narzekać, to lepiej nic nie pisać :) Pogoda parszywa, humor jakiś kiepski, ale co tam, ciągle mam nadzieję, że jak przyjdzie wiosna, to będzie lepiej :) Czyli córa znowu śpi po południu? T masz chwilę dla siebie. A ja dziś mam ambitny plan by zrobić tortille z kurczakiem, przepis jest banalnie prosty, ale ostatnio jak zrobiłam placki, to wyszły mi kruche, a ta kupne są takie fajne elastyczne. No nic, zobaczymy.

no i masz ci los -zasnela bo ma goraczke,wlasnie sie obudzila i we mnie wkleila -podejrzewam ,ze klej bedzie trzymal do wieczora ;) :( Ja wczoraj popelnilam ciasto -zniklo w ciagu pol godziny :) znakiem tego smaczne :) a przepisem mozesz sie podzielic -moj maz ostatnio nosem kreci na moja kuchnie...

Biedulka, znowu ją coś dopadło? Mam fajny przepis, bardzo zapycha :) Robię ciasto drożdżowe - 1,5 szklanki mąki, jajko, woda lub mleko, przyprawy i oczywiście drożdże, po pół godzinie po wyrobieniu wałkuję jak na pizze i do środka wkładam usmażone mięso mielone (najlepsze jest wołowe) pomidory i ogórek kiszony. Składam na pół, zaklejam jak pieroga i do pieca na pół godziny. A do tego potem robię sos czosnkowy, kroję cebulę na talarki, no wsio. Pycha! Chuch jest po tym odlotowy, więc często robię to w sobotę, lub niedzielę jak nigdzie nie wychodzimy :)

A Ty podaj przepis na ciasto, bo ja umiem tylko jedno :)

ja umiem dwa :D a oto jedno z nich: * Zamrozic pol kostki masla (bedzie sie lepiej ucierac) * 1 kg kwasnych jablek utrzec na wiorki , poslodzic, odcedzic sok! * Wymieszac szklanke cukru pudru , szklanke maki, szklanke kaszki mannej (grysiku) oraz 1/ 3 torebki proszku do pieczenia (ja mam te male saszetki Dr.Oetkera tylko kurcze nie maja zaznaczonej wagi) . * Piekarnik rozgrzewasz wg przepisu na 170 stopni - ja musze na 200,iec to chyb azalezy od urzadzenia ;) * do formy wsypujesz polowe powstalego "proszku" , na to kladziesz starte jablka, i na gore wysypujesz reszta proszku. * calosc obsypujesz startym na tarce maslem - rowniutko po calosci *i do piekarnika - wg przepisu na 40 minut , u mnie na godzine. Smaczne i chrupiace a nie za slodkie. A tortiulle wyprobuje w poniedzialek - na jutro mam karkoweczke juz wyjeta ,w niedziele odwiedzimy chinczyka ;) , weic poniedzialekw sam raz na czosneczek :)

Oj, muszę wypróbować, bo mała lubi jabłecznik, a ostatnio powoli wprowadzam jej ciasta. A mój przepis to jest takie jakby calzone, a na tortillę, podam Ci przepis jutro jak mi dziś wyjdzie :)

a to nie tortilla? moment ,jak wyglada tortilla? :D - to skutki nieprzespanej nocy:)

wszysko co w ciescie z miesem i zielona wkladka w srdoku to tortilla :) , tak jak wszystko od skosnookich to dla nas sajgonki. Wszycy idziemy na sajgonki a kazdy je co innego :D Probowalam wczoraj przyzadzic ten ichni makaron -ale krecono nosem ;) - wiecej tego bledu nie popelnie ;) A mala ma niewyleczona infekcje ,ktora sobie bezczelnie powrocila. Ale jedna dobra wiadomosc: powiedziala dzis "nie mam" :) i "daj"

Chwila ciszy... Mojemu dziecku jakiś czas temu włączyła się dodatkowa funkcja, czyli turbo super giga hiper marudzenie+wycie, czynna 12 godzin na dobę, praktycznie non stop. Nie wiem co się dzieje, piątki idą? Czy charakter się pogłębia? Teraz poszła z tatą na spacer, a ja siedzę w ciszy, wyrodna matka co nie chce się rodzinnie integrować. Kawo, o ile przepis na drożdżowego pieroga mogę polecić, to wczorajszy eksperyment z pszennymi plackami uważam za nieudany. Narobiłam się, smażyłam te cholerstwo pół godziny, bajzel w całej kuchni, bo mała oczywiście bardzo pomagała, a w rezultacie wyszło mi coś do niczego nie podobne, zapiekłam to razem z farszem w piekarniku i jakoś zjedliśmy. To był ostatni raz, jak jeszcze kiedyś nam się zachce, to kupię gotowe za 8 zł i nie będę więcej kombinować. Twoja córa rozkręca się coraz bardziej, teraz to już będzie z górki :) Moja ma od wczoraj na tapecie: nie, to nie ty - na co ja się ciągle pytam, a kto? No i tak sobie rozmawiamy :)

Falea przyjmiesz mnie jeszcze...:( ??? Jeny...ale mnie tu nie bylo. Usprawiedliwien mam wiele ,jedno lepsze od drugiego ;) wiec dam sobie spokoj. Ogolnie kociol ,troche pozytywny ,troche nie , czyli standart ;) Te fazy na 12godzinne wycie tez czasem ammy ,oczywiscie zawsze jak meza nie ma do wieczora -ale masz racje -jest lepeij ,potrafi juz zajmac sie sama soba , podogladac lalek (dzidzi ,bejbi) i dac im do picia "kleko" nie raz ze swojej butelki...: No...na bal przebierancow nie idziemy ze wzgledow od nas nie zaleznych, ah juz nic nigdy nie bede planowala bo potem sie nie udaje. :( Kozaki smieja sie ze mnie z szafy , poczekaja na inna impreze. Moze kicz party?! ;) :D No nic - odbilam to sobie na zapas w zeszly weekend - pobalowalysmy sobie ,fajnie ,spotkalysmy tyyle znajomych ,ze na parkiecie bylo wiecej dyskusjii niz tancow haha! Co do jedzonka - tak samo wlasnie czesto koncza sie moje starania , a juz w ogole jesli trzeba samemu wyrobic ciasto. Wszystko tylko nie ciasto...Tak wiec Falea -nie jestes sama :) KIedys zrobilam ruskie pierogi... w sumie nie zrobilam bo farsz mi z nich wyciekl i sie jakos rozplynely ,wygladalo to potem jak rozwodniony klej do tapet :) No a dzis mamy niedziele, na dworze znowu zimno , domu nawet porzadek bo z wczorajszych nudow sprzatalam jak nie przymierzajac diabel tasmanski,dzieciaki przypinaja sie nawzajem do krzeselka turystycznego :D lub skacza po swoim jeszcze spiacym ojcu dzieki czemu ja moge spokojnie :) zjesc pooozne sniadanie a moze nawet i jeszcze sie zalapie na kawe :). Falea ! Co u Ciebie -dawaj sprawozdanie ;)

Kawo! No pewnie, że przyjmę :) Mam do Ciebie propozycję, a może przejdziemy na tryb prywatny? Bo chyba obie mamy ostatnio natłok zajęć i wydarzeń, nie zawsze jest czas by coś napisać. Napisz co o tym sądzisz. Szkoda, że nie idziecie na bal, czekałam na relację :) A u nas wkrótce będzie jeszcze bardziej nerwowo, bo zaczynają się zapisy do przedszkola i jak sobie o tym pomyślę, to mnie ściska w żołądku. To jest jedna wielka loteria i niewiadoma, dostanie się, czy nie... No i boje się, że możemy mieć problem, mała nadal nie mówi. A ja wczoraj też sprzątałam, i w piątek, i w czwartek...i ciągle wygląda jakbym nic nie robiła, jakieś czary, czy co :)

MAm super patent na to zeby bylo czysto .Nie zakladam okularow .... i zaraz7 jest idealnie! ;) A przedszkole -wiem ,znam kilka matek z takim samym problemem, u mnie chyb aproiblemu nie bedzie , ale tez matki pracujace maja pierwszenstwo wiec nie wiem... A o tym ,zeby przejsc ten myslalam ,tylko nie wiem jak, bo... powiedz mi -jesli ktoras z nas tu poda maila , to praktycznie kazdy moze na niego odpowiedziec i tu sie kolko zamyka bo nie bedziemy wiedzialy czy my to my. Czy ja jestem az tak blond ,ze ....ze cos mi sie pokickalo?

...ja naprawde jestem blondynka - przeciez jesli obie podamy maila to bedziemy widziec od kogo przyjdzie :) . Podaj swojego i pisz: julek2005@arcor.de :) pozdrawia jednak nie tak calkiem ciemna osoba z innej czesci europy :D

Kawo! nie uwierzysz, ale chwilę po napisaniu ostatniego posta zdechł mi komputer, na szczęście udało się go przywrócić do używalności i oto jestem :) A to mój adres: niewiemjakanazwa43@interia.eu

Od jakiegoś już czasu śledzę wasze forum i próbuję się w tym wszystkim odnaleźć. Od roku zajmuję się Sarunią i powoli zaczynają dobijać się do mnie myśli, że coś mi w życiu umyka...wiem, że ten czas spędzony z małą jest "moim czasem" i kiedyś będę wracać do wspomnień z nostalgią i nie zamierzam tego tracić...ale chciałabym się czymś dodatkowo zająć. Najlepiej jakimś zajęciem/pasją, którą mogę wykonywać w domu i być przy tym z Nią. Któraś z Was wspominała coś o zapisaniu się na kurs...może i nawet jest to jakaś opcja, ale czy słyszałyście coś o jakiś kursach... jestem trochę duszą artystyczną więc może coś w tym kierunku...rysunek...aranżacja wnętrz...?