Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Haneczka22

poczatek ciązy po in vitro

Polecane posty

Ulinka72 przestrzegasz jakiejs diety, unikasz niektorych potraw czy napojow ?

Moniam tak będzie dziewczynka a co do wagi to sie nie przejmuj bo ja orzytyłam już 6 kg ale lekarz powiedział że sie to unormuje póżniej za to mniej mi dojdzie a co do unikania jakiś potraw to ja nie pije napojów gazowanych siostra i koleżanki mi odradziły bo na własnej skórze sprawdziły że dziecko wtedy nie ma kolek i ja też nie pije chociasz mam okropną chęć

nie przestrzegam żadnej diety moniam, piję dużo wody - zalecenie lekarza - jem to na co mam ochotę, chociaż ostatnio to na niewiele rzeczy mam smaka, jedynie jem często i małe porcje

hmm trudne pytanie, zawsze mówiłam, że cesarka, teraz to już sama nie wiem. Muszę porozmawiać z moim gin na ten temat, ale to trochę później

z tego co sie dowiedziałm to po cesarce dłużej dochodzi sie do siebie ale jak będzie taka potrzeba to nie ma to dla mnie znaczenia chociasz z tego co sie słyszy wiecej kobiet po in vitro ma cesarke nie wiem dlaczego

Ja juz wstepnie rozmawialm z lekarzem o porodzie i zaleca mi cesarke ze wzgledu na dwojke. Ja tez wole to rozwiazanie, bo szczerze mowiac boje sie natralnego porodu. Koncze na dzis, bo musze jutro wczesnie wstac. Dobranoc

czesc dziewczyny !!!! Gratulacje!!! :) :) :) do tej pory siedzialam sobie na watku o iui Po 11 latach starn o drugie dziecko, 6 nieudanych iui , jestem w trakcie zastanawiania sie nad ivf!!!! Nie jestem juz mloda, nie wierze tez ze sie uda , dlatego jesli nie macie nic przeciwko , bede sobie tak was podczytywala, dla podniesienia ducha!!!

justinchen witamy!!! a dlaczego ma ci sie nie udać jak nam sie udał!!!! tobie też sie uda i nie zastanawiaj sie za długo tylko dołącz do nas!!!!

justinchen podpisuję się pod słowami ailony, niezależnie od wieku spróbuj in vitro lub icsi. Ja też jestem wiekowa ;) i udało mi się za 2 razem więc wiek nie jest żadną przeszkodą. Takie jest moje zdanie :), a wiara czyni cuda więc jej nie trać i nie myśl, że nie wierzysz, że się uda. Powodzenia

Gość MONIA369
JUSTINCHEN - BĄDŻ DOBREJ MYŚLI!! JA TEŻ JESTEM JUŻ NIE MŁODA/ 15 LAT STARAŃ O DZIDZIĘ/ A DOCZEKAŁAM SIĘ MOJEGO CUDU KTÓRY MA JUŻ ROK I 7 MIESIĘCY:):) PO WIELU BADANIACH , ZABIEGACH ZDECYDOWALIŚMY SIE NA IN-VITRO- MIELIŚMY WIELKIE SZCZĘŚCIE , BO POBRANO TYLKO 3 JAJECZKA Z CZEGO ROZWINĄŁ SIĘ JEDEN ZARODEK, WIĘC MIELIŚMY TYLKO JEDNĄ SZANSĘ!!!! UDAŁO SIĘ!!!!! CODZIENNIE MODLIŁAM SIE DO BOGA I PROSIŁAM O DOBRE ZAKOŃCZENIE CIĄŻY.JESTEM PRZESZCZĘŚLIWA I TY TEŻ BĘDZIESZ , TYLKO SPRÓBUJ I UWIERZ ŻE LOS TEŻ MOŻE BYĆ DLA CIEBIE PRZYCHYLNY. DZIEWCZYNY , GRATULACJE I TRZYMAJCIE SIĘ BĘDZIE DOBRZE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dziewczyny dzieki za wsparcie ! :) :) :) to ja wlasnie dlatego sobie tak podczytuje , by nabrac troszeczke wiary , ale jeszcze slabo mi idzie - na pewno same dobrze znacie takie momenty!!!!!

ailona w temacie porodu, ja pierwsza corke mam z cesarki - no dobra najpierw 3 dni sie meczylam probojac naturalnie- i musze powiedziec, ze mam wrazenie , ze szybciej doszlam do siebie, niz dziewczyny po normalnych!!! Prawdziwe plusy to - moglam zaraz na drugi dzien siadac bez problemu, to samo z toaleta, rana zagoila sie szybko , blizna malenka!!! Kolezanka jedna core urodzila normalnie , druga cesarskim i tez jest zdania , ze po cesarskim szybciej byla na nogach i nie byla taka wymaglowana!!!

jest mi obojetne ja poród będzie byle by było dobrze!!!! dziewczynki co tak tu cicho!!!!!

Przeziebilam sie :( Od rana bolalo mnie gardlo, teraz zaczynaja zatoki. Czuje sie fatalnie i nie mam w ogole apetytu, co w moim przypadku jest szokujace. Jak wrocimy do domu to chyba pojde do lekarza i zalicze szybsze zwolnienie, bo boje sie zebym czegos sobie nie narobila. A w srode musze jeszcze jechac do tej poradni genetycznej po wyniki. Siostra zrobila mi syrop z cebuli, co eszcze proponujecie ? Wyczytalam gdzies, ze nie mozna sokuy malinowego, bo moze powodowac skurcze macicy. Wiecie cos w tym temacie ?

Mnie jak dopadlo przeziebienie to sie leczylam mlekiem, czosnkiem, miodem i cytryna :) Pomoglo, wstalam na nogi po 3 dniach ;) Noi inhalacja majerankiem bo katar milam straszny...

poszukaj na necie, z tego co ja jakiś czas temu czytałam to nie wolno pić ale naparu z liścia maliny, a nie z owoców. Ale sprawdź to jeszcze, a sa i artykuły i fora na ten temat.

Widzialam moja fasolke wczoraj, serduszko ladnie bije, fantastyczny obraz Tez tak mialyscie ze krwawiliscie po USG? Mi powiedzieli ze to calkem normalne....

Nordica Mnie nigdy nic takiego po usg się nie przytrafiło, wiec trudno powiedzieć czy to normalne. moniam Jak tam Twoje przeziębienie? Lepiej się już czujesz? Milego weekendu Dziewczynki :)

nadal jestem chora, nawet mi sie pogorszylo, bo od 2 dni dusi mnie kaszel. Jestem uziemiona w lozku, leze grzecznie, ale poprawy nie widac.

Nordica mi sie tez nic takiego nigdy nie przydarzylo, a USG mam naprawde czesto robione.

moniam to syropek z cebuli miód i czosnek melko z miodem i masłem wiem ze nie rewelacja ale pomaga kuruj sie kobitko Nordnica ja też nie miałam takich objawów ale każda ciąza jest inna i inaczej ją przechodzimy ja jest pobierana próbka do cytologi to wiem że może wystąpić leciutkie krwawienie ale upewnij sie że jest ok

hej dziewczyny co tak cichutko u was!!!!!!! jak teraz nie mamy czasu na forum to po porodzie.........:-) co tam u was bo u mnie leci z dnia na dzień nie moge sie doczekać kupowania oglądania itp dziewczynki czujecie już ruchy maluszków bo ja chyba tak troszeczke

Haneczka22 Ja dopiero skończyłam 3 m-c wiec na ruchy za wcześnie, ale już nie mogę się tego doczekać, nie wspomnę o zakupach dla Malenstwa. Piękny czas nas czeka ;) Dziewczynki co tam u Was jak samopoczucia?

ja tez sie nie moge tych zakupów doczekać a wszyscy wkoło powtarzają nie kupuj za wcześnie łatwo im sie mówi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Witajcie Ja ruchow tez jeszcze nie czuje, chociaz brzuch troche juz mi utrudnia. A co do zakupow, to ja juz zaczelam. I gdzies mam te zabobony, ze jeszcze za wczesnie ! A niby kiedy mam zaczac, moze wtedy jak juz bede ledwo co chodzila i kupowala na szybko ? Zreszta wyprawka dla dwoch to spory wydatek, wiec wole go sobie podzielic. Wole teraz na spokojnie. Zawsze jak jestesmy w jakim centrum to zawsze jakies ciuszki przyniesiemy. Maz sie wkrecil nawet bardziej odemnie Pare malutkich rzeczy kupilam w lumpie. Zaczelam sie tez rozgladac za wozkiem i fotelikami i ta sprawa mnie najbardziej przeraza. Mowie Wam sprobujcie z tymi zakupami, radosc ogromna=a wystarczy kupic pare spioszkow.

Oj dawno mnie nie bylo. U nas wszystko ok. Dopadlo mnie tylko zapalenie pecherza :(

kete Kiss oj to nie przyjemna sprawa soczek z żurawiny bez dodawania wody i dużo cytryny by zakwasić mocz i ciepłe okłady a poza tym co tam????? MONIA my tyle czekałyśmy na ten moment kupowania że nikt nie powinni mówić za wcześnie kobiety które bez żadnych problemów zaszły to mogą poczekać bo na ten cud nie czekały tak jak my

Dziewczyny właśnie odebrałam wyniki badań do in vitro. Były robione w 2 dniu cyklu - jaka wtedy jest faza - wszędzie piszą że folikularna jest od 4/6 d.c. Chciałabym sprawdzić z normą...

Astoria napisz coś wiecej jakie robiłaś badanie bo mam przed sobą wyniki i coś tu pisze faza folikualrna w immunochemia