Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

misiaczkowa

*********Termin SIERPIEŃ 2011*************

Polecane posty

hjk33 bardzo proszę ;) gratulacje ;) 14 sierpnia widać to dzień na synka ;) NICK*.....................*WIEK*........* DATA PORODU*.....PŁEĆ meeg24.......................25............01.08.2011.... ........córeczka agneskaa........................38........... 01.08 .11........... happy........................20.................1.08.2011 .......Synek:*:* katekiss.........................32............ 02.08.11........... mum to come...................28...........02.08.11.........córka PurPur27........................27............02.08.11... ......... Szczęśliwa przyszła mama!..30...........04.08.11............. mikusiaaa........................22............04.08.11.. .......... waneska..........................26...........04.08.11... ..... 024sylwia........................27.............04.08.11. .......... Żabuleńka.......................23.............04.08.11... ......... Mania1982......................28.............07.08.11... ... córka mamuska88 ....................23.............09.08.11........Córka :* Ewelina29......................29.............10.08.11... ..... synek ryba510........................31.............11.08.11...... ..... crazy_green_eye............24................11.08.2011.. ...... misiaczkowa....................28............12.08. 11......córka??..... Peska44.........................28.............12.0 8.11............. OlesiaZ..........................27.............12.08.11. .....synek??... gosia84..........................26..............13. 08.11.............. kleopatra2011.................31..............13.08.11... synek Agabi 2011......................28..............13.08.11....córeczka rosica86........................25..............13.08.11. ........... Bożi..............................22..............14.08. 11. SYNEK Leeila............................24..............14.08.11 SYNEK hjk33............................36...............14.08.11 SYNEK Myszaa29.......................28..............15.08.11.. ............ Pandzia_1.......................27..............15.08.11. .........??? Angie S..........................27..............16.08.11......... .... osti ..............................28..............16.08.11...... ........ ewikos29........................29...............16.08.11 ...2 synków Becik-83........................ 28.............. 16.08.2011 mama_dzidka..................33..............18.08.11.... ......... vilia..............................26..............18.08. 11............. sierpniowa mama 2011.......28..............18.08.11.......synek Ninka ........................27...............18.08.11........?.. .... Pocahontas-1984.............27..............19.08.11..... ........ Mama Miłoszka................31..............19.08.11....... synek aga15510.......................31...............20.08.11. ............. łazanka........................ 32...............20.08.11.......syneczek jagódka1.......................28...............20.08.11 .............. Beti2905........................30..............mama Aniołka....... Izabelka_.......................24...............22.08.11 ............. Grays77.........................34...............22.08.11 ............. koteczkowa 1984............27................22.08.2011...... monisiacz3k....................24..............23.08.11 .......synek **TOSIA**........................23..............23.08.11 .............. aga_jabi........................28...............23.08.20 11........... Wikula-33........................33.............24.08.11. .córka ? ciotka julia.....................31.............25.08.11........... .. anitia............................29..............26.08.1 1............. olin_ka ..........................31..............26.08.2011......synek mama8327......................27.............28.08.11.... ........ szczurkowa ...................34 .............28.08.2011............... annika1983.....................27.............29.08.11... .......... kotkowa........................28..............30.08.11.. ......... Aga.............................26...............30.08.20 11... Mot .............................29 ..............29.08.11 .............

jk33- gratulacje!!! nie martw sie, to na pewno nic groznego, pewnie zaniknie, albo cos.. w ogole fajnie macie ze macie az takie badania polowkowe, bo ja w 20tyg to mialam zmierzona tylko glowke a serducha nawet gin nie badal dokladnie-tzn jak z komorami i przedsionkami itd. ciekawe czy to w ogole tu nastapi... poki co dostalam wlasnie zdjecia ciuszkow ktore dostalam w spadku po chrzesnicy, sa piekne i duzo ich jednak kazalam mamie zrobic liste bo nie wiem czego ile jest. ale mysle,ze na oko wystarczy. u mnie na szczescie wiosna wciaz, tyle ze dzis ponuro jakos. a maz znow na szkoleniu. milego dnia!

o ile dobrze policzylam to wychodzi 14:7 dla chlopcow! ale zgraja :) moze sie jeszcze jakies dziewuszki pojawia?? :)

Hej dziewczyny. jak tak dalej pójdzie to mój duży mężczyzna będzie w 7 niebie bo on strasznie chciałby synka. mum to come pamiętaj że hjk33 miała badanie prenatalne a to nie jest normalne badanie tylko bardziej szczegółowe najczęściej zalecane ze względu na wiek kobiety. Hjk33 najważniejsze że jesteś uświadomiona co może dolegać Twojemu synkowi im wcześniej tym lepiej. Wiesz że medycyna dziś idzie do przodu i są już możliwe zabiegi dzieci jeszcze podczas ciąży jeśli jakieś bylyby konieczne. Nie każdy ma taką szansę czasem o wadach rodzice dowiadują się bardzo późno. A Ty masz jeszcze czas jakby co działać choć tak naprawdę może to być NIC groźnego. Bądź dobrej myśli to na pewno mu pomoże.

Hej! Wczoraj wieczorem była u nas śnieżyca - 3'C! Moje bratki 🌼 na balkonie przysypała spora warstwa śniegu i zmroziła je ta niska temp ale zuchy przetrwały! A dziś już 4'C na plusie... Dziewczyny wieczorami od czwartku czuję RUCHY mojego maleństwa!!! :) :D :) Takie wyraźne szturchnięcia i kopnięcia na 2 palce nad spojeniem!!! A teraz jest u mnie 17t i 6 dzień - to chyba dość wcześnie jak na pierwszą ciążę... Jestem taka szczęśliwa; bicie serduszka i ruchy maluszka to coś niesamowitego nie porównywalnego do niczego innego na świecie... Dzidzia rusza się szczególnie jak się położę na plecach i coś mówię albo głaszczę brzuch. A z rana poruszyła się na dzień dobry :) Hjk33 gratuluję syneczka!!! :) Nic się nie martw na tym etapie ciąży to jeszcze wszystko może dojść do normy! Będzie git... pocahontas-1984 ja smaruję się właśnie tym mleczkiem do ciała nivea (dokładnie ten co pokazałaś) i rozstępów, swędzenia skóry czy suchości brak! Polecam wg (a używam go od lat) jest super. Od kilku dni oglądam mebelki dla dzidziusia. Wizualnie podobały mi się np: żyrafka firmy klupś -> na żywo tragedia nie polecam. Za to super mebelki są firmy trama od bebecar np: zestaw giraffe ->tyle że drogi :(. Dziś gdy M wróci z pracy jedziemy pooglądać wózki i mebelki. papa.pozdr

dziewczyny pobobniez jak sie ma zachcianki a jak nam napady, co 2 tyg, raz pomidorowa, pozniej: owoce, warzywa, slodkie to sie je, wiadomo z umiarem, ale teraz fastfoody :( od 3 dni nic bym nie jadla tylko pizze kebeby o tak kebaby number 1 :( wszystko co smazone, inne rzeczy jak trawa mi smakuja , walcze ze soba ale ciezko jest, przeciez to nie zdrowe dla mnie i dziecka a jednak jak omysle albo widze to uszy mi sie "trzesa" na dodatek nie moge takich rzeczy bo caly czas na antybiotykach jestem i moj zoladek biedny jest, postanowilam nie jesc i ciezko mi i to jak, jak u was jest , pozwalacie sobie bardziej mniej?

aż się uśmiechnęłam jak Twój post przeczytałam... jedz ale z umiarem widzę że sama wiesz co jest dla Was najlepsze. Dobrze że ja nie mam żadnych zachcianek bo ja bym nie dała rady, mam słabą silną wolę i zapewne bym się poddała.

dziewczyny, jak wlasciwie wygladaja rozstepy na dole brzucha? wczesniej nie zwracalam uwagi ale teraz zauwazylam u siebie niziutko tak gdzies do połowy pepka taki pionowy pasek i zastanawiam sie czy to rozstep mi sie robi:(

O JA CIE!!!!! MASAKRA! juz wczesniej sobie tez wygooglowałam te rozstepy, zdjecia sa koszmarne. zaczynam sie powaznie bać

nie ma się co bać, jedynie co powinnaś zrobić jeśli to jest to co podejrzewasz to kup sobie dobry balsam przeciw rozstępom i stosuj go tylko regularnie! i głowa do góry będzie dobrze. Mnie znajoma ostatnio pokazywała swoje rozstępy po ciąży i są naprawdę koszmarne to muszę przyznać te na tamtym zdjęciu to jeszcze nic w porównaniu z tym co ona miała.

hjk33 gratuluje synka i trzymam mocno kciuki, zeby wszystko było wporządku. Majka ja ostatnio wcina jabłka, marchewki i danio na potęge i nawet słodycze zaczełam jeść. Ojojo te rozstępy z linku sa straszne, mi na szczęście na razie pojawiły się tylko dwie maleńkie kreseczki nisko na brzuszku. Dziś kupiłam balsam nivea co mi poradziłyście i oliwke johnsona , tak jak mi doradziłyście. Wcześniej smarowałam się perfekta mama na rozstępy i jakoś na mnie nie zadziałało. Widocznie mam taką skóre i jakies skłonności.

juz wiem co to u mnie jest: ,,Linea nigra (łac. "czarna linia") - w drugim trymestrze ciąży u niektórych kobiet Linea alba może zmienić barwę na ciemniejszą z powodu zwiększonego wytwarzania melaniny. Krótko po porodzie zmiana ta zazwyczaj ustępuje" ufff to jakies pocieszenie

pocahontas - nie mogłam wcześniej odpisać bo miałam problemy z netem i ciągle coś zmulony dzisiaj jakiś. To są te kosmetyki, które pokazałaś, co do stosowania oliwki to używam po wyjściu spod prysznica na jeszcze mokrą skórę, a dopiero po chwili się wycieram. Potem już na suchą nakładam balsam (tj. mleczko nivea), szczególnie na brzuch, uda, pośladki i cycuchy. Fakt, że zanim założę ubranie muszę chwilkę poczekać ale są efekty. Oczywiście w trakcie mycia szoruję się bardzo szorstką gąbką i muszę Wam powiedzieć, że jak przed ciążą wyłaził mi czasem celulit na udach i pośladkach to teraz jest extra skórka jak u niemowlaczka. Dodam, że jestem dumna ze swoich starań tym bardziej, że już mi się zaczęły obrzęki na stopach i dłoniach (kocham swoje nereczki:( ).

łazanka - już kupiłam kosmetyki i gąbkę do masażu. Bardzo ci dziękuje za pomoc i pozdrawiam cieplutko. Miłego wieczorku dziewczynki, dużo słodkich kopniaków wieczorem od dzidziusiów wam życzę.

Eloł! Zgadzam się z tymi rozstępami, moja mama ma skłonności, ja pierwsze rozstępy miałam w wieku 12 lat, na udach, takie poprzeczne. W ciąży miałam tylko w okolicy ud, pośladków i bioder. Brzucha na szczęście to nie dotyczy. Na razie się nie smaruję niczym, chyba że czuję że mnie skóra swędzi, czy jest sucha to wtedy. Dziewczyny chciałam Wam polecić stronkę z wózkami, ja chcę kupić x-landera i tam znalazłam dużo taniej niż na allegro. No i mają bardzo dużo wózków w dobrych cenach, do tego podzielone na fajne kategorie, cenowe, rodzajowe. http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=958 hjk-współczuję nerwów, ważne żeby określili co to jest. Większość wad zanika samoistnie, więc bądź dobrej myśli. Tulę! Dzisiaj robiliśmy porządku w naszym domku, takie tam dopieszczanie, umyłam raptem podłogę w dwóch pokojach (mopem i spokojnie) a jak wróciliśmy to padłam dosłownie! Jestem mięczakiem w ciąży ;)

hjk - nie przejmuj się mocno tą plamka. Na pewno wszystko będzie dobrze. tez słyszałam, że wiele "wad" znika samoistnie. Też mam rozstępy - tez z okresu dojrzewania na udach i pośladkach. Zatem skłonności mam, więc się teraz smaruję. Już tubkę kremu seria "AA Ja i Mama" właśnie dzisiaj skończyłam i kupiłam Perfecta Mama. Ale po użyciu stwierdzam, że AA choc jak dla mnie ma niemiły zapach jest lepszy. Perfecta Mama pachnie delikatnie i ładnie, ale nie natłuszcza tak skóry jak AA. Teraz wypróbuję Gerber kem przeciw rozstępom. Koleżanka mówiła, że jest dobry. Ona stosowała całą ciążę i nie miała ani jednego rozstępu. Niby genetyka i tak ma największe znaczenie, ale ja jestem zdania, że jak się ma skłonności to robiąc peelingi i wcierając kremy moża trochę zminimalizować przynajmniej ilość i wielkość. Zeby tlko nie miec tak wielkich jak na tym zdjęciu..

Gość ciociaaaa
happy i inne dziewczyny, a co do zaparć to może pomoże wam kawa? mnie zawsze ratuje:) kawa z rana i od razu lepiej i lżej. piję rozpuszczalną

Łeeee nikt się nie zachwycił ruchami mojego maleństwa... :( Ciociaaaa kawy w ciąży nie wolno pić....

Gość ciociaaaa
o ile wiem to można jedną filiżankę dziennie. nie wiem dokładnie bo ja piłam tylko wtedy kiedy czułam się "ciężko" i po filiżance kawy z mlekiem po max godzinie działało no i ruchów Ci gratuluje mamo

hihi mamo-gratuluję serdecznie ruchów!! Bardzo się zachwycam :D Ciocia-zdecydowanie nie można! To jest kofeina, przenika do łożyska, do dziecka, podnosi ciśnienie tętnicze, działa niekorzystnie. Są badania, które udowodniły, że picie kawy może powodować nawet upośledzenie, nie wyssałam tego z palca, powiedziała mi to studentka medycyny z Wrocka. Także ja od wszelakich używek trzymam się z daleka, stosując się do zasady, że przez 9 miesięcy można się od tego wszystkiego powstrzymać i świat się nie zawali ;)

mi lekarz zaleciła 2 kawy dziennie bo mam brak ciśnienia:) zresztą wszystko z umiarem nie szkodzi. milego dnia!

mama8327 - gratuluję ruchów dzidziusia!!:)) Co do kawy, to ja też piję. Może nie codziennie, ale jedna dziennie nie szkodzi. Tylko najlepiej słabszą i z mlekiem pić. Kawa zabroniona całkowicie tylko tym, które mają wysokie ciśnienie. Mi na mdłości pomagała Cola, a też ma kofeinę. W rozsądnych ilościach nie zaszkodzi.

Ja też piję kawę. Przed ciążą wypijałam 3 duże, teraz jedną słabą małą. Mam bardzo niskie ciśnienie: są dni że nawet poniżej 90/60 i bez małej kawki nie jestem w stanie normalnie funkcjonować. W pierwszym trymestrze odrzuciło mnie od kawy i całe dnie przesypiałam. Ale jak minął apetyt na kawę wrócił i teraz jestem w stanie cały dzień normalnie funkcjonować bez drzemek. Ma to oczywiście swoje minusy - kawa wypłukuję z organizmu magnez i mam nocne skurcze łydek i muszę łykać magnez. Jutro z rana mam wizytę u gina. Pewnie jeszcze połówkowego nie będę miała bo to 19 tydzień, a u tego gina robi się między 20 - 24 tygodniem. Pozdrawiam w słoneczny niedzielny poranek.

mama8327- to dośc wcześnie jak na ruchy dizecka, ale i ja czułam małe szarpnięcia, delikatne muśnięcia w tym czasie.także na pewno to są ruchy i gratulacje:P co do kawy...Przed ciążą piłam zawsze kawkę parzoną...jakoś rozpuszczalna słabo mi wchodzi.... a W ciaży nie piję wcale kawy....Chociaż pewnie jakbym wypiła z rana na czczo kawkę parzoną, to zapewne by mnie to ruszyło... ale..Od wczoraj rana, a w sumie od przedwczoraj wieczora (jak to brzmi;p) piję to siemię lniane...piję z rana na czczo, w południe i na wieczór przed snem..narazie nic się nie ruszyło....ale mam nadzieję ze za kilka dni będą jakieś lesze efekty.... Mój mały tak ślicznie się rusza w brzuszku, że widzę jak się unosi:)fantastyczne uczucie i widok:) Co do rozstępów, moja koleżanka, która własnie wczoraj urodziła...mimo ze smarowała się bardzo często, z 3 razy dziennie , systematycznie...to brzuch jej popękał, bo nawet rozstępami to ciezko nazwać...Jedyna nadzieja w tym, ze dzięki tym balsamom i smarowaniu, moze prędzej skura dojdzie do siebie...?.. Ja się smaruję balsamem z AA na rozstepy, 2 razy dziennie teraz, jak juz mam sporą piłeczkę..wcześniej 1 dziennie się smarowałam.. jak narazie nie mam żadnych rozstępów, ale mam bliznę po zabiegu na brzuszku....i boję się ze ona mi się cała rozwali.... ale co będzie to bedzie...:P Miłęgo dnia wam życzę..:)!!!

Słyszałam że na rozstępy pomaga zwykła oliwka Bambino. Pare z moich koleżanek używało i rozstępy sie nie pojawiły. Ja niestety je mam po pierwszej ciąży więc teraz już mi nic nie pomoże ale smaruje ciało balsamem bo skórę mam bardzo suchą szczególnie na nogach. Jeżeli chodzi o kawę to piję jedną rano ale rozpuszczalną z mleczkiem bo zapach parzonej mnie odrzuca. Nigdy nie słyszałam żeby miałaby zaszkodzić dziecku. W pierwszej ciąży piłam parzoną ( około 3 dziennie ) i córcia urodziła się zdrowiutka. Myślę że faktycznie kawę powinny sobie odpuścić jedynie mamy które mają wysokie ciśnienie. happy - mi na zaparcia pomaga kiszona kapusta. Pozdrawiam

Hej! Dzięki :) ja tak bardzo się cieszę z tych kopniaków - to takie nasze małe sukcesy...:) A od wczorajszego popołudnia dzidziuś się tak rozbrykał, że prawie cały czas go czuję... Ja kawy nie piję (a mam ciśnienie w nornie) z resztą tak samo jak mocnej herbaty, coli itp. Od początku ciąży stosuję się do zaleceń żywnościowych z poradnika dla kobiet w ciąży i karmiących piersią "jak dbać o dietę", który to dostałam od mojej gin. Być może dlatego właśnie nie tyję. Wolę wyrzec się kilku "przysmaków" lub "trucizn"... Ok, jedną kawkę słabą rozpuszczalną z mlekiem można wypić... (ale ja wolę chodzić śnięta)

dziewczynki juz poniedziałek i ma byc pięknie, cieplo. Och jak ja się ciesze, musze tyle przed domem porobić, wreście pogoda odpowiednia. A tutaj co tak cichutko, aż trzy razy wchodziłam na forum, bo myślałam, ze coś mi się pozacinało. łazanka- smaróje się 2 razy dziennie i powiem, że skura jest rewelacyjna, nie swędzi, mam nadzieję że więcej niechcianyh kreseczek 'rozstęów' nie będzie. mama8327 - jak tam kopniaczki dzidziusia? oczywiście wielkie gratulacje. Pozdrawiam