Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SNap

Startuchy nie zapracowaly na swoje emerytury, a teraz zyja za nasze

Polecane posty

Gość ręce opadaja jak sie czyta
tiditi - dlaczego tylko szorowac kible? jasne, jak olewalas szkole , to myjesz. nie mowie tylko o wlasnych dzieciach, ale tez i o ich przyjaciołach - skonczyli bdb uczelnie swiatowe, bo zalapali sie na stypendia - one sa dla ludzi, w tym dla Polaków! jesli ktos nie szuka ( a majac net, to łatwo) to i nie znajdzie. Czesc, ktora skonczyla porzadne polskie uczelnie ,sensowne kierunki pracuje w dobrych firmach Jesli ktos sie w szkole uczy,a nie opieprza, jesli ma ambicje i wie,czego chce ma ambicje to osiagnie, co chce. Ajezyka tez sie mozna nauczyc samemu- ile jest kursow internetowych i na CD, sama korzystam. Mysmy nawet porzadnych nauczycieli ang nie mieli, obowiazkowy byl tylko rosyjski i to nie literacki, tylko"Da zdrwstwuet Perwoye Maya"

Gość Do emerytury jeszcze daleko
masz rację . Obecnie młodym trudno jest żyć, i wierzę że narzekanie starych jest irytujące. :) Nie dam Ci recepty. Mam córkę wchodzącą w życie i nie jestem w stanie jej pomóc, więc znam realia. Fakt, było nam łatwiej ale to nie nasza wina że urodziliśmy się w innym systemie. A wiesz jak latwo stacić to co się dostaje? I jaką wartość ma to co zdobędziesz sama ?

Gość ręce opadaja jak sie czyta
bershika - nie wszytkie staruchy narzekaja, to raz. To nie wiek,tylko charakter. Kafe jest raczej dla mlodych - a malo narzeka? Na pryszcze,, faceta, tesciów, pracę. Dawniej bylo normalne ,ze rodzice pomagali dzieciom, bo rodziny w ogole bardziej trzymaly sie kupy ( nie bylo wyboru,ze wzgledu na niemoznosc oddzielnego zamiszkania chocby). Potem przyszla od nas zachodnia moda, ze 18 lat - i kopa z domu, radz sobie sam. Moda niedostosowana do naszych realiow, bo tu jeszcze nie Ameryka i chlopak sobie sam na wynajecie mieszkania i studia nie zarobi . Inna rzecz, ze w Ameryce tez moga sobie na szkoly pozwolic najbogatsi, bo skoro rok studiów to ok 40 tys dol. No dobrze, wiec smiejecie sie ( na kafe chocby) z tych, co mieszkaja z rodzicami . Nagle wszyscy maja sie sami utrzymac, roznosic ulotki, siedziec na kasie itd ,a studiowac zaocznie. Cos za cos. Kiedys nie bylo prywatnych szkol, na uczelni siedziaalo sie od rana do wieczora, w soboty tez byly zajecia, wiec praca na dziennych byla abstrakcja. Albo rodzice, albo biedowanie w zageszconych na maxa akademikach,z pluskwami moze korepetycje czy praca w studenckich spolzielniach pracy. Ale nikt nie rozdzieral szat,za nie ma na swoje mieszkanie, bo to i tak byla abstrakcja. Inne są teraz standarty, wiele wieksze zrozncowanie, co nie znaczy,ze kidys byly wieksz mozliwosci, po prostu wszytcy mieli rowna biedę. A Polak z natury zawistny, wiec obojetnie jak mu jest, byle sasiad nie mial lepiej. No a teraz ma - i to nieszcescie niektórych:)

Gość madrze piszesz
rece opadaja dodam tylko teraz ja od siebie bo przeczytalam temat i byla wywodnia nie zapracowali na swoje emerytury i zyja za nasze eee przepraszam ? czy twoi rodzice dziadkowie nie pracowali ? pracowali i sobie zarobili na emerytury ale zapomnialas jeszcze o rzadzie sejmie , ile nakradli ? jesli ktos jeszcze ma jakies zastrzezenia prosze udac sie do waszych rodzicow dziadkow wujkow itp i wyzalcie sie . Wy tez pracujecie na wasza emeryture , tylko ze na wasze zabraknie a nikt nie pokryje bo rodzi sie mniej coraz dzieci . Na zachodzie mlodziez nie bulwersuje sie tym ze dziadek jezdzi bmw ze stac go na wczasy. Lub ktos napisal " mieszkania mieli zadarmo "- nie przypominam sobie takiego czegos bym mieszkala za darmo badz za darmo otrzymala mieszkanie . Nigdy nic za darmo nie bylo i nie jest . Teraz sa inne czasy ale nie jest to wina tych starszych ludzi czy moja .

do berszyka czy jakos tam- stuknij sie w leb i poczekaj na echo. Od dawna twierdzilem ze domy dziecka to wylegarnia patologii, od dawna mowilem likwidowac to gowno, a te bachory wysylac gdzies na zachod, tam niejednej helmut bez jader chcialby to adoptowac, nie mam zamiaru lozyc z wlasnej kasy na utrzymywanie takiego scierwa az do 18 roku zycia

janekrys To ty jesteś mega patologia! Wstyd, ze jakas kobieta urodziła takie bedziewie jak Ty! pewnie do dziś załuję:) Jesteś nic nie wartym zerem. Ciebie tylko do gazu, przynajmniej świat uwolniłby się od takiego smiecia i patałacha jak Ty! Jesteś gównem jakich mało, cwaniakujesz, bo na żywo strach by Cie nie pozwolił na wypowiedzieć się w ten sposób bo ludzi by Cię zlinczowali. wiesz kim jestes? Pojebanym hujem!

Wszystko wszystkim ale takie słowa jak twoje nie powinny nawet paść! Tu chodzi tylko o dzieci, w czym one są winne, ze mają taki los? To Ty jesteś pomyłką swoich rodziców, bo wychowali gada!

Gość Papaj 102
DO PApaja303 Przeczytałeś internet. Jesteś zomowcem? Na ryncie lub emertce. Bloki dostałeś za darmo i pałowanie plechów! Robotniczych plechów. Zomo wcom wstęp na kafeterię wzbroniony. Zomo wcy nie powinni mieć rynty! PAPAJ102.

Gość Papaj 102
DO PAPAJA 303 Spadaj stąd rozlewać mocz i stolec. Na innych kafeteriach mają cie dość i tu przyszłeś zomo wcu. Pałowałeś plechy robotnicze i za to masz rynte? Bloki mosz za darmo. Papaj 102

Gość Jaa..
Przeczytałem temat ale nie chciało mi się czytać wszystkich wywodów. Generalnie autor tematu ma rację. Ludzie którzy teraz pracują dają pieniądze na obecnych emerytów. Kiedyś też tak było i będzie tak nadal dopóki ktoś tej patologii w końcu nie zreformuje. Pieniądze nie są nigdzie gromadzone, nie tworzą żadnego majątku. Po prostu jednym zabierają i dają innym, jak ktoś wierzy, że pracuje na własną emeryturę to gratuluje naiwności. Zus nie ma żadnych pieniędzy, cały czas jest pod kreską i trzeba go dotować z podatków. Ten system działa bo w założeniu ma że co roku będzie rodziło się coraz więcej ludzi. To taka piramida finansowa. Problem polega na tym, że w pewnym momencie ludzi po prostu przestaje przybywać i system pada, za parędziesiąt lat do Polski będą importować wszystkie kolory skóry żeby tylko zechcieli pracować na dziadków na emeryturze. A dzieci więcej na pewno nie będzie - niemożliwe jest zapracować na czyjąś emeryturę obecnie, zarobić na własne życie, na dziecko i coś odłożyć na swoją własną emeryturę. To jest nierealne dla 90% społeczeństwa. Będzie nas więc jeszcze mniej i pojawią się jeszcze większe problemy. Polecam zainteresować się ekonomią i demografią żeby zgłębić ten temat.

Gość DO PAPAJ
PAPAJ jest najmundrzejszy. On i na emeryture i na rynte mo. I zno sie na piciu szczyn i zno się na huldy clark. No no tyn papaj to MO łep. STOLEC RYNTA.

Gość DO PAPAJ Janekrysa i Barszczyk
Ofiary pękniętej gumy.Bez mózgowcy,ostatnie zwoje od wódy wam się popaliły albo od picia własnej szczyny. Jak mozecie.Dekle,psie dzyndzle, obesrańce, co wy wiecie . SZambo we łbie bez echa , ino z bulgotem psiego wypierda. Iddźcie się napić własnego moczu i mordę wysmarujcie stolcem. A jak będzie mało zróbcie lodka najlepiej kakaowego. STOLEC

Brawo Jaa, bardzo dobrze wyłożyłeś/łaś istotę sprawy. Oczywiście trzeba dodać, że obecne pokolenie emerytów nie jest personalnie winne temu, że system emerytalny się wali. Jest co najwyżej pokoleniem szczęściarzy, którzy jeszcze załapali się na emerytury w miarę przyzwoite, choć oczywiście, co niechętnie przyjmują do wiadomości, na te emerytury całkowicie sobie nie zapracowali, bo to pieniądze obecnego pokolenia pracujących idą na pokrycie znacznej części ich świadczeń.

Gość Jebnięte DZIECI
ladnie tokujecie pierdolcy:D

Gość Do ww
Sam jesteś pier........ty? Kokonie, Zomowcu sbecka świnia. Na takich jak ty robimy. Pod siebie. Cieciu. Papaj cysta cy (303)

Gość ZIBI ZOMO
Całe zycie byłem zomo wcem. Tato był sb ekiem. Jestem na emeryturze i mam gdzieś to wszystko.Jak waliłem po plerach pałą to mówiono mi że im bardziej będę walił tym wienkszom emeryture bendem miał. I co ? I taka prawda. ZOMO wiec

Gość RYNTA PAPAJA303
Papaja 303 to były zomol z ryntom na głowe im wszystkim dawali rynte na głowe. Bo jakby mieli zeznawać później w sundzie to łun przecież chory na głowkę i mu sie pojebało. RYNTA.