Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lasvegasbejbe

mój syn chce zabawkową kuchnię...temat kontrowersyjny

Polecane posty

Gość otóz to
dziecko musi się rozwijać poprzez różne czynności,opiekowanie się lalkami czy gotowanie na takiej kuchni to rozwijanie pewnych umiejętnosći i zachowań które później człowiek wykorzystuje w dorosłości.Jeśli małego chłopca wszyscy gonili od garnków, nie pozwalali pobawić się w przyrządzanie jedzenie" na niby" to potem wyrośnie taki facet który ma wpojone że kuchnia i gary są dla bab i nawet herbaty sobie nie zrobi:O Mój syn dostanie taką dużą kuchnię od Mikołaja, do tego różne gotowe produkty żywnościowe z Ikei, myślę że będzie szał jak to zobaczy :D

Gość mama kochanego 4 latka
Mój 4 latek też zamarzył o takiej kuchni ;) Nie widzę problemu.. Dlaczego miałabym nie kupić? Ważne, żeby on był zadowolony i bawił się tym, czym lubi i jak lubi.

Uwazam, ze mali chlopcy w swiecie zabawek sa dyskryminowani. O ile dla dziewczynek powstaja specjalne wersje zabawek chlopiecych, jak rozowe samochody, pociagi, klocki, dziewczynskie narzedzia itd, o tyle dla chlopcow nie ma specjalnych lalek, wozkow, naczynek itp. a przeciez chlopcy tez kiedys wyrosna na ojcow, na kucharzy, mezow, wiec rowniez ich powinno sie wprowadzac w ten swiat od malego. Kuchnia dla chlopca to pikus, moim zdaniem nie powinno sie zabraniac chlopcom bawic lalkami - a przynajmniej nie wysmiewac tego!

Zaczyna się od kuchni a potem chodza takie metroseksualne "kwiatki" po ulicy z grzywka do brody :O

Gość jak dobrze mieć parkę
Dzięki temu córa właśnie bez problemów buduje z klocków garaż dla samochodów, a przed chwilą wozili lalki w wózkach. Pewnie jakbym miała jedno dziecko to nie miałoby takich możliwości bo synowi bym wózka specjalnie nie kupiła, a on tak lubi wózki, lalki i tak ładnie się dziećmi opiekuje. Będzie kiedyś dobrym tatusiem.

Ucieszyl mnie ten temat ...:-) Oczywiscie, ze kupilabym synowi kuchnie ! :-p Ba! nie tylko "bym kupila" bo juz kupilam kilka tyg. temu i trzymam ja schowana w garazu jako prezent urodzinowy :-) Maly ma za chwile dwa latka i praktycznie niczym sie nie bawi tylko siedzi w mojej kuchni. Licze po cichu , ze sie odstosunkuje od mojego pieca i lodowki jak bedzie mial swoje na wlasnosc i kazdego dnia staczam z soba walke czy mu juz jej teraz nie dac. (swoja droga mam ochote sie sama pobawic, zwlaszcza, ze corka w jego wieku wolala koparki :-P )

Gość mężczyźni też lubią gotować
mój syn w ubiegłym roku właśnie odstał taką nam mikołaja, mając 3,5 roku i do tej pory się bawi, gdzie nam serwuje obiadek, herbatkę i mamy frajdę, pijemy, jemy tak na niby, ma dokupione jeszcze do tej kuchni różne akcesoria.

Gość Mała miijka
My w tym roku też kupiliśmy małemu kuchnie na Mikołaja :) i też spotkaliśmy się z głupimi uwagami i chichotami ze strony znajomych. Jednak ja rzeczowo wytłumaczyłam ze kupuję dziecku do zabawy to czym się lubi bawić ( w przedszkolu mały tylko siedzi w kąciku kuchennym lub w kąciku z lalkami i wózkami :) ).Nie widzę w tym nic złego, a przynajmniej mam pewność że mały się będzie bawił i ze się ucieszy :) z kolejnego nie wiem już którego autka napewno nie byłoby euforii :) a tak to już nie mogę się doczekać szczęśliwej minki mojego 3 latka :)

Gość lalalalalalalalalalalalal
kup mu moj tez lubil kuchnie nigdy sie nie zastanawialam czy wypada.