Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 jestem w wielkiej kropce

Synek kolezanki zniszczyl laptopa- nieprzyjemna sytuacja

Polecane posty

Go艣膰 xxxxxxyyy
42345243 - to raczej ty jestes przykladem typowej polskiej matki prostaczki , nawet jesli masz dziecko niepelnosprawne to twoim obowiazkiem jest jego pilnowanie a nie pozwalanie by komus po laptopie stukalo . Wykazalas sie pelnym brakiem kultury i ciesz sie , ze mialas szczescie trafic na czlowieka o wiele bardziej kulturalnego i taktownego niz ty wiec nic ci nie powiedzial, inny slusznie by cie ochrzanil. Jesli wiesz, ze dziecko nic nie rozumie to sie z nim przesiadz a nie pozwalaj by innym "umilal" podroz, A jesli chodzi i angielskie salony, to dosc regularnie bywam na takowych i powiem ci, ze moze nie jest to najnowszy krzyk mody, ae ludzie szanuja swoje domy i tego samego oczekuja od gosci. MOze niekoniecznie trzeba sciagac buty, choc juz np. jak jest wiecej dzieci i plucha na dworze to gospodarze jednak prosza by dzieci zdjely buty, I dzieci przewaznie bawia sie w pokojach dziecych - samodzielne wycieczki po innych pokojach np, jadalni z bibelotami, sypialni badz gabinetu sa absolutnie niedozwolone i jesli co taiego mialoby miejsce gospodarze natychmiast zwrocili by dziecku uwage. jesli rodzic by na to nie zareagowal. Dzieci nie biegaja po domu z jedzeniem, jedza przy stole przewaznie w kuchni. Przewaznie jest tak, ze nawet podczas zupelnie luznych wizyt - codziennych - rodzice pija kawe i ew, jakies ciastka w salonie, a dzieci sok, mleko, ciastko w kuchni - nikogo to nie razi ani nie dziwi, ze ktos nie chce aby dzieci mu nabrudzily w salonie i dzieki temu u nich kanapy stoja niewymieniane latami a w Polsce m.in. za sprawa tak niefrasobliwych matek jak ty co chwila czlowiek jest zmuszany do kupowania nowych.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 423432523
To synek bezm贸zgiej kolezanki Gdyby to Twoje dziecko kogo艣 przewr贸ci艂o, to pewnie by艣 si臋 za艣mia艂a co? No bo mama jest tylko od ozdoby, a dziecko to tylko dziecko niech sobie hasa! Te posty sa na takim poziomie, ze nie warto nawet odpisywac. nie moje dziecko nie moze sobie swobodnie hasac, ma 8 lat i jak z nim chodze caly czase trzymam je za reke. Jest uposledzone, autystyczne, jest rozwojem na etapie mx. 1,5 roku... :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kobieta rumcajsa
" i dzieki temu u nich kanapy stoja niewymieniane latami a w Polsce m.in. za sprawa tak niefrasobliwych matek jak ty co chwila czlowiek jest zmuszany do kupowania nowych." co ty opowiadasz kobieto.W Anglii mozesz sobie pozwolic czesciej na wymiane mebli niz w PL.Jak ja uwielbiam takie przesadne teksty:P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 423432523
[zg艂o艣 do usuni臋cia] xxxxxxyyy - na jakiez zasadzie mam nie pozwalac, tzn., co mialam zrobic? i gdzie sie przesiasc w pociagu, w ktorym nie da sie nawet chodzic?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kobieta rumcajsa
423432523 nie przejmuj sie.Nie od dzis wiadomo,ze na kafeterii same niezrownowazone wariatki przesiaduja.Nie wymagaj tutaj od nich zrozumienia w kwestii niepelnosprawnego dziecka:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 To synek bezm贸zgiej kolezanki
Ale gdzie ja m贸wi艂am o biciu dzieci? I to jeszcze niepe艂nosprawnych?? Przecie偶 ja nie winie dziecka, tylko jego matk臋! Mama jest po to by pilnowa膰 swojej pociechy, reagowa膰 i w ostateczno艣ci przeprosi膰 za wyrz膮dzon膮 szkod臋! A nie tylko patrze膰 si臋 i u艣miecha膰 pod nosem, jaki to numer jej dzieciaczek nie wywin膮艂! Wiem, 偶e dzieci s膮 nieobliczalne i zwykle lubi膮 pakowa膰 si臋 w tarapaty! Nie potrafi臋 zrozumie膰 jednak zachowania mam! Ani przepraszam, ani sorry, no nic!!! Morda w kube艂 i udaje, 偶e nie widzi, 偶e nic si臋 nie sta艂o... Rzeczywi艣cie tego moja tolerancja nie ud藕wignie!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kobieta rumcajsa
takie wlasnie buraczane damy xD bidne musza wymieniac kanapy i chodniki ze skory lamparciej:P to nie wpuszczajcie dzieci zadnych do domu i nie biadolcie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 i2223i
A m贸j synek razem ze swoj膮 kuzynk膮 i kuzynem(dzieciaczkami mojego brata) rozbili u swoich dziadk贸w telewizor oraz tak wszystkie dzieci skaka艂y po 艂贸偶kach. I co? nasi rodzice zachowali si臋 przyzwoicie, szczeg贸lnie m贸j tata, powiedzia艂 偶e kupi nowy telewizor i 偶eby艣my si臋 tym nie przejmowali.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kobieta rumcajsa
"111111111111111111112222222233 423432523 -> i co w tym 艣miesznego g艂upia pi**o? ode mnie tw贸j bachor dosta艂bym w 艂eb, albo przynajmniej po 艂apach" ja odnosnie tego pisalam nie do Ciebie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kobieta rumcajsa
i2223i---->wcale nie widac,ze to marna prowokacja

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 xxxxxxyyy
Kobieto rumcajsa pozwolic sobie mozesz jasne tylko, ze jak bywam u swoich znajomych , ktorzy sie zaliczaja do klasy sredniej (dentysci, architekt, inzynierowie itp) to mimo, ze ich stac to kasa nie szastaja na prawo i lewo i domy maja urzadzone dosc tradycyjnie i ich mebli nie mozna zaliczyc do nowych - kupili porzadne dbaja o nie i nie maja potrzeby co roku wyrzucac i wymienia by byc na topie i zgodnie z trendami, to raczej nasi rodacy, ktorzy ze zmywaka na kelnerowanie sie przerzucili i troche kasy poczuli maja potrzebe blyszczec nowoscia, Jesli rzeczywiscie mieszkasz w Anglii to juz dawno powinnas zauwazyc, ze tu kto wiecej ma kasy tym bardziej stara sie wygladac jakby nie mial nic - lord bedzie zawsze bardziej obdarty od swego slugi, bo zwyczajnie nie wypada sie afiszowac kasa i blyszczec jak ruska nowobogacka.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 i2223i
Nie rozumiem waszej krytyki. Do mnie ci膮gle przychodzi brat lub bratowa ze swoimi dziecmi, ja przychodz臋 do nich ze swoim dzieckiem i ci膮gle zdarza si臋 im co艣 zbroic. A to porysuj膮 sobie na 艣cianach, a to wybij膮 okno i nikt nie ma do nikogo pretensji.

Udost臋pnij ten post

zawsze przecie偶 mo偶na zaj膮膰 dziecko czym艣 innym, a nie pozwala膰, 偶eby wciska艂o sobie klawisze... dla obserwator贸w to by艂o zabawne, dla ch艂opaka z laptopem pewnie irytuj膮ce. podej艣cie "moje dziecko jest niepe艂nosprawne i mo偶e wszystko" nie jest w porz膮dku.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 423432523
Mama jest po to by pilnowa膰 swojej pociechy, reagowa膰 i w ostateczno艣ci przeprosi膰 za wyrz膮dzon膮 szkod臋! tylko jak reagowac? Bo ty nie wiesz chyba o czym piszesz idiotko.... :( Moze mialam mu powiedziec zeby przestalo? Mowilam 200 razy, odciagalam reke, za jjakims 300 w koncu dosiegnal klawisza... W zasadziie jakby ten facet byl na poziomie to skapnalby sie ze sie mecze i sam gdzies przesiadl... :( Sa rozne choroby, a dzieci autystyczne nie sluchaja nikogo, nie reaguja na nic, nie lubia tez jak ktos np. siada za blisko, wiecej rzeczy je denerwuje, halas, swiatlo, itp. Jakim dnem trzeba byc zeby wypisywac takie pierdoly?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do i2223i
lecz sie kretynko.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 xxxxxxyyy
423.... z poczatku nie wynikalo z twojego postu, ze pociag byl az tak zatloczony. Nie wiem co powinnas zrobic, moze lekko przytrzymac dziecko za reke - stanac przy drzwiach . Ja tak ostatnio musialam pare stacji ze swoja mala stac, pociag zatloczony ona nieznosna i by sie nie pokladala na garniturze mezczyzny siedzacego obok i nie wyrywala mu ksiazki w koncu stanela z nia w przejsciu przy dzwiach, bo mo glupio bylo ciagle go przepraszac, a ona i tak swoje. Uroki macierzynstwa:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do 423432523
Wspolczuje, bede sie za Ciebie i Twoje dzieciatko modlila :) niech Bog ma Cie w swojej opiece! 馃尲鉂わ笍:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kobieta rumcajsa
"A nie tylko patrze膰 si臋 i u艣miecha膰 pod nosem, jaki to numer jej dzieciaczek nie wywin膮艂! Wiem, 偶e dzieci s膮 nieobliczalne i zwykle lubi膮 pakowa膰 si臋 w tarapaty!" ale czemu sie spierasz dalej.Tu akurat nie masz racji.Poczytaj o autystycznych dzieciach.Pisze kobieta,ze byl tlok w pociagu nie bylo nawet jak sie ruszyc to po pierwsze.Po drugie autystycznemu dziecku nie wytlumaczysz jak normalnemu.A jak dostanie ataku jakiegos to dopiero przedstwienie odstawi,ze ogluchniesz.czemu Polacy mieszkajcy w PL sa tak bardzo zacofani w wielu kwestiach.Nie wiedza nic na temat wielu chorob,nie wiedza czy antybityk na wirusy czy na bakterie,nie maja za grosz wspolczucia i tolerancji i prawie zawsze maja miny jak srajace koty na puszczy.Polacy sie nie usmiechaja nie sa uprzejmi i zyczliwi.To poprostu nieszczesliwe spoleczenstwo,a kafeteria to najlepiej udowadnia.

Udost臋pnij ten post

My艣l臋, 偶e gdyby ka偶da mama przeprasza艂a za wybryki swojego dziecka, to nawet nie mia艂yby艣my o czym tu dyskutowa膰. Wiadomo jakie s膮 dzieci i nikt nie oczekuje od nich nie wiadomo czego. Wystarczy okaza膰 skruch臋, przeprosi膰 za szkod臋 i zaproponowa膰 rekompensat臋. No i oczywi艣cie powinno si臋 szanowa膰 cudze domy/rzeczy/sprz臋ty, a nie traktowa膰 otoczenie jak plac zabaw dla swojego dziecka!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 423432523
Nie wiem co powinnas zrobic, moze lekko przytrzymac dziecko za reke - stanac przy drzwiach w takich sytuacjach zaczyna sie szarpac i kopac. A 8 - latek jest naprawde juz silny. Czasem jek sie zdenerwuje to strasznie krzyczy, a kazdy dozor go denerwuje.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kobieta rumcajsa
nie ona mysli,ze tak go sobie wezmiesz za raczke,a on poslusznie bedzie siedzial;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 xxxxxxyyy
sama pisalas, ze byl tlok i nie bylo sie gdzie przesiasc. Ja rozumiem, ze masz chore dziecko, ale z twojego postu to raczej wynikalo, ze twoje dziecko zrobilo cos przezabawnego, jakos sie za bardzo nie przejelas, ze cos komus zrobilo. Owszem masz ciezej niz inni i nie wiem w jakich okolicznosciach podrozowalas, ale majac takie dziecko to dla dobra jego i siebie moze nie trzeba bylo pakowac sie do zapchanego pociagu tylko jechac innym mniej zatloczonym lub wlasnie nie siedziec tylko gdzies stanac by dziecko nie bylo narazone na sterujacy go kontakt z obcymi ludzmi.

Udost臋pnij ten post

nie wiem, co o tym my艣le膰 - z tamtego postu wynika tyle, 偶e po prostu dobrze si臋 bawi艂a艣, patrz膮c, jak Twoje dziecko wyci膮ga r膮czki do cudzego laptopa. "Co do laptopow to ja mielam smieszne zdarzenie- jechalam z dzieckiem- ale napisze od razy ze jest niepelnosprawne i nic nie rozumie. - pociagiem osobowym. Na siedzeniiu obok byl gosc z laptopem. Syn co chwila sie nim interesowal, probowal wyciagac raczke, w koncy cos facetowi wdusil. A ten akurat ogladal film. I widzialam, ze zaraz po tym zaczal cos kilkac- najwyraxniej maly mu go wylaczyl... Kilka osob tez siedzialo blisko, i widzialam ze polewali ze smiechu..." na Twoim miejscu nie by艂oby mi do 艣miechu, wyt艂umaczy艂abym ch艂opakowi, 偶e syn jest niepe艂nosprawny i przeprosi艂a za niego.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 423432523
dla dobra jego i siebie moze nie trzeba bylo pakowac sie do zapchanego pociagu tylko jechac innym mniej zatloczonym lub wlasnie nie siedziec tylko gdzies stanac by dziecko ni Jechalismy grupa, z wycieczka szkolna. Wiec nie moglam sie nie pakowac. :( Szkoda tylko ze nie bylo mozliwosci rezerwacji calego przedzialu. Ale to znowu nasz przekochany kraj, i warunki jakie PKP ludziom oferuje... :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kobieta rumcajsa
matko jedyna co dretwe spoleczenstwo!Normalnie smety smety smety i nic wiecej.Za wszystko przepraszac chodzic na rzesach moze jeszcze dopki wam podcierac i pytac czy mozna hahaha oczywiscie nie mowie teraz o glownym watku topiku!

Udost臋pnij ten post

423432523 dzi臋kuj臋 bardzo za t膮 "idiotk臋"! w艂a艣nie teraz pokaza艂a艣 jak膮 masz klas臋! :) Od takich MAMUSIEK chro艅 nas Panie!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 xxxxxxyyy
Nie mysle sobie, akurat znajoma ma autystyczne dziecko w podobnym wieku i jesli sie nie wie, ze jest chore to po jego zachowaniu np. w autobusie czy sklepie nie mozna poznac od razu, ze jest chore, zachowuje sie normalnie grzecznie siedzi lub z mama za reke idzie , powiedzalabym nawet, ze zachowuje sie spokojniej niz wiele "normalnych " dzieci. Dziecko jest od najmlodszych lat intensywnie rehabilitowane .

Udost臋pnij ten post

eee tam, 偶e od razu sm臋ty. od takich rzeczy si臋 zaczyna - najpierw wciska klawisze i to jest zabawne, p贸藕niej ci膮gnie za kable i niszczy laptopy, to te偶 jest umiarkowanie zabawne, w ko艅cu parzy si臋 偶elazkiem i nagle zabawa si臋 ko艅czy. ja bym si臋 nie zdenerwowa艂a, gdyby w poci膮gu zaistnia艂a taka sytuacja, ale wiem, 偶e s膮 osoby, kt贸re dzieci nie lubi膮 i mog艂yby zareagowa膰 gwa艂towniej.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kobieta rumcajsa
wiecie co ostatnio widzialam w kolejce do kasy niepelnosprawnego chlopaka.Nie wiem czy mial jakis rodzaj autyzmu czy tylko bardzo mocne tiki nerwowe.To bylo w Anglii.Byl sam.Chcial kupic jakis sok ale kiedy polozyl go na tasme chyba zmienil zdanie i zarzadal,zeby ta kasjerka mu go wymienila na inny.Poprosila go,zeby zrobil to sam.A on dostal takich tikow nerwowych na twarzy,ze migiem zrozumiala i poleciala w podskokach.Chlopak zrobil sie czerwony na twarzy i ciagle trzepal glowa i nie mogl przestac.W Pl to poradziliby takiemu,zeby najlepiej z domu nie wychodzil;) wrocila z tym sokiem i jeszcze go przepraszala:)

Udost臋pnij ten post