Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wkrotce mama 1983

Czytam to forum od kliku miesiecy i dalej nie mam odpowiedzi na mase pytan...

Polecane posty

Gość Wkrotce mama 1983

1. Czy kupic nianie z monitorem czy bez? 2. Czy w ciazy moge wypic lampke wina od czasu do czasu? 3. Czy milosc do dziecka przychodzi od razu? 4. Czy dziecko moze spac od poczatku u siebie 5. Jaki wozek kupic

1. nie wiem 2. kategorycznie NIE! 3. różnie to bywa 4.może, ale wygodniej jest mieć dziecko blisko siebie, bo będziesz przecież wstawać w nocy do karmienia i na pewno będziesz spokojniejsza mając dziecko blisko 5. a to już temat rzeka, zależy co Ci się podoba, ile masz kasy, gdzie mieszkasz, czego od wózka oczekujesz itp... najlepiej przejdź się po sklepach i poglądaj wózki i później spytaj na forum o opinie o konkretnym modelu

Gość dyhtrtyhrth
1. Czy kupic nianie z monitorem czy bez? 2. Czy w ciazy moge wypic lampke wina od czasu do czasu? 3. Czy milosc do dziecka przychodzi od razu? 4. Czy dziecko moze spac od poczatku u siebie 5. Jaki wozek kupic 1.miej lozeczko obok swojego i napewno nie bedzie ten przyzad potrzebny 2 po co? 9 mc nie wytrzymasz? 3.u jednych odrazu u innych z czasem:) 4.lepiej nie, ja wolałabym miec je na " oku" 5.taki jest wobór wózków :o

Powiem ci jak było u mnie. Nie miałam niani żadnej. Spałam z dzieckiem w jednym pokoju. Przez okres 9 miesięcy, wypiłam 2 lampki czerwonego wina. U mnie nie obudził się instynkt macierzyński. Przez pierwsze miesiące robiłam wszystko przy dziecku automatycznie i bez większych emocji. Dziecko na początku, przez 6 miesięcy, spało z nami w sypialni. Potem zostało samo w pokoju. Kupiłam wózek najzwyklejszy na świecie. Na dużych pompowanych kołach, dużą gondolą i na paskach skórzanych. Rodziłam w grudniu a w kwietniu przeniosłam dzieciaka do spacerówki.

Gość fleuuuuuur
1. zadnej 2. bez przesady, nikt nie mowi o upijaniu sie, lampka wina raz na kilka tygodni nic zlego nikomu nie wyrzadzi ;) 3. u mnie - od razu :D 4. moze, ale jest wygodniej miec je blisko i nie musiec biegac noca po calym mieszkaniu jak tylko malenstwo zaplacze ;) 5. sprawa indywidualna, nie umiem pomoc

Gość ja myje
fkeurrr ty jakas pojebana jestes ? nawet najmniejszy lyk alkoholu dziecku moze zaszkodzic !!! Mozesz sie napisc wina kieliszek jak bedziesz miec skurcze do porodu w kazdym innym wypadku NIE !!!! Chyba ze chcesz okaleczyc swoje dziecko do konca zycia lub urodzic martwwe!!!!

1. Czy kupic nianie z monitorem czy bez? 2. Czy w ciazy moge wypic lampke wina od czasu do czasu? 3. Czy milosc do dziecka przychodzi od razu? 4. Czy dziecko moze spac od poczatku u siebie 5. Jaki wozek kupic 1. a co to jest? 2. piłam czasem do obiadu 3. od rwygazu 4spało 5 jaki był , byle by wygodny dla mnie i dla dzieciaka Podsumowanie: 2 wspaniałych , dorodnych , już dorosłych

Gość odpowiedzi ida
1 zadnej 2 czemu nie :) 3 roznie zwykle nie 4 oczywiscie tak 5 wygodny niekoneicznie drogi, taki ktory tobie pasuje a nei taki ktory jest modny

Gość kijevna
wkrótce mamo - a potem wyciągniesz średnia z tych odpowiedzi?

1. Ja dostałam w prezencie i jest nie użyteczna 2. od czasu do czasu możesz:0 3.Od razu ale z czasem rośnie:0 4. Moim zdaniem lepiej jak by przez chociaż 3 miesiące łóżeczko stało w waszej sypialni 5. Jedo bartaina clasic

1. W ogóle ie jest potrzebna (a jak już musisz mieć, to bez monitora, niepotrzebny gadżet) 2. Możesz. Lampkę. Od czasu do czasu. 3. Czasem od razu, czasem dopiero po jakimś czasie 4. Oczywiście, że może. Wygodniej, gdy w jednym pokoju, ale w osobnym łóżku. 5. Mi najlepiej sprawdził się 2-funkcyjny (spacerówka + gondola), na dużych kółkach. Do tego mała składana parasolka (dla starszego smyka) na wypady tramwajem czy autobusem, albo "gdzieś na moment".

Gość misia1111111111111111111111
1. Czy kupic nianie z monitorem czy bez? 2. Czy w ciazy moge wypic lampke wina od czasu do czasu? 3. Czy milosc do dziecka przychodzi od razu? 4. Czy dziecko moze spac od poczatku u siebie 5. Jaki wozek kupic 1-JA NIE MIAŁAM 2-OD CZASU DO CZASU LAMPKA WINA NIKOMU NIE ZASZKODZIŁA,JEST NAWET WSKAZANE WIPIĆ SZKL.PIWA-POMAGA NA NERKI 3-U MNIE TAK 4-JA SPAŁAM Z DZIECKIEM W POKOJU,I ŚPI DO TEJ PORY MA 10M. 5- TO ZALEZY OD GUSTU,JA MAM Z JETA I JESTEM ZADOWOLONA A JUŻ WOGÓLĘ ZIMĄ.

1. Czy kupic nianie z monitorem czy bez? 2. Czy w ciazy moge wypic lampke wina od czasu do czasu? 3. Czy milosc do dziecka przychodzi od razu? 4. Czy dziecko moze spac od poczatku u siebie 5. Jaki wozek kupic 1, Nie miałam żadnej, bo po co. 2.Ja nie piłam, ale jak chcesz to możesz, nie popadajmy w skrajności. 3.U mnie tak, chociaż czasem mały tak mnie wkurza,że nawet na niego delikatnie nakrzyczę a potem przepraszam;) 4. Pewnie, mój spał w swoim łóżeczku od początku ale wygodniej mi było karmić u siebie w łóżku. 5.Najprostszy z dużymi kołami.

To teraz ja: Niania przydaje się, nie tylko w domu wolno stojącym (chociażby na wakacjach) ale monitor to chyba zbędny wydatek. Ja wypiłam pół lampki szampana na sylwestra i kilka łyków piwa od męża podczas całej ciąży bo to była chyba moja jedyna "zachcianka" obok lodów czekoladowych. Prawdziwa miłość nie przyszła od razu - po jakiś kilku godzinach od porodu jak emocje opadły ale z dnia na dzień jest silniejsza. Dziecko podobno może spać od początku u siebie ale chyba dla psychicznego spokoju mamy lepiej aby przez pierwsze kilka miesięcy było w sypialni rodziców. Wózek na początek gondola potem spacerówka, a najlepiej w zestawie 3 w 1 gondola+spacer+fotelik, model i marka zależna od finansów - można sprawdzić np na ceneo lub allegro opinie i ceny. Powodzenia

Co wy z tym winem, naprawdę tak ciężko się powstrzymać przez te 9 miesięcy? Kto wam powiedział, że nie zaszkodzi? Lekarz jasnowidz? Rany, mamy 21 wiek, ale nadal ciemnogród. I nie piszcie, że ja piłam, a urodziłam zdrowe dziecko, bo się niedobrze robi od takich tekstów.

1. Czy kupic nianie z monitorem czy bez? nie miałam 2. Czy w ciazy moge wypic lampke wina od czasu do czasu? Wypiłam może z 2 lampki wina w ciągu całej ciąży 3. Czy milosc do dziecka przychodzi od razu? Różnie to bywa, u mnie od razu 4. Czy dziecko moze spac od poczatku u siebie Może, ale praktyka pokazuje , że wygodniej jest spac z dzieckiem w pokoju. 5. Jaki wozek kupic Kwestia gustu, pieniędzy itp

1. Czy kupic nianie z monitorem czy bez? Ja nie miałam.Uważam że to niepotrzebny wydatek.Chyba że ktoś ma wille i wiele to można i nie usłyszeć :) 2. Czy w ciazy moge wypic lampke wina od czasu do czasu? Ja nie piłam.Uważam że lepiej nie zrezygnować.To że komuś nic nie było i urodził zdrowe nie znaczy że z Tobą będzie tak samo. 3. Czy milosc do dziecka przychodzi od razu? Kiedy byłam w ciąży miłośc była od razu.Kiedy urodziłam coś się nagle zmieniło.Dowiedziałam się że mam depresje poporodową.Po miesiącu wsparcia ze strony meża i psychologa wyszłam z tego i miłośc pojawiła się na nowo. 4. Czy dziecko moze spac od poczatku u siebie Moje dziecko od samego początku spało w swoim pokoju.Na okres miesiąca czasu wstawiłam łóżko dla siebie i męza(dziecko spalo w swoim łóżeczku).Po miesiącu przenieśliśmy się do swojej sypialni a dziecko zostalo.I tak jest najlepiej.Śpi samo i nie musze kombinować z oduczaniem. 5. Jaki wozek kupic Firma -firmą,ale ja bym zwróciła uwagę na : *Duże koła -z małymi na polskich chodnikach ciezko się poruszać *Kierownica by była regulowana oraz by można było można przestawić i z jednej strony na drugą *dośc lekki jeśli zamierzasz jego wnosić na 4 piętro ;) *jeśli dużo podróżujesz autem i do tego jeszcze bagaże to żeby zajmował jak najmniej miejsca w bagażniku i dorbze ,łatwo się skladał *jeśli zakupy będa na twojej głowie to dorbze jest mieć spory bagażnik wózku *sprawdzić konieczne regulację oparcia jeśli przejdziesz na spacerówkę -wiele wózków widziąłam gdzie jest tylko na płasko lub zupełnie na maksa przygotowane do siedzenia! *duża gondola-dziecku wygodnie i szybko nie wyrośnie

1. Czy kupic nianie z monitorem czy bez? 2. Czy w ciazy moge wypic lampke wina od czasu do czasu? 3. Czy milosc do dziecka przychodzi od razu? 4. Czy dziecko moze spac od poczatku u siebie 5. Jaki wozek kupic odp 1.ja nie kupowałam 2.nie 3.u mnie tak,od pierwszych objawów :) 4.tak,mozesz łóżko postawić koło swojego 5.Twój wybór :)