Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szukam pomocy bo nie wiem co z

jestem w czarnej dooooopie

Polecane posty

Życie mnie nie rozpieszcza i sama na wlasne zyczenie wpakowalam sie w bagno, mam nadzieje ze uslysze tu dobra rade badz slowo. Mamy z narzeczonym 2je dzieci, w tamtym roku mielismy sie pobrac ale moi rodzice zgineli w wypadku i slub zostal odlozony na niewiadomo kiedy.Dom po rodzicach sprzedalam i wlozylam pieniadze w dom narzeczonego, kompletny remony, zrezygnowalam ze studiow i pracy zeby wychowywac nasze dzieci i zajmowac sie matka ukochanego. Kobieta niedawno zostala zabrana przez corke za granice, starcilam 5lat zycia dla niego, dzieci i jego matki. A teraz on znalazl inna i karze mi sie z dziecmi wynosci, nie mam NIC. Wyksztalcenia, pracy,pieniedzy, dom jest na niego. Zrobil sie taki okropny, mam sie z dziecmi wyprowadzic do wynajmowanej kawalerki, jestem NIGDZIE nie zamledowana, bo po sprzedazy domu rodzicow nie bylo czasu na uregulowanie tej kwestii....Niech mi ktos powie co mam robic??????????????????????????????????????????

Wiesz tak szczerze powiem ci ze ty juz niestety nie ma na to wplywu jak mieszkanie jest przepsiane na niego..bo ty nie masz do niego zadnych praw...czemu od razu na pol nie przepisalisce mieszkania ze pol na ciebie a pol na niego? a on teraz jest cwany bo mysli ze cie wyrzuci a on bedzie wolny..nie tak byc nie moze to sa tez ego dzieci i nie mozna tego tak zostawic

Gość blu4
w mordę mu dać - a tak na poważnie to o alimenty na dzieci niech płaci i do sądu o spłatę ciebie na pewno da się udokumentować że to z twoich pieniędzy remont poradź się prawnika na pewno gdzieś w opiece społecznej sa dostępni a nawet w necie - współczuję ci a z drugiej strony czemu byłaś taka naiwna - trzymam kciuki byś wyrwała jak najwięcej

obedrzeć huja ze skóry 😠 niech płaci na dzieci i koniec .Nie będe cie kopac i mądrzyć sie ,że nie powinnas domu sprzedawac albo za to kupić mieszkanie bo z pewnością to wiesz ...:O Zrobiłas bardzo lekkomyślnie ale nie mozesz sie dac całkowicie pogrzebać!

Gość mama23456778
masakra co za cham,kochana walcz o alimenty i to o duze.wytrwalosci zycze.

Alimenty na dzieci dostane moze z 500zl bo tak wynika z jego wyplaty, co oczywiscie nie jest prawda. I nie wiem jak pojde do pracy jak jeden synek ma niecale 5lat, ciagle choruje a drugi miesiace. Nic nie zapowiadalo,ze tak sie sprawy potocza, dzieci planowane, chciane, zycie nam sie ukladalo jak w zadnym ze zwiazkow zanjomych. Kochal mnie i wspieral, a teraz odchodzi do UWAGA, laski,ktora nie skonczyła gimnazjum, ma 18 lat a jej pasja jest solarium. Rozmawialam z ta dziewczyna, ona nie rozumie, ze ja mam 2je dzieci, ona mysli tylko kiedy ja sie wyprowadze i ona bedzie mogla dbac o ,,swojego misiaczka kochanego,, bo ja nie potrafie. Dobrze ze chociaz moge sie tutaj wygadac

drugi synek ma 3miesiace, wybaczcie mi bledy, ale jak to pisze to mi sie jeszcze rece trzesa.

dzieci sa zameldowane tam gdzie tatus, ale nie moge ich zostawic z nim, bo teraz nowa milosc tak mu uderzyla do lba ze gotow zostawic maluchy i isc w cholere, co do remontu, szukalam jeszcze wczoraj rachunkow ale dziwnym trafem wyparowaly;( kurde

Gość mama23456778
trzeba bylo jej pozyczyc zeby sie spalila na tym solarium ,masakra jak ja takich rozwydrzonych dziewczyn nie moge wrrr;/

ona ma 18 lat?? taka mloda szucz?? a on ile ma??tak nie zostawaiaj z nim dzieci bo ta mala szmata je odda lub cos glupiego jej strzeli do glowy

dziewczyno ja cie podziwiam ze tym masz jescze na to bagno sile. ja bym kolesia chyba nozem zadzgala i nie mysl o tym wogole zeby sie dac wyrzucic z domu. zamknij sie w nim na klucz i go wcale nie wpuszczaj, pokaz mu ze bedziesz walczyc!

on ma 28, w zyciu bym sie czegos takiego po nim nie spodziewala, smialam sie kiedys z takich historii, a teraz..szkoda gadac

Zdesperowana dobrze gada. Na zlosc bym sie nie wyniosla z tego domu! Co chwile by wypominala, ze sprzedalam rodzicow dom, a ta dziure wyremontowalam i mam takie samo prawo ru mieszkac.! taaaa jeszcze podkulic ogon i wyjsc z dziecmi na ulice najlepiej. Nich sobie solarka siedzi w wyromontowanym za moje : NIGDY!

dziewczyny maja racje nie mozesz sie tak po prostu poddac i pokazac mu ze nie umiesz walczyc o swoje pokaz mu na co sie stac frajer z niego i tyle

kurcze, nawet nie myslalam o tym zeby chowac jakies rachunki, bo czy ktoras z was o tym mysli jak remontuje dom z ukochanym czlowiekiem?

masz racje..ja mieszkam u ukochanego i tez laduje tutaj pieniadze bo mamy sie pobrac w przyszlym roku itez mi przez glowe nie przechodzi aby zbierac jakies rachunki bo mam nadzieje ze bede z nim juz do konca zycia ale widac po twoim przykladzie ze to roznie w zyciu bywa

To juz nie o rachunki chodzil. Przeciez sprzedalas dom i to jest Twoj wielki rachunek. Teraz musisz go szantazowac, pozadnie wystraszyc. Pokazac , ze glupia nie jestes i na ulice nie pojdziesz. jesli zrobi nalezyty podzial majatku to ok. Pieniadze z domu rodzicow ma Ci oddac i tyle ! Inaczej strasz go sadem.

Gość grrrrr.............
Masz akt sprzedzazy domu... i to wystarczy :) ... to jest Twoj wklad w malzenswo, ktory masz prawo odzyskac. Sadownie jak bedzie trzeba ale odzyskasz. Powodzenia !

dori, ja juz mu tak powiedziałam, to odparł,ze w sadzie powie o przepuszczonej kasie, rozbitym aucie ( kupilismy samochod, byl na mnie a mialam powazna stluczke i nastepny kupilismy na niego) Ja wczale tak duzo kasy z tego domu nie mialam, to byla chalupka na wsi z kawalkiem ziemi...duzo nie duzo, ale mieszkanie jego matki odpicowalismy nieziemsko, sama wybralam kazda rzecz, mebel, urzadzilam ze smakiem, ech taki mi teraz szkoda a sam nie wiem czy warto walczyc i szarpac sie przy dzieciach;(

Gość no wlasnie 666
ale dlaczego tak si estalo? Takie malutkie dziecko? oba planowane i tak szybko sie popsulo? o co chodzi? Przytylas bardzoi, zmienil sie twoj wyglad? Chodzi o seks? ja pierdziele.

Gość helga33333
Jak ma 18 lat to raczej to nie będzie nic trwałego... Moim zdaniem jeszcze wróci na klęczkach do Ciebie... Ale prawda jest taka że nie jest nic wart i powinien się bujać... Masz rodzeństwo? Albo kuzynów którzy mogliby Ci jakoś pomóc? Trzeba by dobrego adwokata, który by wiedział jak to poprowadzić w sądzie żeby udowodnić że włożyłaś pieniądze w remont domu... To straszne co Cię spotkało.. :/

A masz na to świadków? Może kogos z rodziny? Może przyjaciółkę? A może za część rzeczy płaciłaś np. kartą albo przelewami?

Gość kolorolowooo
co za suczysko z tej solary, ja tez jestem w zwiazku z mezczyzna 28 letnim, sama mam 23 mamy praswie 2 letniego synka, wspolne konto wspolna kasa, mieszkanie jednak jest jego bo ma je pod hipoteka, nie wyobrazam sobie teraz takiej sytuacji no jaja bym mu obciela i .pierwszemu lepszemu psu z ulicy rzuciła na jego oczach

Gość life is ful of zasadzkas
Czarna dupa, to fakt. Sprawę wkładu w dom być może da się uratować, jeśli masz świadków - osoby, które potwierdzą, jak to wyglądało między wami z kasą, że sprzedałaś dom po rodzicach i że urządzałaś za to wasze obecne lokum. Sąd bierze takie rzeczy pod uwagę. Współczuję i trzymam kciuki.