Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

agusica_90

Starające się o dziecko młode dziewczyny ;)

Polecane posty

Gość marta1901
Hej! Zobaczyłam Twój temat i pomyślałam, że napisze. Właśnie z mężem zaczeliśmy starać się o dziecko. Też miałam ostatnio nieregularne cykle więc troszkę się boje, ale on przekonuje mnie, że wszystko będzie ok.

Hej:) mozna się przyłączyć? Ja podobnie jak autorka tematu mam 20 lat i staram się o dziecko,niestety bezskutecznie... Miałam podwyzszona prolaktyne,ale się unormowała i nadal nic,mąż też robił sobie badania i u niego wszystko ok. Co do miesiączek to tez zawsze miałam nieregularne ale to było spowodowane właśnie tą okropną prolaktyną,a teraz już mam regularnie co 32 dni. Staramy się od ponad roku i już zaczynam mieć tego sedecznie dosyć,załamać się można:\

hej Wam. a czym Ci unormował lekarz ta prolaktyne? ja test robie we wtorek, wtedy juz powinno byc wiadomo. skoro to vplamienie rózowe mialam w czwartek tydZien temu to juz powinno wyjsc we wtorek. jak nie wyjdzie to zas mi sie cos pojeba*o pewnie....ojojojojoj. juz mam dosc

kazał mi się odchudzać,bo też miałam nadwagę i przez to prolaktyna skakała i miałam nieregularne miesiączki,schudłam i wszystko się unormowało...także Ty też możesz mieć ten sam problem

Gość poczytaj o PCO po prostu
I o PCOS (tu jest już zespół objawów, nie wiem, jak Ci wyszły hormony). Lekarz widzę w starym stylu, bo niczego Ci nie wyjaśnił, ale oni niektórzy tak mają. Otyłość, problemy z owłosieniem, trądzik - to może towarzyszyć temu zaburzeniu, ale nie musi. Rzeczywiscie jest pogląd, że problemy nasilają się wraz z czasem i nie ma co zwlekać z dzieckiem, ale znowu bez przesady. Po prostu poczytaj, dokształć się, google nie gryzą.

ja juz czutalam na ten temat. tego PCO nie mam, wyniki badan dobre, wszystko ok, poprzedni lekarz byl w starym stylu (sprzet z lat 80 chyba), a ten jest super, pogada, wytłumaczy. A sprzęta ma taki, że nie jednemu gin sie pewnie taki snił po nocach. mi sie wydaje, że to od nadwagi jest. chociaz wtedy wystarczyły tylko 2 dni poządnych ćwiczen zeby okres wrocil. to juz sama nie wiem. moze zastane wszystko mialalm jak babcia jakas :P

Gość poczytaj o PCO po prostu
Można mieć jajniki o typie PCO, a wszystkie badania w normie. Ale ok, nie kłócę się, jak Ci lekarz powiedział, że nie masz, to nie masz. W takim razie masz "coś" innego, bo tak zaburzona owulacja, to nie jest "taka uroda", jak Ci to powiedział. Ja bym zaczęła leczyć swoją niepłodność (bo w tej chwili jesteś nie bezpłodna, ale niepłodna tak, bo bez jaja, nie będzie dziecka), zamiast w te pędy płodzić dziecko, tylko z powodu, że może później nie będziesz mogła mieć. Pozdrawiam.

odchudzałam się ponad 3 miesiące,zrzuciłam 15kg,ale już po pierwszym miesiącu odchudzania dostałam okres na czas,po kilku miesiącach znów przytyłam i znów się zaczeły problemy z miesiączką,więc musiała wrócić do mojej wagi i starać się ją utrzymać i się udaję i z okresem też jest wporządku. Także spróbuj się odchudzać(tylko po woli i z rozsądkiem) a wtedy sama zobaczysz czy to da ci efekty,nic nie stracisz a możesz zyskać święty spokój a dużo masz nadwagi?

Mam znajoma z nadwaga, iwktora starala sie 7lat o ciaze. tez miala Pco i dopiero po schudnieciu z polecenia lekarza-zaszla na clo w ciaze, ktora donosila(wczesniej stracila2 ciaze)....

Gość ___rodzie____
Pomoce naukowe do stymulacji dzieci w wieku przedszkolnym i wczesnoszkolnym Mam do zaoferowania zestaw edukacyjny składający się z 32 liter o wysokości 10,5 cm i 19,5., w pięciu żywych kolorach: czerwony wpływa stymulująco i energetycznie, niebieski działa kojąco i wyciszająco pomarańczowy pobudza, motywuje do działania, zielony działa uspakajająco, odstresowująco żółty ma działanie antydepresyjne, stymuluje na układ nerwowy, rozwesela. Produkty naszej firmy wspomagają wszechstronny rozwój dziecka, przygotowując do poznania i pojmowania wiedzy. Sprawią, że Wasze pociechy szybciej i pełniej rozwiną się poprzez zabawę. Litery wykonane są z najwyższej jakości miękkiej samoprzylepnej folii. http://allegro.pl/alfabet-duzy-literki-naklejki-polskie-litery-i1336036314.html http://allegro.pl/alfabet-litery-literki-naklejki-zestw-nr-1-i1336035999.html http://allegro.pl/literki-do-nauki-alfabetu-czytnia-zestw-3-i1336036152.html http://allegro.pl/cyferki-naklejki-zestaw-edukacyjny-i1336036412.html http://allegro.pl/cyferki-naklejki-zestaw-edukacyjny-nr2-i1336036087.html

zrobiłam dzisiaj test i dupa. czyli jednak mam cos tam popsute. trudno. Dziecko nie zając, nie ucieknie. pierwsze ja sie musze wyleczyc, dokladnie jeszcze raz zbadac co mi jest. i sie okaże. mam nadzieje ze bedzie dobrze i sie mi uda ;) Dzieki Wam wielkie za rady ;)