Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PAWeł-1989

Los człowieka jest z góry WYZNACZONY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Powtórzę, nikt z ludzi(IMHO) nie wie ile tej wiedzy(prawda) to 100% więc nikt z ludzi nie wie ile wie. Czy to dużo czy mało, może to tylko odnieść do wiedzy innych ludzi i tyle.

Gość PAWeł-1989
ygrek ypsylon Gwiazdy z Hollywoodu nie są szczęśliwe choćby dlatego że człowiek który ma mnóstwo pieniędzy może za dużo mieć. Zawsze prędzej bogaty człowiek zdradzi choćby dlatego że każdy go lubi i ceni. Na bogatego chłopaka leci więcej dziewczyn i trudno żeby taki szego firmy miałbyć obojętny na cycki młodej nastolatki która sama się prosi o ich pieszczoty :D Biedny szarak takiego powodzenia nie ma i będzie wierniejszy żonie choćby dlatego że będzie miał duzo roboty żeby utrzymać dom więc nie bedzie chciał tracić czasu i pieniędzy na jakieś inne kobiety czy agencje. Apetyt rośnie w miarę jedzenia a w związku z tym że ludzie xle odbierają to co jest dobre to dlatego dzieje się tyle krzywdy. Dziś jest moda na seks , uważa się że jest to super sprawa. Ja kiedyś uprawiałem seks z koleżanką ze szkoły która była uważana że najładniejszą w całej szkole. Seks był udany bo i dziewczyna była doświadczona itd ... Uczucie nieziemskie .. tak myslałem. Od roku jestem z dziewczyną dla której jestem pierwszy. To ja ją rozdziewiczyłem w wakacje. Pierwszy seks był taki że nawet nie doszedłem ale to było i tak coś pięknego patrzeć w jej oczy i widzieć jak bardzo mnie kocha. W życiu bym jej nie zdradził z żadną dziewczyną !!! Seks bez miłości jest niczym. Gdy jest miłość to jest ta ogromna euforia i szczęście i seks też będzie dużo lepszy nawet jeśli mamy kogoś brzydszego czy coś tam :) Nie ma seksu bez miłości. Tzn .. jest ale to jest gówno a nie seks. I teraz sam wiem że jeżeli człowiek ma ochotę na zdradę to znaczy że nie kocha. Jeśli ktoś kocha to jest gotów do wszelkich poświęceń.

Gość KamilaXXX
Myrevin- prawda nie prawda ale jakis sens w tym jest sam nawet przyznales. Czasem jak w pracy wyzywa sie na mnie szef jestem spokojna bo wiem ze i on kiedys dostanie kopa za to co mi robi. Jak nie w przyszlym wcieleniu to na pewno nieco pozniej w tym. Te mysli niesamowicie poprawia mi nastroj

i argument ze z gory nasz ze ycie jest pzresadzaone ale mamy sie nie zalamywac bo mozey walczyc by dac sobie troche szczescia:):):):):):):) to juz jest hardcore wszystko co nie sie zlego w zyciu przytrafilo po latach uwazam ze dobrze sie stalo bo albo przez to trafialam w miejscaa do ktorych nigdy sama by nuie byla w stanie dotrzec, alebo nauczylam sie czegos wartosciowego

Gość PAWeł-1989
Germaine Zwróć uwagę na to że jednym wszystk owychodzi a innym nie. Są ludzie którzy zagrają raz w wtotka i wygrają a inni grają całe życie i nic. Są ludzie którzy szybko pozanają swoją miłość i są z nią do końca życia a są też tacy któzy mają po 5-10 partnerów w życiu i z żadnym nie są szczęśliwi. Jestem w stanie zrozumieć to że ktoś ma powiedzmy pecha do miłości ale za to ma farta w karierze zawodowej. Ale jak tłumaczyc to że komuś wszystko we wszystkim wychodzi a innym kompletnie nic !!! Mi się jeszcze nigdy w niczym nie pofarciło. Nigdy !!! A am takiego kumpla który m.in. szedł sobie zwyczajnie ulicą i znalazł jakiś stary zeszyt na chodniku i okazało się że w środku był tysiąc zł :D No fart co nie ? :) Albo ten sam kumpel zawsze jeżdził ze swoją dziewczyną samochodem do niej. Pewnego dnia stwierdził że pojedzie swoim za nią i akurat tego dnia dziewczyna miał drobny wypadek. jest jeszcze wiele innych przykładów u niego. On poprostu ma zawsze takiego jakiegoś farta w życiu.

Gość PAWeł-1989
Germaine Ten argument jest poprawny że musimy walczyć o swoje szczęście bo możemy trochę go mieć. Przecież to nie jest tak że wielu ludzi rodzi się jako przegrańcy. Spójrzmy na to łagodniej. Owszem są tacy którzy rodzą sie inwalidami bo kiedyś dośc mocno przesadzili. Ale są też tacy którzy są np . nieśmiali :) Powiedzmy że kiedyś taki cżłowiek wykorzystywał w pracy innych ludzi. Teraz jest nieśmiały przez co nie ma szans na dobrą posadę jakiegoś dyrektora bo się wstydzi kompletnie ludzi. Próbuje walczyć ale w końcu opada z sił i kończy jako sprzątacz. Albo np : ktoś rodzi się brzydki. Cierpi w ten sposób że ciężko mu znaleźć swoją połówkę. Itd ....

Gość czerokigirl
idąc za ta chora logika większosc żydów z okresu drugiej wojny światowej to byli źli ludzie, to znaczy że to cos odpowiedzialne za reinkarnasje stwierdziło sobie" kurcze musze przestawić się na masówke , mniej pracy będzie" wszystkich złych zamieniam w żydów i kominem ich puszczą ci dobrzy, ale żeby tego było mało to niech to zrobia ci dobrzy, którzy sobie w spokoju dożyją do emerytury po wojnie, i potem w następnych wcieleniach może np zamieję ich w afganistańczyków....IDIOTYZM

12:30 [zgłoś do usunięcia] KamilaXXX Przyznałem że jest jakaś tam logika, o sensie pisałem że go nie ma.

Gość q232q4e2w42
a jak ktos jest gruby to co? kara za to że był próżny? a jak schudnie i utrzyma wagę to co?

Pawelk jak to wytlumaczyc ze jednym sie udaje wszystko innym nie? to proste-energia, mysli, prawo przyciagania, przeczytaj lub obehjrzyj dvd pt sekret tam jest na to jasna i klarowna odpowiedz. tylko koniecznie to przeczytaj mysle ze rozjasni ci sie duzo rzeczy o ile w ogole nie porzucisz wiary w reinkarnacje. i jesazcze jedno odpowiedz mi na pytanie, co sie dzieje z dusza gdy ukera cialo, dokad wtedy idzie

Gość PAWeł-1989
Germaine Człowiek w pewnym momencie umiera. Ciało do ziemi ale duch żyje !!! Duch może wędrować po świecie albo nawet się ujawniać ! Mojemu dziadkowi po śmierci nazajutrz w oknie ujawnił się sam papież :) Duch żyje i po jakimś czasie wstąpi w Ciebie kiedy urodzisz się następny raz. Nie jest wiadome kiedy się urodzisz. Możesz się urodzić odrazu po śmierci ale możesz też się urodzić za 400 lat. To zależy jaką karę da Ci siła wyższa. Za 400 lat prawdopodbnie świat będzie dużo gorszy niż teraz a już na pewno zupełnie inny. Może twoją karą będzie to żeby zagryzło cię jakieś tajemnicze zwierzę które jeszcze nie powstało albo karą będzie to żeby załatwił cię twój robot kuchenny :D

Gość swertttttttttt
a jakie jest wytłumaczenie dla osoby, która jest leniwa......ale wszystko jej się udaje jak już jej się czasem zachce? co ona w przeszłym życiu zrobiła, że leniem się stała? pracoholikiem była czy jak?:)

Gość PAWeł-1989
q232 ...... Scudnąc można , pewnie że tak. Ale żeby schudnąć to trzeba trochę się wysilić. Może ktoś mało ma cierpieć więc cierpienie w stylu "odchudzanie" będzie dla niego wystarczająco karą. Wartośc kary może być różna. Nie ma ludzi idealnych więc każdy coś tam cierpi. Bez wyjątku !!! Jeśli ma mnóstwo kasy , świetnych przyjaciół to może karą dla niego być to że będzie miał odstające uszy i przez to troszkę kompleksów :D

Gość KamilaXXX
Kara ze jest sie grubym moglo by byc np. to ze w poprzednim wcielenu nie szanowalo sie jedzenia albo skapilo go innym?:) Tak naprawde nikt nie wie jak jest..Ale mozesz sobie sprawdzic kim bylo sie w poprzednich wcieleniach. Zastanawiam sie tylko czy nie jest to igranie z czyms zlym.

Gość PAWeł-1989
sweeeeerrt Nie naskrabałaś kiedyś , może cięzko pracowałaś na rodzinę .... teraz w nagrodę los daje ci szansę odpocząć :) Ale jeżeli totalnie się wyluzujesz i wszystk ozlejesz to w następnym wcieleniu znowu będziesz jakąś zabieganą pracownicą na produkcji i będziesz tyrać. Zadaniem człowieka jest byś dobrym , szanować innych i pomagać itd .... Czyń dobrze aby nie dostac po kościach za X lat

pawel , ogolnie mam wrazenie ze nie rozumiesz lub nie chcesz zrozumiec co ja do ciebie pisze, to z ta walka o szczescie drugi raz tlumaczylam i drugi raz napisales w taki sposob jakbys w ogole nie czytal moich wypowiedzi. wydaje mi sien ze jestes totalnie zamkniety na wszelkie argumenty. ale jedna ostatnia prosba-poczytaj sekret, bo zapewniam cie ze w wielu kwestiach grubo sie mylisz, baaardzo grubo. sekret -przeczytaj sekret.

Gość swertttttttttt
nie znam ani jednej osoby która jednoczesnie byłamy zadowolona z: 1) zycia osobistego 2) wyglądu swojego 3)pracy 4)swoich osiągnieć zawsze jest jakieś ale, i bardzo łatweo na tym ale oprzeć nawet religię. A gdybym wam powiedziała że: jest taka religia, która mówi, że dusza jest nieśmiertelna i każde rodzące się dziecko otrzymuje ją w pierwszej sekundzie istnienia( definicję istnienia pomińmy, bo to osobna dyskusja) , ale o to ciało dusza musi konkurowac z innymi. i te dusze , które sa silne mają za sobą dużo istnień, są drapieżne przebojowe, dostają lepsze ciała( chodzi o wygląd i o to w jakich warunkach jest wychowywane dziecko) a te słabsze mniej doświadczone dostają gorszy przydział? a reszta to tylko kwestia przypadku?:) tyle mozna wymyślec teorii ile ludzi, jedne sa mniej a drugiej bardziej dopracowane. Ja wychodze z założenia że słabi ludzie potrzebuję religii by móc jakoś funjcjonowac i miec nadzieję, że będzie lepiej.

Gość PAWeł-1989
sweeert To że jesteś leniem to też kara za coś. Może w ten sposób los chce utrudnić ci szczęście które możesz zdobyć. Powiedzmy że : Kiedyś byłaś cudowną osobą ale jakieś wady miałaś jak każdy. Teraz los chce ci dać wielkie szczęście za to w postaci cudownego męża albo kochanych dzieci itd ... Ale za to że kiedyś nie pomogłam jakiemuś choremu człowiekowi bo wolałaś iść na dyskotekę to teraz los ukarał cię tym że jesteś leniwa. Przez to że jesteś leniwa możesz mieć utrudniony dostęp zo znalezienia tego cudownego męża który jest ci pisany. Może ten facet to jakiś Krakowianin ale przez to że jesteś leniwa to nie pojedziesz do Krakowa na jakieś tam szkolenie bo ci się nie będzie chciało :D

Gość PAWeł-1989
Germnaine Daj linka do tego SEKRET. To jest jakaś książka ??? Jaki autor ? Jest w necie film ? Gdzie tą książke można nabyć ?

Gość swertttttttttt
Paweł ale ja napisałam" wszystko wychodzi":) chiałam miec cudownego męża i mam, chiałam mieć śliczne dziecko i mam:) A może lenistwo do własnie taki odpoczynek i NAGRODA:) jak czegoś ci brakuje to tylko pstryknij palcem i będziesz mieć a jak nie chesz to leniuchuj i nic nie rób, bo w poprzednim zyciu byłas cudem nad cudy:)

Gość PAWeł-1989
sweeeerrt To prawda że nikt nie ma idealnego życia bo to niemożliwe nawet. Każdy coś przewini zawsze. Co do religii : TRudno w nie nie wierzyć skoro dzieje się tyle nieprawdopodobnych rzeczy. Sa ludzie którzy czytają przyszłość Są ludzie którzy czytają ludzkie myśli patrząc im w oczy Są ludzie którym objawiają się różne postacie Są duchy Są sny Itd ..... To nie mozliwe żeby nie było siły wyższej !!! Kto za tym wszystkim stoi ?

Gość swertttttttttt
posiadanie wszystkiego co się chce też może być karą, majac wszystko nic się nie pragnie nie ma się marzeń....tylko za co. Nie podoba mi się ta reinkarnacja:)

Gość PAWeł-1989
sweeeertt Widocznie kiedyś miałaś nieźle przesrane. Ale Ty nie spoczywaj na laurach !!!! Jeżeli wszystko przychodzi ci tak łatwo to zacznij pomagać innym na przykład. Pracuj na to aby być dobrym człowiekiem a nie tylk oz dobra korzystać !!!! Jeżeli teraz całe mżycie pzebimbasz to w nastepnym wcieleniu znowu zaczniesz jako przeciętniak i o wszystko będziesz musieć walczyć jak lwica. Pracuj już teraz nad tym aby mieć lepiej w nastepnym wcieleniu.

Gość swertttttttttt
mogę walczyć jal lwica nawet dwie byle być dalej zdrowym:) a żeby byc zdrowym to co musze teraz zrobić........bo chyba łykanie witamin nie wystarczy:)

niestetty w necie jest tylko pierwsze 20 min tego filmu i niestety tylko po ang- oto link: http://www.youtube.com/watch?v=_b1GKGWJbE8 ale polecam bardziej ksiazke, mozesz ja nabyc mysle w kazdej ksiegarni ogolne zalozenie jest takie ze myslami mozesz sciagnac na siebie zle zdarzenia jak i dobre rzeczy, poniewaz nasze mysli staja sie czynami, ogolnie mowiac wszystko co w zyciu szis mamy co nas spotyka jest wynikiem naszych mysli ktore wyprodukowalismy przez cale nasze zycie. to jest tzw prawo przyciagania i to nie sa zadne czary mary zostalo to udowodnione naukow0, fizyka kwantowa. czy wiedziales np ze kazda nasza mysl da sie zmierzyc, ze kazda nasza mysl ma pewna frekwencje???? mamy cal;kowity wplyw na nasze zycie!!!!!!! mozesz yc kimkolwiek chcesz, jesli tylko zrozuiesz idee sekretu. a slyszales o wizualizcji?? ja w zyiu wizualizowlaam sobie wiele rzcezy ktore si pozniej sprawdzily. takze argument ze wszytsko jest przesadzone i z gory zalozone do mnie calkowicie nie przemawia. obejrzyj sobie ten kawalek filmu, ale polecam zdecydownaie ksiazke.

Gość PAWeł-1989
Germaine Ja ciągle myślę o dobrej pracy i co ? Nawet byle jakiej nie mogę teraz znaleźć. Z góry mówię że nie wątpię w swoje mozliwości a mimo to kicha. To co myślimy ma się nijak do tego co osiągniemy. Każdy może sobie siebie wyobrazić jako prezydenta a tylko jeden z nas nim będzie :D Głupoty pierniczysz aż głowa boli

merkaba!!!!! csekret nie jest na podstawie iliii ktoci takich pierdol naopowiadal pawel a obejrzales ten filmik? przeczytales ksiazke, wiec zani cos poweiesz najpierw zrob to o cie prosilam. tam znajdziesz odpowiedz na to dlaczego poimo ze myslales o dobrej pracy nie udalo ci sie jej znalezc...wbrew pozorom wizualizacja nie ejst taka prosta. czesto gesto jest tak ze pomimo ze czegos ardzo chcemy nam to nie wychodzi o w naszym umysle sa ariery z ktorych na poziomie swiadomym sobie nie zdajemy sprawy. moze to yc np rak dostatecznej wiary, watpliwosci, rak wiary w siebie, lu negatywne mysli. by energia mogla swobodnie plynac musi byc czysty kanal. i nie gadaj ze pierdziele az glowa boli bo to nie moj wymysl a wymysl nauki, zostalo to jak juz powiedzialam naukowo udowodnione!!!!