Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kasia-Angel

Starania i probleny z zajściem w ciążę

Polecane posty

Gość Aichaoao
Pragne zajsc w sposob naturalny, bo niestety na in vitro nie moge sobie pozwolic :(

Aichaoao ty nie zagladasz na topik starania na 2011 rok ?? co tam u ciebie dostlas @ bo ja wczoraj i tez juz mam dosc

aicho ty sie starasz dopiero 4 cykl???????? eee to nie masz obaw do paniki 4 misiace to jesescze nic spokojnie

Gość Aichaoao
Cześć kochana Olesko oczywiście zagladam gdzie sie da bo byc moze jakos w ten sposob sobie pomoge zeby wiedziec gdzie sie jeszcze udac co zastosowac itp. Mój okresjest zakręcony jak słoiki na zime, dostałam najpierw 18 listopada i trwał 5 dni a potem 30 listopada pojawiły sie najpierw brazowe plamienia a potem polała sie krew i trało to tak przez 8 dni miałam juz wszystko wyliczone kiedy sie starac, kiedy wyskoczy owulacja - zakupiłam testy a tu prach i juz sama nie wiem na czym stoje...skad te krwawienia jak przy okresie w 12 dniu cyklu - bez sensu :( normalnie jak to sie nie załamać.. :(

Gość Aichaoao
TheOleska a okres ci sie spozniał czy miałas regularny ?

a co na to lekarze co mówia moze warto wybrac innego specjaliste??? jedni gadaja tak inni znów inaczej i nie wiadomo jak to dokladnie z tym jest czyli starasz sie od 4 miesięcy? a niema zadnych przeciw wskazan do staran jak masz tylko jedna czesc jajnika leczyc to jakos niewem

okres mam regularny co do zegarka tylko niewem skad ja mam takie wysoki tempki dzis 37,5 wczoraj tez a raczje pownna spasc w tamtym miesau tez tak mialam tylko inna 2 niz zawsze wcozraj byly plamienia a dzis jest krew ale zeby zalewalo to mnie nie zalewa

Gość Aichaoao
TheOleska lekarz powiedział mi że ten jeden jajnik jest ok nic na nim na szczescie nie wyrasta, nic nie ma, miałam jedynie podwyzszona prolaktyne ale zbiłam ja szybko norprolaciem i juz jest w idealnej nor,mie, mam juz nic nie robic z jajnikiem tylko wykonac to ostateczne badanie na droznosc jajowodu, ale postanowilam skonsultowac to z innym lekarzem w tej klinice provita, tylko tak czytalam na necie o niej a opinie nie sa pozytywne i sama nie wiem czy tam wkoncu sie udac czy zrezygnowac bo teramin mam ustalony na 13 grudnia...

Gość Aichaoao
TheOleska a co do mierzenia tempki to sie nie znam przyznam szczerze ze nigdy jeszcze nie probowałam mierzyc, dziewczyny wypowaidaja sie na niektorych formach ze niby to skuteczne tez jest zeby wybadac owulacje...

Ja ostatnio dziewczyny z kim nie porozmawiam, to każda z moich koleżanek, które są albo urodziły już mówią że zaszły w ciązę jak przestały o ty myśleć i o nią zabiegać. Poprostu jak sobie odpuściły to wtedy zaszły, więc może problem naprawdę leży w naszej psychice?

Myślę, ze jeżeli wyniki badań są ok i nie ma obiektywnych przeciwwskazań a ciąży nadal nie ma, to pozostaje przyczyna psychiki. Chociaż szczerze mówiąc ciężko mi w to uwierzyć, ale też znam takie przypadki. Sama nie wiem co o tym myśleć.

Gość Aichaoao
Witaj Aniu napewno cos w tym jest, tylko to nie jest takie proste zeby nie myslec o tym , jak co chwile wypadaja jakies badania co miesiac wizyta, co chwile cos co nie pozwala zapomniec o tym ze chce zajsc w ciaze....zeby to było takie proste..ahh

AnnaD80 no w moim przypadku to nie jest psychika bo my jz dawno dpuscilismy bylosmy nawet na wakcjach ja prace zmienila na bardziej aborbujaca i dalej nic noi maz ma wiekszosc plemników ktre sa marwe więc to raczje psychika nie jest AnnaD80a ty dlugo juz walczysz?wczraj mialm plamienia i zalewac dzis to mni e dzis jakos nie zalewa:/ za bardzo

Małgorzati to jest tak ze los poprostu chce z nas zakpić, ze nie ma tak lekko, ze nie można miec wszystkiego na zawołanie? A jak tam poszukiwania mieszkania? Jakieś światełko w tunelu, tobie to tylko niepotrzebny stres..

wioadmno ze myslec przestac sie nieda wazne zeby nie myslec obsesyjnie i skupiac sie tylko na tym wiadomo ze jak ktos pragnie dziecka w moim przypadku to juz ponad 2 lata to nie da sie do konca nie myslec i calkiem przestac niestety

TheOleksa jak już 4 cykl się staram, mam już syna w wieku 6 lati jego trafiliśmy za 2 razem, także teraz jakoś się nie udaje. Chociaż 4 cykle to bardzo mało, ale jeżeli teraz nie zafasolkowałam to wyśle po nowym roku męża na badania. Bo faceta jest łątwiej przebadać , a potem jak co to sama. Ja nie piałąm tu na forum jeszcze nic ale ja jestem po skróceniu szyjki macicy w grudniu zeszłego roku. Ale to jak powiedział mój gin nie przeszkadza w zajściu, poczekam jeżeli po weekendzie nie dostanę to zrobię test, ale moja nadzieje jest marna,

TheOleksa i ty te 2 lata tak cykl w cykl sie starasz? Mówisz że masz plamienie, a który to twój dzień cyklu? Moze to zarodek sie zagnieżdza skoro to tylko plamienie?

AnnaD80 ja wczoraj mialam termin @ bo 8 tak wczraj mialam plamienia na przemian ciemno brazowe z czerwonym pod wieczor byla juz krew a dzis mam 2 dzien cyklu co prawda leci ale zeby mnie zbytnio zalewac to nie zalewa poprstu moze mam takie cykle ostanio bo ciaza odpada zbyt piekne zeby bylo prawdziwe jutro zrobie test wkoncu ale stawiam na to ze cos mi sie pieprzy w organizmie

Ale czemu mówisz że ciąża nie? Wiesz ile kobiet ma @ będąc w ciązy! Czasami nawet do 3 miesiąca. Ja np osobiście to mam takie @ że używam tylko wkładek, czasami na noc używam podpaski, ale jak ty miałaś obfite a teraz nie to może jednak ...

no zorbie wieczrem test dla sw spokoju wiesz jak ktos sie tyle lat stara to potem tak jest

No właśnie Małgorzata może trzeba na to popatrzeć tak że co nas nie zabije to nas wzmocni, mnie to cieszy ze juz niedługo nowy rok, zawsze to może będzie lepiej, ja dziś zle się czuję. Chyba mam wirusa, mdli mnie i mam biegunkę, a na początku tamtego tygodnia zaraz po owulce tez coś miałam tylko tyle ze wymiotowałm a nie biegunka. Wogóle nie wiem co z tym moim organizmem sie dzieje.

The Oleska ale jeżeli ty stracisz już nadzieję to czy będziesz żyć? Bo rozumiem że u ciebie jest wszystko ok? Tylko u twego męża jest zbyt mało ruchliwych plemników? A próbowaliście czegoś takiego jak zapłodnienie pozaustrojowe? Moja koleżanka tak zaszła w ciąże! Dziś jej córka ma 6 lat i jest z drugim w ciąży naturalnie zaszła ku sojemu i inncy zaskoczeniu!

Tak Małgorzato ja jestem w pracy, dziś chyba do 21 zostanę, więc jak co to będę pisać. W domu też mam kompa ale tam nigdy nie ma czasu do niego przysiąść. A tu jak mam wolniejszą chwilę to śledzę co się dzieje!

anna maz dopiero idze do kontroli w lytm bo caly czas bierze leki i bierze iwtaminy a in vitro to juz bedzie osotatecznosc chdzimy do bardzo dobrego specjalisty ktry pomogl juz iwelu parom takze wiem ze napewno sie uda pozatym on jest ginekologiem urologiem analitykiem i ogolnie zajmuje sie leczeniem bezplodnosci malzenskiej takze jest wiarygodny jak sie nie uda do pol roku to wtedy podchodzimy do inseminacji ale dzis wiczeczrem zrobie test dal pewnosci chdz przypuszczam ze porpstu nie jest takie mocny jak juz jestem takim nie dowiarkiem niestety

Zrób ten test będziesz spokojniejsza, co to jest te 10 zł, jak sie nie udało, to i tak sie nie załamuj, my tu wszystkie za wszytstkie trzymamy kciuki, mi tak teraz sie nie udało to tez po nowym roku zacznę sie badać z meżem. Na razie jeszcze nie panikuje, ale powiem ci ze je byłąm święcie przekonana że jak zechce to zajdę w pierwszy cyklu. A tu zonk>

No to ja do was też dołącze dziewczyny bo od kawałka czytam co tam u was. My z męzem starmy się już 10 cykl. Badania porobione troszkę maiłam zawyżoną prolaktynę więc ją zbijam Bromergonem,do tego biorę też luteinę w 2 fazie cyklu. Mąż też zrobił badania nasienia. Niby w normie,trochę coś tam z ruchliwością ok. Lekarz powiedział że pownno się z takimi wynikami udać. Wszyscy radzą odpuście, nie myślcie o tym ale niestety nie da się nie myśleć. Poza tym strasznie się wkurzam gdy wszyscy naokoło pytają: "edy będziemy mieli dzicko. Bo przecież zegar biologiczny tyka..." wrrrrr tak jakbym ja tego nie wiedziała....

Witamy cię haga, fajnie ze dołączysz do naszego grona, wpisz się do tabelki, na kiedy masz termin @?

NICK .......................WIEK...........SKĄD..........CYKL STARAŃ....TERMIN @/ TEST ********************************************************* ************************************ Kasia-Angel.................22..........dolnośląskie.. ...............12. .........07.01.2011 miauczydelko..............39.......zachodniopomorskie... ......12...........21.12.2010 Małgorztai Mistrz.........27.......warminsko-mazurskie.......26........ ....17.12.2010 taka jedna staraczka....30.......... mazowieckie.................1............04-05.12.10 Niunia888l...................22............dolnośląskie .. ..............3............12.12.2010 kasiula201..................27............dolnośląskie. .................3............24.12.2010 Karinka24...................24........... mazowieckie..................5...........15.12.2010 AgusiaS.....................30..................śląskie ......................1...........27.12.2010 validos27...................30..............małopolskie. ..................6..........17.12.2010 AnnaD80...................30..................podlaskie.. .............4..............12.12.2010 haga.......................28................małopolskie.. ..........10............14-15.12.2010