Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co z tymi kotami?

dziwne zachowanie kotki - co oznacza?

Polecane posty

Gość co z tymi kotami?

mam w domu rodzeństwo maine coon kotkę i kocurka, mają 8,5 miesiąca , dziś kotka zaczęła bardzo dziwnie się zachowywać , dziwnie miauczała chowała się po kątach nie pozwałała zbliżyć się do siebie kocurowi /bratu/ ale ludzi dopuszczała, łypała na niego wylęknionym okiem,kocur też zaczął ją dziwnie obserwować trochę spłoszony i z oddali jakby się bał bliżej podejść, kotka kilka godzin leżała w jednym miejscu taka jakby wylękniona a kiedy kocur troszkę się zbliżył to nastroszyła się i syczała, nie wiemy co to oznacza, dotąd cały czas byli razem i fajnie się ze sobą bawili nagle dziś coś tak dziwnego, czy może to oznacza że kotka ma ruje i nie chce brata do siebie dopuścić ? czy to może być pierwsza ruja bo wcześniej nic takiego nie zauważyliśmy, jeśli tak to jak dalej postępować ? dotąd zamykaliśmy je na noc w łazience razem, ale jak teraz postąpić? czy wogóle kocie rodzeństwo może i czy powinno spółkować? raczej wykluczamy chorobę, kotka nie jest apatyczna ,śpiąca żadnych oznak jakiejś choroby, poradzcie coś

Gość WredneSuczyskooooooo
Może się "pokłocili"? Tzn. kocurer zrobił coś nie tak, a ona się wkurzyła. Koty tak mają;). A jeśli miauczy i łasi się do wszystkiego, to ma ruję. Możesz jej zajrzyć pod ogon:P. W trakcie rui kicia ma bardziej różową piczke:P;).

Gość Ale BEDNARKOWI utarli
zoofilia :D

Koty znam bardzo dobrze,tak przynajmiej myślałem,ale nie spotkałem się z takim zachowaniem. Może dlatego,że nie miałem kociego rodzeństwa. A może właśnie on chciał się za siostrę zabrać? A ona nie ma rui,po prostu nie rozumie o co chodzi? mają niecałe 9 miesięcy?a o4bły już tendencje seksualne? Nie wiem,kiedy dojrzewa ta rasa,to wielkie kotki,może właśnie się zaczyna,będzie trudno,kocurki to brutale.

Gość gość
mam kocura i kotke, kotka też sie tak zachowywała. po prostu zdziczała, nie wiadomo czemu, po roku czy półtora znów zrobiła się fajna. na kocura syczała i zachowywała sie identycznie, bo kot sie do niej dobierał, a ona miała pare miesiecy, to był dla niej szkok. koty po prostu maja cos miedzy sobą. u kotów to nie ma tak, ze brat z siostrą nie mogą. bo oni tego nie wiedza, a kocur jak kazdy :)

Gość gość
pewnie koci brat ma na nia ochote

Gość gość
jesli nie zamierzasz wystawiac, powinnas zadbac o sterylizacje/kastracje.