Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Haneczka22

poczatek ciązy po in vitro

Polecane posty

lzy mi leca ciurkiem .... nie moge sie opanowac ... tak sie boje zeby teraz wszystkiego nie stracic ....

Nordnica a w pod jaką postacią bierzesz progesteron bo jet w duphastonie i luteinie a jaki miałaś progesteron

ja biorę jeszcze progesteron (prometrium) do 14 Stycznia 3x2 a potem do 20 3x1 i koniec. Nordica, a może masz możliwość skontaktowania się z lekarzem? Może on coś pomoże?

Nordica przede wszystkim badz spokojna. Nie ma innych aptek u Ciebie w okolicy ? Szukalam i niestety nie mam juz ulotki, bo zostal mi juz tylko listek.

hei dziewczyny ... hormony szaleja .... wszystko juz w porzadku ... doczytalam w ulotce ze nie potrzebuje brac tego progesteronu, tylko 15 dni po transferze :) male nieporozumienie ... klinika byla wczoraj zamknieta, zapomnialam sie spytac ostanio lekarki o ten progesteron, jak nic nie mowila to znaczy ze mam odstawic .... sorki dziewczyny za panike ;) SZCZESLIWEGO NOWEGO ROKU MAMUSKI :D

Nordica lepiej zapytaj lekarza bo ja cały czas biorę duphaston (też zawiera progresteron), mam odstawić dopiero za około 10 dni a jestem w 16 tc - jeśli jego poziom jest zbyt niski to ciąża może się nie utrzymać.... a bierzesz jakieś inne leki?

Nordica, popieram to o czym pisala furbo. Ja jestem w 13 tygodniu a nadal biore duphaston, chociaz od pieciu dni zmniejszona dawke-do konca listka. Od transferu bralam 3 razy dziennie.

Gość zaniepokojona majka 99
dziewczyny rowniez jestem po in vitro i dzisiaj zauwalylam niewielkie uplawy w kolorze brazowym.Jestem 20dpt.Co to moze byc??caly czas biore progesteron,boje sie ze to cos zlego:(Czy ktoraz z Was tez miala takie dziwne uplawy???bede wdzieczna za odpowiedzi

zaniepokojona majka 99 Ja na szczęście nie miałam nic takiego, ale mój gin mi powiedział, że choćbym krople krwi zobaczyła, to mam jak najszybciej przyjść do niego. Jedź jutro do lekarza, taka moja rada

i nie panikuj, to wcale nie musi być nic groźnego, ale lepiej się upewnić u lekarza

dzwonilam dzisiaj z ranca do kliniki, nie musze juz brac progesteronu ... ufff -jak kamien z serca ... W przypadku swiezynek trzeba brac tylko 15 dni po transferze :)

... zaczynaja sie hemoroidy .... shit! Co robic, nie chce isc z tym do lekarza ... :/

Nordnica wizyta u lekarz cie nie ominie bo musi ci masc przepisać a na własna ręke to troszke strach a hemoroidy ma co druga kobieta w ciązy to chyba normalka

HEJ Bylam wczoraj u lekarza i chlopcy, bo przy okazji wyszlo, jeden ma 9 cm, drugi 8,35. Za tydzien jade na test potrojny, bo nie zrobil mi usg genetycznego.

moniam2 he he no to ladnie prawie jak druzyna pilkarska :D Gratulacje, maz pewnie szczesliwy ;)

Dziekuje za gratulacje. Dla mnie najwazniejsze, ze wszystko z nimi w porzadku, a we wtorek sie jeszcze upewnie. Co do plci, to nie wiem, czy to pewne. Jest troche wczesnie na pewnosc, wedlug mnie, bo prof. jest przekonany. Martwi mnie troche, bo jednak prawdopodobnie to bliznieta jednojajowe z dwoma owodniami, ale jedna kosmowka. W smie to nie powinnam martwic sie na zapas, bo ciaza prawidlowo sie rozwija, ja nie mam na razie zadnych wiekszych dolegliwosci, a dzieciaki za kazdym badaniem okazja sie minimalnie wieksze niz w ciazy pojedynczej. W zwiazku z tym troche jestem w strachu jak bede wygladac i sie poruszac skoro teraz juz widac, ze jestem w ciazy, a to dopiero pocztek 2 trymestru. Mamuski odzywajcie sie czesciej !!

he he ja mam znajoma ktora byla w 3-im m-cu ciazy i bebenek miala juz dosc wielgachny :) Nie przejmuj sie tym jak bedziesz wygladac :) za to bedziesz szczesliwa ;) a to sie najbardziej liczy :)

Dostalam dzisaj jakis taki bardzo malutki niby brazowy uplaw (jak to mozna tak nazwac ...) Czy to normalne? Dzisiaj jest 21 dpt.

Tu cos znalazlam na ten temat: Implantacja ma miejsce pomiędzy 6 a 12 dniem po owulacji jest to moment zagnieżdżenia się blastocysty w śluzówce macicy. U człowieka występuje typ implantacji zwany jako zagnieżdżenie śródmiąższowe, ponieważ jajo płodowe umiejscawia się w glębi błony śluzowej wyściełającej macicę.Zjawisku implantacji towarzyszy to w zależności od ródeł u około 5-20% kobiet plamienie implantacyjne czasami dość intensywne, że kobiety uznają że miały bardzo krótką miesiączkę. Plamienie jest koloru jasnoczerwonego bąd beżowego (ale to rzadko) i jest krótkotrwałe 1-2 dni, towarzyszy mu charakterystyczny spadek na wykresie i ponieważ następuje skok hormonów w ciągu 1-3 dni po plamieniu implantacyjnym na wykresie temperatura rośnie, obejrzyj wykres poniżej plamienie jest zaznaczone gwiazdką w pierwszej linii pod wykresem. Nazywa się to też często dołkiem implantacyjnym a wykres Wykresem Trójstopniowym ponieważ mamy 2 skoki temperatur jeden na owulację, a drugi po implantacji Czy to plamienie implantacyjne czy nie Zjawisko plamienia jest niezbadane do końca, najprostszym testem czy to implantacja jest wykonania testu ciążowego 2-3 dni po plamieniu powinien być już pozytywny. Jeżeli plamienia nie są czerwone, ale brązowe mogą świadczyć o za niskim progesteronie

Gość zaniepokojona majkaa
Nordica nie wiem czy czytalas moja wczesnieszna wiadomosc,ale ja wlasnie dosta;lam takich minimalnych brazowych uplawow w 20dpt.i trwaja juz tydzien.Bylam u lekarza i powiedzial zeby takimi brudzeniami sie nie przejmowac.Mysle ze to nie jest implantacja poniewaz jest za pozno juz.

Nie mam juz zadnych plamien, bylo to bardzo bardzo malutko "doslownie ze 2-3 kropelki" w kolorze "cappucino" ;) i tylko raz... nawet nie bylo to brazowe... ;) Betka z wtorku 2450 :)

Nordica piękna beta :) moniam fajnie, że już wiesz kto Ci lobuzuje w brzuszku, nie zamartwiaj się na zapas bądź dobrej myśli, że wszystko będzie ok.

Nordnica super etka !!!rosnijcie Moniam co do brzuszka to ja jestem z jedym maluszkiem w ciązy i tez już widać a jak sobie pojem to ju ż okropnie a w póżniejszym czasie będziesz umiaóa sie poruszać bo nie ty pierwsz ani oststnia jesteś w ciazy z bliżniakmi najważniejsze żeby było wszystko dobrze Ulinka a jek wy sie czujecie?? Haneczka ja już wiem płeć dziewczynka na 98% buziakidla wszystkich

ailona My czujemy się świetnie żadnych objawów ciąży i gdybym nie miala zdjęć z usg i nie widzialabym mojej Kruszynki to nie uwierzylabym, że jestem w ciąży :). Gratuluję córeczki, zawsze chcialam mieć dziewczynkę, ale jak będzie chłopczyk to też się będę cieszyć. Teraz w sumie to nieważne co, ważne, że się udało :):):) i jest ok.

Wiecie moze dokladnie jak wyglada test trojstronny ? Zastanawia mnie dlaczego mam miec go robionego w szpitalu, a nie wysla mnie do laboratorium. Nic konkretnego w tym temacie nie moge znalezc w necie.

moniam A nie chodzi Ci czasami o test potrójny? Jeżeli tak to wpisz sobie: prenagen s.c. I oni tam właśnie robią takie testy, sa fajnie opisane nawet z przykladowymi wynikami, tylko Ty piszesz trojstronny i nie wiem czy to chodzi o to samo. Ja niestety nic takiego nie robiłam, co prawda początkiem lutego będę robić badania prenatalne - surowica z krwi plus opis z usg, ale to dopiero przede mną

Masz racje Ulinka, przejezyczylam sie. Dzieki za odnosnik do stronki, ale tam tez nie dowiedzialam sie dlaczego musze to robic w szpitalu.