Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jagodowe ciasto z kremem

o ktorej chodza spac wasze 14-18 mc dzieciaki?

Polecane posty

Gość aaa roznie spi
przeciez napisalam ze roznie... Sama codziennie chodze spac kolo 21, zeby sie wyspac. A do 23 to czasami siedze w pietek, to w sobote moze pospac ;) Przeciez w sobote nie pracuje. A cos sie tak mnie uczepila, skoro jakas mama na gorze napislaa, ze jej dziecko czasem o 24 chodzi spac... My tez czasami gdzies wychodzimy albo ktos do nas pchychodzi ;) Poza tym potem mala spi w zlobku, a ja nie :P

Gość jedyna rada na niejdkow
w dzien spi 2 godziny od 13 do 15 czasem zdarza sie jej spac 3 godziny. Jak ja wybudze wczesniej to cale popoludnie jest marudna. Ja nie jestem fanka rutyny. tzn w dzien spacery, posilki kapiel sa o tych samych porach a wieczorem, jest zmeczona okolo 21 wiec ja klade spac. Jak widze, ze nie jest zmeczona to klade ja pozniej. Spi 10-12 godzin w nocy. Czasami pada o 20. Wtedy wstaje o 6 rano a to jest masakra.

Gość grazyka :-)
U nas jest kolacja ok 19h00, ok 20h00 kapiel i ok 20h30-20h45 do lozeczka.... wtaje ok 7h30-8h00 :) W dzien mamy drzemke od 13h00 do ok 15h00 ... wlasnie corcia spi ... jeszcze ;)

Ja celowo nie kładę dzieci o 19-20, żeby rano móc dłużej pospać. Kiedy kładłam standardowo po dobranocce, to z reguły o 6 zaczynał się dla nich dzień, a dla mnie to noc i źle funkcjonuję, kiedy wstaję tak wcześnie, a nie mam czasu, żeby położyć się w dzień. Z reguły kładę córki o 21, do 21.30 czytam bajki i około 22 już śpią. Przynajmniej budzą się 8-9, a nie 5-6:-) Młodsza śpi na spacerze, a starsza w przedszkolu w porze leżakowania