Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szukam pomocy bo nie wiem co z

jestem w czarnej dooooopie

Polecane posty

Jeżeli również kupowałaś materiały na remont płacąc np. kartą kredytową/płatniczą, bądź przelewami, to to również jest do odzyskania w banku.

Gość A nie mozesz przez jego matke
A nie mozesz sie skontaktowac z jego matka, wyjasnic jej sytuacje i poprosic, by jakos interweniowala? Przeciez chodzi tez o jej wnuki. Zbierz ostatnie pieniadze i pojdz do dobrego adwokata. Zbieraj juz natychmiast rozne dowody jego winy - swiadectwa swiadkow, nagrania telefonow, kopie smsow. Dobry adwokat nie zostawi w sadzie na nim suchej nitki. Faktury moze i wyparowaly z domu, ale moze te ostatnie wciaz sa przechowywane w sklepach budowlanych. Masz moze tez swoje wyciagi z banku, tam powinno byc oznaczone, w jakich sklepach budowlanych jakie sumy zostaly przez ciebie wydane, jesli placilas karta. Schowaj wazne papiery i dowody przeciwko niego u kolezanki. Z domu sie nie wyprowadzaj. Jak bedzie robil cos na sile, wolaj policje. Bo to nienormalne, ze czlowiek chce wywalic w zimie na bruk matke swoich dzieci, w tym 3miesiecznego niemowlecia. Przeczekaj i walcz o swoje.

A tak, tak przyjdzie na kolanach , bo solarka- lafirynda zaraz sie zorientuje, ze Twoj maz nie nadziany i stary. Pojdzie od niego w cholere. A ten sie opamieta po akcie.Ale ja bym mu w tedy szansy juz nie dala.

wlasnie chodzi o to ze nie przytylam wcale, nawet jak bylam w ciazy faceci sie za mna ogladali, nie mam zadnego rozstepu, dbam o siebie, wiem ze nawet jak sie juz definitywnie rozstaniemy to nie bede dlugo samamimo 2jki dzieci, zanm swoja wartosc. Ja mysle,ze to ta laska tak mu w tylek wchodzila, a on jest debil, lasy na takie wysfechtane komplementy,jakbym tu przytoczyla coniektore smsy...zal

No i poza tym to on sobie znalazl lafirynde , wiec nie z Twojej winy malzenstwo sie rozpada.

Szukam teraz dowodow, na moj wklad, kilka rachunków znalazlam ale nie na tyle zeby sie urzadzic na nowo. TAk mi zal, kurcze mam juz skonczona prace mag.na wiosne mialam sie bronic, on obiecal brac urlop i opiekowac sie dziecmi. Nie mam zadnych swiadkow, wszyscy to nasi wspolni znajomi, a nawet bardziej jego...

Autorko:) przy okazji alimentów pisałaś o tym, że jego dochody są niskie, to i alimenty będą niskie. Uwierz mi,że urząd skarbowy chętnie zainteresuje się tym skąd ojciec dwójki dzieci, który ma niskie dochody znalazł pieniądze na tak duży remont. Zapewniam Cię, że to będzie kolejny argument na to żeby udowodnić Twój wkład w mieszkanie. Współczuje Ci jak cholera, jednak kolejny raz przekonuje się o tym że faceci to skończone bydlaki. Powodzenia autorko🌻 na pewno jakos sobie poradzisz

Gość moxitka
wiem ja ci ciezko bo ja tez zostałam wurzycona z domu w 6 m-cu ciązy, jedna mam tąprzewage nad toba ze moi rodzice zyją i pomogli mi wziac kredyt na mieszkanie.teraz jestem sama,jest mi ciezko ale wiem ze nikt mnie i dziecka juz nie wyrzuci.bardzo mi przykro i mam nadzieje ze wygrasz z bydlakiem ze tak powiem,bo niektórzy faceci naprawde nie są warci niczego. pozdrawiam cie serdecznie i trzymam kciuki

Teraz udaje spokojna i opanowana, powiedzialam ze ok wyprowadze sie ale w lutym, bo mam mieszkanie na oku a ten do mnie,,szkoda ze tak pozno bo on chcial z Julia swieta urzadzic,, Zdebilal kompletnie, chlop ma dwoch wspanialych synow a mysl o swietach z laska ktora poznal 4miesiace temu

A Wasi wspólni znajomi znają sprawę remontu? Jeśli znają, to może nie będą kłamać widząc co Twój niedoszły mąż wyprawia?

Gość To co wsrod tych wspolnych zna
To co wsrod tych wspolnych znajomych nie ma nikogo, kto ma jakies blade pojecie o zasadach moralnosci i obowiazkach doroslego czlowieka, ze nikt tobie nie pomoze i za ciebie nie wystapi w obronie? Boze, z kim ty sie zwiazalas, kobieto. Na uczelni wyjasnij sytuacje, moze ci jakos pomoga, chocby studentke posla, co posiedzi pare godzin z dziecmi, poki ty sie pouczysz do magisterki. Znam taki przypadek. Mi w pracy, jak mialam sie przeprowadzac w ciazy, to poslali gratis studentke, by mi pomogla sie spakowac. Fakt, ze moj szef to byl bardzo wierzacy katolik, bardzo czuly na ludzkie potrzeby. A do kosciola sie tez zwroc. Wspolnota parafialna moze ci tez przydzielic w ramach dobrych uczynkow chrzescianskich jakas nudzaca sie babcie, by troche z dziecmi posiedziala. Powiedz, ze jestes sierota, ze masz taka sytuacje, itd itp. Szukaj w swoim otoczeniu pomocy, na pewno znajdziesz. Rozmawiaj z sasiadami, znajomymi, ze sluzbami socjalnymi

Gość xsjdcfgnjk
Boże takich facetów to normalnie betonowe buciki i do jeziora wrzucić :O

Gość ja bym mu na twoim
miejscu oświadczyła że dopóki cię nie spłaci nie masz najmniejszego zamiaru się nigdzie wyprowadzac , ty z dziecmi pod most a on będzie święta urządzał z ukochaną :O:O Honor honorem ale tym dzieciom mieszkania nie zastąpisz

Gość mamachichi
ja pitole, ale beznadzieja, w sensie ten facet i jego panienka, ja mysle, ze ten pomysl, zeby porozmawiac z jego mama nie jest zly, poza tym powinnas koniecznie sie spotkac z dobrym adwokatem-moj tata byl w zwiazku z kobieta, mial z nia dziecko, no i jak sie rozstawali, to zostawil im mieszkanie, tyle, ze to chyba byla jego wola bo nie mialaby sie gdzie podziac, teraz i tak Cie wyzucic nie moze, bo jest okres zimowy i Ty z dziecmi jestescie chronieni prawnie, ale mysle, ze dobry adwokat moglby cos wiecej zawojowac

Pod jego nieobecnosc wywieź z domu co sie da, skoro dałas pieniadze na remont to mozesz zabrać co chcesz, no moze nie np cekol ze sciany ale ja bym wyniosła wszystko i sprzedała łącznie z jego łachami, niech wejdzie do pustej chaty i sie martwi. Poza tym natychmiast do sądu to że nie jesteście małżenstwem o niczym nie swiadczy, macie dzieci i sąd to uzna... Ogoliłabym gnoja do ostatniej złotówki...

Gość xsjdcfgnjk
Po pierwsze nie może Was teraz eksmitować ! Małych dzieci nie wymelduje ! A po drugie jest okres ochronny zimowy więc nie żaden urząd nie zgodzi się na eksmisję.Chyba ze ten palant Wam zapewni lokum zastępcze !! Po drugie - ogołociłabym wszystkie ściany za to, że Ty wpakowałaś tyle kasy w jego dom a on Ci nie zamierza zwrócić części. Szkoda, ze nie myślałaś wcześniej o zabezpieczeniu gotówki czy też zbieraniu wszystkich rachunków. Ale Fakt, człowiek zakochany nie myśli przyszłościowo;) Dobrze, że znasz swoją wartość i ten cham Cię nie stłamsił. Jeszcze ułożysz sobie życie !! Trzymam mocno kciuki by wszystko pomyślnie dla Ciebie się zakończyło !!!

Skoro sprzedałaś dom musiałas odprowadzic podatek, wiec jest to dowod na to że miałaś pewna kwotę...nie bedzie trudno udowodnic ze wlozyłas pieniadze w remont domu, choćby mozna podac ekiperemontową na świadków, a skoro mąz mało zarabia to bedzie jasne ze pieniadze wyszły od Ciebie...

masz bardzo cieżką sytuacje, ale uszy do góry, napewno sobie poradzisz, nie kłóć sie z nim bo to badziej go przekona do tego że ma racje chcąc cie zostawić z dziećmi, a tak to może bedzie miał wyrzuty sumienia, najlepiej poradź siej akiegoś prawnika, możesz iść do sądu i zapytac sie za ile możesz dostać poradę od prawnika, wiem że nie jest to aż takie drogie, musisz spokojnie podejść do sprawy bo jeżeli będziesz zbyt nerwowa to nie tylko nie będziesz mogła podejmować rozsądnych decyzji ale to też udzieli sie dzieciom , a one kruszyny niczemu nie są winne, wiec weź sie mocno w garść i zacznij powoli działać trzymam za Ciebie kciuki🌼 na pewno sobie poradzisz

Nie moze ich eksmitowac bo oni nie wynajmują mieszkania ani domu od niego... poza tym gdyby chciał ich wyrzucic musiałby pokazac umowe wynajmu i dowód ze odprowadzał podatek... inaczej jest w czarnej dupie...

Dziwi mnie tylko jedna rzecz, dlaczego nie zameldowałas sie w domu na który polozyłas pieniądzę. Rozumiem ze zaufanie itd, ale to zdecydowanie nieodpowiedzialne...

Z tym zameldowaniem to rzeczywiscie dziwne, bo przeciez trzeba miec jakis adres zamieszkania...

Zamierzam w swieta porozmawiac z jego matka, wiem ze mi pomoze, zwzywszy na to ile czasu i sily poswiecilam nad opieke nad nia jak byla po wylewie. Wolalabym nie wciagac znajomych w ta sprawe, jesli nie jest to konieczne, ale mysle,że w ostatecznosci znajde kogos takiego. DZiewczyny, pilnujcie rachunkow, dbajcie o swoje sprawy, ja jeszcze nie dawno dalabym sobie obciac obie rece i noge za tego drania.

No wlasnie myslenie omeldunku bylo swego czasu najmniej istotna sprawa:(

Gość hhfh
to chyba provo, za dużo utartych schematów

Dori30---> nie trzeba. Jak nie masz, to nie masz... i tyle... ja kiedys wynajmowałam mieszkanie dziewczynie, która w dowodzie pole "miejsce zamieszkania" miała puste

no to jeśli jego matka zna całą sprawę, to może ona poświadczy skąd były te pieniadzę?

Gość tik7686
Jestes glupia jak but to masz za swoje. Trzeba bylo myslec zanim zaczelas sie 'poswiecac' ukochanego'.