Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciezarowka30

jak często karmicie piersią swoje 2-miesięczniaki

Polecane posty

Gość ciezarowka30

czy 10 minut co 4-5 godzin to normalne, jeszcze do niedawna moja mała krzyczała o pierś co 3 godziny?

Gość ciezarowka30
a ma obecnie 10 tygodni

Gość anjaaaaa536
jak na moj gust to za malo....mój mały w ciagu dnia je równo co 3 godziny i z butli zjada luz z piersi mleka około 110ml tyle chyba z piersi mala nie sciagnie w ciagu 10 minut....wiec malo je ale tez warto zwrocic uwage na to czy przyrost wagi jest prawidlowy

Gość anjaaaaa536
a moj ma 9 tygodni teraz

Gość ciezarowka30
tzn. 5 godzin to maksimum, np. przez ostatnie 24h był taki schemat: 9.00, 12.00, 17.00, 19.30, 24.00, 3.00, 6.40. minęły 4 godziny, a ona sobie śpi i nie woła o jedzenie...

Gość moj ma 4 tygodnie
skonczyl miesiac w niedziele. I spi czasem 4, 5 godz bez przerwy... Zjada ok. 110-120 ml . Generalnie budzi sie tak miedzy 3,5 a 4 godziny maksymalnie co 5... TAki spioch Zwaz dzieciaka dla swietego spokoju za pare dni.Moj przybiera prawidlowo

Gość ciezarowka30
dziś idziemy na szczepienie to sprawdzimy. ostatnie było 3 tyg temu i było okay, ale wtedy jadła częściej.

Moja mala ma 9 tygoni. ostatni raz je ok. 20 czasami 21 i przesypia mi całą noc bez jedzenie do 6 rano to źle?

Gość ciezarowka30
ale jest na butelce tak? piersi dziecko jest najedzone znacznie krócej.

Gość mamuśkla córeczki cudnej
przesypia mi całą noc bez jedzenie do 6 rano to źle? - tak, to żle. Bo spada poziom cukru we kjrwi i dlatego sie nie budzi, a to moze być niebezpieczne. To za małe dziecko zeby przesypiało noc, powinnas budzić na jedzenie!!!!!!

karmie ja sztucznym bo mam malo pokarmu ale cyca tez daje tylko potem musze jej dorobic butle. a na wadze przybiera dobrze. jej masa urodzeniowa to 2605 a teraz wazy 4800.

Gość Świeżo pracująca
Każde dziecko wiadomo,inne, ale co 4-5 godzin to mi się wydaje, że trochę za rzadko. Mój jest teraz w 8 miesiącu życia i co 3, najdłużej 4 je.Ale każde dziecko ma inne potrzeby, inny apetyt, kieruj się tym, czy ma właściwą wagę i właściwie rośnie, jeśli tak, to widocznie tak potrzebuje, nie więcej.

Gość to sie ciesz
Bo moje obie jadly 10-12 raz na dobe do 3go miesiaca zycia. Swoja droga 10 minut, to dla zdrowego dziecka normalny czas by oproznic piers. Moja starsza wisiala dluzej na cycku i ewidentie zjadala wiecej niz trzeba, bo bylo jej potem niedobrze. jak zaczelam jej po 10 minutach zabierac piers, to sprawa sie poprawila.

Gość mama co karmila piersia
dziecko w 3 miesiacu zycia ma juz wystaraczjace rezerwy tluszcyku i moze nawet przesypiac noc bez jedzenia! Przerwy 4 godzinne pomiedzy karmieniami sa jak najbardziej normalne. Mozesz przystawiac do piersiw dzien co 4 godziny i sprobowac tym sposobem wydluzac przerwy miedzy karmieniami w nocy. Moej dizekco tez ssalo przez 5-10 minut a przybieralo ponad kg miesiecznie. Jesli dziekco prawidlowo przybiera na wadze to nie ma sie cyzm martwic!

Gość ciezarowka30
dzięki wszystkim!