Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PAWeł-1989

Los człowieka jest z góry WYZNACZONY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość PAWeł-1989
mufin Teraz to palnąłeś :D:D:D hehehe Jak sobie wyobrażasz życie Afrykanki ? Pewnie że nie pracowała zarobkowo ale czy tylko taka praca istnieje ??? A pranie , sprzątanie , wychowywanie dzieci , wykopywanie kartofli czy rąbanie drzewa itd .... To też jest praca.

Gość wolimy taka mode
kazdy z nas zyje na swiecie przez przypadek rownie dobrze mogl sie na tym swiecie nie pojawic ..

Gość wolimy taka mode
swiatem rzadzi loteria i natura , a nie bog ...

własciwie jest to pociągajaća wizja - jesteś człowiekiem upośledzonym - widocznie sam jesteś sobie winien . Jesteś sierotą - widocznei jesteś złym człowiekiem - i już jako ludzie jesteśmy zwolnieni ze swojego człowieczeństwa . wojna ? choroby ? nieszczęscie ? - no , o ile nas to nie dotyczy - nic nam do tego ,bo one dotykajatylko złt=ych ludzi ... matko , chłopak , ogarnij sie . ile masz lat ? 13 ?

Gość PAWeł-1989
Myrevin Ofiary gwałtów , wojen itd... to źli ludzie ??? Ty się jeszcze pytasz ??? Ci ludzie poprostu cierpią za to że sami kiedyś robili to samo choć niekoniecznie to samo. Dla rzykładu : Jackson był posądzany o pedofilstwo. Z resztą nie trudno się domyślić że był pedofilem. Pewnie zaraz wszyscy zaczną protestować bo to wasz ulubiony piosenkarz :D Śpiewał może i ładnie ale człowiekiem był złym. Założenie jest takie : w 2235 r. rodzi się Wincenty w Paryżu. Rodzi się porzucony i wychowywany przez dom dziecka. Cierpi za to że kiedyś w poprzednim wcieleniu jako Jackson był taki i taki ... Rozumiesz już ?

Gość wolimy taka mode
zły los czy choroba moze dotknac zarowno dobrych jak i złych i szansa na to jest jednakowa... a to dlatego ze zyciem rzadzi natura , fizjologia i przypadek , a nie cy ktos jest dobry czy zły

Gość wolimy taka mode
pierdolisz . Papiez tez umarł w cierpieniu . CZy był złym cżłowiekiem nie sądze ...? Mogl przeciez umrzec nagle we snie .. Tymczasem zaatakował go Alzheimera

Gość wolimy taka mode
boga nie ma nigdy nie było i nigdy nie bedzie .. REligia to jest fikcja .. Swiatem rzadzi jedynie i tlyko przypadek .

boszsz , co z bzdury :) chyba nawet ty w to nie wierzysz .

Logikę tego założenia rozumiem, ale sensu nie widzę człowiek, który cierpi nie rozumiejąc za co, niczego się nie uczy.

Gość wolimy taka mode
dokładnie .. Kiedys zrozumiesz ze siła natury biologia , fizyka jest potezniejsza niz wszystkie bostwa

Gość PAWeł-1989
mufin Jeszcze raz ci to wytłumaczę. Skup się teraz żebym nie musiał powtarzać kolejny raz. Co z tego że jesteś teraz dobra ??????? Tylko to że w następnym wcieleniu będziesz miała szczęśliwe życie. Tylko to !!! Ale nie możesz teraz wykluczyć tego że np. za tydzień zachorujesz na raka lub ulegniesz wypadkowi samochodowemu tracąc pamięć lub obie nogi !!! Nie możesz tego wykluczyć bo przecież nie wiesz jaka byłaś w poprzednim wcieleniu. Wiesz jaka byłas ?????? Nie wiesz !!! No własnie ... Jeżeli byłaś dobra to mozesz byc spokojna ale jeżeli byłaś zła to kara i tak Cie spotka i tak i nic z tym nie zrobisz. Jedyne co możesz zrobić to starać się aby w następnym wcieleniu mieć dobrze.

Gość wolimy taka mode
bo to biologia czlowieka sprawia ze on umiera .. To fizyka sprawia ze luidzie umierają od trzesienia ziemi , a nie jakis tam bog ..

no , włąsnie - a co z dobrymi ludzmi ? żyja całe życie porządnie , pracuja , kochaja swoje dzieci i żony , a giną w debilnym wypadku - bo jakiś smark za dużo sie kokoi nawciagał i na niego najechał ? taka tragiczna śmierć tego porżądnego człowieka tak naprawde dowodzi ,zę wcale nie był taki dobry ? tylko udawał ? a co z bandziorami , którzy ,zyją sobie jak pączki w masle i umierajaspokojną śmiercia we własnych łóżkach - czyżby też udawali tylko bandziorów ?

Gość wolimy taka mode
to fizyka sprawia ze jesli spadnie na ciebie kamien to umrze kazdy czlowiek na swiecie . Niezaleznie czy jest dobry czy zły .

głupszej teorii -nawet u scjentologów nie spotkałem :)

Gość wolimy taka mode
PRzypadek rzadzi swiatem ..Tylko i wyłącznie nic innego ...

Gość PAWeł-1989
wolimy taka mode Czy papież był złym człowiekiem ???? Jasne że nie !!! Dlatego za X lat urodzi się i będzie szczęśliwy. Ale to że umarł w cierpieniu to kara za to że kiedyś był ..... No nie wiem kim mógł być ... może walczył pod Grunwaldem i zabijał wrogów. Nikt tego nie wie.

Naprawdę wierzysz w to że wszyscy ludzie w Hiroszimie i Nagasaki zasłużyli sobie na to? o.O

ja pierdzielę :):):) jak sekta tak ci namieszała w głowie jak goownem w przeręblu ?

czyli - jednym słowem - każdy znas jest zły czyli grzeszny . to ja stanoczo wybieram chrześćijaństwo , gdzie przynajmniej wiadomo czego sie trzymać i nie ockne siejako glista we własnym kompostowniku :)

im dłużej żyje jako człowiek - doczodze do wniosku - czasmi - że chetnie sie z nia zamienią :) z pewnościa nie ma takich problemów jak ja :)

Gość PAWeł-1989
mufin Czy Ty potrafisz czytać ze zrozumieniem ???????? Powtarzam Ci już kilka razy że to że ktoś jest teraz dobry to nie znaczy że nie będzie cierpiał !!!! Kobieto , obudź się !!! Cierpimy za to jacy byliśmy w poprzedniem wcieleniu !!! Przeczytaj jeszcze raz to co pisałem i sama złapiesz się za głowę że zadajesz tak durne pytania. Nikt z nas nie wie co go spotka. Nikt !!! Zycie to niespodzianka ! Każdy z nas może umrzeć w każdej chwili , każdy z nas może w każdej chwili wygrać w totka itd .... Jeżeli ktoś był dobry to los będzie mu sprzyjał a jeżeli ktoś był zły to nie ważne jaki jest teraz bo i tak karę będzie musiał ponieść. Natomiast dzięki temu że teraz będzie dobry to będzie miał lepiej w następnym wcieleniu. Ja np. tak jak pisałem byłem żyjąco w XVIII w. Afrykanką która była tzw. pasożytem i teraz muszę za to ponieśc karę. Nie wiem co to będzie. Myśle że po części już to ponoszę bo pracuję nad sobą ciężko i nic mi nie wychodzi. Nie dostałem się do wymarzonej uczelni bo zabrakło mi punktu , nie dostałem się do wymarzonej pracy bo w ostatnim momencie pracownik który miał odejść zrezygnował z odejścia. Mysle że to już część kary.

to jaki sens jest w wysilaniu sie,zęby być dobrym - skoro to i tak nie ma żadnego znaczenia ? wnioskuję to na podstawie tego co pisze - wieć ,albo jest błąd w twoim rozumowaniu albo w pisaniu - pomyśl o tym :) o błędzie w tej debilnej fantaczji nawet nie wspomne :)

Problemy to bolączka ludzi, glizdy w ogóle nie miewają problemów.

i absolutnie sienie zgadzam ,zę nikt nie wie co nas czeka .Bóg wie i to bardzo dobrze a tobie te kłopoty sie przydarzają bo jesteś niewolnikiem okultyzmu i sam " podałeś sie na talerzu" diabłu . poprzez te praktyki .

no nie wiem - chyba ,ze byłeś już glistą i mozesz coś powiedzieć na ten temat :) kto wie jakie są lęki egzystencjonalne glist ?

Pawełku, Pawełku, co ty tutaj wypisujesz:) Porozmawiamy za kilka lat, co? Bo to tak dziecinne i głupie jest, że naprawdę musisz być bardzo młody. Młodziutki... Świat jest jaki jest. Ośmielę się stwierdzić, że jest taki, jacy mieszkają na nim ludzie. A ludzie są jacy są. I dlatego na świecie jest wiele piękna. I wiele zła. A te wszystkie wojny, grabieże, gwałty to czyja wina? Nas, ludzi. I każdy odpowiada za swoje życie. To, które ma. W tej chwili. Wg mnie...jedno. A twoja teoria to tylko mierna próba usprawiedliwienia dlaczego jest na świecie jak jest. Nie zastanawiaj się dlaczego spotyka cię to, co spotyka. Nikt nie mówił, że będzie łatwo, a KAŻDY ma jakieś problemy... Ważniejsze jest chyba, jak reagujemy na pewne sytuacje, jak sobie z nimi radzimy, bo to świadczy o tym jakimi jestesteśmy ludźmi.