Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bgwdg

Jestem od paru lat niepelnosprawna jest coraz gorzej i nie moge sie z tym pogodz

Polecane posty

Gość hjhljhlj
:)

Gość hjhljhlj
a moja nadęta siustrunia chyba nie wie co to jest wyrozumiałość, jak pytam ciągle: " co? słucham? " itd to ona się złości i drze tą japę

Gość premier cię kocha....
własnie ekipa donka rozwaliła PFRON, żeby takim jak ty już nie pomagać i ogranicza zasiłki opiekuńcze, że takim jak ty nie płacić

Gość 89798798
Bgwdg- rozumiem cie az za dobrze... A probowalas korzystac z pomocy MOPS-u? Oni czesto dofinansowuja leki, nawet jak ktos przekracza ich progi... Warto tez dowiedziec sie czy sa jakies prezne stowarzyszenia co specjalizuja sie w pomocy w akurat twojej chorobie...

Gość kpina z rywina
faktem jest że zycie to patologia i męka... kązdy ma jakies problemy jeden mniej drugi więcej współczuje wam bo bedąc niepełnosprawnym to w tej patologii jeszcze trudniej funkcjonować... ja niby chodze sam i nie potrzebuje niczyjej pomocy ale mimo to mam chu.jowe zycie i cały czas pod góre... czuję że los znęca się nade mna i celowo pcha mnie w kłopoty albo zsyła nieszczęścia róznego typu... ktos na górze ma niezły ubaw jak my tuta na dole walczymy z tymi przeciwnościami.. jak człowiek się cieszy gdzy w mrowisko wrzuci patyk i patrzy jak mrówki się z nim morduja... tak ten nad nami się cieszy z naszej walki z "patykiem" :(

Gość aquariuss
Ja mam dla Ciebie/Was tylko jedną radę. Każdy nie pełnosprawny w Polsce powinien się zjednoczyć i zaprotestować przeciwko nie ludzkiemu traktowaniu. Żyjemy w bardzo ciężkich czasach. Dopóki ktoś nie zagrozi tym co nas wyzyskują - i nie pisać proszę Donkowi, Pisowi, bo to są wszyscy politycy - to oni nic nie zrobią. Musielibyście zorganizować masowy protest, wiem że dla Was będzie ciężko - ale co macie do stracenia? Polska jest przykładem strasznego zaniedbania społeczeństwa, wszystko zmierza w tym kierunku! Musimy się przeciwstawić takiemu wyzyskowi.

Gość Mileenkaaaa
miałam raka i porazenie konczyn dolnych jak to ładnie mowia :)

Gość Mileenkaaaa
ja mam taki moze problem ze chce byc pełnosprawna robie wszystko zeby kazdemu udowodnic ze wcale nic mi nie jest ze jestem taka jak inni nie chce zeby ludzie mnie traktowali z ulga to taryfowe traktowanie troche boli bolaly mnie slowa mojej mamy gdy pwoiedziala ze z "tymi nogami nie powinnam jezdzic samochodem" a ja daje rade jestem czujna robie wszytsko ostroznie i niedlugo mam egzamin na prawo jazdy dla sprawnych! bo to mjoje marzenie byc sprawna nawet jesli wiem ze nigdy nie bede...

Gość Mileenkaaaa
co dokladnie ci jest kiedy to sie stalo i jak?

zgadzam sie z postami bgwdg i Milenki.w naszym kraju nie ma perespektyw dla osob takich jak my.zdrowy pojdzie do jakiejkolwiek pracy a my?WEGETACJA i nic wiecej!pozdrawiam wszystkich niepelnosprawnych ktorzy napisali tutaj cos sensownego!bede sledzila ten temat,i czekam na wasze dalsze wpisy!

Gość httrttrtrt
up

Gość Bgwdg
to moze tak dla was kochani pełnosprawni abyscie zobaczyli czemu ja (my)zgoszkniali jestesmy, kilka lat temu byłam weseoła szczesliwa dziewczyna Plusy niepełnosprawnosci -czeste wczasy w szpitalach, chyba juz z poł polski zwiedziłąm - Minusy niepelnosprawnosci -osamotnienie- masz mniejsza mobilnosc, mniej sił na imprezowanie, prawie nie masz znajomych przyjaciol po prostu ludziom sie nie cche ogladac chorego człowieka i w sumie sie nie dziwie niezbyt miły widok -brak partnera zyciowego-zeby sie podobac mezczyznie nalezy byc atrakcyjnym człowiekiem -bieda( 500 zł renty, brak kasiastej rodzinki brak mozliwosci podjecia pracy ech) -ogolnie cholerna zaleznosc czego szczegolnie nienawidze;/ ile mozna kogos prosic zeby cie gdzies zawiozł nawet do szpitala, bo nawet do tego choernego autobuisu ciezko sie przemiescic;/ wsiasc wysiasc kurwa to jak wejscie na Mount Everest;/ -piszecie pros fundacje, zwracaj sie do ludzi, nie jestem w stanie;/ jakas pieprzona duma mi nie pozwala, cały czas mam wrazenie ze jednak jakos dam sobie rade mimo ze wszedzie sa problemu -moze cos na temat stanów psychicznych?-depresje, samobojstwa to byłoby na tyle ;) fajnie mamy nie?:DD

zaraz ci odpisza ze no tak jestescie niepelnosprawni ale.itd itp.a tak naprawde gowno wielkie zdrowi wiedza o nas.mnie moja rodzina[kuzynki i kuzyni nie odwiedzaja a jezeli juz to tylko po to zeby pokazac czego to nie maja.kasy i jakichs rzeczy materialnych ktore osrac mowiac kolokwialnie!wolalabym miec zdrowie niz to co oni maja.

Gość Bgwdg
przeciez ja ich doskonale rozumiem sama kilka lat temu taka bylam nie wiedziałam czym jest niepelnosorawnosc;( dzisiaj niestety wiem mam cholerny zal do Boga za to ze dzisiaj taka jestem kurwa mac przeciez ja naprawde bylam dobrym człowiekiem;( powaznie krzywdy nikomu nie zrobiłam, nie miałam zadnych wrogów, nawet alkoholu i narkotyków sie brzydziłam ot taka dobra i miła dziewczyna do rany przyłoz wiec za co??:( nie pojmuje nie rozumiem, nie miesci mi sie to w głowie sa ludzie zli, morduja zabijaja kradna i zyja jak pączki w masle

Gość Bgwdg
dzisiaj jestem sflustrowana jak widac moze po tym co pisze hmm...nie dziwicie mi sie naprawde nie czuje sie szczesliwa;(

Gość Bgwdg
a i jestem bardzo młoda całe zycie przede mna;P hehe mam 25 lat;/

Gość 6404548903489040-54-054
ja tez jestem nieplenosrawa ;P 10 lat probuje sie leczyc i tak zawsz eise pogarszA:p po kazdym wzlocie upadek z jeszce wieksza siła:P ale wzielam dupoe w troki poszlam na studia:p mam faceta wyksztalconego przystojnego:p teraz po raz 100 zaczczynam cale lecznie od nowa:P moze tym razem sie uda:p dla smiechu studiuje fizjoterapie;P

Gość Bgwdg
to musisz sie dobrze trzymac zeby fizykoterapie studiowac;) ja marzyłam o medycynie bardzo dobrze sie uczyłam ale niestety choroba spieprzyłą mi plany ale dobra pozytywnie bede myslec moze cos wymysle;p

Gość 6404548903489040-54-054
mam taki kryzys ze niedlugo bede chodziła do szkoły na kolanach:P nie bylo laatwo nawte sie dostac:p iu takj kazdy pyta jak masz zamiar pracowac a ja mysle ze sie da:P ale jest to wykanczajace :pnawet to ze codzien budze sie niewyspana bo mnie boli;P od rana boli i wez sie tu kurwa usmiechaj;P a zeby bylo dziwniej opikuje sie osoba bardziej niepelnosprawna niz ja:P

Gość Bgwdg
na co chorujesz?

Witam! Ja mam 27 lat i rozszczep kręgosłupa.Nie mam pracy,faceta,znajomych raczej mało a mimo tego chce się uśmiechać.Chciałabym mieć inne życie,ale żeby życie było inne to sami się musimy postarać...nikt za nas tego nie zrobi,choć czasem jest naprawdę ciężko...

Gość Bgwdg
Nie mam pracy,faceta,znajomych raczej mało a mimo tego chce się uśmiechać. Boze i niech mi ktos kurde powie ze niepełnospranwni maja dobrze w zyciu :o ale z tym ze przyjaznie sie konca gdy konczy sie sprawnosc musze niestey sie zgodzic;(

Gość jfyjyjyjyj
u

Bgwdg przesadzasz! skoro takie rzeczy są dla Ciebie straszne to Ty musisz naprawdę mało wiedzieć o życiu...

Gość JAN PAWLAK 8
jedz gówno, pij sage