Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość werererew

Mozna jakos uszczelnic okna drewniane.

Polecane posty

Gość werererew

Mam stare dreaniane okna i strasznie z nich wieje.Mozna cos z tym zrobic.Jakies spoosby?

Gość 6576576
mozesz zrobic tak, ze nie poczujesz nawet najlzejszego podmuchu. Mozliwosci jest wiele... Uszczelki drozsze- gumowe, nadaja sie do szpar duzych. Te tansze- piankowe- mniejszych. Jest tez inny sposob - kupuje sie silikon, i wyciska w miejscach tych samych, co normalnie dawaloby sie uszczelki. Silikon - szklarski chyba najlepiej. I na to daje sie tasme klejaca. Potem zamyka okno jednym ruchem. Silikon sie sam ladnie uformuje do ksztaltu... Dobrym sposobem jest tez - zwlaszcza na wiatr- mozna tymczasowo skleic tasma okna w newralgicznych miejssscach, sa tasmy biale, przezrczyste, itp/ Ja zwykle dawalam uszczelki, i tasmy dodatkowo. Oczywiiscie podstawa jest sprawdzenie, czy okno sie w ogole prawidlowo zamyka. Oraz czy nie ma brakow w kicie co trzyma szybe...

Gość jogojogo
ja jeszcze klade wate miedzy szyby, bo dolem najbardziej wieje.... no i oczywiscie uszczelki, mam te piankowe, i na zime tasma malarska oklejam okna oprocz tego skrzydla co otwieram.

Gość gość
jezeli masz problem z oknaim, to chyba dobry znak, żeby je wymienić - ja tak zrobiłam, wymieniłam na okna od www.muszynscy.pl i super się sprawuja ;)

Gość Ilya1881
Zabić dechami!

Gość gość
mozna, ja mam drewniane firmy famix www.famix.pl i uszczelkami normalnie uszczelnialam :) ale zapytaj jeszcze gdzies czy sa inne sposoby.

Gość gość
po prostu je wymien na dobre i nowoczesne drewniane, moge polecic Ci firme www.muszynscy.pl swietne okna

Gość gość
Oj takie uszczelnianie to zdecydowanie rozwiązanie tymczasowe. Lepiej wymienić na nowe i nie martwi się o nic. Tak to możesz się jeszcze nabawić grzyba w domu, jesli okna dlugi czas będą nieszczelne. Ja mam swoje od drutexa i są w porządku. Bardzo wysoka jakość, a cena też nie była jakaś wysoka, więc tym bardziej uważam, że lepiej odłozyć troche pieniedzy i wymienić stare okna na nowe.