Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Hally

Co kupić świeżo upieczonej mamie i jej maleństwu?

Polecane posty

Koleżanka urodziła wczoraj córeczkę, dzisiaj idę je odwiedzić i chciałabym coś kupić, ale nie za bardzo wiem co. Dla małej to pewnie jakiegoś miśka, pampersy itp... ale co dla koleżanki? Pomożecie? :)

Gość alaaa ma kotaaaa
tylko nie miśki ! lepiej już te pampersy albo jakieś ubranko. Dla mamy jakiś drobiazg coś kobiecego hmm może jakiś zestaw pielęgnacyjny ? teraz pełno takich przed świętami :)

Gość pogrzalo Cie zupelnie
ostatnie o czym ona marzy to Twoje wizyty i prezenty...

Sama mnie serdecznie zapraszała, więc chyba nie ostatnie o czym marzy :O zadzwoniłam pogratulować i mnie zaprosiła, sama się nie wpraszałam w życiu do głowy by mi to nie przyszło!

Gość lubie spać
moze jakieś foremki do pieczenia skoro jest świeżo upieczona

wy wszystkie tutaj na prawdę takie popierdolone jesteście, czy tylko udajecie? :O żal.pl

A dla mamy to moze jakaś zabawną koszulkę do karmienia,koszulka/kubek itd z napisem "super mama" ,ładny album w którym by mogła umieszczać foto dziecka,książka coś w stylu " pierwszy rok życia dizecka", album do wypełnienia na temat dziecka (pierwszy ząbek,pierwszy krok itd)

Głowa w chmurach- dzięki :) tak sobie myślę teraz, że może faktycznie nie powinnam tam teraz iść, może z grzeczności mnie tylko zaprosiła?

Gość marynazwawki
skoro uważasz, że wszystkie jesteśmy popierdolone to po co prosisz o rady? a do matki z dzieckiem nie lezie się na drugi dzień po porodzie, ona musi się wyspać, wypocząć! najwcześniej w 7-8 dni po urodzeniu, a najlepiej po 2 tygodniach zaprosiła cię? a mi się wydaje, że nie miała serca odmówić i tylko sięmodli żebyś zrezygnowała z wizyty wiem, co mówię a jak już będziesz do niej szła to kup jej pampersy, chusteczki nawilżane, a dla niej jakiś dobry droższy krem na rozstępy lub jakieś inne kosmetyki dla kobiet po ciąży ewentualnie jakieś uniwersalne ubranka typu ciepła bluza lub body z długim rękawem, tego nigdy nie jest za dużo nie kupuj żadnych miśków bo takie zabawki się rzuca w kąt, niemowlę nie bawi się takimi rzeczami jak już uparłaś się na zabawkę to kup jakąś karuzelkę nad łóżeczko, brelok z zabawkami na wózek, może jakąś interaktywną zabawkę dla małych dzieci multum jest, wysatrczy wyjść i popatrzeć

dla córci: pampersy to na pewno, ręcznik z kapturkiem, kocyk jakiś ładny, są takie fajne ciepłe niemowlęce paputki, czapeczkę i szaliczek. Skoro urodziła teraz to może znajdziesz jakieś ładne mikołajkowe śpioszki czy pajacyka. Ale tak jak dziewczyny mówią broń Boże maskotek i tego typu pierduł. dla koleżanki: krem ujędrniający, bo by się skóra szybciej ściągała ;] jakąś sól lub olejki do kąpieli - później relaks się przyda. Ja osobiście nie chciałabym żadnych książek itp.

Matko, dzisiaj jakaś wielka frustracja na tym forum, zero normalnych odpowiedzi :o Ja niedługo rodzę i na pewno cieszyłabym się z ciuszków ale takich troszkę większych, bo zazwyczaj mamy kupują ciuszki na jakieś pierwsze miesiące, a potem zaczynają się zakupy. A najlepiej po prostu z Nią pogadaj, ja sama sobie kupiłam takie rzeczy jak leżaczek, czy matę, grzechotki czy gryzaki, a inna mama mogła mieć bardziej ograniczone fundusze i szkoda było jej wydawać na takie rzeczy. Raczej wstrzymaj się z kupnem kosmetyków, chyba, że wiesz jakie stosuje i czy nie jest na coś uczulona.

marynazwawki----Zaatowali ją to się broniła :) Hally -----Jeśli to jest przyjaciółka czy dobra znajoma to pewnie znasz ją na tyle i będziesz wiedziała czy zaprosiła szczerze :) Jeśli "zwykła"koleżanka to może odczekaj jeszcze parę dni :) Z kremem bym uważała :D Miałam taką sytuację że kupiłam kuzynce krem na lepszą kondycję skóry i na rostępy to się kuzynka obrazila :D

marynazwawki po tych pierwszych wypowiedziach trudno był odnieść inne wrażenie zadzwoniłam przed chwilą do koleżanki powiedzieć, że jednak nie przyjdę, żeby sobie odpoczęła, że później się spotkamy, to powiedziała mi, że mam przyjść i koniec, że będzie jej bardzo miło i cieszy się, jak ktoś do niej przychodzi, bo leży na sali sama. Czyli małej kupię jakieś fajne ciepłe ubranko i pieluszki, a koleżance jakiś fajny kosmetyk, dziękuję za rady :)

Gość marynazwawki
no racja, może być uczulona to kosmetyki odrzuć a ja stawiam się w sytuacji koleżanki i chyba najbardziej ucieszyłabym się, gdybyś po prostu zadzwoniła i zapytała mnie, czy czegoś mi brak ps te śpioszki mikołajkowe czy np takie w których dziecko wygląda jak miś to też fajny pomysł :) wszystko zależy od koleżanki

Gość marynazwawki
hally, spoko tylko nie uogólniaj, bo bywają na tym forum jeszcze normalni ludzie (wbrew pozorom...)

staram się nie uogulniać, ale wkurza mnie na tym forum, że wszystkie mamuśki robią się nagle mega odważne i chamskie, bo piszą na pomarańczowo, po zalogowaniu już takie odważne nie są :O ok, czyli kosmetyk odpada pytałam czy czegoś potrzebuje, to powiedziała, że wszystko ma, w sumie nie dziwie się, bo jakby mnie ktoś zapytał, to też bym tak powiedziała

Gość Zabawki i ciuchy
:)

Hally - w takim razie możesz kupic coś z rzeczy których raczej mamy same sobie nie kupują - większą ramkę na zdjęcie, ktoś już chyba wyżej wspominał o albumie, jakąś fajną zabawkę edukacyjną, są takie na 3m+ z piszczącymi i szeleszczącymi elementami.

Gość ld;ldfd;ldf;l
dla dziecka: kocyk pampersy chusteczki nawilzane jakies fajne cieple ubranko ale wiekszy rozmiar np 68 lub 74 a dla niej kup jakis zestaw np do kąpieli lub jakas fajna koszulke