Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a ja chce sie pozalic

ta cala ciaza wogole mi sie nie podoba

Polecane posty

Witam poznym wieczorem chce sie troche pozalic jestem w ciazy 12t. a mi ta cala ciaza wogole sie nie podoba . Na samym poczatku bylo lajtowo , pozniej doszly mdlosci bywaly rzadko i nie byly meczace dla mnie. Od 4 tyg mecze sie z wymiocinami, fakt nie wymiotuje kazdego dnia , lecz 2 razy w tyg. raz nad ranem po wstaniu , to przy obiedzie , to jak ide spac . Wymiotuje po 6 razy za kazdym razem.Mam juz tego dosyc. Moje zachcianki na mam na to ochote czego nie mam w domu :O albo taki mam apetyt tak jak dzis czuje sie tak objedzona nazarta *(przepraszam) ze az mi nie milo w zoladku,odzywiam sie zdrowo , przytylam 1 kg wiec ok. Kiedy to minie :( ja juz mam dosyc a boje sie co jeszcze przedemna 😭 chcialam sie troche pozalic :( Wogole to bym juz chciala urodzic O i miec te wszystkie dolegliwosci za soba.

Wiesz wiele bym oddala zeby tak sie czuc... 12 tygodni temu moja malo objawowa ciaza zakonczyla sie obumarciem...naprawde znajdz sobie w tym powod do radosci.

a no ehhh :( w dodatku bez ladu i skladu napisalam :( czuje sie taka jakas (sorry) zdechla nikt nie mowil ze bedzie latwo , no ale kurcze .. :(

eterno--- bardzo mi przykro :( ale to juz mnie powoli wykancza :(wszczegolnosci te wymioty w dodatku meczy mnie JUZ zgaga

zgage mialam od poczatku w dwoch ciazach w pierwszej do konca mozesz wziac manti pomoze.

cierp ciało jak chciało :P a tak na serio nic chyba na to nie poradzisz,mdlości to wynik hormonów..a ich niestety w ciąży ani nie zmniejszysz ani nie zatrzymasz, musissz to przeczekać tylko módl się,żeby cię nie męczyło długo-moją koleżankę rwało aż do 8 miesiąca :O ja męczyłam się do 16 tygodnia-nie wymiotowałam,ale każde spojrzenie na zawartość lodówki to szansa na pełną buzię(pawia..:O) każdy zapach-przestałam się nawet psikać ulubionymi perfumami, na mięso nie mogłam patrzeć,jadałam tylko owoce które mają dużo soku,dużo piłam i jedyne po czym mnie nie darło to mleko z płatkami,dobrze schłodzone jogurty..raz zwymiotowałam jak zobaczyłam na reklamie w TV kabanosy... :D nie nadąrzyłam nogami przebierać lecąc do wc.jak zrobiłam test,to naokoło się chwaliłam że tak super się czuję,dopiero potem po ok 2 tygodniach od zrobienia testu zaczęła się zabawa.jeszcze do tego męczyło mnie takie spanie,że budziłam się po 9 godzinach spania(!) nadal śpiąca i gorzej zmęcozna niż przed,potrafiłam usnąć gotując ziemniaki do obiadu,lub składając pranie..:D teraz czuję się dobrze,nic mi nie dolega,no może prócz tego,że mam syfki jak nastolatka,wypadają mi włosy i do wc chodzę co 2,3 dni a nie codziennie,jak przed ciążą.

tez sie chwalilam ze tak lagodnie przechodze nie minelo kilka dni i rozrywka na calego nie wiem co lepsze wolalabym moje mdlosci lekkie niz te wymioty one mnie wykanczaja , w dodatku wychodza nosem nawet :O mam nadzieje ze mi sie skoncza juz bo wiecej nie chce sie meczyc choc moja mama to prawie do konca ciazy przytulala sedes :O chyba bym nie wyrobila

a o tych pryszczach juz nie wspomne i wiecznie straczkowatych wlosach :O

ide spac dobranoc :)

no to wszystko wina hormonów-jak byłam w wieku dojrzewania, to większość moich rówieśników miało buzie jak kalafiory a ja miałam super cerę jak na te naście lat a teraz jest odwrotnie-ja mam dodatkowe oczy, na czole,brodzie.no i te wypadające włosy.nie wiem wydaje mi się,że lepsze mdłości niż zwracanie..poczytaj na necie,jak je można załagodzić.

widzę że w stopie masz datę,kiedy straciłaś dziecko. a czy udało Ci się zajść ponownie?lub czy masz już dzieci?

mam dwoje juz dosc duzych 12 i 8 lat wiec mialam dluga przerwe nie udalo sie ...a staralismy sie kolo 8 miesiecy.

Gość eterno skoro masz
juz dwojke dzieci to tak nie rozpaczaj, ludzie latami kurwa staraja sie chociaz o jedno :o ponadto moze ten twoj facet ma jakies problemy z nasieniem, bo skoro jeden cie zaplodnil bez zadnych problemow a tem drugi nie moze to z nim jest kuzwa cos nie tak, niech zbada nasienie przestan sie nad soba uzalac tylko zajmij sie dzieciakami ktore masz,a nie zrobieniem radosci drugiemu fiutowi :o

Gość wracajac do tematu
Droga autorko, rozumiem cie, bo mam to samo, a w dodatku mam jeszcze 2ke malych dzieci, ktore jeszcze teraz sa chorzy (dzis musialam przez pol nocy nosic chore dziecko na rekach, walczac z checia wymiotowania). Mam wielka nadzieje, ze tobie i mnie to minie po 12tym tygodniu, bo tez nie mam sil. Nie rozumiem, dlaczego natura tak stworzyla, ze dzieci, zanim nieco urosna, musza fizycznie wykonczyc rodzicow :(.

Gość popieram ta wypowiedz
eterno masz juz dwojke dzieci powinnas o nie zadbac a nie kolejne robic z nastepnym kutasem

Jak możecie tak kobiecie napisać "Masz już dójkę nie rozpaczaj" :o Dla kobiety-matki która pragnie mieć dziecko nie ważne jest to czy poroni 3 czy 10 ciąże i czy ma już dzieci czy nie bo ból jest taki sam!

Gość tutek-srutek
a co Was obchodzi ile ktos ma dzieci i z kim?

Gość mnie moja też się nie podoba
Najpierw za wysokie ciśnienie i nerwy ze się źle skończy Później swędząca wysypka i wizyty na oddziale dermatologicznym później przez miesiąc biegunka, odwodnienia, 3 razy pobyt na sorze i w końcu tydzień w szpitalu. Teraz uczucie koszmarnego zimna, omdlenia, zasłabnięcia. Chcesz się zamienić? Dużo bym dała za zachcianki :) A nawet nie mam żadnych bo nie mam na nie siły.

Gość tutek-srutek
dziewczyny, na szczescie ciaza nie trwa wiecznie. DObrze mowic, kiedy sie nie jest w ciazy, ale przeszlam dwie. Bez takich strasznych sensacji z pobytami na sorze, ale z nudnosciami i wymiotami. Dasz rade! za chwile bedzie lepiej a z do czasu, kiedy macica stanie sie za duza i zacznie uciskac wazne narzady, ale... czas mija i to sie tez zmieni.

Gość ale brak objawów
niekoniecznie oznacza, że coś jest nie tak? Ja jestem w siódmym tygodniu...Lekko bolą mnie piersi, brzuch czasami delikatnie, muli mnie ale też lekko... i tak się zastanawiam, czy to nie oznacza, że coś jest nie tak...straszna panikara ze mnie i już bym chyba wolała te mdłości i zwrotki mieć, niż sie martwić ich brakiem

Autorko :D To ciąż!!! Mdłości i zachcianki ma większośc kobiet :P Może mi tylko łatwo tak powiedzieć bo ani razu nie wymiotowałam w ciązy... ale znam wiele dziewczyn, które a to całą ciąże przeleżeć musiały bo maluchy zagrożone były, a to bóle brzucha miały non stop w 1szym trymestrze a to inne jeszcze cuda wianki :D Z resztą nie wymiotujesz tak często :P Moja siostra dzień w dzień po kilkanaście razy latała :D także wyluzuj się troszkę

Gość a to sie nie podoba
ze inne kobiety jednego miec nie moga,a ta ma dwojke i jeszcze smie rozpaczac,ze stracila 3 moze Bog grozi palcem? nie pomyslkalas o tym eterno?

Też tak mówiłam do około 18 tygodnia. Mdłości mi przeszły dopiero tak w 16-17, później od 20 do około 28 było nieźle, ale miałam kłucia w podbrzuszu, które mnie niepokoiły, a teraz jestem w 32 i mam zgagę i mi duszno. Ale zdecydowanie najgorsze były te mdłości i też myślałam, że nigdy więcej. Tak że wytrzymaj jeszcze miesiąc - naprawdę jak poczujesz ruchy dziecka, to Ci się polepszy. Głowa do góry.

czlowiek tyle czasu sie stara i wszystko oddalby zeby byc w ciązy a to pisze ze jej nie niep odoba ta "cala " ciąża ludzie nie doeceniaja tego co maja naprawde

Gość mnie moja też się nie podoba
No może dlatego nie mogą mieć ani jednego że takie głupoty wypisują. Dzieci nie ma się na ilość. Każde jest dla matki jedyne i wyjątkowe. Sama czekam na trzecie i jest dla mnie tak samo ważne jak pierwsze i drugie. Buziaki dla ciebie Eterno. Zresztą dyskusja z małolatą nie ma sensu. Żadna normalna kobieta i matka nie wypisywałaby takich bzdur.