Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam dylemat i nie wiem co robi

Prosze!!!Doradzcie mi!!

Polecane posty

Mam meza, ktory sie okropnie awanturuje i nie wraca na noc do domu a takze nie chodzi do pracy po tych swoich wypadach. Wszystko to dzieje sie na oczach dzieci. Niszczy rzeczy, do dzieci mowi, ze jestem kurwa, szmata itp .Obiecuje, ze sie wyprowadzi a ciagle tu jest i niszczy nas. Czy powinnam zadzwonic do jego matki i jej powiedziec o synku, by go zabrala, bo inaczej zle sie to skonczy? Ze nie moze czuc sie bezkarny i jesli ona nie wplynie na to, zeby sie wyniosl to skonczy sie to w koncu aresztem dla niego?

Gość molina7674535674
Na co jeszcze czekasz, wyrzuc go i już..

nie moge go wyrzucic, bo umowa na najem mieszkania jest na jego nazwisko.

musi to zrobic dobrowolnie a tego chce, wiec ja juz nic nie rozumiem

Gość Medionka111
Matka jego trzyma twoją stronę?

Gość molina7674535674
Jesli tesciowa jest po twojej stronie to niech interweniuje, a jesli nie wystarczy ze nagrasz filmik jak was traktuje i skonczy sie dla niego problemem..

ja nie mam dokad :-( Matka kiedys powiedziala mi, ze zawsze moge na nia liczyc, byla nawet probowac zalagodzic sytuacje, ale skonczylo sie na tym, ze bala sie odezwac podczas awantury jaka robil w domu.

mam nagrane jego wywody i to jak sie odzywa do mnie i do dzieci

dodam, ze zniszczyl mnie przez te lata i czuje sie bardzo slaba psychicznie, boje sie go.

Chce tylko , zeby sie wyprowadzil i zostawil nas w spokoju, nic wiecej.

Masz dowody odnośnie agresji fizycznej lub nagrane awantury? Zgłoś to na policje.

policja ? Niestety interweniowala nieraz i na tym sie konczylo. A po wizycie policji w domu nie chce mowic co sie dzialo.

dlatego nie mam co liczyc na policje. Straszy mnie, ze nastepnym razem gdy zadzwonei , pobije mnie na smierc.

Czy to jest jego mieszkanie? Jeżeli nie to czy jest tam zameldowany na stałe czy tymczasowo?

Gość aaaaaaaaaabbbbbbbb
a masz dokąd uciec? np teściowa, rodzice, znajomi? Jesli tak, to pakuj się i uciekaj. Współczuję ogromnie, jestem DDA i nieraz byłam świadkiem przemocy i kłótni pijanego taty. I wiem, że zgłoszenie na policję niczego nie daje, bo gdy policja wychodzi to taka osoba się mści...

no wlasnie :-( msci sie i zneca. Nie mam do kogo uciec. Nie jest tu zameldowany, ma tylko swistek, umowe, ze on wynajmuje to mieszkanie.

Chodzi o to, ze on chce sie wyprowadzic itd, ale tego nie robi, bo nie ma pieniedzy.

Gość aaaaaaaaaabbbbbbbb
A do swoich rodziców nie możesz uciec? Czy Twój mąż ma dobry kontakt ze swoją mamą? Czy Ty masz dobry kontakt z teściową (w sensie czy trzyma Twoją stronę i nie jest zapatrzona w swoje dziecko:P)? Ja bym jej powiedziała co robi jej syn, nie chodzi o kablowanie, ale o to, że jesteś naprawdę w ciężkiej sytuacji

Gość aaaaaaaaaabbbbbbbb
Kłótnie zdarzają się codziennie? Jeszcze tak sobie pomyślałam, że może (jesli nie próbowaliście) warto spróbować pogadać na spokojnie. Gdy on przyjdzie i nie bedze się awanturował, Ty nie wypominaj mu tego co było wczoraj czy przedwczoraj, ale po prostu bądź miła, może dzięki temu on też taki będzie:) Tego Ci życzę, aby się udało:)

pozmieniaj zamki i go nie wpuść , jak to zgłosi powiedz , że zrobiłaś to z obawy o swoje życie oraz dzieci i że masz dowody.

Gość molina7674535674
Najlepiej uciekaj od niego jak najdalej do znajomych, rodziny, a jak cie stac to wynajmij wlasne mieszkanie, jak najdalej od niego.. A potem jak pozbierasz sie psychicznie, to rozwod ..

Moi rodzice nie maja miejsca w domu, i tak sie gniota jak sardynki :-( nie ma nawet gdzie spac. Kiedys jego matka powiedziala, ze wie jaki on jest, bo jego ojciec byl taki sam, musiala uciekac po nocach do ludzi. Ale pewnie jest za nim.

Gość aaaaaaaaaabbbbbbbb
Ehh:( A może teraz zadzwoń to teściowej i powiedz jej o swoich obawach, ze dziś boisz się że znowu będą awantury itp i spytaj ją co masz robić. Może zaproponuje Ci mieszkanie u niej

Tak, awantury sa codziennie. I nie rozumiem dlaczego on skoro nie chce nas, ciagle tu jest i tak sie zachowuje. Nie placi zadnych pieniedzy na mieszkanie i jedzenie, traktuje dom jak hotel. Umyc jaja, nazrec sie, zgnoic slabszych od siebie i jazda w dluga. Zadzwonie do niej, bo juz nie zniose tego.

Gość lelum po lelum
matka moze pomoc a moze zaszkodzic bo stanie po stronie synka sczegolnie jak synek ma zdolnosci manipulacyjne ale sprobowac mozna, jak nie to policja i wynocha!

Najgorsze jest to, ze zaczelam wierzyc w to, co mowi o mnie, ze jestem nieudacznikiem, idiota, zalosnym smieciem. Taka prawda :-(

Policja nie ma prawa go stad wyrzucic niestety. Moga go zabrac na noc a rano to samo. Ma zdolnosci manipulacyjne okropne, zmanipulowal mnie i wbil w ziemie.

ZMIEN ZAMKI i nie wpuszczaj oszołoma, dlaczego wcześniej tego nie zrobiłaś?

Gość aaaaaaaaaabbbbbbbb
Nie wierz w to co mówi!! Jesteś cudowna, bo walczysz o swoje dla Ciebie, dla dzieci. Zadzwoń do teściowej, powiedz jej jak mają się sprawy.