Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Maminy żywot

Małe niemowlę a nasze podróże, wypady i rozrywka ?

Polecane posty

maminy zywot - ale ci dobrze z ta babcia, zazdroszcze:) taka babcia to skarb! a jak duzy jest twoj maluch?

Gość Maminy żywot
Na tydzień to bym nie mogła sama wyjechać i zostawić, choć też były takie plany, a ja się nie zgodziłam:-) Ale zostawić babci na kilka godzin wieczorem to dla mnie nie zbrodnia. Przynajmniej malec nie jest tak bardzo przywiązany do mamusinej spódnicy i uczy się przebywać również z innymi, a rodzice mają czasem troszkę wytchnienia.

u nas też córa nie zapamieta nic z tych wakacji , ale to tez chodzi o czas spedzony razem bez tej gonitwy codziennej dom praca pranie zakupy itd. chodzi aby miec czas dla siebie i cieszyc sie chwilą ...a to wazne i dla dziecka ktore zapamieta i dla tego co nie :)

a na wyjscia bez malej to nie mamy co liczyć zawsze w 3 ... no chyba ze fryzjer , kosmetyczka itp. to maz z nia zostaje ..... my niestety nie mamy babci pod reka

Gość Maminy żywot
Lionne, 7,5 miesiąca ma synek.

Gość Maminy żywot
Mam znajomych z dziećmi, co też muszą sami sobie radzić, żadnych babć pod ręką, to faktycznie, wszędzie muszą z małym iść. Ale stwierdzam,że to takim parom nawet wychodzi na dobre, jak babci nie mają, bo przynajmniej dla nich to nie problem zabrać dziecko do znajomych, do sklepu czy gdziekolwiek, a ja przyzwyczajona, że jest babcia i zawsze mogę gdzieś skoczyć sama, to wiadomo, zostawię babci. Nie, żebym non stop zostawiala, 90% swego czasu i tak z dzieckiem spędzam, ale np. już wygodniej mi iść do marketu na tygodniowe zakupy bez malca, no bo jest babcia.

Ooo, to niewiele starszy od mojego synka! :) to juz w przyszle wakcje bedzie mial ponad rok i spokojnie bedziecie mogli z nim gdzies pojechac:)

Gość Maminy żywot
No też tak się nastawiam, przyszłe lato to wyjazdy i jeszcze raz wyjazdy:-) Hmmmm.......ciekawe jak to w praktyce u mnie wyjdzie...

Gość Maminy żywot
Ja bym chciała do Zakopanego, tak lajtowo pospacerować w Dolinach, wejść może na Morskie OKo, Krupówki itd, lub nad polskie morze na tydzień , np. do Łeby. Mielismy propozycję jechac na zagraniczne wczasy na tydzień, ale ja z roczniakiem na takie wakacje się jak na razie nie piszę, był pomysł , by samemu, ale nie wytrzymam bez dziecka tydzień tysiące km. od Polski. Tak że ja na przyszły rok wybieram jedynie Polskę -m Góry lub morze, albo i jedno i drugie:-)

no to spokojnie, zobaczysz ze bedzie fajnie, synek juz pewnie chodzic bedzie:)

Gość mama_z_2009_mama
Cześć dziewczyny . Zapraszam Wszystkie mamusie przyszłe i obecne,jak i kobiety które są w trakcie starań o dzidziusia na nowo założone prywatne forum. Jeśli macie ochote i czas podzielić się swoimi doświadczeniami i przeżyciami związanymi z ciążą, porodem, połogiem i macierzyństwem oraz chcecie poznać nowe mamy to gorąco gorąco ZAPRASZAM. Jest wielee przeróżnych działów na któryc na pewno odnajdziecie kompanki do rozmów . Pomóżce rozkręcić naprawde świetne forum : GWARANTUJE MIŁĄ I PRZYJEMNĄ ATMOSFERE!! Zarejestruj się na http://www.mamazjajem.fora.pl/

moja cora jest dzieckiem dosc imprezowym:-P od jej urodzenia (jak i przed) nasz wtedy dom, co weekend byl pelen znajomych. Mala w bujaczku siedziala na stole i spala ,znajomi przy stole pili i jedli (taa wiem P-A-T-O-L-O-G-I-A:-P ) w tle muzyka, smiechy itp. Do znajomych zawsze ja zabieralam. Albo bralam butle albo karmilam piersia zaslaniajac sie (jako ze pierwsza dzieciata to malo kto nawet zauwazal). Cora miala 3 tyg jezdzila z nami 'po wojewodztwie'. 6 tyg pierwsza podroz pociagiem i autobusem do Londynu z Birmingham. A potem to juz co raz byl Londyn. 3 i pol miesiaca lot UK-PL, dojazd z Bydgoszczy do Poznania i spowrotem. 4 miesiace znowu UK-PL, dojazd z Krakowa znowu 150 km do mojego miasta i spowrotem.4 i pol miesiaca ; lot UK-USA. Na kilka miesiecy przystopowalismy:-P 12 miesiecy lot USA-UK, pobyt w UK duuuuzo jezdzenia po Anglii, lot UK-PL, miesiac w POlsce, ale malo jezdzenia. Lot spowrotem do UK na kilka dni, jezdzenie:-) Lot UK-USA. Zaznaczam ze te loty to ja latalam sama z corka. 2 tygodnie po powrocie lot Texas-Wisconcin. 10 dni rodzinnych wakacji, normalnie omal z mezem sie pozadnie nie poklocismy bo ja przez samotne wakacje z corka (samotne w sensie ze bez meza) nie umialam 'wspolpracowac' z mezem , mialam juz swoje rytualy. Chwilowo siedzimy na tylku (w sensie lotow) ale co ok 2 tyg jezdzimy ok 100 mil na jakies festiwale i spotkania. Raz na tydzien spotkanie z inna para a to na grila, na obiad czy wypad nad jezioro. Problemow organizacyjnych brak.